aby założyć posty i tematy.

DC Universe

PreviousPage 53 of 101Next

Chodzi pewnie o https://www.filmweb.pl/film/Si%C5%82a+perswazji-2012-634891

Ale tam grała Ann Dowd. 😛

Tak! Właśnie ten film miałem na myśli. Dziękuję 🙂

Tak naprawdę to wygląda jak fan art od AI 🙂 Kostium bezpieczny, "cavillowy", ale może to i lepiej? Zobaczę jeszcze jak się oswoję z tym zdjęciem.

Chyba wymyślili mu taką pozę aby schować majtki i nie spalić go na samym początku 🙂 Na plus to, że kostium wygląda na roboczy, nie wygląda na obcisły, ma też stonowane barwy. Nawet buty nie wyglądają na cyrkowe, wizytowe, czy galowe, a to przecież czerwone buty Supermana. Bardzo chcieli uniknąć wszelkich pułapek tego stroju. Nie przypomina też seledynowej skóry z jaszczurki, jak na paru zdjęciach z Cavillem 🙂 Nie ma też tych rzucających się w oczy piankowych pomocników, jak na przykład w kostiumie serialowego Hoechlina.

W pierwszym momencie też pomyślałem, że to fanart.

Dramatycznie złe zdjęcie, pod absolutnie każdym względem.

A co tam majaczy w tle? To różowe coś.

Promień z nieba który trzeba wyłączyć 🙂

I to jest Superman z odpowiednio ustawionymi priorytetami: kula napieprzająca w Ziemie może poczekać, buty muszą idealnie leżeć.

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Zastanawiam się, czy to nie będzie pierwszy niewypał Gunna, bo jeśli ktoś wypuszcza takie zdjęcie, to znaczy, że jest z tego zadowolony (dumny?), uważa, że to jest coś dobrego, a w przypadku czegoś tak słabego to już czerwona flaga.

Dla porównanie pierwsze fotki dwóch poprzednich Supermanów:

Cytat z Szaman data maj 6, 2024, 17:23

Tak naprawdę to wygląda jak fan art od AI 🙂

AI dało lepszy rezultat:

Już wiem co mi tak bardzo nie gra w tym zdjęciu i kostiumie: to wygląda jak fotka z filmu MCU.

A Garfield zrobił to jeszcze lepiej 🙂

Cytat z Mierzwiak data maj 6, 2024, 20:09

Już wiem co mi tak bardzo nie gra w tym zdjęciu i kostiumie: to wygląda jak fotka z filmu MCU.

Bo kolorystyka i krój niebieskiej części trochę korespondują z kostiumem Kapitana Ameryki od Winter Soldier w górę. Szczególnie ramiona i szyja.

Plus te wszystkie niepotrzebne linie, kształty i sposób w jaki kostium marszczy się przy ramionach. Tandeta przez wielkie T.

Tandetą bym nie nazwał, natomiast próbowali aby ten kostium sprawiał praktyczne wrażenie, coś jak ta piłka do kosza w którą ubrali Andrew Garfielda w pierwszym TASM. Odwrotnością jest pierwszy komplet Hollanda w jego Spider-Manach, który sprawia często wrażenie body paintingu i za to jest krytykowany. O właśnie, dla mnie strasznie tandetne są niebieskie elementy kostiumu Hollanda z finału No Way Home. Mają bardzo nieprzyjemny dla oka materiał, dziwacznie reagujący na światło. Corenswetowi bardzo daleko do tego.

Finałowa scena No Way Home to animacja komputerowa, więc nie bardzo jest sens porównywać to z prawdziwym kostiumem ze zdjęcia.

Holland dostał kostium od Starka, którego fancy technologię dopasowywania się do ciała dosłownie pokazano w filmie.

Jeśli komuś przyświecało zrobienie Supermanowi kostiumu sprawiającego praktyczne wrażenie w stylu TASM, to według mnie upadł na głowę.

PreviousPage 53 of 101Next