aby założyć posty i tematy.

BO Ameryka i reszta świata

PreviousPage 24 of 90Next

Yikes...

Masakra, ciekawe czy to już ostateczny zgon, czy będą powracać co kilka lat jak Terminator.

Cytat z Marek Pilarski data styczeń 2, 2022, 17:22

Większy spadek, niż się tego spodziewałem. Liczyłem na ok. $60 mln. Ale przypuszczalnie jest znów nieco zaniżony, podobnie jak tydzień i dwa tygodnie temu.. $700 mln będzie, ale $750 może jednak nie..

To samo pomyślałem. "Tylko" $52,7 mln (-38%), a The Last Jedi miał $52,5 mln (-27%, z tym że w 2017 Nowy Rok przypadał w poniedziałek). Później Gwiezdne wojny dołożyły prawie $103 miliony. Myślę, że oficjalnie weekend okaże się lepszy + Spider-Man ma przez najbliższe dwa miesiące zdecydowanie słabszą konkurencję od TLJ, więc dołoży co najmniej powyższą kwotę. $720-730 mln to widełki, które obecnie bym typował, bo mimo świetnych opinii, widać że jednak ogromny hype był nie tylko na film, ale też na to, aby obejrzeć go jak najszybciej.

Marek Pilarski has reacted to this post.
Marek Pilarski

Czyli znowu to zrobili... 😛

Prognoza Variety bez prognozy, bo nie chciało im się bawić w liczby; wybrali ogólnikowe typy czy coś będzie hitem czy nie:

Marek Pilarski

Idzie mocno, jestem zaskoczony tak dobrym czwartym weekendem.

Tymczasem:

Pixar’s ‘Turning Red’ Skips Theaters & Heads To Disney+

No to teraz czekam na złe wieści o Batman. :/

To dużo czy mało?

Czwarta część zarobiła $18,7 mln podczas premierowego weekendu, więc w porównaniu do niej, to dobry wynik. Także w kontekście budżetu ($24 mln) jest to dobry wynik. Amerykanie maja długi weekend, po pierwszych czterech dniach może być tyle, ile poprzednia część zarobiła w sumie ($38,2 mln), choć oczywiście bez uwzględnienia inflacji..

Spider-Man już przed Panterą i zarabia lepiej niż zakładałem. Szanse na $750 mln wzrosły, w sumie znowu zaczynam myśleć, że Avatar jest w zasięgu.

Wiecie kiedy można się spodziewać Long Range Forecast dla Batmana? Z tego co widzę Pro prowadzi to obecnie nieregularnie.

Myślę, że może na początku lutego się pojawi.

Niemożliwe. Przecież jest pandemia, trzeba przełożyć premiery Mission: Impossible, bo ludzie nie chodzą do kina!!

Marek Pilarski

Przejrzałem kalendarz na 23 rok i jest w moich oczach porażająco biednie z superprodukcjami, więc Twoja teoria o Paramouncie musi być słuszna.

13.01 Kraven The Hunter

17.02 The Marvels

17.03 Wonka

24.03 John Wick 4

05.05 Guardians of The Galaxy, vol. 3

19.05 Fast and Furious 10

26.05 The Little Mermaid

02.06 Shazam 2

09.06 Transformers cholera wie ile

30.06 Indiana Jones 5

14.07 Mission: Impossible 7

28.07 Ant-Man 3

20.10 Dune 2

22.12 Star Trek 4

Nudny rok dla Hollywood, pełen odgrzewanych, mało ekscytujących kotletów

Jeszcze ma być Blue Beetle z DCEU. Ale Warner na pewno będzie robił przetasowania, nie wierzę że w tym roku wypuszczą aż 5 produkcji DC (Batman, 3x DCEU do kin i Batgirl na HBO), a w przyszłym tylko dwie, w dodatku w obrębie 2 m-cy. Aquaman musi wylecieć na 2023, ale jeśli będzie to Flash, to będzie musiał pociągnąć za sobą premierę Batgirl.

PreviousPage 24 of 90Next