lub Zarejestruj się aby założyć posty i tematy.

The Lord of the Rings

Page 1 of 15Next

Serial Amazonu zbliża się wielkimi krokami, pojawi się także kinowa animacja, więc pomyślałem, że może warto byłoby zebrać wszystko w jednym miejscu, podobnie jak na przykład w temacie Gwiezdnych Wojen.

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Aktora lubię i casting bardzo fajny, ale jeśli chodzi o wizualne wrażenie - na ten moment najgorzej.

Wyciekło całe chyba wydanie, ale reszta w sumie w jakości takiej że szkoda podawać dalej. Z ciekawszych rzeczy jest tam coś co wygląda jak potencjalnie znakomite zdjęcie Elronda.

Wielu konkretnych informacji nie ma poza tym, że Amazon jest zobowiązany do realizacji wszystkich 5 sezonów które mają być zaplanowane w każdym szczególe.

Do tego bardzo fajny cytat showrunnera, że chcieli być wierni esencji Tolkiena ale całość ma być własną rzeczą i nie byli zainteresowani nostalgią czy odgrzewaniem kotleta.

Szaleństwo. Przecież to może być mega klapa. Nie wierzę, że nie zostawili sobie furtki do ucieczki.

Jeśli w umowie z Estete było że wydają te 250 mln na możliwość nakręcenia 50 godzin telewizji to pewnie i tak to zrobią. A to jest Amazon, jakby gotówka i tak się nie skończy. Szczególnie, że częściowo ten serial to fanaberia Bezosa.

Bardzo bym chciał, żeby w stosunku do Trylogii Jacksona ten serial był dokładną odwrotnością tego, co Disney robi w serialach Star Wars.

Kuba has reacted to this post.
Kuba

Elegancko potwierdzają się wycieki z kolejnych źródeł 🙂

Na ten moment ma być 23 główne postaci, podział mniej więcej pół na pół jeśli chodzi o autorskie i książkowe, plus grupka dość ciekawych na drugim planie.

Przy czym naprawdę się nasila liczba wątków. 8 godzin i z 7 głównych linii fabularnych. Już więcej niż przy GoT.

Szkoda tylko, że chyba jednak Harfooci odegrają sporą rolę, ich wątek mnie absolutnie nie interesuje.

Zajebiście podoba mi się praktycznie każda wypowiedź twórców. Zwłaszcza ich podejście do tematów historii - konfrontacja różnych wizji dobra czy jako główny temat teasuja "strach przed śmiercią i chęć wiecznego życia", czyli dokładnie to o co tam chodziło.

Poza tym mają gwarantować że krasnoludy dostaną poważne wątki i zdementowali kilka plotek czy uspokoili w kwestii paru lorowych elementów.

No i cudowne:

“We didn’t want the show to be political. When you watch it years from now you shouldn’t be able to pinpoint when it was filmed.”

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Kolejna z cyklu kompletnie nieciekawych ciekawostek 😛

Sporo w sumie myślałem o rozmowie z "Seriali" odnośnie różnic pomiędzy odcinkami różnych reżyserów oraz ogólnym telewizyjnym vibem wysokobudżetowych produkcji serialowych które zawodzą w tworzeniu kinowego wrażenia. Stąd się zastanawiam jak duży wpływ na to ma reżyser drugiego planu. Przyznam, że nie wiem jak to działa np u Marvela czy SW. Wiem, że jak zawsze role obskakuja ci sami ludzie i często jest ich wielu, co myślę, że przekłada się na to czemu wszystko tu wygląda identycznie i naprawdę dramatycznie pod kątem jakości (Moon Knight i Hawkeye, dwa żenująco wyglądające seriale które łączy gość odpowiedzialny za drugi plan, pierwszy z nich robiony jeszcze przez 3 kompletnie różnych reżyserów). Może ktoś wie coś o wiecej?

A czemu ten temat i gdzie ciekawostka 😛 bo oczywiście musiałem i tu przyjrzeć się ekipie RoP. I nie powiem byłem zaskoczony gdy okazało się, że tutaj reżyserem drugiego planu jak i Action Directorem (nie jestem pewien czy to ma odpowiednik polski) jest nie kto inny jak Vic Armstrong i będzie to dla niego drugi serial. Ciężko znaleźć gościa z większym doświadczeniem filmowym a przede wszystkim z większym doświadczeniem przy wysokim budżecie i absurdalnie podkręconych scenach akcji, skali. A przy okazji ciągle jest gościem który stworzył opening drugiego Terminatora. Więc tymbardziej jestem ciekaw różnicy między wyglądem tego serialu a produkcji Disneya czy Netflixa 😉

Szaman, Mierzwiak and robgordon have reacted to this post.
SzamanMierzwiakrobgordon

Brian Cox podłoży głos pod Hame Hammerhanda, głównego bohatera "War of the Rohirrim". Miranda Otto powraca do roli Eowyny, która będzie narratorką.

https://www.inverse.com/entertainment/amazon-lord-of-the-rings-rings-of-power-dialect-coach-leith-mcpherson

Nowy wywiad i sporo informacji o językach i akcentach w serialu.

SDCC od paru lat nie cieszy się taką estymą jak niegdyś, jednak sam prestiż Hali H jak najbardziej trwa. Nie sądze aby zdecydowali się na pełnoprawny trailer przed panelem wiec najwidoczniej czeka nas niecałe półtora miesiąca intensywnej kampanii a przez ten miesiąc ewentualne zdjęcia i kolejne wywiady, może jakiś teaser.

Podejście co by nie było słuszne, podział w internecie jest ustalony, osoby które atakuja serial z wiadomych powodów są nie do przekonania. A i tak grzecznie 2 września pójdą obejrzeć. Wyniki oglądalności 1 sezonu będą zajebiste a to jakie będą oceny i ilu widzów zostanie przy kolejnych seriach jest już całkowicie poza zasięgiem marketingowców.

Może będzie seans-niespodzianka pierwszego odcinka?

Page 1 of 15Next