aby założyć posty i tematy.

BO Polska

PreviousPage 50 of 70Next

Mojo podaje, że Mario 2,35mln w weekend i 3,6 mln ogółem. To powinno dać ok. 500 tys. widzów w weekend i 750 tys. ogółem

Świetny wynik przy tej pogodzie

Na grach się nie znam, ale wiele razy obijało mi się o uszy, że Nintendo zaniedbuje nasz rynek. Okazuje się, że nawet u nas istnieje gigantyczna fanbaza hydraulika. No i jednak zadziałało to, że to nie jest film o księżniczce brzoskwince, film aktorski, czy zupełnie nowa kreacja świata prosto z mrocznej wyobraźni Tima Burtona. Jest Mario i wygląda jak Mario.

Cytat z Marek Pilarski data kwiecień 18, 2023, 16:33

Mario 5 mln widzów w Polsce confirmed!!!

Aha, jakby co, to byłem pierwszy.. 😛

Cytat z Szaman data maj 29, 2023, 16:26

Okazuje się, że nawet u nas istnieje gigantyczna fanbaza hydraulika.

To nie do końca fanbaza. Byłem z dzieckiem w kinie i 80% widowni to były dzieci z jednym lub dwojgiem rodziców. Trzeba liczyć, że ok. 30-40% tej widowni to ludzie zupełnie nie zainteresowani postacią Mario. Facet obok nas zasnął jeszcze na reklamach. Obudził się po 15 minutach trwania filmu.

Zyski kin z biletów to nic w porównaniu do przychodów z popcornu i innego jadła - tyle jedzenia to chyba jeszcze na sali nie widziałem. Widownia była wypełniona w 60%, a i tak opakowania nie chciały się zmieścić do worków.

Szaman and robgordon have reacted to this post.
Szamanrobgordon

https://twitter.com/BoxOfficeRaport/status/1663222442851024909?t=YK9hsZ3XCmVNl7h8kqqyVw&s=19

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Ale że ciągle nie podają wyniku Mario to niezrozumiałe, ale oni ogólnie działają niezrozumiale. Myślę, że chcą ogłosić w środę milion.

A może 1 czerwca, aby to był news na Dzień Dziecka w Teleexpressie? 🙂

No właśnie to powinno być w środę, żeby zareklamować przed 1 czerwca

Idąc tym tropem: media będą szukać w tym dniu newsów ze świata dzieci. Rodzice będą szukać rozrywki na weekend z okazji Dnia Dziecka. I oto wchodzi Mario, cały w tym co zapchało umywalkę 🙂

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Mario u nas jednak ok. 200 tys. w weekend i nieco ponad 450 tys. z przedpremierowymi. Na BOM podali przychody z przedpremierowymi jako przychody z samego weekendu.

FLOP!!!!1

robgordon has reacted to this post.
robgordon

TOP6 w polskich kinach podczas minionego weekendu to trzy filmy UIP i trzy filmy Disneya

1. Super Mario Bros Film - ok. 170k / ok. 860k
  2. Spider-Man: Poprzez multiwersum - ok. 140k / ok. 175k
  3. Mała syrenka - ok. 75k / ok. 235k
  4. Szybcy i wściekli 10 - ok. 50k / ok. 600k
  5. Strażnicy Galaktyki: Volume 3 - ok. 20k / ok. 705k
  6. Boogeyman - ok. 20k / ok. 20k

Mario słabo - może jakoś dociągnie do 1,5mln.

Ciekawe czy kopie w Full HD miały na to jakiś wpływ.

Bardziej pogoda. Oba weekendy były ładne, środek tygodnia też. Teraz weekend ma być bardziej deszczowy, zresztą ja też się wybieram w sobotę jeszcze w ramach Dnia Dziecka. xD

No i chyba końcówka roku szkolnego też będzie sprzyjać.

Ps. A na pewno dystrybutor zapomniał, że Polska już nie jest dziwną krainą bliżej Wschodu, poza wielkim światem, a Mario najpoplarniejszy był na przełomie marca i kwietnia. 2 miesiące czekania na dzień dziecka to absurd, kiedy pewnie cała podstawówka żyje tym co w mediach społecznościowych.

Wydaje mi się, że dzieci poniżej 10 lat raczej nie oglądają filmów z napisami, więc te kopie w internecie zbyt wiele widzów nie odebrały. Premiera na przełomie kwietnia-maja to zwykle w Polsce samobójstwo jeśli jest ładna pogoda. W święta i długi weekend robi się z dziećmi zwykle coś innego. Przy premierze w tamtym okresie mógłby być problem nawet z milionem.

Nie wydaje mi się, że w Polsce Mario jest jakoś szczególnie usadowiony w popkulturze i raczej nie ma milionów fanów w starszych pokoleniach, natomiast wśród dzieci nie ma podejścia chociażby do Psiego Patrolu

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Marność

https://twitter.com/BoxOfficeRaport/status/1670787173505810433

I Batman Burtona nie zadziałał? Mam wrażenie, że w Polsce jest otoczony nawet większym kultem niż w Stanach. Nie wierzę też, że wpływ miały skandale Millera, raczej nie jesteśmy społeczeństwem ze skłonnością do cancel culture. Stawiam, że po prostu miarka się przebrała i widzowie mają dość tego co kojarzy im się ze Snyderverse. Nie czują też już potrzeby oglądania każdego gościa w trykocie. Ale kurcze, wynik jak z mrocznych lat dwutysięcznych.

https://twitter.com/BoxOfficeRaport/status/1675876254199820289?s=20

PreviousPage 50 of 70Next