DC Universe
Cytat z Mierzwiak data 12 kwietnia, 2024, 10:20Nie wiem czy jest szansa na powtórzenie miliarda, ale nie wyobrażam sobie, by Joker 2 nie odniósł ogromnego sukcesu. Jasne, jedynka miała dość skrajne opinie i do dzisiaj wiele osób pisze, jak bardzo tego filmu nienawidzi, ale bez przesady. Joker (film i postać) to nie Captain Marvel, której sukces (filmu i postaci) był całkowicie sztucznym wytworem i nie będzie tu brutalnej weryfikacji tego jak to miało miejsce przy The Marvels.
Nie wiem czy jest szansa na powtórzenie miliarda, ale nie wyobrażam sobie, by Joker 2 nie odniósł ogromnego sukcesu. Jasne, jedynka miała dość skrajne opinie i do dzisiaj wiele osób pisze, jak bardzo tego filmu nienawidzi, ale bez przesady. Joker (film i postać) to nie Captain Marvel, której sukces (filmu i postaci) był całkowicie sztucznym wytworem i nie będzie tu brutalnej weryfikacji tego jak to miało miejsce przy The Marvels.
Cytat z Marek Pilarski data 13 kwietnia, 2024, 00:12Reakcje na zwiastun utwierdziły mnie w przekonaniu, żeby będzie jednak hit. Jakiś odpływ widowni nastąpi, ale jest to normalne w przypadku wielu kontynuacji. Często jest to ok. 1/3 widowni, ale w tu myślę, że będzie mniej, bo Joker zebrał jednak ogólnie bardzo wysokie oceny od widzów. Pewnie będzie sporo osób, które zrezygnują z seansów, bo to "musical", z drugiej strony są tu nowe elementy, które powinny przyciągnąć nowych widzów, którzy pierwszego filmu nie widzieli w kinie. Generalnie jednak trudno powtórzyć aż tak duży sukces - miliard (do tej pory jedyny film z R, któremu udało się to), jedenaśnie nominacji do Oscarów. Wtedy to było typowe złapanie "lightning in a bottle".
A Captain Marvel wyszła po prostu w odpowiednim momencie.
Reakcje na zwiastun utwierdziły mnie w przekonaniu, żeby będzie jednak hit. Jakiś odpływ widowni nastąpi, ale jest to normalne w przypadku wielu kontynuacji. Często jest to ok. 1/3 widowni, ale w tu myślę, że będzie mniej, bo Joker zebrał jednak ogólnie bardzo wysokie oceny od widzów. Pewnie będzie sporo osób, które zrezygnują z seansów, bo to "musical", z drugiej strony są tu nowe elementy, które powinny przyciągnąć nowych widzów, którzy pierwszego filmu nie widzieli w kinie. Generalnie jednak trudno powtórzyć aż tak duży sukces - miliard (do tej pory jedyny film z R, któremu udało się to), jedenaśnie nominacji do Oscarów. Wtedy to było typowe złapanie "lightning in a bottle".
A Captain Marvel wyszła po prostu w odpowiednim momencie.
Cytat z robgordon data 13 kwietnia, 2024, 07:00Ciekaw jestem jaka dziś jest popularność/rozpoznawalność muzyczna Gagi wśród dzieciaków. Ostatnie sukcesy miała dekadę temu (nie licząc Shallow, który jednak był skierowany, podobnie jak film, do nieco starszego odbiorcy). I czy przełoży się ona jakoś na (nie) popularność J2.
Ciekaw jestem jaka dziś jest popularność/rozpoznawalność muzyczna Gagi wśród dzieciaków. Ostatnie sukcesy miała dekadę temu (nie licząc Shallow, który jednak był skierowany, podobnie jak film, do nieco starszego odbiorcy). I czy przełoży się ona jakoś na (nie) popularność J2.
Cytat z Marek Pilarski data 13 kwietnia, 2024, 12:15Dzieciaki chyba nigdy nie były znaczącą grupą wśród jej fanów, a ostatnim kawałkiem, który był na tyle "niewinny", żeby można było go uznać za skierowany do dzieci, to chyba Poker Face, czyli w sumie jej drugi singiel 15 lat temu. Joker też nie jest skierowany do dzieciakiów, więc powiedziałbym, że nie ma to znaczenia.
Dzieciaki chyba nigdy nie były znaczącą grupą wśród jej fanów, a ostatnim kawałkiem, który był na tyle "niewinny", żeby można było go uznać za skierowany do dzieci, to chyba Poker Face, czyli w sumie jej drugi singiel 15 lat temu. Joker też nie jest skierowany do dzieciakiów, więc powiedziałbym, że nie ma to znaczenia.
Cytat z robgordon data 13 kwietnia, 2024, 13:02Cytat z Marek Pilarski data kwiecień 13, 2024, 12:15Dzieciaki chyba nigdy nie były znaczącą grupą wśród jej fanów, a ostatnim kawałkiem, który był na tyle "niewinny", żeby można było go uznać za skierowany do dzieci, to chyba Poker Face, czyli w sumie jej drugi singiel 15 lat temu. Joker też nie jest skierowany do dzieciakiów, więc powiedziałbym, że nie ma to znaczenia.
Mister, za dzieciaki uważam zetki 😉
Cytat z Marek Pilarski data kwiecień 13, 2024, 12:15Dzieciaki chyba nigdy nie były znaczącą grupą wśród jej fanów, a ostatnim kawałkiem, który był na tyle "niewinny", żeby można było go uznać za skierowany do dzieci, to chyba Poker Face, czyli w sumie jej drugi singiel 15 lat temu. Joker też nie jest skierowany do dzieciakiów, więc powiedziałbym, że nie ma to znaczenia.
Mister, za dzieciaki uważam zetki 😉
Cytat z Marek Pilarski data 13 kwietnia, 2024, 14:27Aha xD
Zetki to chyba ogólnie w dużym stopniu interesują się tym, o czym jest głośno w sieci czy tam socialach, więc jak będzie wystarczająco dużo szumu, to pewnie w jakimś stopniu zetki też się wybiorą.
Aha xD
Zetki to chyba ogólnie w dużym stopniu interesują się tym, o czym jest głośno w sieci czy tam socialach, więc jak będzie wystarczająco dużo szumu, to pewnie w jakimś stopniu zetki też się wybiorą.
Cytat z Marek Pilarski data 13 kwietnia, 2024, 14:31A w ogóle, to chyba głównie dzięki zetkom na TikToku "Bloody Mary" stała się viralem 12 lat po premierze.
A w ogóle, to chyba głównie dzięki zetkom na TikToku "Bloody Mary" stała się viralem 12 lat po premierze.
Cytat z Szaman data 13 kwietnia, 2024, 19:21https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1779212355395543352?t=JalPtOiBcwPxdHYquX5mNg&s=19
‘PEACEMAKER’ Season 2 has begun filming. pic.twitter.com/r4V6kms8Fo
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) April 13, 2024
Cytat z Szaman data 14 kwietnia, 2024, 09:21https://twitter.com/dcorenswetfiles/status/1779374196096938142
New pictures of David Corenswet filming an Ad in Mexico pic.twitter.com/3bM0X9bQEP
— David Corenswet Files (@dcorenswetfiles) April 14, 2024
Cytat z Szaman data 16 kwietnia, 2024, 22:27WTF? Ostatni aktor którego się spodziewałem.
https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1780342578958782705?t=azfsK9S4pG2t0DxtbOZsBA&s=19
WTF? Ostatni aktor którego się spodziewałem.
Pruitt Taylor-Vince has been cast as Pa Kent in James Gunn’s ‘SUPERMAN’
(Source: https://t.co/nvVIRADVQn) pic.twitter.com/2pp87eLaYU
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) April 16, 2024
Cytat z Szaman data 17 kwietnia, 2024, 17:56A ja nadal zastanawiam się nad tak zaskakującym castingiem. Dotychczas Kent kojarzył się jako zadbany, będący w dobrej formie fizycznej farmer, będący wcieleniem dobra. Czyżby Gunn chciał pojechać po bandzie i obdarzyć Kenta trudnym dzieciństwem, korespondującym z jego dobrem wobec ludzkości? Bo Taylor-Vince kojarzy mi się z rolami psychopatów i tak też był raczej obsadzany przez ostatnie 30 lat, zwłaszcza z powodu swojego oczopląsu.
A ja nadal zastanawiam się nad tak zaskakującym castingiem. Dotychczas Kent kojarzył się jako zadbany, będący w dobrej formie fizycznej farmer, będący wcieleniem dobra. Czyżby Gunn chciał pojechać po bandzie i obdarzyć Kenta trudnym dzieciństwem, korespondującym z jego dobrem wobec ludzkości? Bo Taylor-Vince kojarzy mi się z rolami psychopatów i tak też był raczej obsadzany przez ostatnie 30 lat, zwłaszcza z powodu swojego oczopląsu.
Cytat z Marek Pilarski data 17 kwietnia, 2024, 17:58Nie kojarzę go w ogóle.
Nie kojarzę go w ogóle.
Cytat z Szaman data 17 kwietnia, 2024, 18:02Rzuć okiem na Filmweb, na pewno gdzieś go widziałeś. No ale tak, to taki aktor, że albo go znasz, albo nie znasz i to nie z prostym naprowadzeniem w stylu "grał Batmana u Burtona" 🙂
Rzuć okiem na Filmweb, na pewno gdzieś go widziałeś. No ale tak, to taki aktor, że albo go znasz, albo nie znasz i to nie z prostym naprowadzeniem w stylu "grał Batmana u Burtona" 🙂
Cytat z robgordon data 17 kwietnia, 2024, 18:44Casting bardzo zaskakujący. Znam go z drugich, albo nawet trzecich planów. Ale bez sięgania do netu przychodzi mi do głowy jedynie ksiądz w Constantine.
Casting bardzo zaskakujący. Znam go z drugich, albo nawet trzecich planów. Ale bez sięgania do netu przychodzi mi do głowy jedynie ksiądz w Constantine.
Cytat z Szaman data 17 kwietnia, 2024, 18:51Mi najbardziej jeden z odcinków Archiwum X, gdzie grał psychola porywającego naszą agentkę Scully.
Mi najbardziej jeden z odcinków Archiwum X, gdzie grał psychola porywającego naszą agentkę Scully.
Cytat z Szaman data 17 kwietnia, 2024, 20:25https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1780674526608527491
Przyznam, że tutaj z kolei ja zupełnie nie kojarzę przed zgoglowaniem. Zagrał na nosie.
Neva Howell has been cast as Martha Kent in James Gunn’s ‘SUPERMAN’
(Source: https://t.co/JB1NTEOIUs) pic.twitter.com/LaR2Ff4Xbe
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) April 17, 2024
Przyznam, że tutaj z kolei ja zupełnie nie kojarzę przed zgoglowaniem. Zagrał na nosie.
Cytat z Szaman data 17 kwietnia, 2024, 20:29Po zgoglowaniu też nie kojarzę. Strzelam, że to jednak bardzo małe role i potrzebował zmęczonych twarzy południowców w roboczych ogrodniczkach.
Po zgoglowaniu też nie kojarzę. Strzelam, że to jednak bardzo małe role i potrzebował zmęczonych twarzy południowców w roboczych ogrodniczkach.
Cytat z Szaman data 17 kwietnia, 2024, 20:52Już mam dziury w pamięci 🙂 Był taki film o restauracji do której dzwoni klient i tak manewruje naiwną kelnerką, że ta popełnia jakieś przestępstwo. Nie oglądałem tego filmu, ale jest chyba podobna do tamtej aktorki. A może to była Mellisa Leo, ale nie widzę tego w jej filmografii.
Już mam dziury w pamięci 🙂 Był taki film o restauracji do której dzwoni klient i tak manewruje naiwną kelnerką, że ta popełnia jakieś przestępstwo. Nie oglądałem tego filmu, ale jest chyba podobna do tamtej aktorki. A może to była Mellisa Leo, ale nie widzę tego w jej filmografii.