aby założyć posty i tematy.

PreviousPage 17 of 23Next

Myślę, że na tym etapie Cameron nie ma nic do gadania w kwestii dat. Ba, moim zdaniem Cameron nieszczególnie o nie dba, szczególnie po tym gdy zamknął mnie i paru innym osobom mordy wynikami Avatara 2 😛

A on sam mówił, ze pewnie po dokończeniu trójki może oddać komuś innemu reżyserie i zrealizować inny projekt. Nie zdziwiłbym się.

A dlaczego Cameron nie ma nic do gadania z datami? Przecież z punktu widzenia studia lepsze byłyby premiery co dwa lata i stabilne podtrzymywanie zainteresowania. Moim zdaniem to jest perfekcjonizm Camerona i jesteśmy już na etapie pytania czy te filmy w ogóle powstaną, czy też może Cameron ucieknie do nowozelandzkiego lasu i zacznie władać tubylcami 🙂

Piątkę już w całości wymyśli i wygeneruje w 15 minut AI więc ostatecznie ukaże się nieco wcześniej 🙂

Szaman has reacted to this post.
Szaman
Cytat z Szaman data czerwiec 13, 2023, 19:49

A dlaczego Cameron nie ma nic do gadania z datami? Przecież z punktu widzenia studia lepsze byłyby premiery co dwa lata i stabilne podtrzymywanie zainteresowania. Moim zdaniem to jest perfekcjonizm Camerona i jesteśmy już na etapie pytania czy te filmy w ogóle powstaną, czy też może Cameron ucieknie do nowozelandzkiego lasu i zacznie władać tubylcami 🙂

Dlatego, ze Disney ma konkretnie ustalone okresy na określoną liczbę premier i mają do zmieszczenia w nich w cholerę live-action adaptacji animacji oraz trzy duże uniwersa z których dwa są jakimś realizacyjnym burdelem i na dodatek każdy z tych filmów będzie miał teraz obsuwę której nie sposób oszacować na skutek strajku. A zaraz mogą dojść kolejne jeśli będą musieli jeszcze więcej ról zrecastować. Dlatego myślę, że Cameron jest ostatnią osobą, której tam ktoś pyta czy może przesunąć Avatara w jedną czy drugą.

A ja myślę odwrotnie, Cameron ma ustalone i rozpisane wszystkie deadline'y, łącznie z oddaniem gotowego filmu, jego postprodukcją i kinową premierą. Jest nawet w kontakcie z firmami od efektów, może nawet z branżą komputerową i wie na który mniej więcej rok spodziewać się jakichś kolejnych przełomów technologicznych nad którymi dopiero trwają prace. To nie jest tego typu człowiek, aby nie miał dokładnie zaplanowanych kolejnych kroków, jednocześnie ma przed sobą otwarte wszystkie drzwi w branży kinowej i technologicznej.

Cytat z Szaman data czerwiec 13, 2023, 20:33

Jest nawet w kontakcie z firmami od efektów, może nawet z branżą komputerową i wie na który mniej więcej rok spodziewać się jakichś kolejnych przełomów technologicznych nad którymi dopiero trwają prace.

Fantasta 🙂

Szaman has reacted to this post.
Szaman

No może i trochę popłynąłem 🙂 Ale założyłem, że 4 lata przerwy między trójką i czwórką oznaczają to, że Cameron na coś wyczekuje. A może odpowiedź jest banalna, rzeczywiście chce zakończyć na trzeciej części, a resztę oddać Del Toro albo Rodriguezowi.

Znalazłem na amazonie dwie bardzo legitne książki - pierwsza ma 26, druga aż 30 stron 🙂

Wracają na niekończący się plan zdjęciowy.

https://twitter.com/FilmUpdates/status/1753825875609739689?t=sIIjLhQA4kfJ_iwh3iXtxg&s=19

Taaaaa 🙂

Taka ciekawostka: za 130 lat Jake przyleci na Pandorę, czyli 19 maja 2154 roku 🙂

Szaman and robgordon have reacted to this post.
Szamanrobgordon

Jest oficjalny tytuł trzeciej części.

Nic takiego super, ale o niebo lepszy niż The Seed Beaver, przepraszam Bearer 🙂

Nie przepuścił okazji 🙂

Mierzwiak and robgordon have reacted to this post.
Mierzwiakrobgordon

Nowe grafiki:

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Nowe grafiki z Avatara 3

https://www.empireonline.com/movies/news/avatar-3-ash-clan-hardship-james-cameron-exclusive/

PreviousPage 17 of 23Next