BO Polska
Cytat z Ernest Kubica data 22 września, 2021, 16:52A co do wyników to przyszła jesień i tradycyjnie polskie filmy rządzą
A co do wyników to przyszła jesień i tradycyjnie polskie filmy rządzą
Cytat z Marek Pilarski data 22 września, 2021, 17:02Cytat z Ernest Kubica data wrzesień 22, 2021, 16:52A co do wyników to przyszła jesień i tradycyjnie polskie filmy rządzą
Dobry tekst na nagłówek. 😉
Cytat z Ernest Kubica data wrzesień 22, 2021, 16:52A co do wyników to przyszła jesień i tradycyjnie polskie filmy rządzą
Dobry tekst na nagłówek. 😉
Cytat z Ernest Kubica data 22 września, 2021, 21:11Ciekawa sprawa z rezerwacjami w Heliosach na Bonda. Chyba się obawiają nagłego obniżenia zapełnienia sal do 50%. Wygaszonych jest po kilka rzędów z przodu - zostaje połowa miejsc na sali. Prawdopodobne, gdy nie będzie takich obostrzeń to je znów udostępnią
Ciekawa sprawa z rezerwacjami w Heliosach na Bonda. Chyba się obawiają nagłego obniżenia zapełnienia sal do 50%. Wygaszonych jest po kilka rzędów z przodu - zostaje połowa miejsc na sali. Prawdopodobne, gdy nie będzie takich obostrzeń to je znów udostępnią
Cytat z Ernest Kubica data 24 września, 2021, 17:38"Żeby nie było śladów" nie będzie miał wielkiej widowni. Wygląda mi na razie na ledwo 20 tys.
"Żeby nie było śladów" nie będzie miał wielkiej widowni. Wygląda mi na razie na ledwo 20 tys.
Cytat z Marek Pilarski data 24 września, 2021, 18:00Polski dramat, który trwa ponad 2,5 h nie jest zbyt przystępny dla mainstreamu.
Polski dramat, który trwa ponad 2,5 h nie jest zbyt przystępny dla mainstreamu.
Cytat z Fandorin data 24 września, 2021, 22:44Film raczej nie będzie miał też długich nóg, to nie jest kino, które się poleca innym.
Czyli co? Wtopa?
Mimo moich zastrzeżeń (które wyraziłem w stosownym miejscu), Matuszyński to ciekawy reżyser, szkoda byłoby, gdyby miał mieć problemy w realizacji kolejnych projektów.
Film raczej nie będzie miał też długich nóg, to nie jest kino, które się poleca innym.
Czyli co? Wtopa?
Mimo moich zastrzeżeń (które wyraziłem w stosownym miejscu), Matuszyński to ciekawy reżyser, szkoda byłoby, gdyby miał mieć problemy w realizacji kolejnych projektów.
Cytat z Ernest Kubica data 25 września, 2021, 10:54Może ewentualne zwycięstwo w Gdyni coś pomoże. Helios mocno wtopi bo dali po 4-6 seansów, a Najmro czy Teściowie mają po 3. Osobiście liczyłem na ok. 40 tys.
Wydaje mi się, że obecnie w polskich kinach nie jest szczególnie "ciasno" i Diunę mogli dać tydzień temu. Do premiery Bonda już by swoje zarabiła.
Może ewentualne zwycięstwo w Gdyni coś pomoże. Helios mocno wtopi bo dali po 4-6 seansów, a Najmro czy Teściowie mają po 3. Osobiście liczyłem na ok. 40 tys.
Wydaje mi się, że obecnie w polskich kinach nie jest szczególnie "ciasno" i Diunę mogli dać tydzień temu. Do premiery Bonda już by swoje zarabiła.
Cytat z Marek Pilarski data 27 września, 2021, 18:45Ludzkie pany z UIP podzieliły się informacjami o widowni Psiego Patrolu. To najlepszy wynik od początku pandemii.
Ludzkie pany z UIP podzieliły się informacjami o widowni Psiego Patrolu. To najlepszy wynik od początku pandemii.

Cytat z Fandorin data 27 września, 2021, 19:34Z kolei Spór podaje trochę wyników z ostatniego weekendu i na pierwszym miejscu jest Najmro... Brak niestety informacji o otwarciu Żeby nie było śladów.
http://sporwkinie.blogspot.com/2021/09/nowy-lider-polskiego-box-office.html
A sytuacja z UIP robi się coraz bardziej irytująca.
Z kolei Spór podaje trochę wyników z ostatniego weekendu i na pierwszym miejscu jest Najmro... Brak niestety informacji o otwarciu Żeby nie było śladów.
http://sporwkinie.blogspot.com/2021/09/nowy-lider-polskiego-box-office.html
A sytuacja z UIP robi się coraz bardziej irytująca.
Cytat z Marek Pilarski data 27 września, 2021, 21:35Widzę, że podał też wyniki Luci i Kosmicznego meczu. Przyda się do tabelek. 🙂
Widzę, że podał też wyniki Luci i Kosmicznego meczu. Przyda się do tabelek. 🙂
Cytat z Marek Pilarski data 28 września, 2021, 09:25Jak rozmawiać z psem - 30,9 tys.
Żeby nie było śladów - 26,2 tys.
Jeźdźcy sprawiedliwości - 10,2 tys.
Jak rozmawiać z psem - 30,9 tys.
Żeby nie było śladów - 26,2 tys.
Jeźdźcy sprawiedliwości - 10,2 tys.
Cytat z Szaman data 28 września, 2021, 09:27Ała, czyli familijny odrzut z VODu z Megan Fox wyciągnął więcej widzów niż polski dramat o którym mówi się w radiu i telewizji. Bolesna porażka.
W sumie tematyka nie jest także moim konikiem, więc rozumiem. Można trochę się obawiać, że PRL się zaciera i blaknie, więc będzie można wcisnąć dowolny kit na jego temat, ale to chyba zbyt daleko idący wniosek, to tylko film.
Być może film Matuszyńskiego jest spóźniony o 10-15 lat podobnie jak np. Psy 3 z ostatnich polskich filmów. W obydwu przypadkach widownia ostygła zanim pojawili się filmowcy.
Ała, czyli familijny odrzut z VODu z Megan Fox wyciągnął więcej widzów niż polski dramat o którym mówi się w radiu i telewizji. Bolesna porażka.
W sumie tematyka nie jest także moim konikiem, więc rozumiem. Można trochę się obawiać, że PRL się zaciera i blaknie, więc będzie można wcisnąć dowolny kit na jego temat, ale to chyba zbyt daleko idący wniosek, to tylko film.
Być może film Matuszyńskiego jest spóźniony o 10-15 lat podobnie jak np. Psy 3 z ostatnich polskich filmów. W obydwu przypadkach widownia ostygła zanim pojawili się filmowcy.
Cytat z Janko data 28 września, 2021, 09:42Czarny czwartek sprzed 10 lat o wydarzeniach jeszcze wcześniejszych miał ponad dwukrotnie lepsze otwarcie. Czynników wpływających na taki wynik mogło być dużo, chociażby tamten film i krótszy i łatwiejszy do przyswojenia.
Czarny czwartek sprzed 10 lat o wydarzeniach jeszcze wcześniejszych miał ponad dwukrotnie lepsze otwarcie. Czynników wpływających na taki wynik mogło być dużo, chociażby tamten film i krótszy i łatwiejszy do przyswojenia.
Cytat z Fandorin data 28 września, 2021, 09:49A ja się zastanawiam czy po prostu znowu nie mamy do czynienia z kanibalizacją polskich filmów. Może gdyby film Matuszyńskiego wyszedł przed Teściami, Najmro i Vegą, wynik byłby lepszy?
Zapotrzebowanie na rodzime kino niewątpliwie jest, ale ma swoje limity.
A Jeźdzcy sprawiedliwości byli na ekranach od otwarcia kin, więc łączna widownia pewnie dużo większa.
A ja się zastanawiam czy po prostu znowu nie mamy do czynienia z kanibalizacją polskich filmów. Może gdyby film Matuszyńskiego wyszedł przed Teściami, Najmro i Vegą, wynik byłby lepszy?
Zapotrzebowanie na rodzime kino niewątpliwie jest, ale ma swoje limity.
A Jeźdzcy sprawiedliwości byli na ekranach od otwarcia kin, więc łączna widownia pewnie dużo większa.
Cytat z Marek Pilarski data 28 września, 2021, 21:36Cytat z Fandorin data wrzesień 28, 2021, 09:49A Jeźdzcy sprawiedliwości byli na ekranach od otwarcia kin, więc łączna widownia pewnie dużo większa.
18 165 😉
Cytat z Fandorin data wrzesień 28, 2021, 09:49A Jeźdzcy sprawiedliwości byli na ekranach od otwarcia kin, więc łączna widownia pewnie dużo większa.
18 165 😉
Cytat z Marek Pilarski data 1 października, 2021, 17:57Cytat z Juby data październik 1, 2021, 15:05Ciekawi mnie też jaki wynik nowy OO7 zaliczy u nas. Mój seans jest wypełniony w 75%! Skąd to wiem? A stąd, że limity w kinach od kilku miesięcy wynoszą 3/4 pojemności sal, a od wczoraj strona CinemaCity wywala informacje, że nie można się już dostać na ten seans. To nie jedyny taki! Zainteresowanie jest więc ogromne, nawet przed pandemią rzadko się zdarzało, żebym był na sali wypełnionej w więcej niż 75%, a głównie chodzę na filmy w pierwszy weekend (żeby unikać spoilerów).
Próbuję sprawdzić na stronie Heliosa sprzedaż w kinach w Opolu, ale wyskakują jakieś błędy. Udało mi się zajrzeć na trzy wieczorne seanse na dzisiaj w "starym" kinie, i w sumie jest jeszcze dużo miejsc wolnych. Z drugiej strony zauważyłem, że mają wy*ebane i udostępnili wszystkie miejsca, więc może dlatego wygląda teraz tak, że jest dużo wolnych miejsc z przodu. Poza tym zakładam, że dużo biletów pójdzie przed samym seansem. Jak w końcu uda mi się zajrzeć na seanse na jutro i niedzielę, to będę mógł coś więcej powiedzieć. Przed weekendem obstawiłem 345 tys.
Cytat z Juby data październik 1, 2021, 15:05Ciekawi mnie też jaki wynik nowy OO7 zaliczy u nas. Mój seans jest wypełniony w 75%! Skąd to wiem? A stąd, że limity w kinach od kilku miesięcy wynoszą 3/4 pojemności sal, a od wczoraj strona CinemaCity wywala informacje, że nie można się już dostać na ten seans. To nie jedyny taki! Zainteresowanie jest więc ogromne, nawet przed pandemią rzadko się zdarzało, żebym był na sali wypełnionej w więcej niż 75%, a głównie chodzę na filmy w pierwszy weekend (żeby unikać spoilerów).
Próbuję sprawdzić na stronie Heliosa sprzedaż w kinach w Opolu, ale wyskakują jakieś błędy. Udało mi się zajrzeć na trzy wieczorne seanse na dzisiaj w "starym" kinie, i w sumie jest jeszcze dużo miejsc wolnych. Z drugiej strony zauważyłem, że mają wy*ebane i udostępnili wszystkie miejsca, więc może dlatego wygląda teraz tak, że jest dużo wolnych miejsc z przodu. Poza tym zakładam, że dużo biletów pójdzie przed samym seansem. Jak w końcu uda mi się zajrzeć na seanse na jutro i niedzielę, to będę mógł coś więcej powiedzieć. Przed weekendem obstawiłem 345 tys.