aby założyć posty i tematy.

[ARCHIWUM] BO Świat

PreviousPage 20 of 20

Póki co prognozuję $170 mln z rynku zewnętrznego.

Po premierze w Japonii (ostatnim rynku dla Soku z żuka 2) myślę, że film skończy z jakimiś $160 milionami poza USA. Niemniej, Twisters już przebite: poza USA i worldwide, a wkrótce przebije je również na rynku wewnętrznym ($290m? 300m?). Przy rozsądnym budżecie ($100m jeśli wierzyć IMDb) $450 milionów przychodów można uznać za spory sukces.

Kochani, mamy przebój!

Mierzwiak and robgordon have reacted to this post.
Mierzwiakrobgordon

Wygląda na to, że Wicked poza Ameryką będzie dobrze sprzedawało się chyba tylko w krajach anglosaskich. W Wielkiej Brytanii świetny wynik w piątek, a n.p. we Włoszech i Korei średnio.

W Polsce nie widzę dziś wielkiego zainteresowania. Jeden seans dziennie, a zajęta 1/4 miejsc.

Na moim seansie było dość sporo ludzi, ale mała sala.

Opole to zawsze wyjątek

W ogóle było sporo rodziców z dość małymi dziećmi, co mnie zaskoczyło, bo seans z napisami, no i film z reklamami prawie trzy godziny. Myślę, że wersja z dubbingiem może cieszyć się sporym zainteresowaniem w okolicach mikołajek.

Wiem że Wicked ma jeszcze wejść na paru dużych rynkach, ale póki co mamy w tym roku aż trzy duże produkcje o nietypowych proporcjach domestic / international:

Twisters - $267,8M (72,2%) / $103,2M (27,8%)

Beetlejuice Beetlejuice - $294,1M (65,2%) / $157M (34,8%)

Wicked - $262,4M (73%) / $96,8M (27%)

Kolejny flop WB w tym roku?

PreviousPage 20 of 20