aby założyć posty i tematy.

BO Ameryka i reszta świata

PreviousPage 97 of 99Next
Cytat z Mierzwiak data 27 lipca, 2026, 16:23

Bardziej ciekawi mnie jednak na ile odbije się to na Odysei, Grace straszy, że Nolanowi zostanie IMAX i jakieś małe salki, resztę przejmuje BND.

Grace ma niekiedy dziwne tejki na temat box office. Jeśli miałbym obstawiać, to powiedziałabym, że spadek będzie poniżej 45%

A tym razem mamy jeszcze w grze Chiny:

Zaczyna się...

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Mierzwiak

Ktoś jeszcze uważa, że Doomsday zarobi więcej niż Brand New Day?

Gdzie są dzisiaj ludzie którzy usprawiedliwiali tegoroczne klapy / rozczarowania (Supergirl, He-Man, Mando & Grogu) twierdząc, że ludzie nie chodzą do kina bo czekają na streaming?

30 lat temu to był rekord otwarcia. Wielka rzecz.

Ok 170 mln$ dla Spider-Mana z piątku. Masakra. Ukochany bohater Ameryki.

https://deadline.com/2026/07/box-office-spider-man-brand-new-day-1237014268/

Cytat z Marek Pilarski data 27 lipca, 2026, 19:51
Cytat z Mierzwiak data 27 lipca, 2026, 16:23

Bardziej ciekawi mnie jednak na ile odbije się to na Odysei, Grace straszy, że Nolanowi zostanie IMAX i jakieś małe salki, resztę przejmuje BND.

Grace ma niekiedy dziwne tejki na temat box office. Jeśli miałbym obstawiać, to powiedziałabym, że spadek będzie poniżej 45%

Zobaczymy, czy do wieczora się utrzyma. 😉

Dodane pliki:
  • Zrzut-ekranu-2026-08-01-121500.png
Szaman and Mierzwiak have reacted to this post.
SzamanMierzwiak

Swoją drogą dużo osób wskazuje że to jest trochę oszukany weekend bo tak naprawdę film w zasadzie wszedł do kin w czwartek a oni ciągle nazywają to previews. Mogliby to jakoś unormować i na przykład ustalić, że w takim przypadku film może mieć seanse minimum o 18:00.

Marek Pilarski and Szaman have reacted to this post.
Marek PilarskiSzaman

Czwartek i piątek to jeden dzień. Okej 🙂

Właśnie zaraz doczytam kiedy on zaczął te pokazy w czwartek.

Na blu-ray.com jedna osoba pisze, że była w czwartek o 12:30.

Na Deadline pisali, że "wczesnym popołudniem", Grace mówiła coś o 12:00. Poza tym w czwartek ten film był grany w 4000 kinach, czyli  prawie tak jak od piątku.

Co mnie zastanawia, to to, że nie ma póki co żadnych oficjalnych danych spoza Ameryki. Są informacje odnośnie wyników w kilku(nastu) poszczególnych krajach, ale zsumowanych nie ma. Na Twitterze na jakichś fanowskich profilach można coś znaleźć, ale są to raczej szacunki.

355 mln$ dla Spider-Mana z weekendu. Czyli jutro jednak może być rekord.

https://deadline.com/2026/08/box-office-spider-man-brand-new-day-1237014268/

Od dzisiaj Tom Holland i Mark Ruffalo mają w swoim CV trzy najlepsze globalne otwarcia wszech czasów 🙂

Mam taki gorszy posmak, przez te naciągane przedpremiery, ale z drugiej strony to nadal jest kosmiczny wynik, a Odyseja zajęła Imaxy i część uwagi widzów.

Mierzwiak
PreviousPage 97 of 99Next