aby założyć posty i tematy.

Black Widow

PreviousPage 6 of 6

Tutaj problem też jest taki, że spersonifikowałem sobie Marvela/Disneya z poczciwą twarzą Kevina Feige'a, a nie chciwą korporacją. Plus Scarlett walczy o bardzo płynnie rozumiane dochody i sam nie wiem jak je traktować. Czy jako coś co jej się bezwzględnie należy, czy jako coś co mogą udowodnić sprytni prawnicy.

Spójrzmy prawdzie w oczy: gdyby to ona czy ktokolwiek inny w znaczący sposób nie wywiązała się z kontraktu to zostałaby pożarta przez prawników studia 🙂

Zasłanianie się "horrific and prolonged global effects of the COVID-19 pandemic" przy jednoczesnym dobijaniu kin swoimi kolejnymi posunięciami jest z kolei bardzo słabe. Zaraz się dowiemy że wypuszczenie filmu na D+ za $30 miało charakter dobroczynny.

Oj tak, ale w sumie spodziewałem się takiej linii obrony. Dzisiaj korporacja ma własną osobowość, więc nie jest dla mnie zaskoczeniem, że grają na współczucie. Posmak cynizmu pozostaje.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

To co, jutro PRowe odwrócenie uwagi w postaci niespodzianki pt. "Trailer No Way Home"? 🙂

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Tak sobie pomyślałem... wyobrażacie sobie co by było, gdyby Disney w ten sposób wypuścił Endgame? Rozprawa z udziałem wszystkich aktorów i aktorek którzy by ich pozwali wyglądałaby jak ta scena z Mrocznego Rycerza 😀

Świetny materiał Grace:

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Mocno patetyczne. Raczej słusznie wyleciało.

Według zeznań sądowych przy okazji wiadomego procesu wyszło, że BW w sumie w kinach i na streamingu zarobiło około 500 mln dolarów i to bez premiery w Chinach.

robgordon has reacted to this post.
robgordon

I po co była ta szczeniacka pyskówka? I po co ten publiczny show tylko po to by się ugadać za zamkniętymi drzwiami? Skoro ScarJo rozpoczęła całą tę burzę na forum publicznym to teraz powinna pochwalić się co ugrała.

Pytanie też jak na to patrzą inne wytwórnie, czy będą ją teraz chętnie zatrudniać, pamiętając, że przy nieporozumieniach finansowych uruchomi całą machinę medialną na niekorzyść firmy? (było przecież o szowinizmie, był przecież wplątany w to poród i niepokojenie kobiety w 9 miesiącu ciąży, różne tego typu sztuczki).

Pyskówka była z obydwu stron, łącznie z tym nieudanym oświadczeniem o pani Johannson nieczułej na cienie pandemii. Ja wiem, że wielka, zła, straszna korporacja, ale umówili się na 20 mln plus premię od wyniku. Na wynik mogła wpłynąć nie tylko pandemia, ale też przecież zamach terrorystyczny w stylu WTC, klęska żywiołowa, czy skandal z udziałem kogoś z obsady. Więc to są od początku wirtualne pieniądze i udowadnianie, że a może byłby miliard to wróżenie z fusów.

Takie jest moje zdanie gdy sprawa już ostygła. Ogólnie zrobił się z tego bałagan także dlatego, że internet ma dziwaczne stanowisko wobec Marvela/Disneya, w jednym momencie potrafi za niego umierać, choćby wchodząc w tyłek MCU, albo walcząc z tymi strasznymi piwniczakami od Star Warsów, aby po chwili bez mrugnięcia okiem traktować go jak Evil Corp z Mr Robot, tak jakby wykorzystując najmniejszą okazję na zagłuszenie wyrzutów sumienia.

Wiąże się to też z dziwaczną schizofrenią w której z jednej strony wymaga się od korpo osobowości i aktywności społecznej, chwaląc i wymuszając takie działania, z drugiej i tak się nią gardzi.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Podobno w ramach ugody Scarlett otrzyma dodatkowe 40 mln$.

Dla mnie w tym wszystkim najbardziej interesujące jest to, że Scarlett nadal ma wystąpić w (i także wyprodukować) Tower of Terror Disneya. Nie pamiętam, kiedy Myszka Miki po raz ostatni miała aż tak mocno podkulony ogon.

PreviousPage 6 of 6