aby założyć posty i tematy.

DC Universe

PreviousPage 58 of 101Next

Pięknie Filliona załatwił. Taki z niego przyjaciel 🙂

Cytat z Mierzwiak data czerwiec 26, 2024, 06:50

Dobra, koniec tej fabryki hejtu.

Odwołuję! 🙂

Obawiam się, że Gunn boleśnie przekona się, że preferowany przez niego styl kostiumów nie pasuje do Supermana. To wszystko krzyczy Peacemakerem, Super, Legionem 2, drugoplanowymi bohaterami Strażników. Tak, wiem chce pewnie spuścić trochę powietrza z tej wizji w której Marlon Brando jest mężem stanu na upadającej planecie wzorowanej na starożytność, wizji która w jego oczach ciążyła Singerowi i Snyderowi. Ale przegina w drugą stronę.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Kolejne zdjęcie

Autorką kostiumów jest Judianna Makovsky, jej filmografia to min.:

• Captain America: Civil War
  • Guardians of the Galaxy Vol.2
  • Avengers: Infinity War
  • Avengers: Endgame
  • The Suicide Squad
  • The Guardians of the Galaxy Holiday Special
  • Guardians of the Galaxy Vol.3

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Jeśli chodzi o Supermana, jak dla mnie Gunn robi dokładnie to czego się od niego spodziewałem i czego sobie życzyłem. Nieopatrzona ekipa? Jest. Odcięcie się wizualnie od poprzednika? Jest. Lżejsze (co wcale nie musi oznaczać śmieszkowate) podejście do tematu? Jest. Zaskoczeniem (na plus) jest prawdopodobny retro klimat całości i bardziej komiksowe podejście do strojów. Jeszcze tylko dobra historia i będę zufrieden.

Coraz popularniejsza jest teoria, że te kostiumy mają być ironiczne, bo są satyrą na korporację Maxa Lorda. Więc chyba wstrzymam się z jechaniem, żeby potem nie wyjść na głupka 🙂 Natomiast chyba nie zmieni to tego, że dla mnie Superman wygląda dość plastikowo, chyba przez materiał, majtasy i te wzory na korpusie. Z drugiej strony wielu narzekało na kołnierz, a moim zdaniem to on sprawia, że ujęcia peleryny wyglądają tak udanie, mocno majestatycznie.

One są złe specjalnie!

Reżyseruje Gunn czy Lana Wachowski? 🙂

No są specjalnie jak z korpo, co nie zmienia faktu, że pewnie nadal mogłyby być ładniejsze. Ale nie będę też pastwił się nad kostiumem ze zdjęć z planu. Za to strój Supermana mi nie przeszkadza, jest super.

Generalnie z tego co wiemy i z przecieków wygląda na to, że Gunn może chcieć kreować Supermana na bardzo klasycznego, szczerego superbohatera a Justice League International na reprezentację korpo-tworów, bez no-kill rule etc 😛 to pasuje do Supermana, może wyjść fajnie lub źle.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

To jeszcze niech Zaslav naciśnie spłuczkę i pozbędzie się Pingwina 😛

Większymi pewnikami od znaczącej części tych tutaj wydają się Strange Adventures, Plastic Man i Animal Man.

I teraz nie wiem czy to jaja, czy na poważnie 🙂

https://twitter.com/DCFilmNews/status/1811073417925337500

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Przez to jak odtwórczy w kwestii kadrów z komiksu był film Snydera mam wrażenie, że to po prostu jego animowana przeróbka. Za cholerę nie rozumiem po co to powstało.

PreviousPage 58 of 101Next