BO Polska
Cytat z Marek Pilarski data 3 listopada, 2021, 23:06Poroże mocno. Był w jakichś maratonach? Czy to tylko efekt Halloween?
Poroże mocno. Był w jakichś maratonach? Czy to tylko efekt Halloween?
Cytat z Ernest Kubica data 3 listopada, 2021, 23:17Były Maratony w Heliosach w piątek i w niedzielę
Były Maratony w Heliosach w piątek i w niedzielę
Cytat z Fandorin data 4 listopada, 2021, 17:41Ależ spadek Wesela! W 4. weekend traci 2/3 widowni i może mieć problemy z przebiciem pułapu 0,5 mln (10% wyniku poprzedniego filmu Smarzowskiego). Co poszło nie tak?
I tradycyjna prośba o dokładne wyniki wampirka i wszystkich świętych (dobrze jest mieć co wpisywać do tabelek 🙂 )
Ależ spadek Wesela! W 4. weekend traci 2/3 widowni i może mieć problemy z przebiciem pułapu 0,5 mln (10% wyniku poprzedniego filmu Smarzowskiego). Co poszło nie tak?
I tradycyjna prośba o dokładne wyniki wampirka i wszystkich świętych (dobrze jest mieć co wpisywać do tabelek 🙂 )
Cytat z Szaman data 4 listopada, 2021, 17:47Kiedyś Smarzowski trafiał do obydwu stron wojny plemiennej, ale skoro w ostatnich wypowiedziach medialnych wyraźnie wybrał swoje miejsce w okopach, no to zbiera tego owoce. Plus nawet przychylni mu odbiorcy wydają się już zmęczeni formułą, a sam twórca staje się obiektem żartów, przeróbek, wytykania schematów. Czyli jednym słowem doszedł do ściany.
Kiedyś Smarzowski trafiał do obydwu stron wojny plemiennej, ale skoro w ostatnich wypowiedziach medialnych wyraźnie wybrał swoje miejsce w okopach, no to zbiera tego owoce. Plus nawet przychylni mu odbiorcy wydają się już zmęczeni formułą, a sam twórca staje się obiektem żartów, przeróbek, wytykania schematów. Czyli jednym słowem doszedł do ściany.
Cytat z Fandorin data 4 listopada, 2021, 17:51Pewnie w jakimś stopniu tak, ale ja bym szukał przyczyn raczej w marnej kampanii reklamowej. Mam wrażenie, że wiele osób, które widziały poprzednie filmy Smarzola, nawet nie wie o istnieniu tego tytułu. No właśnie, tytuł! Może ludzie się pogubili i mylą te 2 Wesela?
Pewnie w jakimś stopniu tak, ale ja bym szukał przyczyn raczej w marnej kampanii reklamowej. Mam wrażenie, że wiele osób, które widziały poprzednie filmy Smarzola, nawet nie wie o istnieniu tego tytułu. No właśnie, tytuł! Może ludzie się pogubili i mylą te 2 Wesela?
Cytat z Szaman data 4 listopada, 2021, 17:55Bardziej powiedziałbym, że kampania odrzuciła nawet stałych odbiorców Smarzowskiego. No i tak, otoczka współczesnego remake'u nie pomagała. Może trzeba jeszcze dodać, że nadal zaginęli w akcji widzowie którzy przed pandemią chodzili na "polski film", mniejsza o to jaki.
Bardziej powiedziałbym, że kampania odrzuciła nawet stałych odbiorców Smarzowskiego. No i tak, otoczka współczesnego remake'u nie pomagała. Może trzeba jeszcze dodać, że nadal zaginęli w akcji widzowie którzy przed pandemią chodzili na "polski film", mniejsza o to jaki.
Cytat z Marek Pilarski data 4 listopada, 2021, 18:17Cytat z Fandorin data Listopad 4, 2021, 17:41Ależ spadek Wesela! W 4. weekend traci 2/3 widowni i może mieć problemy z przebiciem pułapu 0,5 mln (10% wyniku poprzedniego filmu Smarzowskiego). Co poszło nie tak?
I tradycyjna prośba o dokładne wyniki wampirka i wszystkich świętych (dobrze jest mieć co wpisywać do tabelek
)
Wesele podzieliło widownię, podobnie jak Pod mocnym aniołem, które też notowało bardzo duże spadki.
Tym razem nie mam dokładnych wyników. @admin pomożesz? 😉
Cytat z Fandorin data Listopad 4, 2021, 17:41Ależ spadek Wesela! W 4. weekend traci 2/3 widowni i może mieć problemy z przebiciem pułapu 0,5 mln (10% wyniku poprzedniego filmu Smarzowskiego). Co poszło nie tak?
I tradycyjna prośba o dokładne wyniki wampirka i wszystkich świętych (dobrze jest mieć co wpisywać do tabelek
)
Wesele podzieliło widownię, podobnie jak Pod mocnym aniołem, które też notowało bardzo duże spadki.
Tym razem nie mam dokładnych wyników. @admin pomożesz? 😉
Cytat z Marek Pilarski data 4 listopada, 2021, 20:59Na The Numbers są przychody Venoma 2 po trzecim weekendzie w polskich kinach: $2,9 mln, czyli ok. 580-590 tys. widzów. Z kolei otwarcie Halloween Kills przed tygodniem to $154 tys., czyli jakieś 30 tys. Rodzinka rządzi ma po czwartym weekendzie $1,64 mln, czyli ok 400 tys., a Psi Patrol $5,046 mln, czyli ok. 1,2 mln widzów.
Na The Numbers są przychody Venoma 2 po trzecim weekendzie w polskich kinach: $2,9 mln, czyli ok. 580-590 tys. widzów. Z kolei otwarcie Halloween Kills przed tygodniem to $154 tys., czyli jakieś 30 tys. Rodzinka rządzi ma po czwartym weekendzie $1,64 mln, czyli ok 400 tys., a Psi Patrol $5,046 mln, czyli ok. 1,2 mln widzów.
Cytat z robgordon data 5 listopada, 2021, 08:22Cytat z Marek Pilarski data Listopad 2, 2021, 22:18Ciekawe, w ilu kinach będą grane Wszystkie nasze strachy. W Opolu w żadnym...
U nas grają też w Mkinie.
Cytat z Marek Pilarski data Listopad 2, 2021, 22:18Ciekawe, w ilu kinach będą grane Wszystkie nasze strachy. W Opolu w żadnym...
U nas grają też w Mkinie.
Cytat z Szaman data 5 listopada, 2021, 08:58To wygląda na to, że u mnie jest wyjątkowo dobrze: 6 seansów w 4 kinach. Dwóch studyjnych, Multikinie i Cinema City.
To wygląda na to, że u mnie jest wyjątkowo dobrze: 6 seansów w 4 kinach. Dwóch studyjnych, Multikinie i Cinema City.
Cytat z Ernest Kubica data 7 listopada, 2021, 21:02Dzisiejsze wieczorne seanse Diuny miały pełne sale - wiadomo, że już jest mniej seansów, ale może będzie 80-100 tys. Jeśli chodzi o średnią widzów na seans to wyglądało lepiej niż Eternals.
Dzisiejsze wieczorne seanse Diuny miały pełne sale - wiadomo, że już jest mniej seansów, ale może będzie 80-100 tys. Jeśli chodzi o średnią widzów na seans to wyglądało lepiej niż Eternals.
Cytat z Marek Pilarski data 7 listopada, 2021, 21:09Ja dałem Eternals 87 tys.
A ten polski rom-com? Dałem 69 tys.
Ja dałem Eternals 87 tys.
A ten polski rom-com? Dałem 69 tys.
Cytat z Ernest Kubica data 7 listopada, 2021, 21:21Wydaje mi się, że oba mogą mieć więcej.
Wydaje mi się, że oba mogą mieć więcej.
Cytat z Marek Pilarski data 7 listopada, 2021, 21:27Lepiej więcej niż jakby miały mieć mniej. 🙂
Lepiej więcej niż jakby miały mieć mniej. 🙂
Cytat z Marek Pilarski data 7 listopada, 2021, 22:08Patrzyłem sobie dzisiaj na przedsprzedaż Pitbulla. Bilety są dostępne od 10 dni, a póki co słabo to wygląda tam, gdzie oglądałem... Zastanawiam się, czy będzie 200k w weekend otwarcia, a nawet z czwartkiem.
Patrzyłem sobie dzisiaj na przedsprzedaż Pitbulla. Bilety są dostępne od 10 dni, a póki co słabo to wygląda tam, gdzie oglądałem... Zastanawiam się, czy będzie 200k w weekend otwarcia, a nawet z czwartkiem.
Cytat z Szaman data 7 listopada, 2021, 22:13Jeszcze dziwniejsze jest, że cały kalendarz długiego i pewnie raczej ponurego pogodowo weekendu jest ustawiony pod tego Pitbulla. A to raczej już stare i zmęczone psisko.
Jeszcze dziwniejsze jest, że cały kalendarz długiego i pewnie raczej ponurego pogodowo weekendu jest ustawiony pod tego Pitbulla. A to raczej już stare i zmęczone psisko.
Cytat z Marek Pilarski data 7 listopada, 2021, 22:19No, ale Hollywood nie ma nic do zaoferowania na następny weekend, więc jest dużo miejsca dla tego psiska.
No, ale Hollywood nie ma nic do zaoferowania na następny weekend, więc jest dużo miejsca dla tego psiska.
Cytat z Szaman data 7 listopada, 2021, 22:25A w sumie tak, bo nawet jeśli do niedawna były w tej dacie Cry Macho i Belfast, to i tak pewnie jeden zostanie zesłany na polskie HBO Max, a przy drugim zorientowali się, że mają oscarowego faworyta. Jakby przesunęli tego francuskiego kuriera tydzień wcześniej, to też powstałaby propozycja głównie dla wtajemniczonych.
A w sumie tak, bo nawet jeśli do niedawna były w tej dacie Cry Macho i Belfast, to i tak pewnie jeden zostanie zesłany na polskie HBO Max, a przy drugim zorientowali się, że mają oscarowego faworyta. Jakby przesunęli tego francuskiego kuriera tydzień wcześniej, to też powstałaby propozycja głównie dla wtajemniczonych.
Cytat z Ernest Kubica data 7 listopada, 2021, 23:16Ja na razie nie daje więcej niż 200 tys. dla Pitbulla. Dziwna kampania jak na Vegę - zwykle już ze 2 miesiące wcześniej wrzucał heheszkowe scenki. Teraz nie dość, że nie ma nic śmiesznego to ogólnie o filmie jest bardzo cicho.
Ja na razie nie daje więcej niż 200 tys. dla Pitbulla. Dziwna kampania jak na Vegę - zwykle już ze 2 miesiące wcześniej wrzucał heheszkowe scenki. Teraz nie dość, że nie ma nic śmiesznego to ogólnie o filmie jest bardzo cicho.
Cytat z Mierzwiak data 7 listopada, 2021, 23:20Pewnie jest zajęty dopieszczaniem Miłość, seks & pandemia. Co się stało z tym projektem? 🙂
Pewnie jest zajęty dopieszczaniem Miłość, seks & pandemia. Co się stało z tym projektem? 🙂