aby założyć posty i tematy.

BO Polska

PreviousPage 53 of 70Next

Film koncertowy Taylor Swift będzie też w polskich kinach. Przedsprzedaż ma ruszyć już za dwa dni.

Myślałem, że nie będzie u nas czy w innych krajach przed go przed koncertami w tych krajach.

Edit: teraz widzę newsa na Variety

Bilet na sobotę kupiony. Twórca w Helios Dream za 13,5 to dobra cena. 😉

Zastanawiam się jeszcze nad Zieloną Granicą.

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Dorzucili w Heliosach seansów na sobotę na wieczór po godz.22

Święto Kina chyba zrobi świetną robotę w ten weekend. Nie pamiętam takich tłumów w kinie od... nie wiem kiedy. Na moim sensie Zielonej granicy prawie pełna sala. 2. weekend ze wzrostem, pytanie tylko jakim. Nie zdziwi mnie końcowy wynik powyżej miliona.

Przede wszystkim o wiele lepiej wybrana data. W pierwszych dwóch tygodniach grudnia amerykański rynek jest martwy, a tutaj mamy może nie przeboje pierwszej wielkości, ale tytuły "czytelne" dla polskiego widza jak Piła 10, Niezniszczalni 4 i Moje wielkie greckie wesele 3, mamy też Twórcę który był jakoś tam oczekiwany w środowisku kinomanów. W dodatku jest to wsparte dobrą postawą rodzimych tytułów. Do pełni szczęścia zabrakło chyba tylko animacji, chociaż nawet takiego średniego kalibru w rodzaju Hotelu Transylwania.

Właśnie też chciałem napisać, że nie pamiętam, kiedy ostatnio widziałem takie tłumy w kinie. Nawet jak wychodziłem z seansu Twórcy o 22:00 w lobby i w kolejkach do baru była masa ludzi. A jak o 14:00 kupowałem kawę w barze, to pani mi powiedziała, że do tamtego momentu poszło 2 tys. biletów. Jak tak sobie teraz myślę, to chyba miała na myśli to, że kupiono 2 tys. biletów ale na cały dzień, bo przed 14:00 było w sumie tylko 10 seansów, więc niemożliwe, że było na nich aż tak wielu widzów.

Jestem ciekaw, jakie będą weekendowe wyniki. 🙂

Poznańskie Kinepolis jest olbrzymie, więc tłumy naturalnie rozlewają się po obiekcie, ale to co się działo na parkingu, to było jakieś szaleństwo. Korki na wjeździe i na wyjeździe.

U mnie też było dużo ludzi, w Tomaszowie 200 osób na seansie S-F to chyba tylko na Gwiezdnych wojnach jest. Nie wiem tylko na ile ludzie przełożyli sobie seanse z piątku i niedzieli na dziś. Dodatkowo dzisiaj była słaba pogoda, jedna z gorszych od wielu dni.

Dzisiaj w Tomaszowie na wieczorne seanse było tragicznie jeśli chodzi o rezerwacje - na Twórcę 3 sztuki, Zielona granica w miarę to znaczy ok 50 miejsc, a wczoraj była pełna sala ok. 220

Wygląda na to, że Zielona granica i Teściowie 2 utrzymali się na poziomie sprzed tygodnia. Piła X wygrała z Twórcą. Ten pierwszy jakieś 100k, ten drugi ok. 70-75 tys. A pies jeżdżący koleją wyprzedził Heaven in Hell i jest najpopularniejszym polskim filmem roku, przynajmniej póki co.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Teściowie też już chyba przed Heaven powinni być

Teściowie 2 jeszcze nie. Brakuje 2k. Za to:

https://twitter.com/BoxOfficeRaport/status/1708866617302524023?t=BoOOzb-2QlcYhtsBh-go7A&s=19

Przynajmniej coś się działo w ten weekend

edit: a no przecież był dzień chłopaka, dlatego taki wynik. Teraz będą wielkie wzrosty, a za tydzień ogromne spadki.

Jednak poniżej 70k.

https://twitter.com/BoxOfficeRaport/status/1708877208255627458?t=-u2HGVPyFTtExsLeTP0RBQ&s=19

Pile X zabrakło 34 osób do 100 tys.

Czy wynik O psie... to nie będzie jakiś rekord dla polskiego filmu familijnego? Tak bez sprawdzania kojarzę tylko W pustyni i w puszczy, ale to jednak trochę inna kategoria (i inne czasy).

Dobry wynik również Doppelgangera - prawie 60 tys.

Przecież była nowa wersja w Pustyni i w puszczy w 2001 roku. Od tamtego czasu żaden familijny nie miał chyba więcej.

Bo dawniej to ich trochę było - Szaleństwa panny Ewy, Przyjaciel wesołego diabła, Awantura o Basię, Historia żółtej ciżemki

Właśnie film Hooda miałem na myśli. Ale to jeszcze były czasy masowych spędów szkolnych na ekranizacje lektur.

Tam poszło też dużo ludzi ze starszego pokolenia porównać sobie do pierwszej wersji

Według moich wyliczeń Oppenheimer ma już ponad 1,9 mln widzów. Widzę szanse na 2 mln.

PreviousPage 53 of 70Next