aby założyć posty i tematy.

BO Polska

PreviousPage 25 of 70Next

Pochwalę się (nie wiem czy to dobre określenie w tym kontekście), że wykorzystałem już swój paszport covidowy, aby wziąć udział w wydarzeniu kulturalnym i bardzo sobie chwalę takie rozwiązanie.

https://poznan.naszemiasto.pl/bez-paszportu-covidowego-nie-wejdziesz-na-film-ani-koncert/ar/c13-8579293

Oczywiście jakieś błazny z Konfederacji już zdążyli się z tego powodu publicznie popłakać.

Poznań: Konfederacja protestuje przeciwko paszportom covidowym w CK Zamek

Ten weekend będzie bardzo marny. Zwykle o tej porze było święto kino i poprawiało statystyki widowni przy słabych premierach.

Na kilku seansach osiągnięto już limit, ale przypuszczam, że ten na 50%.

W nowym Heliosie w Opolu dodali właśnie seanse na Dream: dwa z napisami i dwa z dubbingiem. Z napisami o 13:10 i 16:30, z dubbingiem o 10:00 i...19:30. No głupki no..

Nie, no świetnie ułożony repertuar 🙂 Na Forum Miłośników Polskiego Dubbingu pewnie zbiorowe wiecie co 🙂

Raport z Poznania*.

Podgląd części seansów jest już niedostępny, ale jakoś sobie poradziłem. CC i Helios stosują chyba 50% limity, a Multikino 30%.

CC Kinepolis - 1060 (282 dubbing)

piątek - 690 (132)

sobota - 305 (130)

niedziela - 65 (20)

CC Plaza - 2707 (535)

piątek - 1370 (195)

sobota - 867 (233)

niedziela - 470 (107)

Helios - 2040 (585)

piątek - 1100 (291)

sobota - 701 (223)

niedziela - 239 (71)

Multikino 51 - 1892 (506)

piątek - 807 (184)

sobota - 852 (242)

niedziela - 233 (80)

Multikino Malta - 639 (157)

piątek - 368 (57)

sobota - 175 (70)

niedziela - 96 (30)

Multikino Stary Browar - 1120 (277)

piątek - 523 (99)

sobota - 420 (131)

niedziela - 177 (45)

Łącznie sprzedano 9458 biletów, w tym 2342 na seanse z dubbingiem.

Spidey wykosi starsze tytuły z repertuaru. W zależności od kina ma od 8 do 20 seansów dziennie. Przez te limity ciężko prognozować, nie wspominając już, że prawdopodobnie odbije się to na wyniku, ale obstawiam wynik w przedziale 350 - 400 tys.

*Raport już nieaktualny, w pełnym repertuarze dodali kolejne seanse, których nie uwzględniłem. Mam nadzieję, że taki niepełny też się przyda.

Pewnie, że się przyda. 🙂

Jutro sobie jeszcze sprawdzę Opole, może uda się coś z tego wywnioskować. Widzę, że na Theory też jest update.

Sam obstawiłem ostatecznie 385 tys.

Ładnie urosło w ostatnich trzech dniach, w Karolince szczególnie dzięki Dream (DR).

Kolega z forum Theory szacuje, że na ten moment mogło pójść ponad 180 tys. biletów w trzech największych sieciach. Dodając pozostałe kina, przed rozpoczęciem pierwszych seansów Spider-Man może mieć sprzedanych ponad 200 tys. biletów. 😛

W CC Wroclavia jutro jest... 35 seansów.

Tak mi się napisało. 🙂

„Spider-Man: Bez drogi do domu” – podsumowanie przedsprzedaży i prognoza wyniku otwarcia w polskich kinach.

@fandorin - dzięki jeszcze raz. 😉

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Z tego co widziałem w CC, limit nie dotyczy także dzieci poniżej 13. roku życia i ich opiekunów, a to jednak chyba dość duża część widowni SM. Oficjalnie film jest o 10 lat.

Dostałem info, że do wczoraj w Heliosie poszło 70 tys. biletów, czyli dokładnie tyle, ile podałem we wczorajszym tekście. xD

Jest to też o 45% więcej niż w przypadku Bonda, choć nie pamiętam, kiedy w tamtym przypadku zaczęła się przedsprzedaż. Poza tym Bond to raczej mniej przedsprzedażowy film niż Spidey.

Milion na Diunie

https://sporwkinie.blogspot.com/2021/12/milion-widzow-na-diunie-w-polsce.html?fbclid=IwAR1iA49uraHYw5DQXSoP0Vcdt3GYvn1xTJ3MAWB1DUUahhGGOrfqXc5I-cQ

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Skoro już mowa o Diunie... dostałem info, że przedsprzedaż biletów na Matrixa idzie u nas niemalże tak samo jak na tamten film, choć oczywiście oczekiwania odnośnie otwarcia ze względu na obostrzenia, Święta (kina nieczynne w Wigilię) i rozłożenie otwarcia na więcej dni są o 50% niższe.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Na Box Office Pro jest już tekst z danymi na temat przychodów No Way Home z wielu rynków, ale Polski oczywiście nie ma wśród nich. A jest nawet fragment o Europie Wschodniej:

Cinemas in Eastern Europe earned $26.9 million, led by a $17.4 million bow in Russia and followed by strong results in the Ukraine ($2.4M) and Turkey ($1.4M).

Kurde, piszą nawet o jakimś indyku, ale o Polsce to już nie łaska wspomnieć..

Spider-Man: No Way Home Swings into Theaters with $587M Global Debut from 61 Markets

A nasi to tak chętnie dzielą się jakimikolwiek danymi...

Nasze UIP jest jedyne w swoim rodzaju na skalę światową

Wynik tak marny, że boją się przyznać 😉

450 tysięcy!!!!!

https://sporwkinie.blogspot.com/2021/12/w-polsce-spider-man-tez-hitem.html?m=1

PreviousPage 25 of 70Next