BO Ameryka i reszta świata
Cytat z Szaman data 22 listopada, 2024, 07:09Ponad 20 mln$ z przedpremierowych dla Wicked! Ponad 6 mln$ dla Gladiatora 2
https://deadline.com/2024/11/box-office-wicked-gladiator-ii-1236184897/
Ponad 20 mln$ z przedpremierowych dla Wicked! Ponad 6 mln$ dla Gladiatora 2
Cytat z Marek Pilarski data 22 listopada, 2024, 10:33Teraz pytanie: #Glicked czy #Wickediator?
Teraz pytanie: #Glicked czy #Wickediator?
Cytat z Szaman data 22 listopada, 2024, 10:54Ja tutaj się wcielę w rolę Mierzwiaka, bo jak zawsze nic od Boss Logica mi się nie podoba 🙂
Ja tutaj się wcielę w rolę Mierzwiaka, bo jak zawsze nic od Boss Logica mi się nie podoba 🙂
Cytat z Mierzwiak data 22 listopada, 2024, 11:25To raz, a dwa - to AI do którego dołożył coś od siebie może w 2 minuty.
A co do potencjalnych sukcesów kasowych samych filmów - ostatnio po raz pierwszy miałem okazję zobaczyć w całości trailer Wicked na dużym ekranie i umierałem w środku, w szczególności gdy Grande i Errivo otwierały usta. Mimo że nie jestem targetem tej produkcji to i tak mam problem z pojęciem czemu tyle ludzi chce obejrzeć coś tak brzydkiego i krindżowego.
To raz, a dwa - to AI do którego dołożył coś od siebie może w 2 minuty.
A co do potencjalnych sukcesów kasowych samych filmów - ostatnio po raz pierwszy miałem okazję zobaczyć w całości trailer Wicked na dużym ekranie i umierałem w środku, w szczególności gdy Grande i Errivo otwierały usta. Mimo że nie jestem targetem tej produkcji to i tak mam problem z pojęciem czemu tyle ludzi chce obejrzeć coś tak brzydkiego i krindżowego.
Cytat z Marek Pilarski data 22 listopada, 2024, 12:35Bo to w końcu widowisko, które nie jest prequelem, sequelem, remakiem, rebootem, itd. 😉
A tak na poważnie to tylko dlatego, że zbiera bardzo dobre recenzje i jest potencjalnym oscarowym graczem.
Bo to w końcu widowisko, które nie jest prequelem, sequelem, remakiem, rebootem, itd. 😉
A tak na poważnie to tylko dlatego, że zbiera bardzo dobre recenzje i jest potencjalnym oscarowym graczem.
Cytat z Szaman data 22 listopada, 2024, 12:59Plus pewnie chodzi o musical z Broadwayu. Zwiastun straszny i ostentacyjnie skierowany do 12-latek, no ale reszta uznała, że to jakieś wielkie wydarzenie.
Plus no nie miejcie mnie za jakiegoś foliowego, ale mam wrażenie, że część dziennikarzy ma frajdę z pompowania jak najbardziej kolorowego i plastikowego filmu, aby jak najbardziej zrobić na złość redneckom, "Bradleyom" i innym kolesiom wyjętym z Woodstocka 1999. Bardzo było to widać przy Barbie. Dla nich to, że takie filmy wybijają się ze świata różowych nastolatek jest dowodem społecznej rewolucji.
Plus pewnie chodzi o musical z Broadwayu. Zwiastun straszny i ostentacyjnie skierowany do 12-latek, no ale reszta uznała, że to jakieś wielkie wydarzenie.
Plus no nie miejcie mnie za jakiegoś foliowego, ale mam wrażenie, że część dziennikarzy ma frajdę z pompowania jak najbardziej kolorowego i plastikowego filmu, aby jak najbardziej zrobić na złość redneckom, "Bradleyom" i innym kolesiom wyjętym z Woodstocka 1999. Bardzo było to widać przy Barbie. Dla nich to, że takie filmy wybijają się ze świata różowych nastolatek jest dowodem społecznej rewolucji.
Cytat z Szaman data 22 listopada, 2024, 13:09Ps. Przy Barbie było na DF 30 postów dziennie, pokazywałem Wam kiedyś. Warner nie jest tak głupi aby wykupić kampanię o tak odwrotnych skutkach. Przykładowo, gdy Lionsgate wykupywał reklamę na DF, to Jigsaw przejmował ich profil. Trafiłem na Twitterze na profile założyciela DF, oraz jego dziennikarzy i jak najbardziej oni sami z siebie produkują takie rzeczy.
Ps. Przy Barbie było na DF 30 postów dziennie, pokazywałem Wam kiedyś. Warner nie jest tak głupi aby wykupić kampanię o tak odwrotnych skutkach. Przykładowo, gdy Lionsgate wykupywał reklamę na DF, to Jigsaw przejmował ich profil. Trafiłem na Twitterze na profile założyciela DF, oraz jego dziennikarzy i jak najbardziej oni sami z siebie produkują takie rzeczy.
Cytat z Mierzwiak data 22 listopada, 2024, 13:44Cytat z Szaman data listopad 22, 2024, 12:59Plus no nie miejcie mnie za jakiegoś foliowego, ale mam wrażenie, że część dziennikarzy ma frajdę z pompowania jak najbardziej kolorowego i plastikowego filmu, aby jak najbardziej zrobić na złość redneckom, "Bradleyom" i innym kolesiom wyjętym z Woodstocka 1999. Bardzo było to widać przy Barbie. Dla nich to, że takie filmy wybijają się ze świata różowych nastolatek jest dowodem społecznej rewolucji.
Po części tak, jednak Barbie broni się jako film, nawet jeśli pompowanie balonika pt. Greta Gerwig z nominacją do Oscara za reżyserię było niepotrzebne.
Cytat z Szaman data listopad 22, 2024, 12:59Plus no nie miejcie mnie za jakiegoś foliowego, ale mam wrażenie, że część dziennikarzy ma frajdę z pompowania jak najbardziej kolorowego i plastikowego filmu, aby jak najbardziej zrobić na złość redneckom, "Bradleyom" i innym kolesiom wyjętym z Woodstocka 1999. Bardzo było to widać przy Barbie. Dla nich to, że takie filmy wybijają się ze świata różowych nastolatek jest dowodem społecznej rewolucji.
Po części tak, jednak Barbie broni się jako film, nawet jeśli pompowanie balonika pt. Greta Gerwig z nominacją do Oscara za reżyserię było niepotrzebne.
Cytat z Mierzwiak data 22 listopada, 2024, 14:40Według mnie zielona Errivo powinna być wyśmiana tak samo jak kociaki, ale to tylko ja 😛
Według mnie zielona Errivo powinna być wyśmiana tak samo jak kociaki, ale to tylko ja 😛
Cytat z Juby data 22 listopada, 2024, 15:08Cytat z Mierzwiak data listopad 22, 2024, 11:25ostatnio po raz pierwszy miałem okazję zobaczyć w całości trailer Wicked na dużym ekranie i umierałem w środku, w szczególności gdy Grande i Errivo otwierały usta. Mimo że nie jestem targetem tej produkcji to i tak mam problem z pojęciem czemu tyle ludzi chce obejrzeć coś tak brzydkiego i krindżowego.
Przebijam. Wyłączyłem ten zwiastun w cholerę, a w kinie pewnie bym na nim wyszedł do łazienki i wrócić później. A Barbie nie broni się jako film. Fenomenu w b.o. i w sezonie nagród nie próbuję zrozumieć, dla mnie to abstrakcja.
Cytat z Mierzwiak data listopad 22, 2024, 11:25ostatnio po raz pierwszy miałem okazję zobaczyć w całości trailer Wicked na dużym ekranie i umierałem w środku, w szczególności gdy Grande i Errivo otwierały usta. Mimo że nie jestem targetem tej produkcji to i tak mam problem z pojęciem czemu tyle ludzi chce obejrzeć coś tak brzydkiego i krindżowego.
Przebijam. Wyłączyłem ten zwiastun w cholerę, a w kinie pewnie bym na nim wyszedł do łazienki i wrócić później. A Barbie nie broni się jako film. Fenomenu w b.o. i w sezonie nagród nie próbuję zrozumieć, dla mnie to abstrakcja.
Cytat z Mierzwiak data 22 listopada, 2024, 15:56Gdyby Barbie nie broniła się jako film to nie odniosłaby takiego sukcesu 😉
Gdyby Barbie nie broniła się jako film to nie odniosłaby takiego sukcesu 😉
Cytat z Szaman data 22 listopada, 2024, 16:10Jak sądzicie, czy 20 mln z przedpremierowych w okresie Święto Dziękczynienia-Sylwester może nawet oznaczać walkę o amerykańskie wyniki Barbie?
Jak sądzicie, czy 20 mln z przedpremierowych w okresie Święto Dziękczynienia-Sylwester może nawet oznaczać walkę o amerykańskie wyniki Barbie?
Cytat z Mierzwiak data 22 listopada, 2024, 16:19Zależy jak bardzo będzie frontloaded (mamy w ogóle jakiś zwięzły polski odpowiednik tego określenia?), nie wiem, wciąż mam problem z wyobrażeniem sobie, że to rzeczywiście potencjalny hit kasowy a nie marketingowa i życzeniowa kreacja Hollywood Reportera.
Zależy jak bardzo będzie frontloaded (mamy w ogóle jakiś zwięzły polski odpowiednik tego określenia?), nie wiem, wciąż mam problem z wyobrażeniem sobie, że to rzeczywiście potencjalny hit kasowy a nie marketingowa i życzeniowa kreacja Hollywood Reportera.
Cytat z robgordon data 22 listopada, 2024, 18:17Mnie bardziej niż gwiazdki recenzentów zastanawiają jeszcze wyższe oceny widzów. Co ciekawe, na RT i na IMDb jest tych ocen ponad 5 tysięcy. Może kupili jakieś boty? 😉
PS. Tak btw, przy ponad 200 recenzjach, pozytywnych jest 89% przy średniej 7,4. Więc żeby nie było, do arcydzieła wg recenzentów też daleko.
Mnie bardziej niż gwiazdki recenzentów zastanawiają jeszcze wyższe oceny widzów. Co ciekawe, na RT i na IMDb jest tych ocen ponad 5 tysięcy. Może kupili jakieś boty? 😉
PS. Tak btw, przy ponad 200 recenzjach, pozytywnych jest 89% przy średniej 7,4. Więc żeby nie było, do arcydzieła wg recenzentów też daleko.
Cytat z Marek Pilarski data 22 listopada, 2024, 19:35Cytat z Szaman data listopad 22, 2024, 17:02Jednak 19,2 mln$ z przedpremierowych na ostudzenie głowy
Ale w tym $2,5 mln z poniedziałkowych pokazów Amazon Prime, cokolwiek to jest, i $5,7 mln z przedprzedpremierowych pokazów w środę, więc sam czwartek to "tylko" $11 mln. 😉
Cytat z Szaman data listopad 22, 2024, 17:02Jednak 19,2 mln$ z przedpremierowych na ostudzenie głowy
Ale w tym $2,5 mln z poniedziałkowych pokazów Amazon Prime, cokolwiek to jest, i $5,7 mln z przedprzedpremierowych pokazów w środę, więc sam czwartek to "tylko" $11 mln. 😉
Cytat z Szaman data 22 listopada, 2024, 22:31Piątek z przedpremierowymi:
- Wicked 48,5
- Gladiator 23,5
Piątek z przedpremierowymi:
- Wicked 48,5
- Gladiator 23,5