aby założyć posty i tematy.

BO Ameryka i reszta świata

PreviousPage 63 of 90Next

Gaże były przesadzone już za czasów, gdy Julia Roberts zgarnęła $20M za Erin Brockovich (na dzisiejsze $35,5M!); studia powinny iść po rozum do głowy i płacić rozsądne pieniądze (uważam że $5M powinno być górną granicą) i dawać w kontrakcie adekwatne zapisy o zależnych od BO bonusach. Sytuacja w której w weekend otwarcia film zarobi zaledwie nieco ponad dwukrotność gaży głównego aktora jest jedną wielką kompromitacją i świadczy o patologiczności systemu płac w Hollywood.

39 mln$ dla Jokera 2 z weekendu. Co tutaj się wydarzyło.

https://deadline.com/2024/10/box-office-joker-folie-a-deux-1236107521/

Ta scena ze strażnikami zaciągającymi Arthura pod prysznic to świetna analogia tego, jak widownia potraktowała ten film.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Szaman

Warner Bros. naprawdę bardzo chciało mieć tę czwórkę z przodu wczoraj. 😅

Czyli gorszej niż Morbius.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Dantejskie sceny. Pracownicy Warner Bros. siłą zaciągają ludzi, aby oglądali ich film w kinach. <meme> 🙂

W tym roku więcej w weekend zarobiły między innymi:

• Obcy: Romulus 42 mln$
  • It Ends With Us 50 mln$
  • Pogromcy duchów: Imperium lodu 45 mln$ (!!!!)

Przecież to jest Dziki Zachód, jak określił Mierzwiak.

Obstawiamy spadek w 2. weekend? Ja daję magiczną granicę 80%.

Na pewno będzie bardzo bolało. Morbius zarobił w drugi weekend 10,2 mln$. Z kolei The Marvels 10,1 mln$. Czy Jokera czeka więcej upokorzeń? No jednak stawiałbym na 10,5 mln$, już bez przesady 🙂

Deadline prognozuje, że Terrifier 3 wygra z Jokerem w najbliższy weekend i to z zaledwie 2300 kin. Masakra na ekranie i poza nim.

https://deadline.com/2024/10/terrifier-3-joker-folie-a-deux-box-office-1236111346/

Foliowy duet wyląduje na Max szybciej niż zdążycie powiedzieć "Chcesz wiedzieć skąd mam te blizny?"

Szaman

Amerykanie kochają musicale. 😉

Wicked niczego nie udaje i jest w pełni zgrany ze swoją grupą docelową. Tutaj będzie dużo lepiej.

Marek Pilarski has reacted to this post.
Marek Pilarski

#Wickediator

Ciekawe, obstawiałem, że Wicked będzie flopem.

Pewnie będzie, ale tylko poza Ameryką.

Spróbuje obstawić Jokera na weekend:  9,3 mln

To ja też: $8,2 mln (-78,2% - rekordowy spadek dla filmu na podstawie komiksu, trzecie miejsce w ten weekend) i $52,7 mln po 10 dniach.

Szkoda, że ten Gladiator jednak nieźle się sprzedaje. Liczę, że jeszcze się to odmieni.

Cytat z Juby data październik 11, 2024, 08:45

To ja też: $8,2 mln (-78,2% - rekordowy spadek dla filmu na podstawie komiksu, trzecie miejsce w ten weekend) i $52,7 mln po 10 dniach.

To ja daję $7,5M i 80% spadku. Ostro, ale co tam, jak tworzyć historię to na całego 🙂

Szkoda, że ten Gladiator jednak nieźle się sprzedaje. Liczę, że jeszcze się to odmieni.

Ale jak? Liczysz że ludzie zaczną oddawać bilety? 🙂

2,6 mln$ dla Terrifiera 3 z przedpremierowych. Film kosztował 2 mln$.

https://deadline.com/2024/10/box-office-terrifier-3-joker-folie-a-deux-the-apprentice-1236113611/

PreviousPage 63 of 90Next