aby założyć posty i tematy.

DC Universe

PreviousPage 40 of 101Next

Na pewno lepszy niż pierwszy i - jak przy jedynce - dość pomysłowo oraz frywolnie. Do kina się mimo wszystko raczej nie wybieram.

No i spoko, tak jak słusznie podowiadał internet

Naprawdę dla zilustrowania Luthora musieli użyć tego czegoś?

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Na fanowskich wypadają perfekcyjnie

https://twitter.com/HollywoodHandle/status/1726749073842024762?t=1iazRjv7Xytjic3tpsJTDQ&s=19

Niezbyt kupuje mnie ten casting. Trochę liczyłem na Poultera, Bradley Cooper brzmiał ciekawie. Generalnie liczę na Brainiaca, bo niezbyt lubię wizję Luthora jako main villaina (w ogóle nie przepadam za historiami w których Luthor jest złoczyńcą, uważam, że znacznie lepiej wypada jako antybohater).

Jeśli chodzi o samego Nicholasa. Jest w sumie zaskakująco mało popularny jak na kogoś, kto zagrał w takich filmach. Tzn. oczywiście nie jest nieznany, ale grał przecież X-Mena, w Starciu Tytanów, Jack Pogromca olbrzymów, Mad Max, Wiecznie żywy, jako Tolkien, J.D. Salinger i Tesla, w Menu, Renfiledzie i serialu Wielka, że wymienię te najbardziej znane jego role. Pewnie głównie wynika to z tego, że w tych lepszych produkcjach widać go było raczej na drugim planie, a tam gdzie grał pierwsze skrzypce bywało z jakością różnie, ale zawsze to jednak trochę zaskakujące. Może po rolach u Eggersa, a zwłaszcza jako Lex to się zmieni. W końcu ma dopiero 34 lata. Ale z drugiej strony, Jessemu Eisenbergowi ta rola niezbyt pomogła.

W moim pokoleniu był jeszcze popularny przez moment dzięki serialowi Skins, dobre 15 lat temu (taka zapomniana po słabszych sezonach Euforia dla ludzi urodzonych w latach 80-tych, która wyprodukowała Houlta, Deva Patela i Kayę Scoledario). Sądzę, że problem leży w tym, że to bardzo przeźroczysty aktor, mam też wrażenie, że nie zawsze panuje nad swoją mimiką. To podobny przypadek, chyba nawet z urody, do Jerry'ego O'Connella, przy obydwu często mam wrażenie, że zaraz się uśmiechną, że już gdzieś te kąciki ust i policzki zaczynają pracować 🙂 O ile obsadzenie Nicolasa w roli Batmana byłoby katastrofą, tak powinien się sprawdzić w roli rozpieszczonego dupka, kogoś takiego grał np w Menu, jak i do pewnego momentu właśnie we wspomnianych Skins.

Tylko, że Lex nigdy nie był rozpieszczonym dupkiem i mam nadzieję, że Gunn tak go również nie przedstawi.

Najbardziej znam Hackmana od Reeve'a i tego z Walking Dead od Hoechlina, coś tam jeszcze kojarzę Rosenbauma ze Smallville, no i pamiętam Spacey'ego. Masz rację, chyba za bardzo zasugerowałem się tym co robił Eisenberg.

Cytat z robgordon data listopad 21, 2023, 16:02

Jeśli chodzi o samego Nicholasa. Jest w sumie zaskakująco mało popularny jak na kogoś, kto zagrał w takich filmach. Tzn. oczywiście nie jest nieznany, ale grał przecież X-Mena, w Starciu Tytanów, Jack Pogromca olbrzymów, Mad Max, Wiecznie żywy, jako Tolkien, J.D. Salinger i Tesla, w Menu, Renfiledzie i serialu Wielka, że wymienię te najbardziej znane jego role. Pewnie głównie wynika to z tego, że w tych lepszych produkcjach widać go było raczej na drugim planie, a tam gdzie grał pierwsze skrzypce bywało z jakością różnie, ale zawsze to jednak trochę zaskakujące. Może po rolach u Eggersa, a zwłaszcza jako Lex to się zmieni. W końcu ma dopiero 34 lata. Ale z drugiej strony, Jessemu Eisenbergowi ta rola niezbyt pomogła.

U Eggersa gra chyba wariacje Jonathana Harkera, więc zbyt ciekawa to rola raczej nie będzie. Większe szanse widzę na dobry występ u Eastwooda, bo materiał jest fajny i może będzie jak z Hauserem (który w końcu chwilę później dostał fantastyczny miniserial). Hoult zdaje się trochę zbyt fiksował się na walce o duże rolę w dużych blockbusterach i w sumie głównie przegrywał walkę za walką. Niezbyt widzę go jako Lexa, jak mówiłem, ale przynajmniej sprawi to, że nie będzie uczestniczył w castingu na kolejnego Batmana, Midnightera czy cholera wie kogo jeszcze.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Dla mnie jak na razie to świetne castingi.

Mierzwiak
Cytat z Szaman data listopad 21, 2023, 20:49

https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1727048385352663505?t=sSz2vgJXOznsg45gHLzHgQ&s=19

Casting niby dość przewidywalny, ale bardzo go lubię i nie mam nic przeciwko.

Mierzwiak

Ogólnie Gisondo idzie na rachunek Richtmana oraz DCEULeaks - ci mają świetną passe i kolejny ich scoop się potwierdza. W przypadku Teschmacher też chyba mówili o zatrudnieniu jakieś modelki. Teraz podali, że w tym tygodniu poinformują jak wygląda sytuacja z castingami do Kentów.

Kiedyś krążyła plotka o Brendanie Fraserze...

Fraser to już byłoby za dużo dobrego. No i mam jednak wrażenie, że jest tak z 10 lat za młody. Może jednak któryś z ulubieńców Gunna? Może Stallone?

Kurcze, nie znam za dobrze komiksów z Supermanem. Papa Kent ma być jedynie w retrospekcjach?

Jak na razie, wygląda że ten zaskakująco mało znany Nicholas będzie najbardziej znanym nazwiskiem w obsadzie, jakby nie było sporego blockbustera. Odwaga… czy rozsądek?

Gunn chce po swojemu. Ale pewnie role Kentów są zarezerwowane dla bardziej znanych nazwisk.

@robgordon myślę, że Brainiaca zagra ktoś bardzo rozpoznawalny i może zatrudnią kogoś znaczące do roli Jor-Ela. Ciągle też, w teorii, pozostaje dwóch członków Authority plus Kentowie (chociaż tutaj najnowsza plotka mówi, że będą to jednak mniej znani aktorzy).

PreviousPage 40 of 101Next