aby założyć posty i tematy.

BO Polska

PreviousPage 71 of 72Next

Gdzie to odkopałeś?

Z takiej książki od dystrybucji filmowej w PRL

jeszcze 1988

Dodane pliki:
  • box1988.jpg
Marek Pilarski and Szaman have reacted to this post.
Marek PilarskiSzaman

Jeszcze wiem, że ostateczny wynik Supermana III to 2,002 mln

Patrzyłem trochę rezerwacje Mario i godzinę, dwie przed seansem było ich bardzo mało. Oznacza to zwykle, że większość widzów to maluchy bo z nimi nie planuje się wizyt w kinie z większym wyprzedzenie. Starszych fanów jest raczej mało. Przy pierwszej części, jak dobrze pamiętam, wcześniejszych rezerwacji było dużo więcej.

Ciekawostka: W ubiegłym roku prawdopodobnie żaden film nie wystartował w polskich kinach w przedziale między 50 a 60 tys. widzów, a w tym roku jest póki co podobnie.

Dodane pliki:
  • Zrzut-ekranu-2026-04-22-223302.png

Chciałem sprawdzić, ilu widzów na otwarcie w Polsce miał pierwszy Diabeł ubiera się u prady (68,5 tys. i 90,2 tys. z przedpremierowymi) i zdałem sobie sprawę, że ten film wyszedł u nas prawie cztery miesiące po światowej premierze... 🙂

Dodane pliki:
  • Zrzut-ekranu-2026-04-26-150221.png

2006 to były już chyba ostatnie podrygi "w wakacje nikt nie chodzi do kina". Rok później puszczą Shreka Trzeciego już na początku wakacji, mimo, że w Stanach był w maju.

Michael w Polsce podobno tylko ok. 125 tys. od piątku do niedzieli i ok. 160 wraz z środą i czwartkiem.

„Michael” z czwartym najwyższym weekendem otwarcia roku w polskich kinach

Mando i Baby Yoda jakieś 130 tys. widzów w weekend i 145-150 tys. z czwartkiem.

Podobnie jak w Ameryce i na rynku zewnętrznym, wynik zbliżony do otwarcia Solo (136.457/153.178)

W czwartek za tydzień jest Boże Ciało, ale widzę, że pokazy przedpremierowe ma tylko Straszny film, a He-Man startuje od piątku. Jak dla mnie bezsensowna decyzja, dzień wolny pośrodku tygodnia który nie wiąże się z wyjazdami rodzinnymi, a dystrybutor śpi.

Amazing Digital Circus idzie na świetny weekend w polskich kinach. Dzisiaj w Lublinie praktycznie wyprzedane seanse w multipleksach.

I nie mam zielonego pojęcia co to jest. Finał jakiegoś serialu z You Tube'a.

Też nie wiem, co to jest. Wiem tylko, że były jakieś petycje, żeby to też grali w Polsce. W Opolu sprawdzałem wczoraj dwa seanse na dzisiaj w jednym z Heliosów, i też były mocno zapełnione.

100 tys widzów na Backrooms w piątek! Było czuć w powietrzu. No i jednak data się obroniła, chyba była dostosowana do rad pedagogicznych i zatwierdzenia ocen 🙂

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Tymczasem w Niemczech idzie na 165 tys. z pierwszych pięciu dni. Nie wiem, czy Niemcy aż tak bardzo żyją mundialem, czy gen z ma tam po prostu wywalone na kino. Ciekawe, jak spisze się u nich Obsesja w następny weekend.

Backrooms pokonało Toy Story 5, ale trzeba pamiętać o czwartkowej premierze animacji

https://www.filmweb.pl/news/Polska+wesz%C5%82a+do+%22Backrooms%22.+Horror+youtubera+na+szczycie+box-office%27u-167210

A nawet środowej 🙂

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Minionki i straszydła ponad 500 tys. po premierowym weekendzie, w tym przedpremierowe z poprzedniego weekendu i widownia środa-czwartek.

I dwa przeboje Monolithu. Zaproszenie w sam weekend 49300 widzów.

Szaman and Mierzwiak have reacted to this post.
SzamanMierzwiak

Według THR Backrooms jest najbardziej kasowym filmem A24 min. w Polsce.

https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-news/backrooms-passes-350m-globally-1236639400/

Szaman has reacted to this post.
Szaman

A do tej pory była to chyba Drama.

U nas Supergirl też z ogromnym spadkiem.

Dodane pliki:
  • Zrzut-ekranu-2026-07-08-001947.png
PreviousPage 71 of 72Next