DC Universe
Cytat z Szaman data 18 grudnia, 2024, 19:17Matt Reeves potwierdza- Batman wchodzi na plan w przyszłym roku.
https://variety.com/2024/film/news/zoe-kravitz-matt-reeves-interview-batman-2-robert-pattinson-casting-1236249266/
Matt Reeves potwierdza- Batman wchodzi na plan w przyszłym roku.
Cytat z Marek Pilarski data 18 grudnia, 2024, 21:27Pierwsze ujęcie 100% CGI jak na widowisko komiksowe za $500 mln w 2025 roku przystało, później kilka ujęć ze statystami, które wyglądają jak z komedii za pięćset dolarów.
Pierwsze ujęcie 100% CGI jak na widowisko komiksowe za $500 mln w 2025 roku przystało, później kilka ujęć ze statystami, które wyglądają jak z komedii za pięćset dolarów.
Cytat z Mierzwiak data 18 grudnia, 2024, 21:48Ujęcia ze statystami wyglądają na nakręcone jakimś GoPro z niskiej półki 😛
Ujęcia ze statystami wyglądają na nakręcone jakimś GoPro z niskiej półki 😛
Cytat z Szaman data 18 grudnia, 2024, 22:13Słabiutka jest ta zapowiedź. W pełni się z Wami zgadzam. Ale niby tylko jedno ujęcie z tego ma pojawić się w samym zwiastunie, więc chyba pozbierali jakieś ścinki z montażowni. A ci statyści chyba mocno mają celować w nowojorczyków od Raimiego, takie wyczuwam wibracje.
Słabiutka jest ta zapowiedź. W pełni się z Wami zgadzam. Ale niby tylko jedno ujęcie z tego ma pojawić się w samym zwiastunie, więc chyba pozbierali jakieś ścinki z montażowni. A ci statyści chyba mocno mają celować w nowojorczyków od Raimiego, takie wyczuwam wibracje.
Cytat z Mierzwiak data 18 grudnia, 2024, 22:46Plakat vs fotka z planu.
Mówię Wam, kostium w filmie będzie poprawiony komputerowo.
Plakat vs fotka z planu.
Mówię Wam, kostium w filmie będzie poprawiony komputerowo.

Cytat z Szaman data 18 grudnia, 2024, 23:15Kostium z plakatu zgadza się też z zaśnieżonym zdjęciem które Gunn wrzucił rok temu. A może aparat czegoś nie uchwycił? Ale wiem, że bardziej pijesz do tego, że kostium już tak nie odstaje od Corensweta. Może trochę przesadzili z optymizmem treningowym 🙂
Kostium z plakatu zgadza się też z zaśnieżonym zdjęciem które Gunn wrzucił rok temu. A może aparat czegoś nie uchwycił? Ale wiem, że bardziej pijesz do tego, że kostium już tak nie odstaje od Corensweta. Może trochę przesadzili z optymizmem treningowym 🙂
Cytat z Mierzwiak data 18 grudnia, 2024, 23:40Na planie symbol miał żółtą obwódkę, na plakacie jest czerwona. Na fotce Gunna ze śniegiem też była żółta.
Na planie symbol miał żółtą obwódkę, na plakacie jest czerwona. Na fotce Gunna ze śniegiem też była żółta.
Cytat z Marek Pilarski data 19 grudnia, 2024, 15:02Był kilka minut przed 15.
https://youtu.be/uhUht6vAsMY?si=md-L0qX-tDoGOWZc
Był kilka minut przed 15.
Cytat z Mierzwiak data 19 grudnia, 2024, 15:09Wrażenia ze zwiastuna pozytywne, strona wizualna na plus. Kostium, niestety, pozostaje przeokropny 🙂
Wrażenia ze zwiastuna pozytywne, strona wizualna na plus. Kostium, niestety, pozostaje przeokropny 🙂
Cytat z robgordon data 19 grudnia, 2024, 16:21Jestem na tak. Zwiastun może nie urywa, ale zapowiada, wydaje się, całkiem fajny, kolorowy i efektowny film. Corenswet lepszy niż się spodziewałem.
Jestem na tak. Zwiastun może nie urywa, ale zapowiada, wydaje się, całkiem fajny, kolorowy i efektowny film. Corenswet lepszy niż się spodziewałem.
Cytat z Szaman data 19 grudnia, 2024, 16:25Bardzo przeciętny zwiastun. Nie podobały mi się wszelkie odcienie niebieskiego, nie poczułem żadnych emocji. Kostium Supermana nie wygląda źle, jeśli przyjąć, że ma odwoływać się do czegoś "roboczego". Jednak nie mogę oprzeć się wrażeniu, że sprawia dość "ciężkie" wrażenie, nie wydaje się stworzony dla tego aktora. Z kolei podtrzymuje, że Clark Kent wygląda jak kosmita udający człowieka, który jest 30-latkiem udającym 16-latka.
W sumie nie wiem skąd we mnie tyle chłodu, bo Gunnowi jednak częściej coś wychodzi, niż nie wychodzi i szanse na udany film są bardzo duże.
Bardzo przeciętny zwiastun. Nie podobały mi się wszelkie odcienie niebieskiego, nie poczułem żadnych emocji. Kostium Supermana nie wygląda źle, jeśli przyjąć, że ma odwoływać się do czegoś "roboczego". Jednak nie mogę oprzeć się wrażeniu, że sprawia dość "ciężkie" wrażenie, nie wydaje się stworzony dla tego aktora. Z kolei podtrzymuje, że Clark Kent wygląda jak kosmita udający człowieka, który jest 30-latkiem udającym 16-latka.
W sumie nie wiem skąd we mnie tyle chłodu, bo Gunnowi jednak częściej coś wychodzi, niż nie wychodzi i szanse na udany film są bardzo duże.
Cytat z Mierzwiak data 19 grudnia, 2024, 16:43Dziwię się tylko, że zwiastun otwiera taka sama scena, jaka była już w Man of Steel. Drażnienie fanów Snydera (i prawdziwych, i botów) to niebezpieczna gra 🙂
Mnie też nic tu nie porwało (poza piesełem, który jest cudny), serducho ani razu szybciej nie zabiło a żaden kadr nie zachwycił, ale mam sporo wiary w ten projekt, wiary podpartej tym jak bardzo Gunn rozumie takie kino i jak udane były jego poprzednie komiksowe produkcje.
Gorzej gdybym miał zgadywać na podstawie tego materiału jaki może być box office, jak na razie trzymam się prognozy, że hitu to z tego nie będzie.
Dziwię się tylko, że zwiastun otwiera taka sama scena, jaka była już w Man of Steel. Drażnienie fanów Snydera (i prawdziwych, i botów) to niebezpieczna gra 🙂
Mnie też nic tu nie porwało (poza piesełem, który jest cudny), serducho ani razu szybciej nie zabiło a żaden kadr nie zachwycił, ale mam sporo wiary w ten projekt, wiary podpartej tym jak bardzo Gunn rozumie takie kino i jak udane były jego poprzednie komiksowe produkcje.
Gorzej gdybym miał zgadywać na podstawie tego materiału jaki może być box office, jak na razie trzymam się prognozy, że hitu to z tego nie będzie.
Cytat z robgordon data 19 grudnia, 2024, 20:28Po trzecim obejrzeniu, rzeczy które mi się podobają:
1. Krypto
2. Kolory
3. Wreszcie można uwierzyć, że da się NIE rozpoznać Supermana w Clarku.
4. Scena, gdy Supek ratuje dziewczynkę (ta w slow-mo).
5. Bajkowość i ogólnie nastrój całości.Nie podoba:
Idiotyczna fryzura Filliona 😉
Po trzecim obejrzeniu, rzeczy które mi się podobają:
1. Krypto
2. Kolory
3. Wreszcie można uwierzyć, że da się NIE rozpoznać Supermana w Clarku.
4. Scena, gdy Supek ratuje dziewczynkę (ta w slow-mo).
5. Bajkowość i ogólnie nastrój całości.
Nie podoba:
Idiotyczna fryzura Filliona 😉
Cytat z Mierzwiak data 20 grudnia, 2024, 10:27Obejrzałem zwiastun dwa razy na telewizorze i jednak jestem trochę rozdarty jeśli chodzi o wygląd tego filmu. Wiem że postprodukcja trwa w najlepsze i pewnie wiele się jeszcze zmieni, ale oceniając to co dostaliśmy mam problem, bo z jednej strony film wygląda tak...
...a z drugiej są tu na moje oko paskudne wręcz kadry, jakby była to kolejna wysokobudżetowa premiera Netfliksa:
Obejrzałem zwiastun dwa razy na telewizorze i jednak jestem trochę rozdarty jeśli chodzi o wygląd tego filmu. Wiem że postprodukcja trwa w najlepsze i pewnie wiele się jeszcze zmieni, ale oceniając to co dostaliśmy mam problem, bo z jednej strony film wygląda tak...

...a z drugiej są tu na moje oko paskudne wręcz kadry, jakby była to kolejna wysokobudżetowa premiera Netfliksa:

Cytat z Szaman data 20 grudnia, 2024, 11:44A dla mnie najbardziej paskudne są ujęcia z Houltem. Wyglądają jakby czekał na niego spasiony Seagal, nawet nie Seagal z epoki taśmy.
A dla mnie najbardziej paskudne są ujęcia z Houltem. Wyglądają jakby czekał na niego spasiony Seagal, nawet nie Seagal z epoki taśmy.
Cytat z Mierzwiak data 20 grudnia, 2024, 12:19Zachowuję jednak pewną ostrożność, bo po pierwszym teaserze / trailerze strona wizualna The Suicide Squad też wydała mi się mocno wątpliwa, a film wygląda, moim zdaniem, fantastycznie i jest jedną z fajniejszych wizualnie produkcji komiksowych.
Zachowuję jednak pewną ostrożność, bo po pierwszym teaserze / trailerze strona wizualna The Suicide Squad też wydała mi się mocno wątpliwa, a film wygląda, moim zdaniem, fantastycznie i jest jedną z fajniejszych wizualnie produkcji komiksowych.
Cytat z Szaman data 20 grudnia, 2024, 14:20Ej pasuje ta piosenka ze Smallville. Ożywia. Nie wiem czy to dobrze (źle dobrano przeróbkę Williamsa), czy źle (materiał to serial stacji CW). Albo ona po prostu do wszystkiego pasuje 🙂
https://twitter.com/peakevens/status/1869837363410780192?t=4dOPpHVS4tynSXNJzOsi7g&s=19
Ej pasuje ta piosenka ze Smallville. Ożywia. Nie wiem czy to dobrze (źle dobrano przeróbkę Williamsa), czy źle (materiał to serial stacji CW). Albo ona po prostu do wszystkiego pasuje 🙂
https://twitter.com/peakevens/status/1869837363410780192?t=4dOPpHVS4tynSXNJzOsi7g&s=19
Cytat z Mierzwiak data 20 grudnia, 2024, 14:22Przed lepiej 🙂
https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1869963224969306240
Przed lepiej 🙂
https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1869963224969306240