DC Universe
Cytat z Szaman data 16 grudnia, 2022, 22:32https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1603865575222132736
Henry Cavill and Gal Gadot’s cameos have been cut from ‘THE FLASH’.
(Source: https://t.co/zxc09EbLHZ) pic.twitter.com/RqZYakjogT
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) December 16, 2022
Cytat z Kuba data 16 grudnia, 2022, 22:34Fascynujące w takim razie jak niby Batman Afflecka ma przeżyć do rozstania z Allenem, bo Diana go ratowała w tym filmie 🙂
Fascynujące w takim razie jak niby Batman Afflecka ma przeżyć do rozstania z Allenem, bo Diana go ratowała w tym filmie 🙂
Cytat z Fandorin data 16 grudnia, 2022, 23:34Tak, to wszystko jest taaakie fascynuuuuuu....
https://giphy.com/gifs/pbsnature-tmQrpA8zpG4a16SSxm
Tak, to wszystko jest taaakie fascynuuuuuu....
Cytat z robgordon data 16 grudnia, 2022, 23:47Na HBO Max wjechał Black Adam. Reklamuje go tekst: "Zobacz początek nowej ery bohaterów z debiutem Dwayne'a Johnsona w DC".
Zapomnieli dodać, że to początek i koniec jednocześnie.
Na HBO Max wjechał Black Adam. Reklamuje go tekst: "Zobacz początek nowej ery bohaterów z debiutem Dwayne'a Johnsona w DC".
Cytat z Mierzwiak data 17 grudnia, 2022, 00:12Cytat z robgordon data grudzień 16, 2022, 23:47Na HBO Max wjechał Black Adam. Reklamuje go tekst: "Zobacz początek nowej ery bohaterów z debiutem Dwayne'a Johnsona w DC".
Zapomnieli dodać, że to początek i koniec jednocześnie.To też dobre:
Cytat z robgordon data grudzień 16, 2022, 23:47Na HBO Max wjechał Black Adam. Reklamuje go tekst: "Zobacz początek nowej ery bohaterów z debiutem Dwayne'a Johnsona w DC".
To też dobre:

Cytat z Kuba data 17 grudnia, 2022, 09:32Kolejna zmiana sytuacji, tym razem od niezależnych insiderów+ Umberto Gonzaleza.
Gadot jednak jest w filmie. Diana miała dwie sceny, jedną opisaną przeze mnie a drugą z Cavillem. To ta druga jest na razie jedynie wycięta.
Kolejna zmiana sytuacji, tym razem od niezależnych insiderów+ Umberto Gonzaleza.
Gadot jednak jest w filmie. Diana miała dwie sceny, jedną opisaną przeze mnie a drugą z Cavillem. To ta druga jest na razie jedynie wycięta.
Cytat z Kuba data 17 grudnia, 2022, 09:46Stać to stoi wyżej, ale tamci też są pewniakami a na upartego idzie zinterpretować ten news THR że chodzi o wspólne cameo tej dwójki.
Stać to stoi wyżej, ale tamci też są pewniakami a na upartego idzie zinterpretować ten news THR że chodzi o wspólne cameo tej dwójki.
Cytat z Marek Pilarski data 17 grudnia, 2022, 10:48https://twitter.com/PopCrave/status/1603929558482305024?t=c8DkpE3_p_9nQ0Ju62_ZLg&s=19
Dwayne Johnson has unfollowed the Black Adam and Warner Bros. Discovery accounts on social media. pic.twitter.com/FWZYM0G4CS
— Pop Crave (@PopCrave) December 17, 2022
Cytat z Szaman data 17 grudnia, 2022, 14:05Na razie nie chcę mi się o nim więcej pisać, ale powiem, że rozwaliła mnie słabość sceny po napisach. Autentycznie Viola Davis wyglądała tam jakby niczym w tej słynnej scenie z Chłopaków z Baraków, obudziła się skacowana w jakiejś rurze z ręką w chipsach, krzyż ją napierdalał i musiała czytać te głupoty 🙂
Z czym on w ogóle walczył na końcu, co to w ogóle było? [spoiler title=""] Tim Curry narysowany przez dziecko The Rocka z jakimś prześmiesznym pentagramem na klacie? [/spoiler]
W ogóle jaki to był składak, przecież tam są sceny i motywy zerżnięte z Infinity War, Terminatora 2, finał jak z Mumii powraca. Szczególnie te próby stworzenia relacji między Rockiem, a chłopakiem, na wzór Furlonga i Arniego, to szukanie chwytliwego tekściku było tak żenującą kalką, że głowa boli.
Na razie nie chcę mi się o nim więcej pisać, ale powiem, że rozwaliła mnie słabość sceny po napisach. Autentycznie Viola Davis wyglądała tam jakby niczym w tej słynnej scenie z Chłopaków z Baraków, obudziła się skacowana w jakiejś rurze z ręką w chipsach, krzyż ją napierdalał i musiała czytać te głupoty 🙂
Z czym on w ogóle walczył na końcu, co to w ogóle było?
W ogóle jaki to był składak, przecież tam są sceny i motywy zerżnięte z Infinity War, Terminatora 2, finał jak z Mumii powraca. Szczególnie te próby stworzenia relacji między Rockiem, a chłopakiem, na wzór Furlonga i Arniego, to szukanie chwytliwego tekściku było tak żenującą kalką, że głowa boli.
Cytat z Marek Pilarski data 17 grudnia, 2022, 14:27Tu wymienili wszystkie "inspiracje". 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=pPZrq-dL8xM
Tu wymienili wszystkie "inspiracje". 🙂
Cytat z Mierzwiak data 17 grudnia, 2022, 14:41Całe to gadanie o bohaterze i wątek "rewolucji" mieszkańców Kahndaqu jest koszmarny. Nie zbuntowali się przeciwko reżimowi Intergangu (litościwie nie skomentuję tego wątku i ich kosmicznych, latających skuterów), ale ruszyli tyłki gdy władzę objął diabełek z pentagramem na klacie i pod wpływem dzieciaka (WYBITNY brak jakichkolwiek zdolności aktorskich u tego młodego człowieka), który ułożył dłonie w trójkąt, poszli się bić na kije z komputerowymi demonami (?) gdy ci pojawili się na ulicach. Przecież to jest tak złe, że można umrzeć z zażenowania.
Podobnie jak gdy film sili się na bycie zabawnym. Jeśli ktoś uważa humor w filmach Marvela za niestrawny, to tutaj dostanie wylewu.
Całe to gadanie o bohaterze i wątek "rewolucji" mieszkańców Kahndaqu jest koszmarny. Nie zbuntowali się przeciwko reżimowi Intergangu (litościwie nie skomentuję tego wątku i ich kosmicznych, latających skuterów), ale ruszyli tyłki gdy władzę objął diabełek z pentagramem na klacie i pod wpływem dzieciaka (WYBITNY brak jakichkolwiek zdolności aktorskich u tego młodego człowieka), który ułożył dłonie w trójkąt, poszli się bić na kije z komputerowymi demonami (?) gdy ci pojawili się na ulicach. Przecież to jest tak złe, że można umrzeć z zażenowania.
Podobnie jak gdy film sili się na bycie zabawnym. Jeśli ktoś uważa humor w filmach Marvela za niestrawny, to tutaj dostanie wylewu.
Cytat z Szaman data 17 grudnia, 2022, 14:52Co do zdolności aktorskich tego chłopaka- przemowa motywująca tłum była jedną z najgorszych jakie widziałem. Nawet nie podniósł głosu.
Co do zdolności aktorskich tego chłopaka- przemowa motywująca tłum była jedną z najgorszych jakie widziałem. Nawet nie podniósł głosu.
Cytat z Szaman data 17 grudnia, 2022, 15:09https://twitter.com/TheRock/status/1603979027663884288
100% not true
Never followed either account on IG.— Dwayne Johnson (@TheRock) December 17, 2022
Cytat z Mierzwiak data 17 grudnia, 2022, 19:13Dodam jeszcze, że film ma aż dwa tragiczne użycia piosenek. Pierwsze to Paint It, Black Stonesów w scenie kopiującej popisówki Quicksilvera, drugie to Power Kanye Westa.
No i coś co mnie, nie wiem, zdziwiło? Jakby taki ostateczny dowód że to nie jest film tylko jakiś dziwny twór nad którym nie czuwał nikt z głową na karku? Albo nawet z oczami? Całość kończy się zbliżeniem na Rocka, który uśmiecha się lewą stroną ust. Następnie dostajemy scenę po napisach która kończy się zbliżeniem na Rocka, który uśmiecha sie lewą stroną ust. Nie wiem nawet co powiedzieć 🙂
Dodam jeszcze, że film ma aż dwa tragiczne użycia piosenek. Pierwsze to Paint It, Black Stonesów w scenie kopiującej popisówki Quicksilvera, drugie to Power Kanye Westa.
No i coś co mnie, nie wiem, zdziwiło? Jakby taki ostateczny dowód że to nie jest film tylko jakiś dziwny twór nad którym nie czuwał nikt z głową na karku? Albo nawet z oczami? Całość kończy się zbliżeniem na Rocka, który uśmiecha się lewą stroną ust. Następnie dostajemy scenę po napisach która kończy się zbliżeniem na Rocka, który uśmiecha sie lewą stroną ust. Nie wiem nawet co powiedzieć 🙂
Cytat z Szaman data 17 grudnia, 2022, 20:06Baby Come Back w scenie najazdu busem na szkieletory było jeszcze gorsze. Ogólnie snyderyzm jaki unosi się nad tym filmem ma dość duże stężenie i w końcu ktoś musiał to powstrzymać.
Baby Come Back w scenie najazdu busem na szkieletory było jeszcze gorsze. Ogólnie snyderyzm jaki unosi się nad tym filmem ma dość duże stężenie i w końcu ktoś musiał to powstrzymać.