DC Universe
Cytat z robgordon data 16 grudnia, 2024, 10:53Dla Gunna zawsze bardzo ważna była… [spoiler title=""] ścieżka dźwiękowa zwiastunów więc ten drugi można obstawiać mniej lub bardziej w ciemno. Ciekawi mnie raczej czy postawi na coś mniej oczywistego, jak w przypadku (jego) Strażników, czy na coś bezpiecznego jak w przypadku (nie jego) Suicide Squad [/spoiler]
Dla Gunna zawsze bardzo ważna była…
Cytat z robgordon data 16 grudnia, 2024, 11:02Moje propozycje pod drugi spoiler [spoiler title=""]
AC/DC, Zepy i Sabaci zaanektowani przez MCU. Queen już było. Gunsi? Hendrix? A może Van Halen - Jump?
[/spoiler]
Moje propozycje pod drugi spoiler
AC/DC, Zepy i Sabaci zaanektowani przez MCU. Queen już było. Gunsi? Hendrix? A może Van Halen - Jump?
Cytat z Szaman data 16 grudnia, 2024, 11:28Przyznam, że nic nie przychodzi mi do głowy. Ciekawe czy nie będą z tego jeszcze jakieś ogłoszenia obsadowe w uniwersum.
Przyznam, że nic nie przychodzi mi do głowy. Ciekawe czy nie będą z tego jeszcze jakieś ogłoszenia obsadowe w uniwersum.
Cytat z Mierzwiak data 16 grudnia, 2024, 12:01Będzie...
[spoiler title=""]
https://www.youtube.com/watch?v=ojULkWEUsPs
[/spoiler]
Będzie...
Cytat z Szaman data 16 grudnia, 2024, 14:54https://twitter.com/corenswet/status/1868654814743388554?t=jGPZ2rEInlVT1HucJQBtmw&s=19
Look Up.
#Superman #FilmedForIMAX
@IMAX pic.twitter.com/cjz8oY07cH— David Corenswet (@corenswet) December 16, 2024
Cytat z Szaman data 16 grudnia, 2024, 15:04Biedny ten plakat, jak pierwszy lepszy fan art. Gunn tyle chwali się osobistym nazdorem nad marketingiem i wypuszcza coś takiego.
https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1868656333136044465?t=9Y6d9usm1jT39o45n5Hx7Q&s=19
Biedny ten plakat, jak pierwszy lepszy fan art. Gunn tyle chwali się osobistym nazdorem nad marketingiem i wypuszcza coś takiego.
First poster for James Gunn’s ‘SUPERMAN’
In theaters on July 11. pic.twitter.com/E2ntHW3eS3
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) December 16, 2024
Cytat z Szaman data 16 grudnia, 2024, 15:05https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1868657578940760226?t=WHH-CdlJBwOjw2Y4NNzyHw&s=19
https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1868657578940760226?t=WHH-CdlJBwOjw2Y4NNzyHw&s=19
Cytat z Mierzwiak data 16 grudnia, 2024, 15:21Superman jak ładnie ma dopasowany kostium na tym plakacie, a może to luźne szkaradztwo które widać na fotkach z planu w samym filmie będzie poprawione komputerowo?
Superman jak ładnie ma dopasowany kostium na tym plakacie, a może to luźne szkaradztwo które widać na fotkach z planu w samym filmie będzie poprawione komputerowo?
Cytat z robgordon data 16 grudnia, 2024, 15:50Cytat z Szaman data grudzień 16, 2024, 15:04Biedny ten plakat, jak pierwszy lepszy fan art. Gunn tyle chwali się osobistym nazdorem nad marketingiem i wypuszcza coś takiego.
https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1868656333136044465?t=9Y6d9usm1jT39o45n5Hx7Q&s=19
Wg mnie bardzo przyjemny.
Cytat z Szaman data grudzień 16, 2024, 15:04Biedny ten plakat, jak pierwszy lepszy fan art. Gunn tyle chwali się osobistym nazdorem nad marketingiem i wypuszcza coś takiego.
Wg mnie bardzo przyjemny.
Cytat z Mierzwiak data 16 grudnia, 2024, 17:33@Juby przypomniał mi, że ten plakat ma to wszystko, za co w 2012 roku narzekałem na tego brzydala, i w sumie racja, ale też im dłużej patrzę na ten nowy plakat tym bardziej podobają mi się te żywe kolorki. Na początek, by dać ludziom sygnał, że nie będą to szaro-bure smuty, może być.
@Juby przypomniał mi, że ten plakat ma to wszystko, za co w 2012 roku narzekałem na tego brzydala, i w sumie racja, ale też im dłużej patrzę na ten nowy plakat tym bardziej podobają mi się te żywe kolorki. Na początek, by dać ludziom sygnał, że nie będą to szaro-bure smuty, może być.
Cytat z Szaman data 16 grudnia, 2024, 17:54Kojarzy mi się też z plakatami w kampanii Star Trek Beyond, które z kolei nawiązywały do posterów pierwszego Star Treka.
Ale coraz bardziej się przekonuje. Najlepiej wygląda w wersji pozbawionej tekstu.
Kojarzy mi się też z plakatami w kampanii Star Trek Beyond, które z kolei nawiązywały do posterów pierwszego Star Treka.

Ale coraz bardziej się przekonuje. Najlepiej wygląda w wersji pozbawionej tekstu.
Cytat z Juby data 17 grudnia, 2024, 10:24Beznadziejny plakat, który powtarza wszystko to, za co krytykowane były postery do Man of Steel (blur!!! i jedyne co potrafią pokazać z Supermanem, to przypomnieć, że potrafi latać na tle kolorowej plamy) z beznadziejnym Supermanem (Corenswet), z beznadziejnym tytułem (już był taki film i kilka seriali) i najnudniejszym fontem jaki dało się wybrać. Tagline też opracowywany pewnie tygodniami, a motyw muzyczny brzmi jak zrzynka z Man of Steel. 1/10 bez oglądania...
Beznadziejny plakat, który powtarza wszystko to, za co krytykowane były postery do Man of Steel (blur!!! i jedyne co potrafią pokazać z Supermanem, to przypomnieć, że potrafi latać na tle kolorowej plamy) z beznadziejnym Supermanem (Corenswet), z beznadziejnym tytułem (już był taki film i kilka seriali) i najnudniejszym fontem jaki dało się wybrać. Tagline też opracowywany pewnie tygodniami, a motyw muzyczny brzmi jak zrzynka z Man of Steel. 1/10 bez oglądania...
Cytat z Mierzwiak data 17 grudnia, 2024, 18:32Opis teasera. Rozbawił mnie patos ostatniego zdania, oj już niech nie przesadzają z tym przekonywaniem nas jakim to pełnym OPTYMIZMU! NADZIEI! MIŁOŚCI! herosem będzie nasz nowy Superman 🙂
"The teaser trailer opens with Superman [crashing] into a snowy landscape, battered and struggling to rise. Silence breaks as he softly whistles, and Crypto bursts through the snow in response. Superman, resolute but in pain, whispers, 'Take me home.' The moment crescendos with a distorted electric guitar riff of John Williams’ iconic Superman theme—blending nostalgia with a modern edge."
"The teaser relies on visuals and music to carry its emotional weight, offering powerful glimpses of themes and conflicts rather than a clear narrative. Superman saves a little girl from an explosion, Clark Kent appears briefly at the Daily Planet, and Lois Lane shares a floating kiss with him, grounding their bond amid chaos."
"Lex Luthor looms ominously, hinting at darker plans, while the Fortress of Solitude reappears with its iconic crystal formations. Surprising moments include Superman clashing with Mr. Terrific, Hawkgirl’s blink-and-miss-it shot, and Superman walking stoically through a hostile crowd, unfazed as tension rises."
"The trailer shifts to hope: people in a desperate third-world setting rally under a Superman flag, a young boy whispering his name with reverence. Quick highlights add layers—Nathan Fillion’s Green Lantern exudes charisma, and a heartfelt porch moment with Pa Kent reveals Superman’s humanity. The teaser ends on a quiet yet powerful note: Superman and Lois stand together, hand-in-hand, looking toward the sky, embodying love, trust, and hope."
Opis teasera. Rozbawił mnie patos ostatniego zdania, oj już niech nie przesadzają z tym przekonywaniem nas jakim to pełnym OPTYMIZMU! NADZIEI! MIŁOŚCI! herosem będzie nasz nowy Superman 🙂
"The teaser trailer opens with Superman [crashing] into a snowy landscape, battered and struggling to rise. Silence breaks as he softly whistles, and Crypto bursts through the snow in response. Superman, resolute but in pain, whispers, 'Take me home.' The moment crescendos with a distorted electric guitar riff of John Williams’ iconic Superman theme—blending nostalgia with a modern edge."
"The teaser relies on visuals and music to carry its emotional weight, offering powerful glimpses of themes and conflicts rather than a clear narrative. Superman saves a little girl from an explosion, Clark Kent appears briefly at the Daily Planet, and Lois Lane shares a floating kiss with him, grounding their bond amid chaos."
"Lex Luthor looms ominously, hinting at darker plans, while the Fortress of Solitude reappears with its iconic crystal formations. Surprising moments include Superman clashing with Mr. Terrific, Hawkgirl’s blink-and-miss-it shot, and Superman walking stoically through a hostile crowd, unfazed as tension rises."
"The trailer shifts to hope: people in a desperate third-world setting rally under a Superman flag, a young boy whispering his name with reverence. Quick highlights add layers—Nathan Fillion’s Green Lantern exudes charisma, and a heartfelt porch moment with Pa Kent reveals Superman’s humanity. The teaser ends on a quiet yet powerful note: Superman and Lois stand together, hand-in-hand, looking toward the sky, embodying love, trust, and hope."
Cytat z Szaman data 17 grudnia, 2024, 18:47Ojej, żeby tylko nie przesadzili z tym patetyzmem. Od początku spodziewałem się, że Gunn chce powrócić do Supermana-harcerza, ale chyba zapomniał jak wspaniale wyszła scena przemowy przed ONZ w Supermanie 4 🙂 Opis brzmi też jakby chciał adresować Supermana, do współczesnej, mocno rozpolitykowanej w porównaniu z moim pokoleniem młodzieży. No nic, okaże się w czwartek.
Ojej, żeby tylko nie przesadzili z tym patetyzmem. Od początku spodziewałem się, że Gunn chce powrócić do Supermana-harcerza, ale chyba zapomniał jak wspaniale wyszła scena przemowy przed ONZ w Supermanie 4 🙂 Opis brzmi też jakby chciał adresować Supermana, do współczesnej, mocno rozpolitykowanej w porównaniu z moim pokoleniem młodzieży. No nic, okaże się w czwartek.
Cytat z Szaman data 17 grudnia, 2024, 20:59https://twitter.com/worldofreel/status/1869106540051140730
Matt Reeves' THE BATMAN: PART II is supposed to start production in "late spring," according to @prodweek and @Uk_Production.
A separate source says the sequel has set up a May 2025 shoot in London.https://t.co/UypMQBsHbA pic.twitter.com/5Nut0oSxAE
— Reel Updates (@worldofreel) December 17, 2024
Cytat z Mierzwiak data 18 grudnia, 2024, 14:49Widzę że marketingowy bullshit rozkręca się na całego. Skojarzenie z Maverickiem jest bardzo atrakcyjne (nie inaczej, wszak wszyscy uwielbiają ten film, byli zachwyceni jego stroną techniczną a on sam rozbił bank), tylko co ma do tego latanie dronami po hali produkcyjnej?
"So we took a lot from films like Top Gun: Maverick, which, we are shooting flying things."
"We shoot a lot of our action with actual drones flying in and around Superman and the people that he’s flying with, The Engineer, whoever else, that he’s fighting up in the air, and we did that on sound stages,"
https://comicbookmovie.com/superman/superman-director-james-gunn-teases-aerial-action-scenes-and-reveals-how-top-gun-maverick-inspired-them-a215128
Widzę że marketingowy bullshit rozkręca się na całego. Skojarzenie z Maverickiem jest bardzo atrakcyjne (nie inaczej, wszak wszyscy uwielbiają ten film, byli zachwyceni jego stroną techniczną a on sam rozbił bank), tylko co ma do tego latanie dronami po hali produkcyjnej?
"So we took a lot from films like Top Gun: Maverick, which, we are shooting flying things."
"We shoot a lot of our action with actual drones flying in and around Superman and the people that he’s flying with, The Engineer, whoever else, that he’s fighting up in the air, and we did that on sound stages,"
Cytat z Szaman data 18 grudnia, 2024, 15:17Nowa zapowiedź zwiastuna Supermana
https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1869382330210812042?t=Xrp5jddX5cfzcWy5O_3EdA&s=19
Nowa zapowiedź zwiastuna Supermana
First teaser for James Gunn’s ‘SUPERMAN’
Trailer releases tomorrow. pic.twitter.com/uwxWfFUxO4
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) December 18, 2024