aby założyć posty i tematy.

DC Universe

PreviousPage 6 of 101Next

Bo tematy coraz cięższe i stawka coraz większa XD

Cytat z robgordon data grudzień 14, 2022, 20:25

1,5 godziny z krzywą przegrodą nosową? Wystarczy mi moja 😉

Pierwsza połowa warta obejrzenia. A nawet pierwsza godzina. 🙂

Heniek potwierdził na Twitterze że nie wróci jako Superman.

Krótki to był lot

Można rozdzierać szaty, ale duża część mnie chwali to, że wreszcie, po wielu latach zapowiedzi ktoś przyszedł i robi prawdziwy porządek. Dotychczas bossom marzyly się jeszcze bardziej gmatwające sprawę crossovery w które zaplątali nawet dziadka Keatona i wcale nie zamierzali na tym kończyć.

Jakby jeszcze zrozumieli, że naprawdę mogą inaczej, że Pattinson może mieć własny kawałek podłogi, a nowy Superman swój dom z wielkim oknem na świat to byłoby idealnie. No ale sam przyłożyłem się własnym portfelem do tego, że pierdoły z uniwersum nakręcają interes.

Ale nadal można przytulić trochę kaski od czarnych braci 🙂

Cytat z Szaman data grudzień 15, 2022, 07:11

Można rozdzierać szaty, ale duża część mnie chwali to, że wreszcie, po wielu latach zapowiedzi ktoś przyszedł i robi prawdziwy porządek.

Tak uważasz? Bo według mnie ogłaszanie POWROTU Afflecka 9 lat po tym jak objął rolę Batmana w DCEU i prawie 4 lata po tym jak - po nieskończobej ilości spekulacji po tym, jak zamiast niego reżyserię solowego Batmana 5 lat temu przejął Matt Reeves - z tej roli zrezygnował by już nigdy do niej nie wrócić poza pożegnalnym występem we Flashu, ma mało wspólnego z porządkami. Nie gdy jednocześnie wyleciał Cavill, gdy niepewny jest los Gal Gadot i Jasona Momoi, o Millerze nie wspominając.

Podsumujmy:

24.10 - Cavill - rzekomo za aprobatą studia - ogłasza, że wraca jako Superman.

31.10 - James Gunn i Peter Safran obejmują kierownictwo nad filmami DC.

Chyba coś tu nie gra, co? Zostali zatrudnieni z dnia na dzień że zaledwie tydzień wcześniej poprzedni nadzorcy tych filmów robili sobie co chcieli, Zaslav nie powiedział nikomu stop? Czy może Cavillowi podłożono śliczną, tłustą świnkę albo - jak sugeruje Grace - Henry po prostu prowadził kampanię na rzecz swojego powrotu?

Ale Affleck chce sobie machnąć film komiksowy i tyle. Ogłosili jego powrót bo należy do "rodziny" Snydera, ma rozmiękczyć news o Cavillu.

Wydaje mi się, że Cavill pomógł promować Black Adam swojemu kumplowi Rockowi, który popadł w obsesję na punkcie sukcesu kasowego tego widowiska. Stąd dziwne zestawienie dat. Pewnie już wiedział, że raczej nie wraca pod rządami Gunna.

Porządki to dla mnie właśnie reset do 2013, okazało się, że Gunn w ogóle resetuje aż do 2012 i Nolana. Wszystko inne to zaplątywanie coraz bardziej i bardziej tego węzła.

Niestety ani dziennikarze, ani widzowie nie daliby spokojnie kręcić niezwiązanych ze sobą Supermanów, Aquamanów i Cudownych Kobiet. Takie pokolenie, każdą kampanię zżerałoby pytanie, a czy może kiedyś X spotka się z Supermanem i Batttinsonem? Potem scooper napisałby, że jest 50 procent szans na to, że się spotka i nastąpiłby przypadek podobny do Iron Toma w Multiwersum obłędu.

OK, sorry - nie wiem czemu zrozumiałem że Affleck wraca jako reżyser ORAZ jako Batman. Mój błąd.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Gunn podał, że pierwsze projekty będą ogłoszone na początku roku. Twierdzi też, że plan jazdy DC jest gotowy. Szybko poszły te ostrożne decyzje 🙂

Pisał też, że scenariusz do Supermana tworzy od pewnego czasu.

Ostrożne czy nie, zaczęło im przeciekać, Cavill narobił zamieszania to ogłoszą wcześniej.

Dobrze, że to zrobili teraz.

Swoją drogą co z Peacmakerem, ekipą TSS (w tym żoną Gunna), Margot..rozumiem, że konsekwentnie jako integralne części poprzedniego uniwersum oni również nie powrócą? 🙂

Jeśli Peacemaker miałby mieć premierę w przyszłym roku to czemu nie? Przecież poprzednie DCU umrze dopiero w grudniu wraz z premierą Aquamana. (przynajmniej mają aż rok na usunięcie jakichkolwiek podbudów pod kolejny film w tym wywalenie sceny po napisach)

W najgorszej sytuacji jest Flash, może faktycznie byłoby lepiej gdyby ten film spotkało to samo co Batgirl.

Ja bym powiedział, że to jest jedyne rozwiązanie, obok kolejnych dokretek, na które pilnujący cyferek Zaslav nigdy się nie zgodzi.

Jubyego nie ma więc warto podkreślić, że Flash ma nas zostawić ze światem w którym Superman albo nie żyje albo jest jego los niesprecyzowany (zależy od wersji na jaką się zdecydują), zostawia w tym świecie Supergirl, Keaton jest Batmanem (i ma Robina!), WW i Aquaman normalnie funkcjonują, podobnie jak w tym uniwersum zostaje wszystko post-JL. Na dodatek istnieje inna ziemia z Benem Affleckiem. Flash miałby sens gdyby był po Aquamanie i gdyby miał na nowo nakręcone finałowe sceny, ustawiające świat pod dyktando Gunna. Najlepiej również zrecastowanego Allena.

Po co zostawić tak rozstawioną plansze, jak jest obecnie? To tylko znowu zmęczy widza, którego ostatni clifhaanger zostawi z niczym. W Aquamanie wycięto cały wątek który wymagał obecności Batmana. Tam było to proste najwidoczniej.

A co do pytania pierwszego Mierzwiaka - no Peacmaker by przeszedł, ale Gunn miał potwierdzone projekty z innymi członkami TSS. Bloodsport, nawet chyba Amanda coś miała dostać. No i niby czemu mieliby ci bohaterowie dalej funkcjonować i kiedyś wrócić? 🙂 Oczywiście wyobrażam sobie czemu i nawet bardzo bym nie narzekał, ale byłaby to totalna niekonsekwencja. Więc czekam jak to Gunn rozwiąże. Ale też cholera szkoda tych aktorów, Elby, Ceny, Margot, Davis. Mnie to nawet szkoda ekipy Black Adama. Uważam, że naprawdę nie ma potrzeby pozbywania się ich.

Też mi szkoda aktorów, ale zgadzam się z Grace, że albo kontynuujemy to, co jest, albo robimy hard reset. Zatrzymanie się w połowie spowoduje tylko większy chaos i będzie obarczone swego rodzaju ciężarem. To trochę tak jakby robić generalny remont mieszkania włącznie z kupowaniem nowych mebli, ale musieć zostawić starą kanapę. To dobry mebel, ładny i wygodny, ale swoim kolorem i rozmiarem dyktuje wszytko wokół 🙂

Wydaje mi się, że pomysłem Gunna na dość delikatne przejście między nim a światem Snydera jest zaproponowanie aktorom innych zajęć w nowym DC. Stąd Affleck ma być reżyserem i krążą plotki o Lobo z Mamoą.

Czy po klaapch SS2 i Birds of Prey studiu tak bardzo zależy na Margot? Plus mają prawdopodobnie Gagę jako Harley u Phillipsa, a góra Warnera została przekonana do odważnych kroków.

Kryzys dla Gunna zacznie się dopiero gdy Flash i Aquaman okażą się wielkimi sukcesami kasowymi. Może zostać przekonany aby funkcjonowali oni sobie dalej na zasadach Battinsona i Jokera Phoenixa. Chociaż tak jak mówiłem, to nie jest Gunnowi na rękę, bo będą obecne ciągłe porównania i pytania o rzeczy od Snydera. Wonder Woman jest spalona, bo Gadot jest pewnie zbyt przywiązana do Jenkins.

Peacemaker może sobie spokojnie egzystować na uboczu, nawet mimo wiadomych epizodów w finale 1 sezonu. Pasuje też do opowieści Gunna o nowych, odważnuejszych, mniej zużytych superbohaterach.

Swoją drogą ciekawe co Affleckowi przypadnie w udziale. Na logikę, pewnie jakiś batmanowy projekt. Nie ukrywam, gdyby jednak ożywili Batman Beyond (i na podmianę z Batgirl Leslie bym się nie obraził) to Affleck za kamerą tego filmu byłby czymś bardzo ciekawym.

Cytat z Kuba data grudzień 15, 2022, 14:07

Jubyego nie ma (...)

Nie ma, więc go zastąpię.
Jubego, nie Jubyego!

😉

PreviousPage 6 of 101Next