Sprawy administracyjne forum
Cytat z Marek Pilarski data 9 września, 2020, 22:58Myślę, że warto założyć osobny tema na sprawy administracyjne, które do tej pory były poruszane w Hyde Parku.
Od razu pytanie: Czy jest coś na forum, co należałoby zmienić/dopasować/poprawić/dodać/usunąć?
Myślę, że warto założyć osobny tema na sprawy administracyjne, które do tej pory były poruszane w Hyde Parku.
Od razu pytanie: Czy jest coś na forum, co należałoby zmienić/dopasować/poprawić/dodać/usunąć?
Cytat z Szaman data 12 września, 2020, 15:38Teoretycznie obaj my tu administratory, ale patrzę po opcjach i nie wiem 🙂 Trzeba czekać na Mistera, bo jeszcze coś popsujemy 🙂
Teoretycznie obaj my tu administratory, ale patrzę po opcjach i nie wiem 🙂 Trzeba czekać na Mistera, bo jeszcze coś popsujemy 🙂
Cytat z Ernest Kubica data 12 września, 2020, 22:45Możliwe, że użytkowników dopisywać nie możecie, a jedynie administrować forum - mogę to zrobić ja albo Marek. Potrzebny jest e-mail do tej osoby i nick jakiego chce używać. Do Marka chyba najlepiej na maila, bo widzę, że nie ma opcji wysyłania PW do innych użytkowników.
Możliwe, że użytkowników dopisywać nie możecie, a jedynie administrować forum - mogę to zrobić ja albo Marek. Potrzebny jest e-mail do tej osoby i nick jakiego chce używać. Do Marka chyba najlepiej na maila, bo widzę, że nie ma opcji wysyłania PW do innych użytkowników.
Cytat z Szaman data 12 września, 2020, 23:19Trochę dużo zachodu plus ludzie mogą tak średnio garnąć się do podawania maila komuś poza formularzem, może jednak spróbujemy odblokować rejestrację? Czy zaleją nas od razu reklamy których nie nadążymy usuwać?
Trochę dużo zachodu plus ludzie mogą tak średnio garnąć się do podawania maila komuś poza formularzem, może jednak spróbujemy odblokować rejestrację? Czy zaleją nas od razu reklamy których nie nadążymy usuwać?
Cytat z Ernest Kubica data 12 września, 2020, 23:42my widzimy wasze maile. Prawdopodobnie zaleją, bo po co rejestruje się kilkadziesiąt botów.
my widzimy wasze maile. Prawdopodobnie zaleją, bo po co rejestruje się kilkadziesiąt botów.
Cytat z Szaman data 19 października, 2020, 17:30Co Wy na to aby spróbować zwiększyć liczbę użytkowników? Mam dwa pomysły do rozważenia:
a) można byłoby spróbować otworzyć rejestrację na tydzień i może akurat ktoś miałby pomysł na zaproszenie jakiegoś znajomego, wartościowego użytkownika. Prostsza procedura mogłaby ułatwić decyzję, a przez tydzień można trochę postrzelać do botów jak pistoletem z Pegasusa do kaczek 🙂 Może też czytają nas jakieś duchy przeszłości i to pomogłoby im w decyzji o rejestracji.
b) można byłoby spróbować jednak podpiąć forum pod stronę i zobaczyć co się wydarzy. We wrodzonej naiwności znajdującej się na szczęście daleko od kupowania materaca na pokazie zdrowotnym napiszę, że może jednak nic złego 🙂
Co Wy na to aby spróbować zwiększyć liczbę użytkowników? Mam dwa pomysły do rozważenia:
a) można byłoby spróbować otworzyć rejestrację na tydzień i może akurat ktoś miałby pomysł na zaproszenie jakiegoś znajomego, wartościowego użytkownika. Prostsza procedura mogłaby ułatwić decyzję, a przez tydzień można trochę postrzelać do botów jak pistoletem z Pegasusa do kaczek 🙂 Może też czytają nas jakieś duchy przeszłości i to pomogłoby im w decyzji o rejestracji.
b) można byłoby spróbować jednak podpiąć forum pod stronę i zobaczyć co się wydarzy. We wrodzonej naiwności znajdującej się na szczęście daleko od kupowania materaca na pokazie zdrowotnym napiszę, że może jednak nic złego 🙂
Cytat z robgordon data 19 października, 2020, 18:28Dla mnie zwiększenie liczby użytkowników jest spoko, ale ja takich znajomych nie mam. Nie wiem też czy którakolwiek z opcji coś da.
Dla mnie zwiększenie liczby użytkowników jest spoko, ale ja takich znajomych nie mam. Nie wiem też czy którakolwiek z opcji coś da.
Cytat z Marek Pilarski data 19 października, 2020, 19:09Mogę najpierw spróbować zrobić reklamę na grupie BOZG.
Mogę najpierw spróbować zrobić reklamę na grupie BOZG.
Cytat z Szaman data 7 listopada, 2020, 12:25Hej! Odblokowalibyście rejestrację na kilka dni? Napisałem do paru osób, może się zdecydują 🙂 Dla botów nie będę tak miły 🙂
Hej! Odblokowalibyście rejestrację na kilka dni? Napisałem do paru osób, może się zdecydują 🙂 Dla botów nie będę tak miły 🙂
Cytat z Marek Pilarski data 7 listopada, 2020, 13:10W sumie możemy spróbować. Przy okazji zrobię ogłoszenie na grupie BOZG, bo jeszcze tego nie zrobiłem. 😛
@Ernest - możesz włączyć możliwość rejestracji? Przejrzałem ustawienia i inne opcje, nie mogę nigdzie znaleźć.
W sumie możemy spróbować. Przy okazji zrobię ogłoszenie na grupie BOZG, bo jeszcze tego nie zrobiłem. 😛
@Ernest - możesz włączyć możliwość rejestracji? Przejrzałem ustawienia i inne opcje, nie mogę nigdzie znaleźć.
Cytat z Szaman data 7 listopada, 2020, 16:07Ej ja też nie widzę 🙂 Pozwoliłem sobie przy okazji na dwie drobne zmiany, jeśli są nietrafione to mówcie, wycofam je:
- teraz każdy użytkownik może usunąć swój post- jestem za tym aby każdy miał pełną kontrolę nad własnymi treściami
- zwiększyłem liczbę postów na stronie z 10 do 20, sądzę, że lepiej to wygląda wizualnie i lepiej się czyta, plus zniknie problem z częstym przeoczeniem czyjejś odpowiedzi na styku kolejnych stron.
Ej ja też nie widzę 🙂 Pozwoliłem sobie przy okazji na dwie drobne zmiany, jeśli są nietrafione to mówcie, wycofam je:
- teraz każdy użytkownik może usunąć swój post- jestem za tym aby każdy miał pełną kontrolę nad własnymi treściami
- zwiększyłem liczbę postów na stronie z 10 do 20, sądzę, że lepiej to wygląda wizualnie i lepiej się czyta, plus zniknie problem z częstym przeoczeniem czyjejś odpowiedzi na styku kolejnych stron.
Cytat z Marek Pilarski data 7 listopada, 2020, 16:11Dla mnie ok 😉
Dla mnie ok 😉
Cytat z Ernest Kubica data 8 listopada, 2020, 19:09Jak tylko znajdę gdzie się to odblokowuje
Jak tylko znajdę gdzie się to odblokowuje
Cytat z Ernest Kubica data 8 listopada, 2020, 18:17OK zrobione, przestawiłem też czas bo nie był zmieniony na zimowy
OK zrobione, przestawiłem też czas bo nie był zmieniony na zimowy
Cytat z Marek Pilarski data 9 listopada, 2020, 22:08Opublikowałem zaproszenie na grupie BOZG, więc może pojawić się kilku nowych członków. 😉
Opublikowałem zaproszenie na grupie BOZG, więc może pojawić się kilku nowych członków. 😉