aby założyć posty i tematy.

DC Universe

PreviousPage 62 of 101Next

Kolejny

Szczerze, to zaczynam trochę obawiać się o box office. W poniedziałek rozpoczyna się przedsprzedaż w Ameryce (przypuszczam, że pojawi się wtedy też finalny zwiastun), za kilka dni będzie można powiedzieć chyba nieco więcej o prognozach.

Myślę, że teraz będą jednak na ostatniej prostej będą pompować mocno kampanię, żeby był jednak jak największy hit, bo po tych pierwszych recenzjach oscarowe szanse mocno zmalały, z tego co widziałem, to mówi się już prawie wyłącznie o kilku kategoriach technicznych. Chyba dalej nie wiadomo co z Gagą, czy będą ją promować na pierwszym czy drugim planie. A na obu konkurencja już teraz spora.

Wydaje mi się, że jest tutaj podobna sytuacja jak przy Smile 2 i Venomie 3, kampanie słabe, takie sobie, lub solidne, ale nie wzbudzające spazmów, ale ostatecznie widownia dopisze, bo jest w tych filmach jakiś gwarant. Obleśny potwór i posępna atmosfera vs lubiany bohater i wygłupy Hardy'ego vs uwielbiana rola Phoenixa.

Zastanawiam się, czy będą coś jeszcze robić przy montażu. Do premiery został miesiąc, a znane są przypadki wprowadzania poprawek do filmów po niezbyt dobrym przyjęciu na jakimś festiwalu (choć teraz nie jestem w stanie podać konkretnych przykładów). Z drugiej strony to duży film z jeszcze większego studia z konkretną datą premiery, a Phillips będzie pewnie zajęty kampanią marketingową w kolejnych miesiącach.

Piszą to z nadzieję, że w filmie zobaczymy jednak scenę znaną z filmików z planu, która podobno nie trafiła do wersji końcowej, a której bardzo wyczekiwałem.

Choć jak teraz jeszcze raz oglądam to nagarnie, to jest ono chyba mocno spoilerowe, być może spoiluje nawet finał, nie wiem. Z drugiej strony nie wiem na ile wiarygodne są te doniesienia. Podobnie zresztą ja informacja, że w filmie nie ma żadnych oryginalnych utworów, choć Gaga sama mówi w wywiadzie, że skomponowała jeden z nich.

Może jest na napisach końcowych tylko?

Marek Pilarski has reacted to this post.
Marek Pilarski

W Ameryce rozpoczęła się właśnie przedsprzedaż. W nowym mini-zwiastunie nadal praktycznie zero elementów musicalowych i niewiele Gagi.

Odrzucił.

Źródło które pierwsze informowało o tym, że Brolin dostał ofertę podaje, że teraz Pine i Olyphant są frontrunnerami. Sneider upiera się przy McGregorze.

Skusiłem się na spoilery z Jokera 2 i niestety mój entuzjazm mocno opadł (w sumie niczego szczególnego się nie dowiedziałem, ot dostałem potwierdzenie że film kończy się prawie tak, jak sądziłem że może się skończyć) i zaczynam rozumieć znacznie chłodniejsze przyjęcie :/

Juby stwierdził, że wygrałem konkurs na Najlepsze Wykorzystanie Gifa 2024 więc powtarzam tutaj 🙂

THE PENGUIN Review Roundup: DC Crime Drama Receives Praise But Leaves Many Critics Asking, "Where's Batman?"

Marek Pilarski, Szaman and robgordon have reacted to this post.
Marek PilarskiSzamanrobgordon

No, w końcu jakieś śpiewanie i tańczenie, do tego więcej Gagi. Odważnie xD

BTW.  Czy oni w jednym z tych kadrów umieścili nazwy portali bez cytatów z recenzji?

https://twitter.com/ladygaga/status/1836420927149756488?t=CpDdZWfgVYLHQpZ7Gxu1Qw&s=19

Wydaje mi się, czy już wrócił do poprzedniej wagi? Gunn chyba naprawdę nie planuje dokrętek 🙂

Jordan Ruimy twierdzi, że Sean Durkin wyreżyseruje kilka odcinków Latarni.

The Penguin (S1E1)

Jakoś przebrnąłem przez ten trwający 7 godzin i 49 minut pierwszy odcinek. Farrell w The Batman był fantastyczny bo był w skoncentrowanej dawce, tutaj jest praktycznie w każdej scenie i już takiego wrażenia nie robi. Reszta to gangsterskie klisze i zalążek takiej sobie intrygi na ciąg dalszy której niespecjalnie mam ochotę.

A zwróciłeś uwagę jak Max podpina Pingwina pod Soprano (skojarzyłem z tymi podpinkami nowych wydań starych filmów na DVD o których pisałeś w innym temacie)?

Dodane pliki:
  • IMG_1540.jpeg

Tak. Subtelne, i jeszcze obok siebie! 🙂

A wrzucę, rzadko zdarzają się takie wypowiedzi spoza szablonu chwalenia tych samych co zawsze 🙂

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Polać jej bo wie co mówi 🙂

Swoją drogą mimo kręcenia nosem i raczej niezadowolenia z pierwszego odcinka Pingwina przyznam, że przez weekend nie wyleciał mi z głowy (co jest nie lada osiągnięciem gdy w tym czasie obejrzałem Substancję) i tak ogólnie myślę o nim o wiele cieplej, niż w trakcie oglądania. Milioti jest zdecydowanie jasnym punktem tej produkcji i chociażby dla niej i Colina będę oglądać dalej.

Fajny aktor, ale też jednak zjazd rozpoznawalności i statusu wobec poprzednich kandydatów

I znacznie fajniejszy od nich wybór.

Szaman and Mierzwiak have reacted to this post.
SzamanMierzwiak
PreviousPage 62 of 101Next