aby założyć posty i tematy.

DC Universe

PreviousPage 63 of 101Next

I wracamy do nudnych, opatrzonych castingów 🙂

Ale w Hollywood jeszcze nieopatrzony.

Mikkelsen był zajęty? 🙂

10 lat temu miał być Batmanem w DCEU (gdyby Affleck się nie zgodził), a teraz dostaje rolę jakiegoś nołnejma na raz w DCU. No nie rozwinęła się jego kariera tak, jak mogła.

According to TV Line, the series finale will "do something that no previous Man of Steel-themed TV series or movie has ever done before."

Na konferencji prasowej Clark Kent ogłosi "I am Superman"?

https://comicbookmovie.com/tv/dc/superman--lois/superman-lois-series-finale-will-reportedly-feature-a-first-for-any-previous-superman-movie-or-show-a213391#gs.f62tup

Cytat z Juby data wrzesień 25, 2024, 17:43

10 lat temu miał być Batmanem w DCEU (gdyby Affleck się nie zgodził), a teraz dostaje rolę jakiegoś nołnejma na raz w DCU. No nie rozwinęła się jego kariera tak, jak mogła.

Oj tam, dla niego Hollywood zawsze było drugoplanowe, w kinie europejskim nadal ma ciągle ciekawe role w dobrych projektach. Po prostu w Hollywood się już opatrzył grając dwa typy postaci i tyle.

Zapewne postać z Creature Commandos bo Tom King potwierdził , że on się pojawi w jakimś filmie.

No to zaskoczyli.

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Pytanie czy Elseworld czy DCU. Poza Reevesem w te pierwsze niezbyt potrafię się zaangażować.

Co do Latarni, Pierre byłby doskonały. No i widzę szansę by akurat ten projekt go nie zmarnował.

Nie wierzę, że Gunn w tym siedzi. Raczej coś na kształt Venoma czy Jokera. W ogóle może nas teraz czekać wysyp różnych "versusów", coś co nie rozkręciło się ostatecznie 20 lat temu po solidnych wynikach Freddy vs Jason i Obcy kontra Predator. Mam zresztą wrażenie, że dzisiejszy internet mocniej napompowałby obydwa tytuły.

Wiem że aktorzy patrzą na to inaczej i każda oferta pomagająca w budowaniu kariery (i dająca pewny zarobek) jest pożądana, ale z mojej perspektywy, widza, jest coś niesamowicie nudnego i przewidywalnego w tym, że w zasadzie z automatu każde ciekawe nazwisko musi być od razu wchłonięte do kina komiksowego, i chyba nawet już z przyzwyczajenia wszyscy obstawiają kogo dany aktor / aktorka mogliby zagrać, no i najważniejsze: DC czy Marvel!?!?!?!?!?

A może to wynik tego, że to my, którzy interesujemy się kinem ponadprzeciętnie, tak bardzo chętnie doszukujemy się w decyzjach obsadowych czegoś więcej, niż jest w rzeczywistości? Analizując każdy projekt zastanawiając się czy to już obciach w nim zagrać, czy może dopiero za chwilę. Może inni nie wydzielają kina komiksowego od innych filmów z dużym budżetem traktując angaż w nich (czy to MCU, DCEU, SW, Transformers, dinozaury, Monsterverse, FF i inne franczyzy) jako szansę dla aktora która może drugi raz się nie powtórzyć? Historia kina to również historia złych decyzji o odrzuceniu roli w przełomowym czy niespodziewanie hitowym projekcie. A nawet w ostatnich latach da się znaleźć w kinie superhero kilka przykładów filmów na które mało kto stawiał a które wyniosły twórców i aktorów na szczyty (Strażnicy galaktyki, Joker, Deadpool).

Cytat z Mierzwiak data wrzesień 28, 2024, 09:32

Wiem że aktorzy patrzą na to inaczej i każda oferta pomagająca w budowaniu kariery (i dająca pewny zarobek) jest pożądana, ale z mojej perspektywy, widza, jest coś niesamowicie nudnego i przewidywalnego w tym, że w zasadzie z automatu każde ciekawe nazwisko musi być od razu wchłonięte do kina komiksowego, i chyba nawet już z przyzwyczajenia wszyscy obstawiają kogo dany aktor / aktorka mogliby zagrać, no i najważniejsze: DC czy Marvel!?!?!?!?!?

Ten Pierre to już obskoczył obydwa biura, a jest znany od dwóch tygodni 🙂

Czemu Gunn miałby nie siedzieć w tym filmie? Deadline twierdzi, że będzie tam więcej postaci, to brzmi doskonale jak projekt Gunna, kolejny identyczny niestety.

Bo może błędnie z góry założyłem, że to dziecko sukcesu Deadpoola, zrobione gdzieś na boku. Plus, że jakoś wpisuje się w to co Warner zrobił z Jokerem i Pingwinem, czyli produkcjach o antybohaterach.

Gdzieś tam krążą jeszcze plotki o Misterze Freeze, ale nie pamiętam czy z Gunnem.

Gunn jest co do zasady zaangażowany w każdy projekt, na tym czy innym poziomie. Po prostu niektóre to DCU a inne poza łączonym uniwersum.

Plotki o projekcie o Freezie są na razie z badziewnego źródła, ale już kilka lepszych sugeruje, że on może się pojawić w sequelu Batmana lub generalnie tym świecie.

W Batmana z Pattinsonem też jest zaangażowany?

No jest producentem 😛

PreviousPage 63 of 101Next