aby założyć posty i tematy.

PreviousPage 5 of 23Next

No ładne. Nie widzę postępu technicznego w wykonaniu postaci, ale to tylko pokazuje jak doskonały pod tym względem był już pierwszy film.

Wygląda dobrze, nie ma do czego się przyczepić.

Kolejne przecieki ze zwiastuna, w tym jeden mocno spoilerowy. I podoba mi się zaprezentowany na nim pomysł.

Spoiler

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Bodaj przedwczoraj na YT wyskoczył mi 40-sekundowy fragment teasera w jakości nagrywanej patykiem więc nie wiem czy był prawdziwy, ale tak czy inaczej Disney robi ogromny błąd robiąc z tego kinowy exclusiv aż na tydzień, bo masa osób wyrobi sobie zdanie na podstawie albo i obejrzy wyłącznie właśnie jakieś kiblowe nagrania.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Albo masa osób pierwszy raz obejrzy teaser the way it's meant to be seen 😉

Dla mnie to świetny pomysł, powrót do lat 2007-2009, kiedy praktycznie każdy trailer do filmu do sieci trafiał z opóźnieniem.

Co spoilerowego jest w tych dwóch screenach? Nowa fryzura Jake'a?

W Na Ekranie napisali, że to

Spoiler
Stephen Lang, bo ma ten sam tatuaż
I uwierzyłem.

Nie ma w tym nic ciekawego.

No ładne to było, ale sprawiało wrażenie scen usuniętych z jedynki, jakiejś gratki dla hardkorowych fanów.

Bardziej teaser, który za wiele nie zdradza. Piękny i tak jak w jedynce efekty wyglądają najlepiej i niesamowicie realnie na zbliżeniach.

Totalnie zapomniałem (!) że ma być ten teaser i wziął mnie z takiego zaskoczenia, że aż szeroko otworzyłem oczy.

Śliczny, piękna muzyka. Zdałem sobie sprawę że czekam na ten film bardziej, niż mi się wydawało.

Wybierzecie się na "jedynkę" do kina? Widziałem ten film 3 razy. Wszystkie w kinie (trzeci raz to wersja wydłużona o kilka minut, która trafiła do kin bodajże jesienią następnego roku po premierze). A zatem dawno. Ale wydaje mi się, że nie potrzebuję przypominać sobie tej historii. Jest na tyle prosta i na tyle utkwiła mi w pamięci, że wydaje mi się to niepotrzebne.

Mam na Blu-ray, nie widzę potrzeby, ale jak ktoś nie miał okazji to polecam opcję - jeśli będzie - IMAX 3D.

Miałem zapytać - jaka była u Was reakcja na ten teaser?

Na moim seansie, z tego co podsłuchałem, była to mieszanka ciszy i pojedynczych szeptów zdziwienia że taki film w ogóle będzie.

Słyszałem obok "na to też pójdziemy?" i chyba tylko tyle.

Na Thora była reakcja nastolatek niedaleko mnie. Ich trzecie pokolenie nadal jest pod wrażeniem 🙂

U mnie na "Avatara" żadnej zauważalnej reakcji. Ludzi na sali w miarę.

Cytat z Mierzwiak data maj 7, 2022, 15:37

Miałem zapytać - jaka była u Was reakcja na ten teaser?

Na moim seansie, z tego co podsłuchałem, była to mieszanka ciszy i pojedynczych szeptów zdziwienia że taki film w ogóle będzie.

Chyba zareagowałem najbardziej zauważalnie (tzn poprawiłem pozycję bo mi było niewygodnie i jakoś się tak zbiegło).

Mierzwiak

U mnie na sali ktoś był bardzo podekscytowany i na widok Sully'ego krzyknął "Mła żejk".

To byłem ja. 🙂

Mierzwiak and Kuba have reacted to this post.
MierzwiakKuba

Mierzwiak

Miazga. W kinie nie zwróciłem uwagi, że Cameron zmienił AR na pełną panoramę. Pamiętam reakcje na pierwszy trailer jedynki - było dużo narzekania na CGI (nad którym jeszcze pracowano i które już w drugim trailerze wyglądało inaczej w kilku ujęciach), myślę że tutaj coś takiego nie powinno mieć miejsca, bo wszystko wygląda na poziomie absolutnie najlepszych, najbardziej dopieszczonych, najbardziej fotorealistycnzych ujęć z pierwszego Avatara.

Król sequeli da radę. Idę na Mavericka do IMAXa, a potem w zasadzie czekam już tylko na to, co wysmażył Cameron. Zdecydowanie mój największy must see 2022 obok Batmana.

Cytat z Juby data maj 9, 2022, 15:57

Miazga. W kinie nie zwróciłem uwagi, że Cameron zmienił AR na pełną panoramę.

Nie zmienił, pierwsza część też miała pierwsze materiały w pełnej panoramie i seanse kinowe w obu formatach obrazu i tylko jeden, ten wyższy, na Blu-ray.

Ależ cudowna jest ta muzyka!

PreviousPage 5 of 23Next