aby założyć posty i tematy.

PreviousPage 8 of 23Next

https://twitter.com/empiremagazine/status/1543996039857934336?t=gvjOnO3NX0rczP-ncPxAuw&s=19

To ja już zgłupiałem 🙂 On od 2017 roku kręcił tylko Avatara 2 i 3?

Przynajmniej 1/3 czwartego filmu została już nakręcona.

Szaman has reacted to this post.
Szaman
Cytat z Mierzwiak data lipiec 4, 2022, 19:30

https://twitter.com/THR/status/1544006603757830144?s=20&t=NBJaH99xNVwL5VwIMZYYtQ

Logicznym zastępstwem w tym miejscu wydawałby się Peter Jackson, ale wątpię aby Cameron wybrał kogoś więcej niż bardzo solidnego rzemieślnika który po prostu grzecznie pod jego batutą dokończy pracę. Jest nawet jeden taki w Disneyu, spec od technologii 😉

Za to bardziej mnie ciekawią inne projekty Camerona. Swego czasu pierwszy Avatar narodził się z nieudanego projektu adaptacji Hyperiona której podjąć się miał Cameron z DiCaprio, Hyperiona którego teraz będzie adaptować ktoś dla Warnera..

Robert Rodriguez chyba ostatnio się nudzi.. 😛

Disney raczej nie zgodzi się na Rodrigueza, prędzej na Jona Favreau którego chyba sugerował Kuba w swoim poście. No chyba, że co powie Król Świata to święte, a Alita i "telewizyjne" Gwiezdne Wojny wystarczą decydentom.

Favreau najsensowniejszy niestety wybór jeśli weźmiemy pod uwagę, że to Disney i założmy,że Cameron i tak większość zrobi sam i jedyne czego będzie oczekiwał że ktoś przypilnuje mu realizacji reszty robiąc wszystko wedle instrukcji.

No a jeśli jakimś cudem jest zainteresowany oddaniem komuś innemu dużej swobody i kontroli kreatywnej to ciężko mi wskazać kogoś sensowniejszego niż Jackson - raz, że gość prawie na miejscu jest, dwa, że Weta działa dośc mocno przy Avatarze i trzy, że to jedyny dostępny twórca tak mocno zafiksowany na punkcie technologii co Cameron.

Tęsknię za Jacksonem. Wiem, że i tak pewnie nie byłbym zadowolony z jego najnowszego filmu fabularnego 🙂

Wiecie, że Disney jest tylko dystrybutorem tych filmów, prawda? Producentem pozostaje Cameron, za film odpowiada jego firma Lightstorm i to on podejmuje praktycznie wszystkie decyzje, zwłaszcza jeśli część druga obsypie wszystkich masą mamony? To, czy ktoś kręci seriale dla Dinsey+ nie ma tu żadnego znaczenia. Tak, jak Marek, od razu pomyślałem o Rodriguezie, który wyreżyserował za Camerona Alitę - inny z jego projektów marzeń, nad którym pracował naście lat.

Jeśli liczyliście na widowisko w rozsądnym przedziale czasowym (do 2,5h) to James w nowym wywiadzie już zapowiedział, że film będzie bardzo długi (pewnie nie tak, jak Titanic, ale dłuższy od całej reszty jego filmografii).

Nie widzę sensu spekulowania kto nakręci film który wyjdzie gdy już będziemy emerytami 😀

Szaman has reacted to this post.
Szaman
Cytat z Juby data lipiec 5, 2022, 07:12

Wiecie, że Disney jest tylko dystrybutorem tych filmów, prawda? Producentem pozostaje Cameron, za film odpowiada jego firma Lightstorm i to on podejmuje praktycznie wszystkie decyzje, zwłaszcza jeśli część druga obsypie wszystkich masą mamony? To, czy ktoś kręci seriale dla Dinsey+ nie ma tu żadnego znaczenia. Tak, jak Marek, od razu pomyślałem o Rodriguezie, który wyreżyserował za Camerona Alitę - inny z jego projektów marzeń, nad którym pracował naście lat.

Jeśli liczyliście na widowisko w rozsądnym przedziale czasowym (do 2,5h) to James w nowym wywiadzie już zapowiedział, że film będzie bardzo długi (pewnie nie tak, jak Titanic, ale dłuższy od całej reszty jego filmografii).

Chyba, że druga i trzecia część nie poradzą sobie w BO zbyt powalająco 😉

RR jest wyborem za którym jedyne co przemawia to wcześniejsza współpraca z Cameronem. Równie dobrze mógłby znowu ściągnąć Tima Millera. Czy którykolwiek z nich tak dobrze ogarnia nowoczesna technologie aby powierzyć im Avatary? Szczerze wątpię. Nawet jako jedynie przedłużenie ręki Camerona. Favreau byłby znacznie logiczniejszym wyborem i jakościowo, na moje, bez szczególnej różnicy 😛

A info o runtimie oczywiście jak najbardziej pozytywne. Chociaż zakładam, że 150 minut może być tym runtimem, dla masowego odbiorcy to dużo.

Cytat z Kuba data lipiec 5, 2022, 14:40

RR jest wyborem za którym jedyne co przemawia to wcześniejsza współpraca z Cameronem. Równie dobrze mógłby znowu ściągnąć Tima Millera.

Według plotek Jimbo nie dogadywał się zbyt dobrze z Timem Millerem podczas powstawania ostatniego Terminatora, a w ostatnich miesiącach przed premierą w ogóle się odciął od tego projektu = nie reklamował go tak, jak Alitę. Myślę, że Cameron nie brałby go w ogóle pod uwagę patrząc na potworka, którego Tim stworzył i jaką klapę w B.O. zaliczył.

Dwóch pierwszych chyba jeszcze nie widziałem

Disney jest do tego stopnia bezczelny, że na całym świecie właśnie usunął Avatara ze swojej platformy, oczywiście przed wrześniowym powrotem filmu do kin.

Nowy zwiastun 😛

Jest też plakat:

I porównanie wersji Blu-ray z remasterem 4K HDR:

PreviousPage 8 of 23Next