aby założyć posty i tematy.

DC Universe

PreviousPage 3 of 101Next

Wonder Woman 3 skasowana i o innej przyszłości DC. Masakra jak ten film z kotem (słusznie) się nie spodobał.

https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-features/wonder-woman-3-not-moving-forward-dc-movies-1235276804/

Tam są znacznie ciekawsze informacje:

• Faktycznie rozważano przed przyjściem Gunna by zrobić nowe JL ze starą ekipą
  • Jason Momoa może zakończyć przygodę z Aquamanem w grudniu przyszłego roku, może zostać za to Lobo
  • Z powrotu Cavilla zaraz guzik wyjdzie. Nagrał we wrześniu (XD) cameo w The Flash, które może w każdej chwili wylecieć z filmu. Na dodatek Gunn i Safran mają nie chcieć MoS 2. Przypominam też, że Cavill nie podpisał ciągle żadnego kontraktu
  • Z Deadline: scenariusze Black Adama 2 i filmu o Hawkmanie są napisane, ale zgaduje że mogą nie powstać
  • Gunn może rozważać kompletny reset, obejmujący również Shazama i Blue Beetle
  • Nastawienie uniwersum na mniej popularne, specyficzne, oderwane od rzeczywistości postacie

🙂

Cavill dzwoni do producentów Wiedźmina: Słuchajcie, głupio wyszło...

🙂

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Powiedzieć, że tam jest pierdolnik to nic nie powiedzieć.

I takie porządki to są porządki. A nie jakieś pudrowanie trupa. Podoba mnie się.

Widać, że jesteś fanem hejterki z jutuba z krzywą przegrodą czy coś. 😉

Szaman and Mierzwiak have reacted to this post.
SzamanMierzwiak

Obecnie spodziewam się wycięcia Keatona z Flasha i przejęcie jego roli przez Afflecka i zamknięcie DCEU tym filmem.

Bez sensu. Tam już jest również Affleck, można zamknąć już w tej konfiguracji. Nazwijmy to utrata roli Batmana przez Keatona w dwóch z trzech zapowiadanych filmów już jest jakąś niezwykłą anomalią.

Ale Rob ma rację w sumie. A dla mnie wyjściem jest powrót do 2013 roku i restart od tego momentu. I Gunn chyba też to czuje, nawet jeśli nie pali się do Man of Steel 2.

Cytat z Szaman data grudzień 8, 2022, 11:35

Bez sensu.

Ładne podsumowanie DCU 🙂

Szaman has reacted to this post.
Szaman
Cytat z Kuba data grudzień 8, 2022, 11:22

Obecnie spodziewam się wycięcia Keatona z Flasha i przejęcie jego roli przez Afflecka i zamknięcie DCEU tym filmem.

Dwa dni temu wrzucałeś link, pod którym było napisane, że czas ekranowy Keatona we Flashu stanowi ponad połowę długości całego filmu (140 minut) i że odgrywa on tam bardzo ważna rolę. Musieliby się bardzo napracować, żeby go wyciąć. 😉

Jaki problem dla nich. Sam film można bez problemu zamienić datami z Aquamanem a jak mówią newsy, oni ciągle go zmieniają.

Nie mówię że to dobre rozwiązanie, ale co im szkodzi skoro Flash - film zbudowany od podstaw jako ustanawiający fundamenty kolejnej odsłony uniwersum - będzie jednostrzalowym pierdolnikiem bez wpływu na nic.

Szkoda mi aktorów którym obiecywano liczne projekty a wielu z nich ostatecznie w niczym nie zagra lub pojawia się raz i tyle.

Cytat z Mierzwiak data grudzień 8, 2022, 01:31

https://twitter.com/TheRock/status/1600589666683846656?s=20&t=-lGp3z6ZhPBF3J4HRI1n4w

KrEaTyWnA KsIęGoWoŚć

Cytat z Marek Pilarski data grudzień 8, 2022, 11:22

A ona też ma takie zdanie, czy to ironia, bo wręcz przeciwnie (wiecie, że jej nie oglądam, dlatego pytam)?

Rozumiem podejście Gunna i Safrana. Jeśli mają stworzyć coś, co ma rzucić wyzwanie MCU (i szerzej, Marvelowi), to muszą to zrobić na własnych zasadach. Bez ciągłego oglądania się za siebie, bez konieczności dopasowywania się do nieswoich wizji, wreszcie bez ciągłych pytań fanów o Snydera. Nawet, jeśli oznacza to rezygnację z naprawdę niezłych castingów. Gadot i Mamoa to idealni, odpowiednio WW i Aquaman. Ale czy ktoś z wypiekami na twarzy czeka na ich kolejne filmy? I czy naprawdę tak trudno sobie wyobrazić przyszłość DC bez nich? Największy żal (również mój) to oczywiście ewentualna rezygnacja z Henry Cavilla. Ale może po prostu nikt jak na razie nie ma wystarczająco dobrego pomysłu na jego powrót? Bo przecież chyba tylko dzieci ekscytowałyby się jego walką z Black Adamem. Żeby to miało sens, trzeba coś więcej.

Przyznam, że nie spodziewałem się aż tak odważnego posunięcia ze strony Gunna i Safrana (i pewnie dlatego oni są tam, a ja tu). Ale oczywiście jeszcze odważniejszy będzie Zaslav, jeśli się na to zgodzi. Co, patrząc na jego decyzje odnośnie chociażby HBO Max, nie wydaje się takie nieprawdopodobne. Czekam na rozwój sytuacji.

Cytat z robgordon data grudzień 8, 2022, 17:42
Cytat z Marek Pilarski data grudzień 8, 2022, 11:22

A ona też ma takie zdanie, czy to ironia, bo wręcz przeciwnie (wiecie, że jej nie oglądam, dlatego pytam)?

Też ma takie zdanie. 😉

Uzupełniając. Nie raz tutaj rozmawialiśmy, że żeby pokonać (albo chociaż dorównać) MCU, nie wystarczy go skopiować. Trzeba ekranizacje komików wymyślić niejako na nowo. W pewien sposób tak widział to Snyder, choć ostatecznie jego projekt okazał się nietrafiony. I mam nadzieję, że tak widzi go Gunn. Choć oczywiście nie mam pojęcia, w którym kierunku pójdzie. Może wyznacznikiem jest mrok i odwaga The Batman i pierwszego Jokera? A może absurdalny humor, który cechuje The Suicide Squad i Peacemakera? Mam w każdym razie, że coś zupełnie innego, niż w MCU. Nie żebym nie lubił, ale jak na razie wyblakłych kolorów wystarczy.

Według mnie projekt Snydera był jak najbardziej trafiony, tylko nie dano mu szansy rozwinięcia się i, tak po prostu, trwania. BvS został słabo odebrany, ale później wiele osób (w tym ja!) chwaliły wersję reżyserską Snydera jako zdecydowanie lepszą i już to powinno być nauczką dla studia, żeby się nie wpieprzać, ale nie, musieli zrobić powtórkę przy JL tylko na jeszcze większą, katastrofalną skalę.

Liga Snydera (abstrahując od tego, że do kin nie trafiłby przecież 4-godzinny potwór ale wersja krótsza) na pewno byłaby większym sukcesem niż paździerz Whedona, a przede wszystkim byłaby konsekwentną kontynuacją tego, co było wcześniej. Obecnie tej konsekwencji nie ma i to również jest dla widzów dezorientujące, bo z jednej strony wmawia się im, że to uniwersum takie jak u konkurencji, a z drugej po filmach raczej tego nie widać.

Cytat z Mierzwiak data grudzień 8, 2022, 18:20

Według mnie projekt Snydera był jak najbardziej trafiony, tylko nie dano mu szansy rozwinięcia się i, tak po prostu, trwania. BvS został słabo odebrany, ale później wiele osób (w tym ja!) chwaliły wersję reżyserską Snydera jako zdecydowanie lepszą i już to powinno być nauczką dla studia, żeby się nie wpieprzać, ale nie, musieli zrobić powtórkę przy JL tylko na jeszcze większą, katastrofalną skalę.

Liga Snydera (abstrahując od tego, że do kin nie trafiłby przecież 4-godzinny potwór ale wersja krótsza) na pewno byłaby większym sukcesem niż paździerz Whedona, a przede wszystkim byłaby konsekwentną kontynuacją tego, co było wcześniej. Obecnie tej konsekwencji nie ma i to również jest dla widzów dezorientujące, bo z jednej strony wmawia się im, że to uniwersum takie jak u konkurencji, a z drugej po filmach raczej tego nie widać.

Się pozwolę nie zgodzić 😉 Kinowa wersja reżyserska JL byłaby może nieco lepsza, ale i tak nie uratowałaby tego projektu. Fani Snydera piali by z zachwytu, ale jestem przekonany (choć oczywiście nie mam na to żadnych dowodów), że przeciętny widz i tak machnąłby na nią ręką. I pewnie kolejne projekty raczej ciągnęłyby serię w dół niż odwrotnie. Nigdy się już jednak tego nie dowiemy i akurat mnie to, nie ukrywam, pasuje.

Jasne, nie dowiemy się ale faktem jest, że wszystko tak na dobre spierniczyło się właśnie po potworku Whedona 🙂

BvS miał chociaż plecy w postaci $872,395,091 w BO.

PreviousPage 3 of 101Next