aby założyć posty i tematy.

BO Ameryka i reszta świata

PreviousPage 61 of 90Next

6,5 mln$ dla Obcego z przedpremierowych.

https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-news/alien-romulus-box-office-previews-1235976872/

Piątek +$18,5 mln, i Deadline szacuje +$40 mln z weekendu, ale coś czuję, że ten piątek będzie bliżej $20 mln, a weekend bliżej $50 mln.

https://deadline.com/2024/08/box-office-alien-romulus-1236042166/

Wut

Fifth goes to Fathom’s 15th anniversary rerelease of Coraline at 1,523 theaters with $2.2M today, $7.3M for the 3-day and $10.4M for the four-day. The Focus Features movie opened to $16.8M back in February 2009, and made $82.4M stateside.

Wydaje mi się, że gdy na Discussing Film wrzucą coś o Coralinie, to cieszy się to sporą popularnością. Może obrosła małym kultem w nowym pokoleniu.

Marek Pilarski has reacted to this post.
Marek Pilarski
Cytat z Juby data sierpień 4, 2024, 08:22

Czy ja wiem. Toy Story 4 wyszło tydzień później w czerwcu od Inside Out 2, ale pokrywały się im te same dni tygodnia. Od jakiegoś czasu IO2 nieustannie zarabia mniej od TS4 w tych samych dniach. TS4 finalnie zarobiło $434,04m, do 2 sierpnia (piątek) miało $405,1m, czyli do końca swojego runu dołożyło $28,94m. $28,94m + $622,2m IO2 po tym piątku (2 sierpnia) daje $651,14m, czyli mniej od JW, a animacja Pixara z dnia na dzień odsuwa się od tego wyniku. Pamiętaj, że dinozaury dostały bardzo duży boost kin w ostatni weekend lata, którego tegoroczny hit nie musi dostać.

Tymczasem D&W już w dzisiaj przebiją Jezusa!

Mea culpa. IO2 w ostatnich dniach zrobiło się coraz mocniejsze, zarabia zdecydowanie lepiej od TS4 i ma już więcej od JW w analogicznym czasie wyświetlania. Będzie Top10 domestic.

A D&W są już $9m w tyle za dinozaurami, więc raczej przegrają ten wyścig.

Kolejne weekendy Borderlands:

1. $8,6M
  2. $2,4M (-72%)
  3. $485 tys. (-80%)

😀

Nowa prognoza wyniku końcowego Beetlejuice Beetlejuice

Shawn Robbins w pierwszej prognozie szacuje $138 mln na otwarcie i $350 mln w sumie dla Jokera 2.

Wyniki Beetlejuice Beetlejuice podwyższył na 109/290 mln

$13 mln z przedpremierowych

https://deadline.com/2024/09/box-office-beetlejuice-beetlejuice-1236079763/

Przyznam że jestem nieco zaskoczony tym szałem na BB. Pierwowzór nie był aż tak wielkim hitem, a i wydaje mi się, że kultowym filmem stał się raczej wśród zwolenników niszowego kina. Sam zwiastun zapowiada dzieło przyjemnie pokręcone, ale w taki niedzisiejszy sposób, a młodzież Burtona raczej nie kojarzy. Co tu zagrało? Wystarczyło skojarzenie z sukcesem serialu o Wednesday?

Wydaje mi się, że o ile wynik z 1988 roku rzeczywiście nie powala, tak przez następne lata film Burtona stał się jednym z uwielbianych klasyków lat 80-tych i epoki video. W każdym razie nigdy nie myślałem o nim jako niszowym, wręcz odwrotnie, to tytuł łączący pokolenia, nawet jeśli każdy oglądał go "100 lat temu".

Jenna też na pewno swoje dołożyła, ale wiemy jak to jest z wynikami gwiazd przy kinowych kasach, nie ma już większej reguły.

Marek Pilarski and robgordon have reacted to this post.
Marek Pilarskirobgordon

Mnie się wydaje, że film był już kultowy zaraz po premierze. Może wynik kinowy był słaby bo polubiło go pokolenie VHS. Oglądałem na VHS gdzieś w 1990 i zwykle w rozmowach o tym, kto co dobrego oglądał i kto co ma na wymianę, to "Sok z żuka" bardzo często się przewijał. Chyba głównie przez to, że był tak mocno odjechany - na nastolatkach robił wtedy duże wrażenie.

38 mln$ z piątku

https://deadline.com/2024/09/box-office-beetlejuice-beetlejuice-1236079763/

110 mln$ z weekendu dla Soku z żuka 2.

Nie miałem pojęcia, że pierwsza część cieszy się aż takim kultem w USA. Wszystkie prognozy spotkane w sieci traktowałem jako życzeniowe, myślałem że to może być jedno z rozczarowań roku i sam typowałbym poniżej $70m w weekend otwarcia, a tu proszę, taki hit. Jeszcze dobije do $300m na rynku wewnętrznym (ale w reszcie świata chyba może być powtórka z Twisters).

Inside Out 2 mimo ogromnego spadku w ten weekend idzie na przynajmniej $654m (może dobije do $655m), czyli przebije Jurasshit World i wejdzie do Top10 domestic. Poza USA i globalnie też już jest górą nad tresowanymi dinozaurami.

D&W z kolei mają obecnie $5m przewagi nad Barbie i $10m straty do JW w analogicznym okresie wyświetlania. Jeśli nic się nie posypie, bohaterowie Marvela powinni przebić lalkę z wynikiem ok. $640m (#12 domestic).

Cytat z Juby data wrzesień 9, 2024, 10:40

Nie miałem pojęcia, że pierwsza część cieszy się aż takim kultem w USA. Wszystkie prognozy spotkane w sieci traktowałem jako życzeniowe, myślałem że to może być jedno z rozczarowań roku i sam typowałbym poniżej $70m w weekend otwarcia, a tu proszę, taki hit. Jeszcze dobije do $300m na rynku wewnętrznym (ale w reszcie świata chyba może być powtórka z Twisters).

A trzecim filmem w tym roku, który może zarobić dużo więcej w Ameryce niż w reszcie świata jest Wicked.

Gigantyczny spadek Soku w poniedziałek. Przy takich spadkach to końcowy w okolicach 250-260

Czytam o przedsprzedazy biletów na Jokera 2. Pierwsze dwa dni podobno niezbyt imponujące. Te pierwsze prognozy na pewno pojdą w dół...

Czyżby trend był taki, że widzowie uznali Jokera za jednorazową przygodę? Jednak duże zaskoczenie.

PreviousPage 61 of 90Next