Cytat z Juby data 21 listopada, 2022, 22:38Ok, czyli trzeba z samego rana obdzwaniać rodzinę jak im pasuje, a jeśli nie pasuje wcale lub nie są zdecydowani, brać najlepsze miejsca w dniu premiery 🙂
Ok, czyli trzeba z samego rana obdzwaniać rodzinę jak im pasuje, a jeśli nie pasuje wcale lub nie są zdecydowani, brać najlepsze miejsca w dniu premiery 🙂
Cytat z Mierzwiak data 22 listopada, 2022, 09:34No cóż, jeśli film jednak rozczaruje w BO to przynajmniej będzie wiadomo, że odpowiadać będą za to zwiastuny, które poza byciem pokazem CGI (które wygląda jakby renderowało się dłużej niż cała czwarta faza MCU) nie sugerują absolutnie żadnej fabuły poza powtórką z wojny Na'vi z ludźmi. Poprzedni trailer starał się kłaść nacisk na więź młodej Weaver z Pandorą, ale szybko to przemknęło i ustąpiło miejsca temu samemu co mamy teraz.
To nie Endgame, że w zwiastunie mogli pokazać gagi z planu a i tak ludzie waliliby drzwiam i oknami.
Uważam, patrząc możliwie obiektywnie, że jeśli ktoś pierwszy film uważa za przeciętny to marketing The Way of Water oferuje zero powodów, by miał się wybrać do kina.
No cóż, jeśli film jednak rozczaruje w BO to przynajmniej będzie wiadomo, że odpowiadać będą za to zwiastuny, które poza byciem pokazem CGI (które wygląda jakby renderowało się dłużej niż cała czwarta faza MCU) nie sugerują absolutnie żadnej fabuły poza powtórką z wojny Na'vi z ludźmi. Poprzedni trailer starał się kłaść nacisk na więź młodej Weaver z Pandorą, ale szybko to przemknęło i ustąpiło miejsca temu samemu co mamy teraz.
To nie Endgame, że w zwiastunie mogli pokazać gagi z planu a i tak ludzie waliliby drzwiam i oknami.
Uważam, patrząc możliwie obiektywnie, że jeśli ktoś pierwszy film uważa za przeciętny to marketing The Way of Water oferuje zero powodów, by miał się wybrać do kina.
Cytat z Juby data 22 listopada, 2022, 09:48Bilety do IMAX 3D na piątek na 18:10 już wydrukowane 🙂 Drogo, ale pierwszy raz w życiu będę widział film w tym formacie, więc mam nadzieję, że warto.
Bilety do IMAX 3D na piątek na 18:10 już wydrukowane 🙂 Drogo, ale pierwszy raz w życiu będę widział film w tym formacie, więc mam nadzieję, że warto.
Cytat z Juby data 22 listopada, 2022, 09:57Cytat z Mierzwiak data listopad 22, 2022, 09:34No cóż, jeśli film jednak rozczaruje w BO to przynajmniej będzie wiadomo, że odpowiadać będą za to zwiastuny,
Nie widziałem drugiego, ani powyższego zwiastuna, ale myślę że przy obecnym kursie dolara, obostrzeniach w Chinach, mocno dotkniętym po covidzie rynku w Korei, wojnie w Ukrainie i Rosji, które nie doczekają się premiery, nawet ja - osoba, która od ogłoszenia że powstanie sequel, twierdząca że zostanie on największym hitem ever, mam co do tego ogromne wątpliwości. Pierwszy Avatar miał wyjątkowo dobre warunku do wykręcenia $2,7 mld worldwide, których obecnie - mimo rozrastających się od 13 lat wielu rynków - po prostu nie ma. Czas trwania również działa na jego niekorzyść (choć wiem, że jest wiele tytułów, które wyłamują się z tego równania).
Myślę, że z premiera w ubiegłym roku (na którą spokojnie by się wyrobili, ale obawiali się jeszcze covidu), w warunkach w jakich wyszedł No Way Home, Istota wody mogła zarobić więcej niż teraz. A jak będzie? Wszystko zależy od WOMu po pierwszych pokazach, jeśli ludzie znowu będą polecać sobie przeniesienie się do świata Pandory na +3h, to długie nogi mogą wyciągnąć film daleko.
Cytat z Mierzwiak data listopad 22, 2022, 09:34No cóż, jeśli film jednak rozczaruje w BO to przynajmniej będzie wiadomo, że odpowiadać będą za to zwiastuny,
Nie widziałem drugiego, ani powyższego zwiastuna, ale myślę że przy obecnym kursie dolara, obostrzeniach w Chinach, mocno dotkniętym po covidzie rynku w Korei, wojnie w Ukrainie i Rosji, które nie doczekają się premiery, nawet ja - osoba, która od ogłoszenia że powstanie sequel, twierdząca że zostanie on największym hitem ever, mam co do tego ogromne wątpliwości. Pierwszy Avatar miał wyjątkowo dobre warunku do wykręcenia $2,7 mld worldwide, których obecnie - mimo rozrastających się od 13 lat wielu rynków - po prostu nie ma. Czas trwania również działa na jego niekorzyść (choć wiem, że jest wiele tytułów, które wyłamują się z tego równania).
Myślę, że z premiera w ubiegłym roku (na którą spokojnie by się wyrobili, ale obawiali się jeszcze covidu), w warunkach w jakich wyszedł No Way Home, Istota wody mogła zarobić więcej niż teraz. A jak będzie? Wszystko zależy od WOMu po pierwszych pokazach, jeśli ludzie znowu będą polecać sobie przeniesienie się do świata Pandory na +3h, to długie nogi mogą wyciągnąć film daleko.
Cytat z Juby data 23 listopada, 2022, 10:16Cytat z Marek Pilarski data listopad 15, 2022, 14:21Cytat z Juby data listopad 15, 2022, 13:09średnia cena biletów oficjalnie wynosi $11 (a w przypadku The Way of Water, gdzie +80% będą stanowiły 3D/IMAX 3D pewnie bliżej $14)
W największy miastach będzie pewnie dochodzić do $20.
Wg forum BOT średnia cena biletów na Avatara to obecnie... $19,72! : |
Sporo seansów IMAX 3D już wyprzedanych. Chyba jednak ktoś czekał 😉
Cytat z Marek Pilarski data listopad 15, 2022, 14:21Cytat z Juby data listopad 15, 2022, 13:09średnia cena biletów oficjalnie wynosi $11 (a w przypadku The Way of Water, gdzie +80% będą stanowiły 3D/IMAX 3D pewnie bliżej $14)
W największy miastach będzie pewnie dochodzić do $20.
Wg forum BOT średnia cena biletów na Avatara to obecnie... $19,72! : |
Sporo seansów IMAX 3D już wyprzedanych. Chyba jednak ktoś czekał 😉
Cytat z Szaman data 25 listopada, 2022, 18:58W przypadku Del Toro to bardziej taki pocałunek śmierci 🙂
https://twitter.com/RealGDT/status/1595872890251276291?s=20&t=bqB64OVKuVFXdqU3vWilFA
W przypadku Del Toro to bardziej taki pocałunek śmierci 🙂
A staggering achievement- AVATAR TWOW is chokefull of majestic Vistas and emotions at an epic, epic scale. A master at thepeak of his powers… https://t.co/tG6I16JlhM
— Guillermo del Toro (@RealGDT) November 24, 2022
Cytat z Juby data 1 grudnia, 2022, 15:453350 ujęć z CGI?! 😮 Nowy rekord.
Po pierwszych dniach przedsprzedaży otwarcie prognozowane jest w zakresie $150-170m:
https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-news/avatar-the-way-of-water-box-office-tracking-1235268597/
3350 ujęć z CGI?! 😮 Nowy rekord.
Po pierwszych dniach przedsprzedaży otwarcie prognozowane jest w zakresie $150-170m:
Cytat z robgordon data 1 grudnia, 2022, 17:39A tymczasem James już myśli o A6 i A7.
https://www.filmweb.pl/news/%22Avatar+6%22+i+%22Avatar+7%22+w+planach.+Czy+James+Cameron+je+wyre%C5%BCyseruje-148655
A tymczasem James już myśli o A6 i A7.
Cytat z Juby data 1 grudnia, 2022, 21:38Przecież to jest news napisany na podstawie artykułu, którego wkleił Mierzwiak dwa posty wyżej...
Przecież to jest news napisany na podstawie artykułu, którego wkleił Mierzwiak dwa posty wyżej...
Cytat z robgordon data 2 grudnia, 2022, 08:01Cytat z Juby data grudzień 1, 2022, 21:38Przecież to jest news napisany na podstawie artykułu, którego wkleił Mierzwiak dwa posty wyżej...
Nie wszystkie newsy po angielsku czytam, zwłaszcza, jeśli tylko je zalinkujecie, bez żadnego komentarza.
Cytat z Juby data grudzień 1, 2022, 21:38Przecież to jest news napisany na podstawie artykułu, którego wkleił Mierzwiak dwa posty wyżej...
Nie wszystkie newsy po angielsku czytam, zwłaszcza, jeśli tylko je zalinkujecie, bez żadnego komentarza.
Cytat z Marek Pilarski data 4 grudnia, 2022, 18:09https://twitter.com/PopCrave/status/1599449328744943616?t=xHaO9r39md0xKmezw89UXQ&s=19
O kurde
https://twitter.com/PopCrave/status/1599449328744943616?t=xHaO9r39md0xKmezw89UXQ&s=19
O kurde
Cytat z Juby data 4 grudnia, 2022, 18:54Akurat w czwartek gadałem z koleżanką w pracy (fanką pierwszego filmu) że chyba w tej części nie będzie żadnego singla, bo już za późno, a tu proszę. Czekam.
Akurat w czwartek gadałem z koleżanką w pracy (fanką pierwszego filmu) że chyba w tej części nie będzie żadnego singla, bo już za późno, a tu proszę. Czekam.
Cytat z robgordon data 4 grudnia, 2022, 19:27Mam parę pytań. Wybieracie seans 3D? I czy ktoś z Was nosi okulary (plusy)? A jeśli tak, jak ich noszenie wpływa na komfort seansu 3D?
Mam parę pytań. Wybieracie seans 3D? I czy ktoś z Was nosi okulary (plusy)? A jeśli tak, jak ich noszenie wpływa na komfort seansu 3D?
Cytat z Kuba data 4 grudnia, 2022, 19:42Ja okularów nie noszę ale wybieram się na 2D i ciężko przeboleć brak IMAXa. Ale no generalnie 3D nie cierpię i dla mnie zawsze było zupełnie nieogladalne.
Ja okularów nie noszę ale wybieram się na 2D i ciężko przeboleć brak IMAXa. Ale no generalnie 3D nie cierpię i dla mnie zawsze było zupełnie nieogladalne.
Cytat z Janko data 4 grudnia, 2022, 19:46Jako okularnik powiem, że nie wpływa. A 3D było dobre i ładnie zrobione właściwie tylko w Avatarze.
Jako okularnik powiem, że nie wpływa. A 3D było dobre i ładnie zrobione właściwie tylko w Avatarze.
Cytat z Juby data 4 grudnia, 2022, 19:57Nosiłem okulary 14-15 lat (krótkowidz), ale w kwietniu 2020 odważyłem się na operację. Nie byłem na 3D od niemal 9 lat (ostatni raz w marcu 2014 na Zimowym Żołnierzu bo nie było innej opcji), ale nie wyobrażałem sobie oglądania sequela Avatara inaczej niż w 3D. W 2D będę go sobie oglądał w domu na Blu-ray'u 😛 W kinie - czy przejdę się raz, czy dwa - za każdym razem na 3D (16stego do IMAXa na pierwszy seans z napisami). To będzie dla mnie szczególny seans, bo pierwszy raz w tym formacie i pierwszy raz bez okularów na okularach, czyli zupełnie inny komfort oglądania.
Nosiłem okulary 14-15 lat (krótkowidz), ale w kwietniu 2020 odważyłem się na operację. Nie byłem na 3D od niemal 9 lat (ostatni raz w marcu 2014 na Zimowym Żołnierzu bo nie było innej opcji), ale nie wyobrażałem sobie oglądania sequela Avatara inaczej niż w 3D. W 2D będę go sobie oglądał w domu na Blu-ray'u 😛 W kinie - czy przejdę się raz, czy dwa - za każdym razem na 3D (16stego do IMAXa na pierwszy seans z napisami). To będzie dla mnie szczególny seans, bo pierwszy raz w tym formacie i pierwszy raz bez okularów na okularach, czyli zupełnie inny komfort oglądania.
Cytat z Szaman data 4 grudnia, 2022, 20:16Cytat z robgordon data grudzień 4, 2022, 19:27Mam parę pytań. Wybieracie seans 3D? I czy ktoś z Was nosi okulary (plusy)? A jeśli tak, jak ich noszenie wpływa na komfort seansu 3D?
Nie pamiętam kiedy ostatnio byłem na 3D, lata temu. Całkiem możliwe, że był to... pierwszy Kingsman, czyli minęło już 8 lat! (para moich najlepszych przyjaciół miała swój okres fascynacji trójwymiarem hehe).
Noszę okulary, mam astygmatyzm na minusie i wadę wzroku na plusie. Obydwie wartości niewielkie, około 1, nigdy ich nie pamiętam 🙂 Nigdy nie było dla mnie problemem zdjęcie okularów i nałożenie tych 3D. Zawsze wszystko widziałem, zawsze czytałem napisy bez problemu. Jakoś tak obawiałem się nałożyć okulary na okulary aby nie porysować sobie szkieł lub oprawek.
Cytat z robgordon data grudzień 4, 2022, 19:27Mam parę pytań. Wybieracie seans 3D? I czy ktoś z Was nosi okulary (plusy)? A jeśli tak, jak ich noszenie wpływa na komfort seansu 3D?
Nie pamiętam kiedy ostatnio byłem na 3D, lata temu. Całkiem możliwe, że był to... pierwszy Kingsman, czyli minęło już 8 lat! (para moich najlepszych przyjaciół miała swój okres fascynacji trójwymiarem hehe).
Noszę okulary, mam astygmatyzm na minusie i wadę wzroku na plusie. Obydwie wartości niewielkie, około 1, nigdy ich nie pamiętam 🙂 Nigdy nie było dla mnie problemem zdjęcie okularów i nałożenie tych 3D. Zawsze wszystko widziałem, zawsze czytałem napisy bez problemu. Jakoś tak obawiałem się nałożyć okulary na okulary aby nie porysować sobie szkieł lub oprawek.