aby założyć posty i tematy.

BO Ameryka i reszta świata

PreviousPage 53 of 90Next

Jup, widziałem, jak w ostatnich tygodniach na Box Office Pro rosły prognozy..

Widziałem zwiastun dwa razy w kinie i bardziej powiedziałbym, że to pozycja na maraton do Multikina. Może gry są aż tak popularne, nie wiem, nie znam się.

Zawsze wydawało mi się, że te gry są dość niszowe, ale może to po prostu premiera w weekend tuż przed Halloween, może wygląda to na tyle inaczej od reszty horrorów, że jest bardzo atrakcyjne, a pewnie jedno i drugie.

Chyba nie są niszowe. Dzisiaj mi się to pokazało i się zastanawiałem skąd znam te postacie. Oświeciło mnie teraz, że mój syn w to grał - ale to jak miał z 12 lat i to właśnie takie dzieciaki chyba w to grały.

Pierwsza część wyszła w 2014 roku, więc ówcześni gracze to dzisiaj głównie ile, dwudziesto-, trzydziesto-kilkulatkowie? OK, to faktycznie niezła grupa widzów, do tego prawie dekada od premiery gry to już chyba wystarczająco długi okres, by film otulił serca fanów ciepełkiem nostalgii.

Pro już daje ok. 80 mln na weekend

34 mln$ z piątku dla pluszaków

‘Five Nights At Freddy’s’ $68M Busting All Sorts Of Opening Records: Best For Halloween, Peacock Day & Date, Etc. – Box Office Update

Nawet nie wiedziałem, że w ten weekend wychodzi jakaś komedia z Johnem Ceną. Niesamowite działania promocyjne 🙂

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

BOpro daje Freddiemu 25 mln w weekend. Mnie się wydaje, że nie będzie 20 mln

https://twitter.com/CultureCrave/status/1720915683498922254?t=6Q28r2XVPvma4RyHCjcS_A&s=19

Cytat z Ernest Kubica data listopad 3, 2023, 20:52

BOpro daje Freddiemu 25 mln w weekend. Mnie się wydaje, że nie będzie 20 mln

zmieściłem się - 19,4 mln

Patrząc jak sztucznie zawyżony był pierwszy weekend to dziwne że nie spadł i grubo ponad 80%, ale przy takim budżecie po prostu otrą łzy dolarsami 🙂

One week event. Czy można powtórzyć taką mobilizację sequelem? Wydaje mi się, że nie, ale utrzymując budżet na poziomie 30-35 mln$ nadal będą mogli na tym zarabiać.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

O, już pierwsze wzmianka o bardzo wygodnej wymówce. Bo przecież nikomu przez gardło nie przejdzie, że może widzów kompletnie nie interesowały te trzy bohaterki. Ciekawe czy zaczną wciskać, że to wszystko przez brak promocji na kanapach.

"Friday looks to be $21M-$22M including previews for the Brie Larson, Teyonah Parris and Iman Vellani starring movie. Hopefully the last minute stunting with stars back to work post actors strike helps."

‘The Marvels’ Heading To Lowest Opening Ever For Disney MCU At $47M-$55M Despite Stars’ Last-Minute Promotion Post-Actors Strike – Friday Box Office Update

Po przeniesieniu Deadpoola 3 Hollywood nie ma w tym momencie filmu otwierającego sezon letni. Jak myślicie, który tytuł dostąpi tego zaszczytu?

Dośc ciasno jest 24 maja: animowany Garfield z Chrisem Prattem, nowa Planeta Małp i Furiosa.

14 czerwca wychodzą Bad Boys 4, są w raczej dobrej sytuacji postprodukcyjnej, bo zdjęcia ukończono jeszcze przed strajkiem aktorów.

A może Sony zaryzykuje z Madame Web? Film ma wyjść 14 lutego, a nadal jest o nim bardzo cicho, mamy już prawie połowę listopada. Pasuje do schematu ekranizacji komiksów otwierających sezon przez ostatnie 20 lat, ale jednocześnie wydaje się zbyt małym tytułem, niezbyt ważnym i potrzebowałby znacznie większych niż zapewne planowane działań marketingowych.

Stawiam na Garfielda, albo Bad Boys 4, w każdym razie czeka nas dość nietypowe powitanie w sezonie letnim. Ale Hollywood jak nigdy potrzebuje odcięcia się od Marvela i DC.

Diuna 2 byłaby idealna.

Diuna 2 chyba trochę za ciężka i ambitna. Z tego powodu odrzuciłem też Furiosę, która pewnie nie będzie będzie miała tego ciężaru jak Diuna i zaoferuje mnóstwo rozrywki, ale nadal nie będzie takim popcorniakiem na rozpoczęcie sezonu letniego.

PreviousPage 53 of 90Next