BO Ameryka i reszta świata
Cytat z Szaman data 16 sierpnia, 2024, 16:486,5 mln$ dla Obcego z przedpremierowych.
https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-news/alien-romulus-box-office-previews-1235976872/
6,5 mln$ dla Obcego z przedpremierowych.
https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-news/alien-romulus-box-office-previews-1235976872/
Cytat z Marek Pilarski data 16 sierpnia, 2024, 22:00Piątek +$18,5 mln, i Deadline szacuje +$40 mln z weekendu, ale coś czuję, że ten piątek będzie bliżej $20 mln, a weekend bliżej $50 mln.
https://deadline.com/2024/08/box-office-alien-romulus-1236042166/
Piątek +$18,5 mln, i Deadline szacuje +$40 mln z weekendu, ale coś czuję, że ten piątek będzie bliżej $20 mln, a weekend bliżej $50 mln.
https://deadline.com/2024/08/box-office-alien-romulus-1236042166/
Cytat z Marek Pilarski data 16 sierpnia, 2024, 22:01Wut
Fifth goes to Fathom’s 15th anniversary rerelease of Coraline at 1,523 theaters with $2.2M today, $7.3M for the 3-day and $10.4M for the four-day. The Focus Features movie opened to $16.8M back in February 2009, and made $82.4M stateside.
Wut
Fifth goes to Fathom’s 15th anniversary rerelease of Coraline at 1,523 theaters with $2.2M today, $7.3M for the 3-day and $10.4M for the four-day. The Focus Features movie opened to $16.8M back in February 2009, and made $82.4M stateside.
Cytat z Szaman data 16 sierpnia, 2024, 22:03Wydaje mi się, że gdy na Discussing Film wrzucą coś o Coralinie, to cieszy się to sporą popularnością. Może obrosła małym kultem w nowym pokoleniu.
Wydaje mi się, że gdy na Discussing Film wrzucą coś o Coralinie, to cieszy się to sporą popularnością. Może obrosła małym kultem w nowym pokoleniu.
Cytat z Juby data 19 sierpnia, 2024, 08:51Cytat z Juby data sierpień 4, 2024, 08:22Czy ja wiem. Toy Story 4 wyszło tydzień później w czerwcu od Inside Out 2, ale pokrywały się im te same dni tygodnia. Od jakiegoś czasu IO2 nieustannie zarabia mniej od TS4 w tych samych dniach. TS4 finalnie zarobiło $434,04m, do 2 sierpnia (piątek) miało $405,1m, czyli do końca swojego runu dołożyło $28,94m. $28,94m + $622,2m IO2 po tym piątku (2 sierpnia) daje $651,14m, czyli mniej od JW, a animacja Pixara z dnia na dzień odsuwa się od tego wyniku. Pamiętaj, że dinozaury dostały bardzo duży boost kin w ostatni weekend lata, którego tegoroczny hit nie musi dostać.
Tymczasem D&W już w dzisiaj przebiją Jezusa!
Mea culpa. IO2 w ostatnich dniach zrobiło się coraz mocniejsze, zarabia zdecydowanie lepiej od TS4 i ma już więcej od JW w analogicznym czasie wyświetlania. Będzie Top10 domestic.
A D&W są już $9m w tyle za dinozaurami, więc raczej przegrają ten wyścig.
Cytat z Juby data sierpień 4, 2024, 08:22Czy ja wiem. Toy Story 4 wyszło tydzień później w czerwcu od Inside Out 2, ale pokrywały się im te same dni tygodnia. Od jakiegoś czasu IO2 nieustannie zarabia mniej od TS4 w tych samych dniach. TS4 finalnie zarobiło $434,04m, do 2 sierpnia (piątek) miało $405,1m, czyli do końca swojego runu dołożyło $28,94m. $28,94m + $622,2m IO2 po tym piątku (2 sierpnia) daje $651,14m, czyli mniej od JW, a animacja Pixara z dnia na dzień odsuwa się od tego wyniku. Pamiętaj, że dinozaury dostały bardzo duży boost kin w ostatni weekend lata, którego tegoroczny hit nie musi dostać.
Tymczasem D&W już w dzisiaj przebiją Jezusa!
Mea culpa. IO2 w ostatnich dniach zrobiło się coraz mocniejsze, zarabia zdecydowanie lepiej od TS4 i ma już więcej od JW w analogicznym czasie wyświetlania. Będzie Top10 domestic.
A D&W są już $9m w tyle za dinozaurami, więc raczej przegrają ten wyścig.
Cytat z Marek Pilarski data 28 sierpnia, 2024, 23:23Nowa prognoza wyniku końcowego Beetlejuice Beetlejuice
https://twitter.com/ERCboxoffice/status/1828886002863354013?t=-bzVmHelI6dpFujsGlyrug&s=19
Nowa prognoza wyniku końcowego Beetlejuice Beetlejuice
BEETLEJUICE BEETLEJUICE received a 3-4 minute standing ovation at the Venice Film Festival--that equates to around $240M domestic when all is said and done... pic.twitter.com/FGzRjBwbnC
— Exhibitor Relations Co. (@ERCboxoffice) August 28, 2024
Cytat z Marek Pilarski data 30 sierpnia, 2024, 21:16Shawn Robbins w pierwszej prognozie szacuje $138 mln na otwarcie i $350 mln w sumie dla Jokera 2.
Wyniki Beetlejuice Beetlejuice podwyższył na 109/290 mln
Shawn Robbins w pierwszej prognozie szacuje $138 mln na otwarcie i $350 mln w sumie dla Jokera 2.
Wyniki Beetlejuice Beetlejuice podwyższył na 109/290 mln

Cytat z Szaman data 6 września, 2024, 05:24https://twitter.com/HollywoodHandle/status/1831773998264545459?t=-EuYHUFK3SbvwriE5omRtg&s=19
4575 theaters will be playing ‘BEETLEJUICE 2’ on its opening day in the US.
That’s the widest release EVER for Warner Bros. pic.twitter.com/GR4ObglkXU
— The Hollywood Handle (@HollywoodHandle) September 5, 2024
Cytat z Marek Pilarski data 6 września, 2024, 16:55$13 mln z przedpremierowych
https://deadline.com/2024/09/box-office-beetlejuice-beetlejuice-1236079763/
$13 mln z przedpremierowych
Cytat z robgordon data 6 września, 2024, 16:58Przyznam że jestem nieco zaskoczony tym szałem na BB. Pierwowzór nie był aż tak wielkim hitem, a i wydaje mi się, że kultowym filmem stał się raczej wśród zwolenników niszowego kina. Sam zwiastun zapowiada dzieło przyjemnie pokręcone, ale w taki niedzisiejszy sposób, a młodzież Burtona raczej nie kojarzy. Co tu zagrało? Wystarczyło skojarzenie z sukcesem serialu o Wednesday?
Przyznam że jestem nieco zaskoczony tym szałem na BB. Pierwowzór nie był aż tak wielkim hitem, a i wydaje mi się, że kultowym filmem stał się raczej wśród zwolenników niszowego kina. Sam zwiastun zapowiada dzieło przyjemnie pokręcone, ale w taki niedzisiejszy sposób, a młodzież Burtona raczej nie kojarzy. Co tu zagrało? Wystarczyło skojarzenie z sukcesem serialu o Wednesday?
Cytat z Szaman data 6 września, 2024, 17:30Wydaje mi się, że o ile wynik z 1988 roku rzeczywiście nie powala, tak przez następne lata film Burtona stał się jednym z uwielbianych klasyków lat 80-tych i epoki video. W każdym razie nigdy nie myślałem o nim jako niszowym, wręcz odwrotnie, to tytuł łączący pokolenia, nawet jeśli każdy oglądał go "100 lat temu".
Jenna też na pewno swoje dołożyła, ale wiemy jak to jest z wynikami gwiazd przy kinowych kasach, nie ma już większej reguły.
Wydaje mi się, że o ile wynik z 1988 roku rzeczywiście nie powala, tak przez następne lata film Burtona stał się jednym z uwielbianych klasyków lat 80-tych i epoki video. W każdym razie nigdy nie myślałem o nim jako niszowym, wręcz odwrotnie, to tytuł łączący pokolenia, nawet jeśli każdy oglądał go "100 lat temu".
Jenna też na pewno swoje dołożyła, ale wiemy jak to jest z wynikami gwiazd przy kinowych kasach, nie ma już większej reguły.
Cytat z Ernest Kubica data 6 września, 2024, 21:26Mnie się wydaje, że film był już kultowy zaraz po premierze. Może wynik kinowy był słaby bo polubiło go pokolenie VHS. Oglądałem na VHS gdzieś w 1990 i zwykle w rozmowach o tym, kto co dobrego oglądał i kto co ma na wymianę, to "Sok z żuka" bardzo często się przewijał. Chyba głównie przez to, że był tak mocno odjechany - na nastolatkach robił wtedy duże wrażenie.
Mnie się wydaje, że film był już kultowy zaraz po premierze. Może wynik kinowy był słaby bo polubiło go pokolenie VHS. Oglądałem na VHS gdzieś w 1990 i zwykle w rozmowach o tym, kto co dobrego oglądał i kto co ma na wymianę, to "Sok z żuka" bardzo często się przewijał. Chyba głównie przez to, że był tak mocno odjechany - na nastolatkach robił wtedy duże wrażenie.
Cytat z Szaman data 6 września, 2024, 21:3238 mln$ z piątku
38 mln$ z piątku
Cytat z Juby data 9 września, 2024, 10:40Nie miałem pojęcia, że pierwsza część cieszy się aż takim kultem w USA. Wszystkie prognozy spotkane w sieci traktowałem jako życzeniowe, myślałem że to może być jedno z rozczarowań roku i sam typowałbym poniżej $70m w weekend otwarcia, a tu proszę, taki hit. Jeszcze dobije do $300m na rynku wewnętrznym (ale w reszcie świata chyba może być powtórka z Twisters).
Inside Out 2 mimo ogromnego spadku w ten weekend idzie na przynajmniej $654m (może dobije do $655m), czyli przebije Jurasshit World i wejdzie do Top10 domestic. Poza USA i globalnie też już jest górą nad tresowanymi dinozaurami.
D&W z kolei mają obecnie $5m przewagi nad Barbie i $10m straty do JW w analogicznym okresie wyświetlania. Jeśli nic się nie posypie, bohaterowie Marvela powinni przebić lalkę z wynikiem ok. $640m (#12 domestic).
Nie miałem pojęcia, że pierwsza część cieszy się aż takim kultem w USA. Wszystkie prognozy spotkane w sieci traktowałem jako życzeniowe, myślałem że to może być jedno z rozczarowań roku i sam typowałbym poniżej $70m w weekend otwarcia, a tu proszę, taki hit. Jeszcze dobije do $300m na rynku wewnętrznym (ale w reszcie świata chyba może być powtórka z Twisters).
Inside Out 2 mimo ogromnego spadku w ten weekend idzie na przynajmniej $654m (może dobije do $655m), czyli przebije Jurasshit World i wejdzie do Top10 domestic. Poza USA i globalnie też już jest górą nad tresowanymi dinozaurami.
D&W z kolei mają obecnie $5m przewagi nad Barbie i $10m straty do JW w analogicznym okresie wyświetlania. Jeśli nic się nie posypie, bohaterowie Marvela powinni przebić lalkę z wynikiem ok. $640m (#12 domestic).
Cytat z Marek Pilarski data 9 września, 2024, 14:18Cytat z Juby data wrzesień 9, 2024, 10:40Nie miałem pojęcia, że pierwsza część cieszy się aż takim kultem w USA. Wszystkie prognozy spotkane w sieci traktowałem jako życzeniowe, myślałem że to może być jedno z rozczarowań roku i sam typowałbym poniżej $70m w weekend otwarcia, a tu proszę, taki hit. Jeszcze dobije do $300m na rynku wewnętrznym (ale w reszcie świata chyba może być powtórka z Twisters).
A trzecim filmem w tym roku, który może zarobić dużo więcej w Ameryce niż w reszcie świata jest Wicked.
Cytat z Juby data wrzesień 9, 2024, 10:40Nie miałem pojęcia, że pierwsza część cieszy się aż takim kultem w USA. Wszystkie prognozy spotkane w sieci traktowałem jako życzeniowe, myślałem że to może być jedno z rozczarowań roku i sam typowałbym poniżej $70m w weekend otwarcia, a tu proszę, taki hit. Jeszcze dobije do $300m na rynku wewnętrznym (ale w reszcie świata chyba może być powtórka z Twisters).
A trzecim filmem w tym roku, który może zarobić dużo więcej w Ameryce niż w reszcie świata jest Wicked.
Cytat z Ernest Kubica data 10 września, 2024, 20:26Gigantyczny spadek Soku w poniedziałek. Przy takich spadkach to końcowy w okolicach 250-260
Gigantyczny spadek Soku w poniedziałek. Przy takich spadkach to końcowy w okolicach 250-260
Cytat z Marek Pilarski data 11 września, 2024, 19:31Czytam o przedsprzedazy biletów na Jokera 2. Pierwsze dwa dni podobno niezbyt imponujące. Te pierwsze prognozy na pewno pojdą w dół...
Czytam o przedsprzedazy biletów na Jokera 2. Pierwsze dwa dni podobno niezbyt imponujące. Te pierwsze prognozy na pewno pojdą w dół...
Cytat z Szaman data 11 września, 2024, 19:33Czyżby trend był taki, że widzowie uznali Jokera za jednorazową przygodę? Jednak duże zaskoczenie.
Czyżby trend był taki, że widzowie uznali Jokera za jednorazową przygodę? Jednak duże zaskoczenie.