aby założyć posty i tematy.

Babylon

PreviousPage 2 of 4Next

Żeby było śmieszniej to każdy tu, może poza Robbie, gra drugi plan lub epizody. Dla dziennikarzy główny aktor oraz inni o kluczowych rolach, nie istnieją.

Obecny cut nie tylko ma być strasznie długi, ale ocierać się o kategorie NC-17.

https://www.worldofreel.com/blog/2022/7/9eueqm5hljvcobnzabwpxjx9pjxrku

Chazelle ma iść w pełni w inspiracje formą Felliniego. No i do tego są podobno jakieś konflikty z Paramountem i nie byłbym szczególnie zaskoczony gdyby koniec końców jakiś streamingowy gigant kupił ten film.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Na TIFF już pokazali zwiastun. Bogaty, spektakularny i pełen nagości. Podobno.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

O kurcze, dali mu to z R-ką zrobić? Nieźle.

Nie dość, że film trwa 3h to zgodnie z pokazami testowymi swoimi odjazdami mocno nawiązuje do Wilka z Wall Street czy Felliniego.

Szaman and Mierzwiak have reacted to this post.
SzamanMierzwiak

Plakat z Margot <3

Tam jest zwiastun z R-ką 🙂

Kiedyś myślałem, że to będzie 3-godzinna, czarno-biała, męcząca buła w duchu Artysty (nie było takich plotek od naszych kochanych scooperów?). A przecież to Scorsese pełną gębą! Fantastyczny zwiastun!

Rewelacyjny.

Zapowiada się wybornie. Szaman wspomina Scorsese, ja tu jednak widzę coś, co może nie jest wolne od inspiracji, ale ma własną, pewną siebie tożaamość.

I takie rzeczy kręci facet, który urodził się zaledwie 9 dni po mnie 🙂

Szaman

Wielki Gatsby z Wall Street.

Szaman

Wspominanie innego twórcy rzadko jest u mnie zarzutem. To pewny skrót myślowy, kod który pomaga przekazać moje odczucia odbiorcy 🙂

A La La Land nie porównywano do New York, New York? To nie pierwsze rodeo Damiena.

Cytat z robgordon data wrzesień 13, 2022, 16:09

Wielki Gatsby z Wall Street.

Plus Once Upon a Time in Hollywood.

Co ciekawe, wszytskie te trzy filmy łączy Leonardo DiCaprio, który współpracował w nich z aktorami z Babylon. 🙂

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Największy plus to, że ten film nie wygląda nowocześnie a jednocześnie nawet na moment nie zdaje się być sztucznie stylizowany. Gdyby mi ktoś powiedział, że to zaginiony epicki dramat z lat 50 czy 60, uwierzyłbym.

Wygląda to autorsko i świeżo, ale podobieństw do Scorsese, Tarantino czy Felliniego są spore, wszystko w dobrym guście.

Jedyna obawa? Jest tu potencjał dla Robbie na przeszarżowanie. Ale też bardzo czekam na jej występ.

Mierzwiak and robgordon have reacted to this post.
Mierzwiakrobgordon

No to ja się wyłamię, bo trailer mi się nie podoba. O ile młodszy brat nie będzie chciał mnie na to wyciągnąć, wykreślam z listy "idę do kina".

Wygląda super, no i najważniejsze: Tobey mówiący "What the fuck" toż to potencjał na kolejne memy.

Szaman

Zastanawiam się jak mocno zwodniczy jest trailer co do tonu. Sobczak twierdzi, że zwiastun dotyczy jedynie pierwszych 30 minut filmu a taka a nie inna data premiery wynika z tego że w Paramount długo nie wiedzieli jak ten film promować. Nie zdziwię się więc gdy okaże się, że film jest znacznie spokojniejszy. Zaczynam się spodziewać odpowiednika La Dolce Vita

Wygląda na to, że także w Polsce

https://twitter.com/FilmozercyCOM/status/1583085779009798144?t=PtiIAPx1KGdlmkZ0hdvcwA&s=19

PreviousPage 2 of 4Next