DC Universe
Cytat z Marek Pilarski data 6 września, 2024, 17:26Kolejny
https://twitter.com/FilmUpdates/status/1832086639503700187?t=hifZs2v6u-V8x1rYCI1FzQ&s=19
Szczerze, to zaczynam trochę obawiać się o box office. W poniedziałek rozpoczyna się przedsprzedaż w Ameryce (przypuszczam, że pojawi się wtedy też finalny zwiastun), za kilka dni będzie można powiedzieć chyba nieco więcej o prognozach.
Myślę, że teraz będą jednak na ostatniej prostej będą pompować mocno kampanię, żeby był jednak jak największy hit, bo po tych pierwszych recenzjach oscarowe szanse mocno zmalały, z tego co widziałem, to mówi się już prawie wyłącznie o kilku kategoriach technicznych. Chyba dalej nie wiadomo co z Gagą, czy będą ją promować na pierwszym czy drugim planie. A na obu konkurencja już teraz spora.
Kolejny
New poster for ‘JOKER: FOLIE À DEUX’ starring Lady Gaga and Joaquin Phoenix.
In theaters on October 4. pic.twitter.com/j9h486seBM
— Film Updates (@FilmUpdates) September 6, 2024
Szczerze, to zaczynam trochę obawiać się o box office. W poniedziałek rozpoczyna się przedsprzedaż w Ameryce (przypuszczam, że pojawi się wtedy też finalny zwiastun), za kilka dni będzie można powiedzieć chyba nieco więcej o prognozach.
Myślę, że teraz będą jednak na ostatniej prostej będą pompować mocno kampanię, żeby był jednak jak największy hit, bo po tych pierwszych recenzjach oscarowe szanse mocno zmalały, z tego co widziałem, to mówi się już prawie wyłącznie o kilku kategoriach technicznych. Chyba dalej nie wiadomo co z Gagą, czy będą ją promować na pierwszym czy drugim planie. A na obu konkurencja już teraz spora.
Cytat z Szaman data 6 września, 2024, 17:33Wydaje mi się, że jest tutaj podobna sytuacja jak przy Smile 2 i Venomie 3, kampanie słabe, takie sobie, lub solidne, ale nie wzbudzające spazmów, ale ostatecznie widownia dopisze, bo jest w tych filmach jakiś gwarant. Obleśny potwór i posępna atmosfera vs lubiany bohater i wygłupy Hardy'ego vs uwielbiana rola Phoenixa.
Wydaje mi się, że jest tutaj podobna sytuacja jak przy Smile 2 i Venomie 3, kampanie słabe, takie sobie, lub solidne, ale nie wzbudzające spazmów, ale ostatecznie widownia dopisze, bo jest w tych filmach jakiś gwarant. Obleśny potwór i posępna atmosfera vs lubiany bohater i wygłupy Hardy'ego vs uwielbiana rola Phoenixa.
Cytat z Marek Pilarski data 6 września, 2024, 17:42Zastanawiam się, czy będą coś jeszcze robić przy montażu. Do premiery został miesiąc, a znane są przypadki wprowadzania poprawek do filmów po niezbyt dobrym przyjęciu na jakimś festiwalu (choć teraz nie jestem w stanie podać konkretnych przykładów). Z drugiej strony to duży film z jeszcze większego studia z konkretną datą premiery, a Phillips będzie pewnie zajęty kampanią marketingową w kolejnych miesiącach.
Piszą to z nadzieję, że w filmie zobaczymy jednak scenę znaną z filmików z planu, która podobno nie trafiła do wersji końcowej, a której bardzo wyczekiwałem.
Zastanawiam się, czy będą coś jeszcze robić przy montażu. Do premiery został miesiąc, a znane są przypadki wprowadzania poprawek do filmów po niezbyt dobrym przyjęciu na jakimś festiwalu (choć teraz nie jestem w stanie podać konkretnych przykładów). Z drugiej strony to duży film z jeszcze większego studia z konkretną datą premiery, a Phillips będzie pewnie zajęty kampanią marketingową w kolejnych miesiącach.
Piszą to z nadzieję, że w filmie zobaczymy jednak scenę znaną z filmików z planu, która podobno nie trafiła do wersji końcowej, a której bardzo wyczekiwałem.
Cytat z Marek Pilarski data 6 września, 2024, 17:53Choć jak teraz jeszcze raz oglądam to nagarnie, to jest ono chyba mocno spoilerowe, być może spoiluje nawet finał, nie wiem. Z drugiej strony nie wiem na ile wiarygodne są te doniesienia. Podobnie zresztą ja informacja, że w filmie nie ma żadnych oryginalnych utworów, choć Gaga sama mówi w wywiadzie, że skomponowała jeden z nich.
https://www.youtube.com/watch?v=gA2yOBGTQXU
Choć jak teraz jeszcze raz oglądam to nagarnie, to jest ono chyba mocno spoilerowe, być może spoiluje nawet finał, nie wiem. Z drugiej strony nie wiem na ile wiarygodne są te doniesienia. Podobnie zresztą ja informacja, że w filmie nie ma żadnych oryginalnych utworów, choć Gaga sama mówi w wywiadzie, że skomponowała jeden z nich.
Cytat z Marek Pilarski data 9 września, 2024, 14:15W Ameryce rozpoczęła się właśnie przedsprzedaż. W nowym mini-zwiastunie nadal praktycznie zero elementów musicalowych i niewiele Gagi.
https://www.youtube.com/watch?v=8aDxPC9dVDQ
W Ameryce rozpoczęła się właśnie przedsprzedaż. W nowym mini-zwiastunie nadal praktycznie zero elementów musicalowych i niewiele Gagi.
Cytat z Szaman data 10 września, 2024, 20:54Odrzucił.
https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1833590583388213266?t=DfGAZrsLIfmJb9uJ-tLmsQ&s=19
Odrzucił.
Josh Brolin has passed on playing Hal Jordan in the ‘LANTERNS’ series
(Source: https://t.co/At48IaxcID) pic.twitter.com/XHFM0wHSbj
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) September 10, 2024
Cytat z Kuba data 11 września, 2024, 10:15Źródło które pierwsze informowało o tym, że Brolin dostał ofertę podaje, że teraz Pine i Olyphant są frontrunnerami. Sneider upiera się przy McGregorze.
Źródło które pierwsze informowało o tym, że Brolin dostał ofertę podaje, że teraz Pine i Olyphant są frontrunnerami. Sneider upiera się przy McGregorze.
Cytat z Mierzwiak data 11 września, 2024, 20:07Skusiłem się na spoilery z Jokera 2 i niestety mój entuzjazm mocno opadł (w sumie niczego szczególnego się nie dowiedziałem, ot dostałem potwierdzenie że film kończy się prawie tak, jak sądziłem że może się skończyć) i zaczynam rozumieć znacznie chłodniejsze przyjęcie :/
Skusiłem się na spoilery z Jokera 2 i niestety mój entuzjazm mocno opadł (w sumie niczego szczególnego się nie dowiedziałem, ot dostałem potwierdzenie że film kończy się prawie tak, jak sądziłem że może się skończyć) i zaczynam rozumieć znacznie chłodniejsze przyjęcie :/
Cytat z Mierzwiak data 13 września, 2024, 16:43Juby stwierdził, że wygrałem konkurs na Najlepsze Wykorzystanie Gifa 2024 więc powtarzam tutaj 🙂
THE PENGUIN Review Roundup: DC Crime Drama Receives Praise But Leaves Many Critics Asking, "Where's Batman?"
Juby stwierdził, że wygrałem konkurs na Najlepsze Wykorzystanie Gifa 2024 więc powtarzam tutaj 🙂
THE PENGUIN Review Roundup: DC Crime Drama Receives Praise But Leaves Many Critics Asking, "Where's Batman?"

Cytat z Marek Pilarski data 18 września, 2024, 16:18No, w końcu jakieś śpiewanie i tańczenie, do tego więcej Gagi. Odważnie xD
BTW. Czy oni w jednym z tych kadrów umieścili nazwy portali bez cytatów z recenzji?
https://twitter.com/ladygaga/status/1836420927149756488?t=CpDdZWfgVYLHQpZ7Gxu1Qw&s=19
No, w końcu jakieś śpiewanie i tańczenie, do tego więcej Gagi. Odważnie xD
BTW. Czy oni w jednym z tych kadrów umieścili nazwy portali bez cytatów z recenzji?
https://twitter.com/ladygaga/status/1836420927149756488?t=CpDdZWfgVYLHQpZ7Gxu1Qw&s=19
Cytat z Szaman data 19 września, 2024, 18:27Wydaje mi się, czy już wrócił do poprzedniej wagi? Gunn chyba naprawdę nie planuje dokrętek 🙂
https://twitter.com/homeofdcu/status/1836628793345069521?t=pVE-gFrUKiC8GXXIVMIvyQ&s=19
Wydaje mi się, czy już wrócił do poprzedniej wagi? Gunn chyba naprawdę nie planuje dokrętek 🙂
Yeah, that’s Superman. pic.twitter.com/CyOB4pjhnl
— Home of DCU (@homeofdcu) September 19, 2024
Cytat z Mierzwiak data 20 września, 2024, 21:36The Penguin (S1E1)
Jakoś przebrnąłem przez ten trwający 7 godzin i 49 minut pierwszy odcinek. Farrell w The Batman był fantastyczny bo był w skoncentrowanej dawce, tutaj jest praktycznie w każdej scenie i już takiego wrażenia nie robi. Reszta to gangsterskie klisze i zalążek takiej sobie intrygi na ciąg dalszy której niespecjalnie mam ochotę.
The Penguin (S1E1)
Jakoś przebrnąłem przez ten trwający 7 godzin i 49 minut pierwszy odcinek. Farrell w The Batman był fantastyczny bo był w skoncentrowanej dawce, tutaj jest praktycznie w każdej scenie i już takiego wrażenia nie robi. Reszta to gangsterskie klisze i zalążek takiej sobie intrygi na ciąg dalszy której niespecjalnie mam ochotę.
Cytat z robgordon data 20 września, 2024, 22:02A zwróciłeś uwagę jak Max podpina Pingwina pod Soprano (skojarzyłem z tymi podpinkami nowych wydań starych filmów na DVD o których pisałeś w innym temacie)?
A zwróciłeś uwagę jak Max podpina Pingwina pod Soprano (skojarzyłem z tymi podpinkami nowych wydań starych filmów na DVD o których pisałeś w innym temacie)?
Dodane pliki:
Cytat z Szaman data 23 września, 2024, 09:18A wrzucę, rzadko zdarzają się takie wypowiedzi spoza szablonu chwalenia tych samych co zawsze 🙂
https://twitter.com/screentime/status/1838029365004673410
A wrzucę, rzadko zdarzają się takie wypowiedzi spoza szablonu chwalenia tych samych co zawsze 🙂
Cristin Milioti praises 'BATMAN FOREVER'
"I was just obsessed with it. I found it thrilling, and exciting, and it was cartoony. Its larger than life, and neon. Everyone is going for broke... I was so into it." pic.twitter.com/CxJKO3rgzq
— ScreenTime (@screentime) September 23, 2024
Cytat z Mierzwiak data 23 września, 2024, 09:50Polać jej bo wie co mówi 🙂
Swoją drogą mimo kręcenia nosem i raczej niezadowolenia z pierwszego odcinka Pingwina przyznam, że przez weekend nie wyleciał mi z głowy (co jest nie lada osiągnięciem gdy w tym czasie obejrzałem Substancję) i tak ogólnie myślę o nim o wiele cieplej, niż w trakcie oglądania. Milioti jest zdecydowanie jasnym punktem tej produkcji i chociażby dla niej i Colina będę oglądać dalej.
Polać jej bo wie co mówi 🙂
Swoją drogą mimo kręcenia nosem i raczej niezadowolenia z pierwszego odcinka Pingwina przyznam, że przez weekend nie wyleciał mi z głowy (co jest nie lada osiągnięciem gdy w tym czasie obejrzałem Substancję) i tak ogólnie myślę o nim o wiele cieplej, niż w trakcie oglądania. Milioti jest zdecydowanie jasnym punktem tej produkcji i chociażby dla niej i Colina będę oglądać dalej.
Cytat z Szaman data 23 września, 2024, 18:45Fajny aktor, ale też jednak zjazd rozpoznawalności i statusu wobec poprzednich kandydatów
https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1838265251088728549?t=WBx0MpzmmBRQVBeK7umV2g&s=19
Fajny aktor, ale też jednak zjazd rozpoznawalności i statusu wobec poprzednich kandydatów
Kyle Chandler is in talks to star as Hal Jordan in the ‘LANTERNS’ series.
(Source: Deadline) pic.twitter.com/hLSS7HSfob
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) September 23, 2024