BO Ameryka i reszta świata
Cytat z Mierzwiak data 25 listopada, 2024, 07:26Dobrze widzę że żaden serwis nie pokusił się o napisanie, że był to świetny "Wickend"? 🙂
Dobrze widzę że żaden serwis nie pokusił się o napisanie, że był to świetny "Wickend"? 🙂
Cytat z Szaman data 26 listopada, 2024, 17:31Wielki sukces Wicked w poniedziałkowym BO. 15 mln$.
https://deadline.com/2024/11/box-office-wicked-monday-record-1236187726/
Wielki sukces Wicked w poniedziałkowym BO. 15 mln$.
https://deadline.com/2024/11/box-office-wicked-monday-record-1236187726/
Cytat z Szaman data 27 listopada, 2024, 06:21Ponad 12 mln$ dla Moany z przedpremierowych.
https://deadline.com/2024/11/moana-2-wicked-gladiator-ii-box-office-tuesday-records-1236188549/
Ponad 12 mln$ dla Moany z przedpremierowych.
https://deadline.com/2024/11/moana-2-wicked-gladiator-ii-box-office-tuesday-records-1236188549/
Cytat z Ernest Kubica data 28 listopada, 2024, 10:13Zarobki Wicked z poniedziałku i wtorku są bardzo podobne do Beauty and the beast
Zarobki Wicked z poniedziałku i wtorku są bardzo podobne do Beauty and the beast
Cytat z robgordon data 29 listopada, 2024, 06:19Co ta Moana? Jak widzę nastąpi przebicie dotychczasowego rekordu (weekend po Thanksgiving) na niespotykaną skalę.
Co ta Moana? Jak widzę nastąpi przebicie dotychczasowego rekordu (weekend po Thanksgiving) na niespotykaną skalę.
Cytat z Ernest Kubica data 30 listopada, 2024, 19:33Kolejne części animacji mają zwykle to do siebie, że idą na nie dawni fani i zdążyli się urodzić czy też "dojrzeć" i obejrzeć pierwszą część nowi fani. 8 lat to w Polsce teoretycznie ok. 3 mln nowych potencjalnych widzów.
Kolejne części animacji mają zwykle to do siebie, że idą na nie dawni fani i zdążyli się urodzić czy też "dojrzeć" i obejrzeć pierwszą część nowi fani. 8 lat to w Polsce teoretycznie ok. 3 mln nowych potencjalnych widzów.
Cytat z Mierzwiak data 1 grudnia, 2024, 18:13Is Hollywood’s Addiction to Sequels Cannibalizing Its Future?
The top 10 grossing movies of the year are all sequels. They're now sustaining the industry, but they're in danger of consuming it.
https://variety.com/2024/film/columns/is-hollywoods-addiction-to-sequels-cannibalizing-its-future-inside-out-2-moana-2-1236231263/
Is Hollywood’s Addiction to Sequels Cannibalizing Its Future?
The top 10 grossing movies of the year are all sequels. They're now sustaining the industry, but they're in danger of consuming it.
Cytat z Szaman data 1 grudnia, 2024, 18:18Skoro już odkryli powroty po wielu latach i crossovery, to paliwa starczy jeszcze spokojnie na dekadę. Jakieś 15 lat temu były podobne obawy, to wtedy odkryto Marvela.
Skoro już odkryli powroty po wielu latach i crossovery, to paliwa starczy jeszcze spokojnie na dekadę. Jakieś 15 lat temu były podobne obawy, to wtedy odkryto Marvela.
Cytat z Szaman data 1 grudnia, 2024, 18:19Tymczasem Moana szaleje. Niesamowite jak ta bohaterka wyrosła przez 8 lat, wystarczył bardzo przeciętnie oceniany sequel. Zresztą co ja gadam, jakie dziecko to obchodzi.
https://deadline.com/2024/12/box-office-moana-2-wicked-thanksgiving-1236189131/
Tymczasem Moana szaleje. Niesamowite jak ta bohaterka wyrosła przez 8 lat, wystarczył bardzo przeciętnie oceniany sequel. Zresztą co ja gadam, jakie dziecko to obchodzi.
https://deadline.com/2024/12/box-office-moana-2-wicked-thanksgiving-1236189131/
Cytat z Mierzwiak data 1 grudnia, 2024, 19:27Mnie to jednak trochę smuci, bo gdzie się podział zeszłoroczny entuzjazm przy okazji Barbenheimera (nawet jeśli Barbie jako taka była jedną z najstarszych marek na rynku) i absolutnie katastrofalnego roku Disneya? Gdzie "Widzowie mają dość franczyz i chcą oryginalnych produkcji"? Ano nigdzie, wracamy do business as usual a zeszły rok był po prostu anomalią, bo widzowie, niezależnie od poziomu, chcą po prostu rozrywki i ten rok idealnie to pokazuje.
Mnie to jednak trochę smuci, bo gdzie się podział zeszłoroczny entuzjazm przy okazji Barbenheimera (nawet jeśli Barbie jako taka była jedną z najstarszych marek na rynku) i absolutnie katastrofalnego roku Disneya? Gdzie "Widzowie mają dość franczyz i chcą oryginalnych produkcji"? Ano nigdzie, wracamy do business as usual a zeszły rok był po prostu anomalią, bo widzowie, niezależnie od poziomu, chcą po prostu rozrywki i ten rok idealnie to pokazuje.
Cytat z Szaman data 1 grudnia, 2024, 19:35W przyszłym roku znowu będzie gorzej, bo np. lato otwierają Thunderbolts, więc znowu będzie o zmęczeniu materiału, potem będzie mocarnie napakowany 2026, w którym swoje oryginalne filmy przedstawią Spielberg, Nolan i Abrams, więc pewnie znowu będzie gadanie o odrodzeniu wobec sequeli i tak sobie pożyjemy w kołowrotku schematów opinii.
W przyszłym roku znowu będzie gorzej, bo np. lato otwierają Thunderbolts, więc znowu będzie o zmęczeniu materiału, potem będzie mocarnie napakowany 2026, w którym swoje oryginalne filmy przedstawią Spielberg, Nolan i Abrams, więc pewnie znowu będzie gadanie o odrodzeniu wobec sequeli i tak sobie pożyjemy w kołowrotku schematów opinii.
Cytat z Mierzwiak data 1 grudnia, 2024, 19:43Mam przeczucie, że Marvelowi przyszły rok uratuje Fantastyczna Czwórka Z Pedro Pascalem W Tym Samym Zaroście Co Zwykle a Elio Pixara będzie niezłym sprawdzianem i powie nam, czy studio porzuci oryginalne pomysły na rzecz dojenia sequeli.
Mam przeczucie, że Marvelowi przyszły rok uratuje Fantastyczna Czwórka Z Pedro Pascalem W Tym Samym Zaroście Co Zwykle a Elio Pixara będzie niezłym sprawdzianem i powie nam, czy studio porzuci oryginalne pomysły na rzecz dojenia sequeli.
Cytat z Szaman data 1 grudnia, 2024, 19:51Popieram z F4, mam wrażenie, że dawno żaden projekt MCU nie generował tyle zaciekawienia i ciepłych emocji. Z kolei dwóch przyszłorocznych Kapitanów Ameryka poniesie totalną klęskę, podobną do Marvels.
Popieram z F4, mam wrażenie, że dawno żaden projekt MCU nie generował tyle zaciekawienia i ciepłych emocji. Z kolei dwóch przyszłorocznych Kapitanów Ameryka poniesie totalną klęskę, podobną do Marvels.
Cytat z Juby data 2 grudnia, 2024, 08:53Vaiana 2 to dla mnie chyba jeszcze większy WTF od drugiego Jokera. Film przerobiony z serialu na D+, od pierwszego zwiastuna wyglądał marnie, a wyszedł podobno jeszcze gorzej (nie wiem i nie planuję sprawdzać), a tu takie wyniki przedpremierowe, potem TAKA środa (niemal jak Transformers: Revenge of the Fallen), a w sam weekend nawet więcej (czy to jest rekord dla weekendu otwarcia przy premierze w środę? były jeszcze jakieś +$100 m po 2009 roku?). Wygląda na to, że Moana idzie po blisko $500m w USA i miliard worldwide - nie dawałbym na to żadnych szans jeszcze tydzień temu. No cóż, przykro patrzeć, chciałoby się kolejne porażki sequela/ filmu Disneya, a tu znowu wielki sukces. Oby z Mufasą się (nie)udało 😛
Wicked tylko -29% w drugi weekend i już ma $262,4m w USA... Masakra. To jest naprawdę dziwny rok...
Ogólny obraz sezonu 2024 w box office rzeczywiście smutny, Top12 to same sequele (a przynajmniej tak podaje mojo, ale od dwóch lat mają bardzo dużo braków w wynikach chińskich produkcji, hitów z 2023 zaktualizowali niedawno), ale cóż - sam świata nie zmienię. Od siebie mogę dodać, że staram się odpuszczać jak najwięcej sequeli (żałuję, że poszedłem na Jokera), w przyszłym roku czekam tylko na 4-5, z czego pewną kinową premierą mają na ten moment tylko dwa (M:I-8 i trzeci Avatar).
Vaiana 2 to dla mnie chyba jeszcze większy WTF od drugiego Jokera. Film przerobiony z serialu na D+, od pierwszego zwiastuna wyglądał marnie, a wyszedł podobno jeszcze gorzej (nie wiem i nie planuję sprawdzać), a tu takie wyniki przedpremierowe, potem TAKA środa (niemal jak Transformers: Revenge of the Fallen), a w sam weekend nawet więcej (czy to jest rekord dla weekendu otwarcia przy premierze w środę? były jeszcze jakieś +$100 m po 2009 roku?). Wygląda na to, że Moana idzie po blisko $500m w USA i miliard worldwide - nie dawałbym na to żadnych szans jeszcze tydzień temu. No cóż, przykro patrzeć, chciałoby się kolejne porażki sequela/ filmu Disneya, a tu znowu wielki sukces. Oby z Mufasą się (nie)udało 😛
Wicked tylko -29% w drugi weekend i już ma $262,4m w USA... Masakra. To jest naprawdę dziwny rok...
Ogólny obraz sezonu 2024 w box office rzeczywiście smutny, Top12 to same sequele (a przynajmniej tak podaje mojo, ale od dwóch lat mają bardzo dużo braków w wynikach chińskich produkcji, hitów z 2023 zaktualizowali niedawno), ale cóż - sam świata nie zmienię. Od siebie mogę dodać, że staram się odpuszczać jak najwięcej sequeli (żałuję, że poszedłem na Jokera), w przyszłym roku czekam tylko na 4-5, z czego pewną kinową premierą mają na ten moment tylko dwa (M:I-8 i trzeci Avatar).
Cytat z Mierzwiak data 2 grudnia, 2024, 14:04Cytat z Juby data grudzień 2, 2024, 08:53Vaiana 2 to dla mnie chyba jeszcze większy WTF od drugiego Jokera. Film przerobiony z serialu na D+, od pierwszego zwiastuna wyglądał marnie, a wyszedł podobno jeszcze gorzej
Myślisz że dzieciom to przeszkadza? 🙂
Cytat z Juby data grudzień 2, 2024, 08:53Vaiana 2 to dla mnie chyba jeszcze większy WTF od drugiego Jokera. Film przerobiony z serialu na D+, od pierwszego zwiastuna wyglądał marnie, a wyszedł podobno jeszcze gorzej
Myślisz że dzieciom to przeszkadza? 🙂
Cytat z Szaman data 2 grudnia, 2024, 14:31Jestem za tym aby animacje jednak spod tego bicza wyciągnąć. To dość specyficzna grupa odbiorców 🙂
Jestem za tym aby animacje jednak spod tego bicza wyciągnąć. To dość specyficzna grupa odbiorców 🙂
Cytat z Ernest Kubica data 6 grudnia, 2024, 23:26Pushpa 2 prawie wygrał wczoraj z Wicked - brakło 300 tys. i to przy 1200 ekranach.
Spojrzałem na trailer i ma 90 mln odtworzeń w ciągu 2 tygodni.
Pushpa 2 prawie wygrał wczoraj z Wicked - brakło 300 tys. i to przy 1200 ekranach.
Spojrzałem na trailer i ma 90 mln odtworzeń w ciągu 2 tygodni.
Cytat z Marek Pilarski data 12 grudnia, 2024, 09:17Kraven faktycznie może tylko $15 m, ale LOTR ... $5 mln 💀
Kraven faktycznie może tylko $15 m, ale LOTR ... $5 mln 💀