aby założyć posty i tematy.

DC Universe

PreviousPage 52 of 101Next

Nie wiem czy jest szansa na powtórzenie miliarda, ale nie wyobrażam sobie, by Joker 2 nie odniósł ogromnego sukcesu. Jasne, jedynka miała dość skrajne opinie i do dzisiaj wiele osób pisze, jak bardzo tego filmu nienawidzi, ale bez przesady. Joker (film i postać) to nie Captain Marvel, której sukces (filmu i postaci) był całkowicie sztucznym wytworem i nie będzie tu brutalnej weryfikacji tego jak to miało miejsce przy The Marvels.

Marek Pilarski has reacted to this post.
Marek Pilarski

Reakcje na zwiastun utwierdziły mnie w przekonaniu, żeby będzie jednak hit. Jakiś odpływ widowni nastąpi, ale jest to normalne w przypadku wielu kontynuacji. Często jest to ok. 1/3 widowni, ale w tu myślę, że będzie mniej, bo Joker zebrał jednak ogólnie bardzo wysokie oceny od widzów. Pewnie będzie sporo osób, które zrezygnują z seansów, bo to "musical", z drugiej strony są tu nowe elementy, które powinny przyciągnąć nowych widzów, którzy pierwszego filmu nie widzieli w kinie. Generalnie jednak trudno powtórzyć aż tak duży sukces - miliard (do tej pory jedyny film z R, któremu udało się to), jedenaśnie nominacji do Oscarów. Wtedy to było typowe złapanie "lightning in a bottle".

A Captain Marvel wyszła po prostu w odpowiednim momencie.

Ciekaw jestem jaka dziś jest popularność/rozpoznawalność muzyczna Gagi wśród dzieciaków. Ostatnie sukcesy miała dekadę temu (nie licząc Shallow, który jednak był skierowany, podobnie jak film, do nieco starszego odbiorcy). I czy przełoży się ona jakoś na (nie) popularność J2.

Dzieciaki chyba nigdy nie były znaczącą grupą wśród jej fanów, a ostatnim kawałkiem, który był na tyle "niewinny", żeby można było go uznać za skierowany do dzieci, to chyba Poker Face, czyli w sumie jej drugi singiel 15 lat temu. Joker też nie jest skierowany do dzieciakiów, więc powiedziałbym, że nie ma to znaczenia.

Cytat z Marek Pilarski data kwiecień 13, 2024, 12:15

Dzieciaki chyba nigdy nie były znaczącą grupą wśród jej fanów, a ostatnim kawałkiem, który był na tyle "niewinny", żeby można było go uznać za skierowany do dzieci, to chyba Poker Face, czyli w sumie jej drugi singiel 15 lat temu. Joker też nie jest skierowany do dzieciakiów, więc powiedziałbym, że nie ma to znaczenia.

Mister, za dzieciaki uważam zetki 😉

Aha xD

Zetki to chyba ogólnie w dużym stopniu interesują się tym, o czym jest głośno w sieci czy tam socialach, więc jak będzie wystarczająco dużo szumu, to pewnie w jakimś stopniu zetki też się wybiorą.

A w ogóle, to chyba głównie dzięki zetkom na TikToku "Bloody Mary" stała się viralem 12 lat po premierze.

To na pewno nie Cavill? 🙂

WTF? Ostatni aktor którego się spodziewałem.

robgordon has reacted to this post.
robgordon

A ja nadal zastanawiam się nad tak zaskakującym castingiem. Dotychczas Kent kojarzył się jako zadbany, będący w dobrej formie fizycznej farmer, będący wcieleniem dobra. Czyżby Gunn chciał pojechać po bandzie i obdarzyć Kenta trudnym dzieciństwem, korespondującym z jego dobrem wobec ludzkości? Bo Taylor-Vince kojarzy mi się z rolami psychopatów i tak też był raczej obsadzany przez ostatnie 30 lat, zwłaszcza z powodu swojego oczopląsu.

Nie kojarzę go w ogóle.

Rzuć okiem na Filmweb, na pewno gdzieś go widziałeś. No ale tak, to taki aktor, że albo go znasz, albo nie znasz i to nie z prostym naprowadzeniem w stylu "grał Batmana u Burtona" 🙂

Casting bardzo zaskakujący. Znam go z drugich, albo nawet trzecich planów. Ale bez sięgania do netu przychodzi mi do głowy jedynie ksiądz w Constantine.

Mi najbardziej jeden z odcinków Archiwum X, gdzie grał psychola porywającego naszą agentkę Scully.

Przyznam, że tutaj z kolei ja zupełnie nie kojarzę przed zgoglowaniem. Zagrał na nosie.

Po zgoglowaniu też nie kojarzę. Strzelam, że to jednak bardzo małe role i potrzebował zmęczonych twarzy południowców w roboczych ogrodniczkach.

Twarz kojarzę, ale zupełnie nie wiem skąd bo filmografię ma mało znaczącą.

Już mam dziury w pamięci 🙂 Był taki film o restauracji do której dzwoni klient i tak manewruje naiwną kelnerką, że ta popełnia jakieś przestępstwo. Nie oglądałem tego filmu, ale jest chyba podobna do tamtej aktorki. A może to była Mellisa Leo, ale nie widzę tego w jej filmografii.

PreviousPage 52 of 101Next