aby założyć posty i tematy.

PreviousPage 11 of 23Next

Dla mnie niestety również granica między animacją, a rzeczywistością przesunęła się w niezbyt zadowalający sposób. Mam nadzieję, że w 190 minutach proporcje będą już zupełnie inne.

Też w połowie pomyślałem, że chciałbym zobaczyć więcej postaci ludzkich. W 1:32 i 1:51 coś mi nie gra z - tak jak napisał @robgordon - płynnością ruchu.

4K

Zdjęcia to trochę za dużo powiedziane 😉

No w sumie tak. Potraktujmy to jako informację o działaniach promocyjnych w EW.

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Pozostał równy miesiąc do pierwszych pokazów filmu w USA. Jakie prognozujecie otwarcie? Da radę przebić tegorocznego Strange'a?

Pierwsza część w 3452 kinach, przy silnych zamieciach śnieżnych na wschodnim wybrzeżu, przy średniej cenie biletu $7,89 (prawdopodobnie w przypadku Avatara wynosiła około $10) zarobiła $77 milionów (wówczas drugi najwyższy wynik grudnia). Sequel pewnie trafi do +4200 kin (jak nie do +4400), średnia cena biletów oficjalnie wynosi $11 (a w przypadku The Way of Water, gdzie +80% będą stanowiły 3D/IMAX 3D pewnie bliżej $14), no i jest sequelem, które zazwyczaj zarabiają więcej. Myślę że przy wyniku poniżej dwukrotności OW oryginału będzie można mówić o rozczarowaniu.

Ja to przede wszystkim mam nadzieję, że film nie będzie tak nudny i powtarzalny jak sugeruje drugi zwiastun, który widziałem w kinie przed BP2 i byłem mocno rozczarowany, tym jak to się prezentuje na wielkim ekranie. Oby u nas był normalny IMAX.

A z zarobkami nie prognozuje, w końcu i tak się myliłem zakładając obojętność publiki.

Cytat z Juby data listopad 15, 2022, 13:09

średnia cena biletów oficjalnie wynosi $11 (a w przypadku The Way of Water, gdzie +80% będą stanowiły 3D/IMAX 3D pewnie bliżej $14)

W największy miastach będzie pewnie dochodzić do $20.

No wiem, dlatego napisałem, że średnia będzie $14. Dla Pantery średnia wyniosła ok $12,65.

Kiedy rusza przedsprzedaż biletów? Była podana jakaś data?

Cytat z Marek Pilarski data listopad 2, 2022, 19:46

Też w połowie pomyślałem, że chciałbym zobaczyć więcej postaci ludzkich. W 1:32 i 1:51 coś mi nie gra z - tak jak napisał @robgordon - płynnością ruchu.

Wczoraj widziałem przed Łakandą. Niestety na dużym ekranie nie wygląda to lepiej, a po tym filmie oczekuję jednak wizualnej perfekcji.

Pytanie czy w ogóle wrócą czasy wizualnej perefekcji i czy oprócz nieludzko napiętego harmonogramu, nie jest to kwestia zmiany pokoleniowej i mniejszej zawartości talentu w tym procesie.

Cytat z Marek Pilarski data listopad 18, 2022, 08:27

Wczoraj widziałem przed Łakandą. Niestety na dużym ekranie nie wygląda to lepiej, a po tym filmie oczekuję jednak wizualnej perfekcji.

A ja się cały czas zastanawiam o co chodzi? To wynika z oczekiwania zobaczenia... nie wiem czego? Pierwsza część z 2009 roku zjada dowolny film Marvela, w The Way of Water poziom widzę nie tylko został utrzymany, ale dokonał się spory postęp w szeroko pojętej szczegółowości, oświetleniu itd. Wizualna perfekcja to bardzo adekwatne określenie do tego co prezentują trailery tego filmu.

Chodzi mi w sumie o te urywki z momentów w zwiastunie, które oznaczyłem wyżej. Coś mi do końca nie pasuje tam z ruchem postaci. Przywodzi mi to na myśl ruch postaci w grach.

Ja tego nie widzę, ALE jeśli film był renderowany w 48 klatkach na sekundę to być może konwersja w dół, w teorii pozbywająca się po prostu połowy klatek, daje zauważalny na przykład dla Ciebie efekt? Nie wiem 🙂

Marek Pilarski has reacted to this post.
Marek Pilarski

Włączyłem tylko te dwa ujęcia, o których pisał Marek i rzeczywiście ruch wygląda bardzo nienaturalnie, ale pamiętam że podobne wrażenie miałem przy niektórych ujęciach w jedynce (ucieczka Jake'a przed Tanatorem), a w kinie w 3D w ogóle tego nie dostrzegłem.

Ostatecznie 192 minuty.

Dzisiaj w nocy pojawi się finalny zwiastun i pewnie rozpocznie się przedsprzedaż biletów w Ameryce.

Cinema City podaje, że jutro o 9:00 zaczyna się przedsprzedaż w Polsce.

PreviousPage 11 of 23Next