BO Ameryka i reszta świata
Cytat z Szaman data 2 lipca, 2021, 15:58https://twitter.com/BoxOffice/status/1410975464756232195
THE FOREVER PURGE: $1.33M Thursday Previews
THE BOSS BABY: FAMILY BUSINESS: $1.31M Thursday Previews#TheForeverPurge #BossBaby2 #BoxOffice
— Boxoffice Pro (@BoxOffice) July 2, 2021
Cytat z Szaman data 7 lipca, 2021, 21:07Dobra sprzedaż biletów na Czarną Wdowę
https://deadline.com/2021/07/black-widow-advance-ticket-sales-fandango-record-2021-1234787552/
Dobra sprzedaż biletów na Czarną Wdowę
‘Black Widow’ Advance Ticket Sales Are Fandango’s Best Of The Year To Date
Cytat z Szaman data 8 lipca, 2021, 20:25https://twitter.com/BoxOffice/status/1413211125802409989?s=19
Disney will release Marvel's BLACK WIDOW on 4,160 screens this Friday, July 9.#BlackWidow https://t.co/h8W53ksGEL
— Boxoffice Pro (@BoxOffice) July 8, 2021
Cytat z Marek Pilarski data 9 lipca, 2021, 16:40$13,2 mln dla Black Widow z przedpremierowych.
https://www.facebook.com/BoxOfficeowyZawrotGlowy/posts/4579982978702644
$13,2 mln dla Black Widow z przedpremierowych.
https://www.facebook.com/BoxOfficeowyZawrotGlowy/posts/4579982978702644
Cytat z Ernest Kubica data 11 lipca, 2021, 17:0960 mln z Disney+
https://www.comingsoon.net/movies/news/1182112-black-widow-box-office-pandemic-record?fbclid=IwAR1eN86XtFJiYogZ8cFz8O54c6E7ZQImrczlU69Y4yGsjQSUBoDJM7xMwlQ
60 mln z Disney+
Black Widow Brings in Over $200 Million Globally, Sets Pandemic Record Domestically
Cytat z Marek Pilarski data 11 lipca, 2021, 19:55Disney pisał, że w sumie w Ameryce Black Widow zarobiła ponad $100 mln, czyli co najmniej $20 mln z Disney+, a myślę, że więcej, być może nawet ponad połowa tych $60 mln.
Ciężko określić, ile by było, gdyby były tylko kina, ale jakby założyć, że z D+ było $30 mln, to do Disneya wróciło ok. 60% z tych $80 mln, czyli ok. $48 mln + całość tych $30 mln, razem $78 mln, tak jak pisze Deadline. Jakby w kinach zarobiła $110 mln, to do Disneya wróciłoby ok. $65 mln, czyli kilkanaście milionów mniej.
Disney pisał, że w sumie w Ameryce Black Widow zarobiła ponad $100 mln, czyli co najmniej $20 mln z Disney+, a myślę, że więcej, być może nawet ponad połowa tych $60 mln.
Ciężko określić, ile by było, gdyby były tylko kina, ale jakby założyć, że z D+ było $30 mln, to do Disneya wróciło ok. 60% z tych $80 mln, czyli ok. $48 mln + całość tych $30 mln, razem $78 mln, tak jak pisze Deadline. Jakby w kinach zarobiła $110 mln, to do Disneya wróciłoby ok. $65 mln, czyli kilkanaście milionów mniej.
Cytat z Mierzwiak data 11 lipca, 2021, 21:49Yyyy, ale co Ty liczysz? 😛
Przecież podali tam czarno na białym że weekend otwarcia z kin w USA to $80 mln + 60$ mln z D+.
Wdowa jest pierwszym filmem pandemii który przekroczył $100 mln dochodu w weekend otwarcia. Tak, 80 + 60 to więcej niż 100 🙂 Nawet licząc wynik z kin na czysto to i tak mają ponad 100, bo z Disney+ wszystko idzie do ich kieszeni.
Yyyy, ale co Ty liczysz? 😛
Przecież podali tam czarno na białym że weekend otwarcia z kin w USA to $80 mln + 60$ mln z D+.
Wdowa jest pierwszym filmem pandemii który przekroczył $100 mln dochodu w weekend otwarcia. Tak, 80 + 60 to więcej niż 100 🙂 Nawet licząc wynik z kin na czysto to i tak mają ponad 100, bo z Disney+ wszystko idzie do ich kieszeni.
Cytat z Marek Pilarski data 11 lipca, 2021, 22:04Te $60 mln z Disney+ to z całego świata, a raczej krajów, gdzie Disney+ jest dostępne, więc nie tylko z Ameryki. 😉
Te $60 mln z Disney+ to z całego świata, a raczej krajów, gdzie Disney+ jest dostępne, więc nie tylko z Ameryki. 😉
Cytat z Mierzwiak data 11 lipca, 2021, 22:14A! Dobra:
An additional $78 million come from international sales, while $60 million came from Disney+ Premier Acess.
Oczy spłatały mi figla i przeczytałem że $78 mln z D+ z czego 60 w samych USA. Wszystko jasne 🙂
A! Dobra:
An additional $78 million come from international sales, while $60 million came from Disney+ Premier Acess.
Oczy spłatały mi figla i przeczytałem że $78 mln z D+ z czego 60 w samych USA. Wszystko jasne 🙂
Cytat z Juby data 13 lipca, 2021, 08:05Oficjalnie $80,37 mln z weekendu w USA/Kanadzie i $78,8 mln z reszty świata. Włodarze Warnera właśnie porównują te wyniki z tym, ile do tej pory zarobiła WW84 i zastanawiają się co poszło nie tak. 🙂
Otwarcie Wdowy bardzo, bardzo dobre jak na panujące warunki i ciekawi mnie jak ono by wyglądało, gdyby wirusa nie było. Więcej kin (4300-4400?), 100% miejsc na sali do wykupienia, brak obostrzeń, brak premiery na D+. Myślę, że nawet $130 milionów było w jej zasięgu, choć z drugiej strony obecny wynik może być taki mocny, bo ludzie czekali na film dodatkowe 14 m-cy i są złaknieni kultury / wyjścia na miasto po tych wszystkich lockdownach? Szkoda, że nie możemy się przenieść do równoległego świata i się przekonąć co by to było...
Jak prognozujecie wyniki końcowe na podstawie tego otwarcia? Wydaje mi się, że $220 mln w finalnym rozrachunku jest w zasięgu i jakoś nie dostrzegam żadnego kandydata, który mógłby odebrać widowisku ScarJo tytuł hitu lata 2021. Szybcy i żenujący 9 zatrzymają się w okolicach $160 mln (worldwide może wyprzedzą Fast Five) tak, jak Ciche miejsce 2, które ma już ponad $150M. Cruella małymi kroczkami zbliża się do $100 mln, ale chyba nie da rady dociągnać, Dwayne Johnson w dżungli chyba nie ma siły przebicia (po raz kolejny) na +200M, a Samobójcy Gunna zaraz będą w sieci, więc zdziwi mnie wynik wyższy od GvsK. Szkoda, że Paramount zwiał z tym Top Gunem, bo w listopadzie sytuacja z wirusem może być gorsza, a teraz pod koniec lipca, film na pewno okazałby się dużym sukcesem.
PS
Czy wy też po dwóch latach nie możecie się przyzwyczaić do nowego Mojo? Strasznie nieczytelna jest ta strona, brakuje w niej sporo przydatnych informacji, a ilość błędów, których co jakiś czas starają się poprawiać, zadziwia. Co smutne, the-numbers też wygląda coraz gorzej, a błędów ma coraz więcej (np. w wierszu z previews dodanym do tabeli daily przy każdym filmie).
Oficjalnie $80,37 mln z weekendu w USA/Kanadzie i $78,8 mln z reszty świata. Włodarze Warnera właśnie porównują te wyniki z tym, ile do tej pory zarobiła WW84 i zastanawiają się co poszło nie tak. 🙂
Otwarcie Wdowy bardzo, bardzo dobre jak na panujące warunki i ciekawi mnie jak ono by wyglądało, gdyby wirusa nie było. Więcej kin (4300-4400?), 100% miejsc na sali do wykupienia, brak obostrzeń, brak premiery na D+. Myślę, że nawet $130 milionów było w jej zasięgu, choć z drugiej strony obecny wynik może być taki mocny, bo ludzie czekali na film dodatkowe 14 m-cy i są złaknieni kultury / wyjścia na miasto po tych wszystkich lockdownach? Szkoda, że nie możemy się przenieść do równoległego świata i się przekonąć co by to było...
Jak prognozujecie wyniki końcowe na podstawie tego otwarcia? Wydaje mi się, że $220 mln w finalnym rozrachunku jest w zasięgu i jakoś nie dostrzegam żadnego kandydata, który mógłby odebrać widowisku ScarJo tytuł hitu lata 2021. Szybcy i żenujący 9 zatrzymają się w okolicach $160 mln (worldwide może wyprzedzą Fast Five) tak, jak Ciche miejsce 2, które ma już ponad $150M. Cruella małymi kroczkami zbliża się do $100 mln, ale chyba nie da rady dociągnać, Dwayne Johnson w dżungli chyba nie ma siły przebicia (po raz kolejny) na +200M, a Samobójcy Gunna zaraz będą w sieci, więc zdziwi mnie wynik wyższy od GvsK. Szkoda, że Paramount zwiał z tym Top Gunem, bo w listopadzie sytuacja z wirusem może być gorsza, a teraz pod koniec lipca, film na pewno okazałby się dużym sukcesem.
PS
Czy wy też po dwóch latach nie możecie się przyzwyczaić do nowego Mojo? Strasznie nieczytelna jest ta strona, brakuje w niej sporo przydatnych informacji, a ilość błędów, których co jakiś czas starają się poprawiać, zadziwia. Co smutne, the-numbers też wygląda coraz gorzej, a błędów ma coraz więcej (np. w wierszu z previews dodanym do tabeli daily przy każdym filmie).
Cytat z Ernest Kubica data 13 lipca, 2021, 10:05Mnie się wydaje, że ok. 250 mln, a to dlatego, że w wakacje powinna mieć długie nogi, no i ludzie nie czekali na niego tak jak na kolejne części Avengers biegnąć od razu w pierwszych dniach.
Z Mojo to nawet nie to, że się nie mogę przyzwyczaić, ale nie ma tam połowy informacji które były kiedyś. (chyba, że są w tej płatnej wersji). Np. przy filmie było, że to film Pixara, klikałem w Pixar i miałem zarobki wszystkich filmów Pixara, klikałem horror i były zarobki horrorów, czy zarobki filmów reżysera, scenarzysty itd. W dziale International to już jest zupełnie tragedia. Kiedyś wchodząc w jakiś kraj i rok mogłem zobaczyć filmy uszeregowane wg zarobków, a teraz są tylko weekendowe, które są totalnie niepełne.
Mnie się wydaje, że ok. 250 mln, a to dlatego, że w wakacje powinna mieć długie nogi, no i ludzie nie czekali na niego tak jak na kolejne części Avengers biegnąć od razu w pierwszych dniach.
Z Mojo to nawet nie to, że się nie mogę przyzwyczaić, ale nie ma tam połowy informacji które były kiedyś. (chyba, że są w tej płatnej wersji). Np. przy filmie było, że to film Pixara, klikałem w Pixar i miałem zarobki wszystkich filmów Pixara, klikałem horror i były zarobki horrorów, czy zarobki filmów reżysera, scenarzysty itd. W dziale International to już jest zupełnie tragedia. Kiedyś wchodząc w jakiś kraj i rok mogłem zobaczyć filmy uszeregowane wg zarobków, a teraz są tylko weekendowe, które są totalnie niepełne.
Cytat z Marek Pilarski data 13 lipca, 2021, 14:42Myślę, że Czarna Wdowa zatrzyma się przed pułapem $200 mln.
Myślę, że Czarna Wdowa zatrzyma się przed pułapem $200 mln.
Cytat z Juby data 13 lipca, 2021, 15:26Cytat z Ernest Kubica data Lipiec 13, 2021, 10:05Mnie się wydaje, że ok. 250 mln, a to dlatego, że w wakacje powinna mieć długie nogi, no i ludzie nie czekali na niego tak jak na kolejne części Avengers biegnąć od razu w pierwszych dniach.
Ale aż tak długie? OW x3,12? W MCU jest takich przypadków, jak na lekarstwo - Iron Man, GotG, Ant-Man i Czarna Pantera - a Black Widow nie ma równie mocnych opinii, co wyżej wymienione tytuły + jest dostępna w streamingu i nieoficjalnie w sieci. Myślę że Disney przeciąganie ją nad Bad Boys 3 ($206 mln) i później szybko zniknie z ekranów.
Cytat z Ernest Kubica data Lipiec 13, 2021, 10:05Mnie się wydaje, że ok. 250 mln, a to dlatego, że w wakacje powinna mieć długie nogi, no i ludzie nie czekali na niego tak jak na kolejne części Avengers biegnąć od razu w pierwszych dniach.
Ale aż tak długie? OW x3,12? W MCU jest takich przypadków, jak na lekarstwo - Iron Man, GotG, Ant-Man i Czarna Pantera - a Black Widow nie ma równie mocnych opinii, co wyżej wymienione tytuły + jest dostępna w streamingu i nieoficjalnie w sieci. Myślę że Disney przeciąganie ją nad Bad Boys 3 ($206 mln) i później szybko zniknie z ekranów.
Cytat z Szaman data 16 lipca, 2021, 16:32https://twitter.com/BoxOffice/status/1416053265909915650?s=19
ESCAPE ROOM: TOURNAMENT OF CHAMPIONS
$1.2M Thursday Domestic Previews (2,382 Locations from 3pm)#BoxOffice #EscapeRoom2— Boxoffice Pro (@BoxOffice) July 16, 2021
Cytat z Szaman data 16 lipca, 2021, 21:21Variety podaje, że budżet Kosmicznego meczu 2 to 150 mln$. Jestem trochę zaskoczony, bo myślałem, że te w pełni animowane wstawki służyły cięciu kosztów 🙂
Variety podaje, że budżet Kosmicznego meczu 2 to 150 mln$. Jestem trochę zaskoczony, bo myślałem, że te w pełni animowane wstawki służyły cięciu kosztów 🙂
Cytat z Szaman data 17 lipca, 2021, 15:27https://twitter.com/BoxOffice/status/1416402685419470852
SPACE JAM: A NEW LEGACY
$13.1M Friday Domestic Estimate (Opening Day)#SpaceJamANewLegacy #BoxOffice— Boxoffice Pro (@BoxOffice) July 17, 2021
Cytat z Szaman data 17 lipca, 2021, 16:19https://twitter.com/BoxOffice/status/1416414397442965505
$3.815M Friday Estimate (Opening Day)#EscapeRoomMovie #BoxOffice— Boxoffice Pro (@BoxOffice) July 17, 2021
Cytat z Szaman data 18 lipca, 2021, 15:55https://twitter.com/BoxOffice/status/1416771823375683586?s=19
https://twitter.com/BoxOffice/status/1416778394763673611
SPACE JAM: A NEW LEGACY
$31.65M Weekend (Est.)
3,965 Screens / $7,982 Avg.
Weekend 1 / New
$31.65M Total (North America)#SpaceJam #SpaceJamMovie #ANewLegacy #SpaceJamANewLegacy #BoxOffice— Boxoffice Pro (@BoxOffice) July 18, 2021
$8.80M Weekend (Est.)
2,815 Screens / $3,126 Avg.
Weekend 1 / New
$8.80M Total (North America)#EscapeRoom #EscapeRoomMovie #TournamentOfChampions #BoxOffice— Boxoffice Pro (@BoxOffice) July 18, 2021
Cytat z Juby data 19 lipca, 2021, 11:06Cytat z Marek Pilarski data Lipiec 13, 2021, 14:42Myślę, że Czarna Wdowa zatrzyma się przed pułapem $200 mln.
No i wygląda na to, że Marek miał rację. 😛
Druzgocący spadek Czarnej Wdowy podczas drugiego weekendu, być może większy od tego, jaki zaliczyli Szybcy i wściekli 9 (na razie szacują -67,3%). Film ma $132 miliony po 10 dniach, więc celuje w jakieś $190 mln na koniec (może mniej). No to ciekawe, który film w końcu przebije ostatnich Bad Boys... Może żaden w tym roku? 😀 Poza Ameryką BW radzi sobie jeszcze słabiej, a wszystkie ważniejsze premiery już za nią. Zapowiada się najgorszy wynik MCU od czasu Hulka z 2008, ale wiadomo, nawet przy pandemicznych obostrzeniach rezultaty byłyby inne, gdyby nie równoległa premiera na Disney+, którego wyniki też sporo pomogą Wdowie.
Tymczasem F9 idzie na $165 milionów, a Ciche miejsce 2 ma już $155 mln i też ciągle nieźle sobie radzi (po tym weekendzie nadal nie oddało pozycji lidera roku 2021), więc może być niewiele w tyle za Vinem i jego rodzinką.
Cytat z Marek Pilarski data Lipiec 13, 2021, 14:42Myślę, że Czarna Wdowa zatrzyma się przed pułapem $200 mln.
No i wygląda na to, że Marek miał rację. 😛
Druzgocący spadek Czarnej Wdowy podczas drugiego weekendu, być może większy od tego, jaki zaliczyli Szybcy i wściekli 9 (na razie szacują -67,3%). Film ma $132 miliony po 10 dniach, więc celuje w jakieś $190 mln na koniec (może mniej). No to ciekawe, który film w końcu przebije ostatnich Bad Boys... Może żaden w tym roku? 😀 Poza Ameryką BW radzi sobie jeszcze słabiej, a wszystkie ważniejsze premiery już za nią. Zapowiada się najgorszy wynik MCU od czasu Hulka z 2008, ale wiadomo, nawet przy pandemicznych obostrzeniach rezultaty byłyby inne, gdyby nie równoległa premiera na Disney+, którego wyniki też sporo pomogą Wdowie.
Tymczasem F9 idzie na $165 milionów, a Ciche miejsce 2 ma już $155 mln i też ciągle nieźle sobie radzi (po tym weekendzie nadal nie oddało pozycji lidera roku 2021), więc może być niewiele w tyle za Vinem i jego rodzinką.
Cytat z Mierzwiak data 19 lipca, 2021, 11:17Grace zwraca uwagę, że po drugim weekendzie Disney wymownie milczy na temat wyniku Wdowy na Disney+, a w samej aplikacji z sekcji "trending" która obejmuje 25 tytułów (w losowej kolejności) film już zniknął.
Kiniarze z kolei za spadek w BO obwiniają właśnie D+:
https://www.hollywoodreporter.com/business/business-news/black-widow-theater-owners-blast-disney-1234984300/
Grace zwraca uwagę, że po drugim weekendzie Disney wymownie milczy na temat wyniku Wdowy na Disney+, a w samej aplikacji z sekcji "trending" która obejmuje 25 tytułów (w losowej kolejności) film już zniknął.
Kiniarze z kolei za spadek w BO obwiniają właśnie D+: