BO Ameryka i reszta świata
Cytat z Marek Pilarski data 24 października, 2023, 21:33Jup, widziałem, jak w ostatnich tygodniach na Box Office Pro rosły prognozy..
Jup, widziałem, jak w ostatnich tygodniach na Box Office Pro rosły prognozy..
Cytat z Szaman data 24 października, 2023, 21:35Widziałem zwiastun dwa razy w kinie i bardziej powiedziałbym, że to pozycja na maraton do Multikina. Może gry są aż tak popularne, nie wiem, nie znam się.
Widziałem zwiastun dwa razy w kinie i bardziej powiedziałbym, że to pozycja na maraton do Multikina. Może gry są aż tak popularne, nie wiem, nie znam się.
Cytat z Mierzwiak data 24 października, 2023, 21:39Zawsze wydawało mi się, że te gry są dość niszowe, ale może to po prostu premiera w weekend tuż przed Halloween, może wygląda to na tyle inaczej od reszty horrorów, że jest bardzo atrakcyjne, a pewnie jedno i drugie.
Zawsze wydawało mi się, że te gry są dość niszowe, ale może to po prostu premiera w weekend tuż przed Halloween, może wygląda to na tyle inaczej od reszty horrorów, że jest bardzo atrakcyjne, a pewnie jedno i drugie.
Cytat z Ernest Kubica data 24 października, 2023, 21:52Chyba nie są niszowe. Dzisiaj mi się to pokazało i się zastanawiałem skąd znam te postacie. Oświeciło mnie teraz, że mój syn w to grał - ale to jak miał z 12 lat i to właśnie takie dzieciaki chyba w to grały.
Chyba nie są niszowe. Dzisiaj mi się to pokazało i się zastanawiałem skąd znam te postacie. Oświeciło mnie teraz, że mój syn w to grał - ale to jak miał z 12 lat i to właśnie takie dzieciaki chyba w to grały.
Cytat z Mierzwiak data 24 października, 2023, 22:05Pierwsza część wyszła w 2014 roku, więc ówcześni gracze to dzisiaj głównie ile, dwudziesto-, trzydziesto-kilkulatkowie? OK, to faktycznie niezła grupa widzów, do tego prawie dekada od premiery gry to już chyba wystarczająco długi okres, by film otulił serca fanów ciepełkiem nostalgii.
Pierwsza część wyszła w 2014 roku, więc ówcześni gracze to dzisiaj głównie ile, dwudziesto-, trzydziesto-kilkulatkowie? OK, to faktycznie niezła grupa widzów, do tego prawie dekada od premiery gry to już chyba wystarczająco długi okres, by film otulił serca fanów ciepełkiem nostalgii.
Cytat z Ernest Kubica data 26 października, 2023, 15:34Pro już daje ok. 80 mln na weekend
Pro już daje ok. 80 mln na weekend
Cytat z Marek Pilarski data 27 października, 2023, 15:51https://twitter.com/Luiz_Fernando_J/status/1717914040565923954?t=n-P2EEpTeKwhadnwCjSI9Q&s=19
#Universal is not done yet climbing at US #BoxOffice after SPECTACULAR 10.3M THU Previews for game-based horror #FiveNightsAtFreddys
By far biggest for any horror Post-Covid, over #Nope 6.7M, #Scream6 5.7M, #HalloweenEnds 5.4M & #AQuietPlace2 4.8M.
One of the biggest of 2023… pic.twitter.com/meiefIFu1d— Luiz Fernando (@Luiz_Fernando_J) October 27, 2023
Cytat z Szaman data 30 października, 2023, 06:04Nawet nie wiedziałem, że w ten weekend wychodzi jakaś komedia z Johnem Ceną. Niesamowite działania promocyjne 🙂
Nawet nie wiedziałem, że w ten weekend wychodzi jakaś komedia z Johnem Ceną. Niesamowite działania promocyjne 🙂
Cytat z Ernest Kubica data 3 listopada, 2023, 20:52BOpro daje Freddiemu 25 mln w weekend. Mnie się wydaje, że nie będzie 20 mln
BOpro daje Freddiemu 25 mln w weekend. Mnie się wydaje, że nie będzie 20 mln
Cytat z Szaman data 5 listopada, 2023, 00:27https://twitter.com/CultureCrave/status/1720915683498922254?t=6Q28r2XVPvma4RyHCjcS_A&s=19
https://twitter.com/CultureCrave/status/1720915683498922254?t=6Q28r2XVPvma4RyHCjcS_A&s=19
Cytat z Ernest Kubica data 5 listopada, 2023, 17:28Cytat z Ernest Kubica data listopad 3, 2023, 20:52BOpro daje Freddiemu 25 mln w weekend. Mnie się wydaje, że nie będzie 20 mln
zmieściłem się - 19,4 mln
Cytat z Ernest Kubica data listopad 3, 2023, 20:52BOpro daje Freddiemu 25 mln w weekend. Mnie się wydaje, że nie będzie 20 mln
zmieściłem się - 19,4 mln
Cytat z Mierzwiak data 5 listopada, 2023, 18:07Patrząc jak sztucznie zawyżony był pierwszy weekend to dziwne że nie spadł i grubo ponad 80%, ale przy takim budżecie po prostu otrą łzy dolarsami 🙂
Patrząc jak sztucznie zawyżony był pierwszy weekend to dziwne że nie spadł i grubo ponad 80%, ale przy takim budżecie po prostu otrą łzy dolarsami 🙂
Cytat z Szaman data 5 listopada, 2023, 18:13One week event. Czy można powtórzyć taką mobilizację sequelem? Wydaje mi się, że nie, ale utrzymując budżet na poziomie 30-35 mln$ nadal będą mogli na tym zarabiać.
One week event. Czy można powtórzyć taką mobilizację sequelem? Wydaje mi się, że nie, ale utrzymując budżet na poziomie 30-35 mln$ nadal będą mogli na tym zarabiać.
Cytat z Szaman data 10 listopada, 2023, 17:15https://twitter.com/DEADLINE/status/1723003370502537407?t=ST6oNY26r4gmMSRh_gSDFQ&s=19
'The Marvels' Hovers Around $6M Thursday Night - Box Office https://t.co/YT2JO9Wjdr
— Deadline Hollywood (@DEADLINE) November 10, 2023
Cytat z Szaman data 10 listopada, 2023, 23:21O, już pierwsze wzmianka o bardzo wygodnej wymówce. Bo przecież nikomu przez gardło nie przejdzie, że może widzów kompletnie nie interesowały te trzy bohaterki. Ciekawe czy zaczną wciskać, że to wszystko przez brak promocji na kanapach.
"Friday looks to be $21M-$22M including previews for the Brie Larson, Teyonah Parris and Iman Vellani starring movie. Hopefully the last minute stunting with stars back to work post actors strike helps."
https://deadline.com/2023/11/box-office-the-marvels-1235599363/
O, już pierwsze wzmianka o bardzo wygodnej wymówce. Bo przecież nikomu przez gardło nie przejdzie, że może widzów kompletnie nie interesowały te trzy bohaterki. Ciekawe czy zaczną wciskać, że to wszystko przez brak promocji na kanapach.
"Friday looks to be $21M-$22M including previews for the Brie Larson, Teyonah Parris and Iman Vellani starring movie. Hopefully the last minute stunting with stars back to work post actors strike helps."
Cytat z Mierzwiak data 11 listopada, 2023, 19:10https://twitter.com/Luiz_Fernando_J/status/1723370648293036306
A record no MCU film would like to hold… #TheMarvels grossed disastrous 21.3M FRI Opening Day at US #BoxOffice, incl 6.6M THU Previews!
Lowest Opening Day in #MCU’s history, under #TheIncredibleHulk’s 21.5M and #AntMan’s 22.6M.
Almost 3x lower than #CaptainMarvel’s 61.7M.
Even… pic.twitter.com/Il6ECgur02— Luiz Fernando (@Luiz_Fernando_J) November 11, 2023
Cytat z Szaman data 12 listopada, 2023, 09:07Po przeniesieniu Deadpoola 3 Hollywood nie ma w tym momencie filmu otwierającego sezon letni. Jak myślicie, który tytuł dostąpi tego zaszczytu?
Dośc ciasno jest 24 maja: animowany Garfield z Chrisem Prattem, nowa Planeta Małp i Furiosa.
14 czerwca wychodzą Bad Boys 4, są w raczej dobrej sytuacji postprodukcyjnej, bo zdjęcia ukończono jeszcze przed strajkiem aktorów.
A może Sony zaryzykuje z Madame Web? Film ma wyjść 14 lutego, a nadal jest o nim bardzo cicho, mamy już prawie połowę listopada. Pasuje do schematu ekranizacji komiksów otwierających sezon przez ostatnie 20 lat, ale jednocześnie wydaje się zbyt małym tytułem, niezbyt ważnym i potrzebowałby znacznie większych niż zapewne planowane działań marketingowych.
Stawiam na Garfielda, albo Bad Boys 4, w każdym razie czeka nas dość nietypowe powitanie w sezonie letnim. Ale Hollywood jak nigdy potrzebuje odcięcia się od Marvela i DC.
Po przeniesieniu Deadpoola 3 Hollywood nie ma w tym momencie filmu otwierającego sezon letni. Jak myślicie, który tytuł dostąpi tego zaszczytu?
Dośc ciasno jest 24 maja: animowany Garfield z Chrisem Prattem, nowa Planeta Małp i Furiosa.
14 czerwca wychodzą Bad Boys 4, są w raczej dobrej sytuacji postprodukcyjnej, bo zdjęcia ukończono jeszcze przed strajkiem aktorów.
A może Sony zaryzykuje z Madame Web? Film ma wyjść 14 lutego, a nadal jest o nim bardzo cicho, mamy już prawie połowę listopada. Pasuje do schematu ekranizacji komiksów otwierających sezon przez ostatnie 20 lat, ale jednocześnie wydaje się zbyt małym tytułem, niezbyt ważnym i potrzebowałby znacznie większych niż zapewne planowane działań marketingowych.
Stawiam na Garfielda, albo Bad Boys 4, w każdym razie czeka nas dość nietypowe powitanie w sezonie letnim. Ale Hollywood jak nigdy potrzebuje odcięcia się od Marvela i DC.
Cytat z Szaman data 12 listopada, 2023, 09:41Diuna 2 chyba trochę za ciężka i ambitna. Z tego powodu odrzuciłem też Furiosę, która pewnie nie będzie będzie miała tego ciężaru jak Diuna i zaoferuje mnóstwo rozrywki, ale nadal nie będzie takim popcorniakiem na rozpoczęcie sezonu letniego.
Diuna 2 chyba trochę za ciężka i ambitna. Z tego powodu odrzuciłem też Furiosę, która pewnie nie będzie będzie miała tego ciężaru jak Diuna i zaoferuje mnóstwo rozrywki, ale nadal nie będzie takim popcorniakiem na rozpoczęcie sezonu letniego.