Cytat z Szaman data 2 listopada, 2022, 19:33Dla mnie niestety również granica między animacją, a rzeczywistością przesunęła się w niezbyt zadowalający sposób. Mam nadzieję, że w 190 minutach proporcje będą już zupełnie inne.
Dla mnie niestety również granica między animacją, a rzeczywistością przesunęła się w niezbyt zadowalający sposób. Mam nadzieję, że w 190 minutach proporcje będą już zupełnie inne.
Cytat z Marek Pilarski data 2 listopada, 2022, 19:46Też w połowie pomyślałem, że chciałbym zobaczyć więcej postaci ludzkich. W 1:32 i 1:51 coś mi nie gra z - tak jak napisał @robgordon - płynnością ruchu.
Też w połowie pomyślałem, że chciałbym zobaczyć więcej postaci ludzkich. W 1:32 i 1:51 coś mi nie gra z - tak jak napisał @robgordon - płynnością ruchu.
Cytat z Szaman data 2 listopada, 2022, 23:11https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1587928142660141058?t=XiWkRWGJpvjtf8WPj8_GOQ&s=19
The Art of #AvatarTheWayOfWater is now available for pre-order.
Written in collaboration with the filmmakers, the book also includes a foreword by Robert Rodriguez.
Order here: https://t.co/KNYlSWBcw1 pic.twitter.com/baoGm84nSr
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) November 2, 2022
Cytat z Szaman data 4 listopada, 2022, 18:13https://twitter.com/filmnewsPL/status/1588578609572503552?t=VQE77hLOJ9lP6Om6e9JgBg&s=19
Okładki czasopisma @totalfilm promujące #AvatarTheWayOfWater pic.twitter.com/5GJzgUF9WG
— Film News PL (@filmnewsPL) November 4, 2022
Cytat z Szaman data 11 listopada, 2022, 20:29https://twitter.com/filmnewsPL/status/1591150681037373441
Nowe zdjęcia z filmu "Avatar: Istota wody" pic.twitter.com/tcfwIbq8Xq
— Film News PL (@filmnewsPL) November 11, 2022
Cytat z Szaman data 11 listopada, 2022, 22:40No w sumie tak. Potraktujmy to jako informację o działaniach promocyjnych w EW.
No w sumie tak. Potraktujmy to jako informację o działaniach promocyjnych w EW.
Cytat z Juby data 15 listopada, 2022, 13:09Pozostał równy miesiąc do pierwszych pokazów filmu w USA. Jakie prognozujecie otwarcie? Da radę przebić tegorocznego Strange'a?
Pierwsza część w 3452 kinach, przy silnych zamieciach śnieżnych na wschodnim wybrzeżu, przy średniej cenie biletu $7,89 (prawdopodobnie w przypadku Avatara wynosiła około $10) zarobiła $77 milionów (wówczas drugi najwyższy wynik grudnia). Sequel pewnie trafi do +4200 kin (jak nie do +4400), średnia cena biletów oficjalnie wynosi $11 (a w przypadku The Way of Water, gdzie +80% będą stanowiły 3D/IMAX 3D pewnie bliżej $14), no i jest sequelem, które zazwyczaj zarabiają więcej. Myślę że przy wyniku poniżej dwukrotności OW oryginału będzie można mówić o rozczarowaniu.
Pozostał równy miesiąc do pierwszych pokazów filmu w USA. Jakie prognozujecie otwarcie? Da radę przebić tegorocznego Strange'a?
Pierwsza część w 3452 kinach, przy silnych zamieciach śnieżnych na wschodnim wybrzeżu, przy średniej cenie biletu $7,89 (prawdopodobnie w przypadku Avatara wynosiła około $10) zarobiła $77 milionów (wówczas drugi najwyższy wynik grudnia). Sequel pewnie trafi do +4200 kin (jak nie do +4400), średnia cena biletów oficjalnie wynosi $11 (a w przypadku The Way of Water, gdzie +80% będą stanowiły 3D/IMAX 3D pewnie bliżej $14), no i jest sequelem, które zazwyczaj zarabiają więcej. Myślę że przy wyniku poniżej dwukrotności OW oryginału będzie można mówić o rozczarowaniu.
Cytat z Kuba data 15 listopada, 2022, 13:49Ja to przede wszystkim mam nadzieję, że film nie będzie tak nudny i powtarzalny jak sugeruje drugi zwiastun, który widziałem w kinie przed BP2 i byłem mocno rozczarowany, tym jak to się prezentuje na wielkim ekranie. Oby u nas był normalny IMAX.
A z zarobkami nie prognozuje, w końcu i tak się myliłem zakładając obojętność publiki.
Ja to przede wszystkim mam nadzieję, że film nie będzie tak nudny i powtarzalny jak sugeruje drugi zwiastun, który widziałem w kinie przed BP2 i byłem mocno rozczarowany, tym jak to się prezentuje na wielkim ekranie. Oby u nas był normalny IMAX.
A z zarobkami nie prognozuje, w końcu i tak się myliłem zakładając obojętność publiki.
Cytat z Marek Pilarski data 15 listopada, 2022, 14:21Cytat z Juby data listopad 15, 2022, 13:09średnia cena biletów oficjalnie wynosi $11 (a w przypadku The Way of Water, gdzie +80% będą stanowiły 3D/IMAX 3D pewnie bliżej $14)
W największy miastach będzie pewnie dochodzić do $20.
Cytat z Juby data listopad 15, 2022, 13:09średnia cena biletów oficjalnie wynosi $11 (a w przypadku The Way of Water, gdzie +80% będą stanowiły 3D/IMAX 3D pewnie bliżej $14)
W największy miastach będzie pewnie dochodzić do $20.
Cytat z Juby data 16 listopada, 2022, 13:43No wiem, dlatego napisałem, że średnia będzie $14. Dla Pantery średnia wyniosła ok $12,65.
Kiedy rusza przedsprzedaż biletów? Była podana jakaś data?
No wiem, dlatego napisałem, że średnia będzie $14. Dla Pantery średnia wyniosła ok $12,65.
Kiedy rusza przedsprzedaż biletów? Była podana jakaś data?
Cytat z Marek Pilarski data 18 listopada, 2022, 08:27Cytat z Marek Pilarski data listopad 2, 2022, 19:46Też w połowie pomyślałem, że chciałbym zobaczyć więcej postaci ludzkich. W 1:32 i 1:51 coś mi nie gra z - tak jak napisał @robgordon - płynnością ruchu.
Wczoraj widziałem przed Łakandą. Niestety na dużym ekranie nie wygląda to lepiej, a po tym filmie oczekuję jednak wizualnej perfekcji.
Cytat z Marek Pilarski data listopad 2, 2022, 19:46Też w połowie pomyślałem, że chciałbym zobaczyć więcej postaci ludzkich. W 1:32 i 1:51 coś mi nie gra z - tak jak napisał @robgordon - płynnością ruchu.
Wczoraj widziałem przed Łakandą. Niestety na dużym ekranie nie wygląda to lepiej, a po tym filmie oczekuję jednak wizualnej perfekcji.
Cytat z Szaman data 18 listopada, 2022, 08:31Pytanie czy w ogóle wrócą czasy wizualnej perefekcji i czy oprócz nieludzko napiętego harmonogramu, nie jest to kwestia zmiany pokoleniowej i mniejszej zawartości talentu w tym procesie.
Pytanie czy w ogóle wrócą czasy wizualnej perefekcji i czy oprócz nieludzko napiętego harmonogramu, nie jest to kwestia zmiany pokoleniowej i mniejszej zawartości talentu w tym procesie.
Cytat z Mierzwiak data 18 listopada, 2022, 09:01Cytat z Marek Pilarski data listopad 18, 2022, 08:27Wczoraj widziałem przed Łakandą. Niestety na dużym ekranie nie wygląda to lepiej, a po tym filmie oczekuję jednak wizualnej perfekcji.
A ja się cały czas zastanawiam o co chodzi? To wynika z oczekiwania zobaczenia... nie wiem czego? Pierwsza część z 2009 roku zjada dowolny film Marvela, w The Way of Water poziom widzę nie tylko został utrzymany, ale dokonał się spory postęp w szeroko pojętej szczegółowości, oświetleniu itd. Wizualna perfekcja to bardzo adekwatne określenie do tego co prezentują trailery tego filmu.
Cytat z Marek Pilarski data listopad 18, 2022, 08:27Wczoraj widziałem przed Łakandą. Niestety na dużym ekranie nie wygląda to lepiej, a po tym filmie oczekuję jednak wizualnej perfekcji.
A ja się cały czas zastanawiam o co chodzi? To wynika z oczekiwania zobaczenia... nie wiem czego? Pierwsza część z 2009 roku zjada dowolny film Marvela, w The Way of Water poziom widzę nie tylko został utrzymany, ale dokonał się spory postęp w szeroko pojętej szczegółowości, oświetleniu itd. Wizualna perfekcja to bardzo adekwatne określenie do tego co prezentują trailery tego filmu.
Cytat z Marek Pilarski data 18 listopada, 2022, 10:31Chodzi mi w sumie o te urywki z momentów w zwiastunie, które oznaczyłem wyżej. Coś mi do końca nie pasuje tam z ruchem postaci. Przywodzi mi to na myśl ruch postaci w grach.
Chodzi mi w sumie o te urywki z momentów w zwiastunie, które oznaczyłem wyżej. Coś mi do końca nie pasuje tam z ruchem postaci. Przywodzi mi to na myśl ruch postaci w grach.
Cytat z Mierzwiak data 18 listopada, 2022, 10:38Ja tego nie widzę, ALE jeśli film był renderowany w 48 klatkach na sekundę to być może konwersja w dół, w teorii pozbywająca się po prostu połowy klatek, daje zauważalny na przykład dla Ciebie efekt? Nie wiem 🙂
Ja tego nie widzę, ALE jeśli film był renderowany w 48 klatkach na sekundę to być może konwersja w dół, w teorii pozbywająca się po prostu połowy klatek, daje zauważalny na przykład dla Ciebie efekt? Nie wiem 🙂
Cytat z Juby data 19 listopada, 2022, 16:27Włączyłem tylko te dwa ujęcia, o których pisał Marek i rzeczywiście ruch wygląda bardzo nienaturalnie, ale pamiętam że podobne wrażenie miałem przy niektórych ujęciach w jedynce (ucieczka Jake'a przed Tanatorem), a w kinie w 3D w ogóle tego nie dostrzegłem.
Ostatecznie 192 minuty.
Włączyłem tylko te dwa ujęcia, o których pisał Marek i rzeczywiście ruch wygląda bardzo nienaturalnie, ale pamiętam że podobne wrażenie miałem przy niektórych ujęciach w jedynce (ucieczka Jake'a przed Tanatorem), a w kinie w 3D w ogóle tego nie dostrzegłem.
Ostatecznie 192 minuty.
Cytat z Marek Pilarski data 21 listopada, 2022, 18:08Dzisiaj w nocy pojawi się finalny zwiastun i pewnie rozpocznie się przedsprzedaż biletów w Ameryce.
https://www.youtube.com/watch?v=SMRHGu3F69w
Dzisiaj w nocy pojawi się finalny zwiastun i pewnie rozpocznie się przedsprzedaż biletów w Ameryce.
Cytat z Marek Pilarski data 21 listopada, 2022, 18:32Cinema City podaje, że jutro o 9:00 zaczyna się przedsprzedaż w Polsce.
Cinema City podaje, że jutro o 9:00 zaczyna się przedsprzedaż w Polsce.