DC Universe
Cytat z Szaman data 23 grudnia, 2024, 19:24Creature Commandos z 2 sezonem.
https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1871257328067969316
Creature Commandos z 2 sezonem.
‘CREATURE COMMANDOS’ has been renewed for Season 2 at Max. pic.twitter.com/V8cq75rWsa
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) December 23, 2024
Cytat z Juby data 27 grudnia, 2024, 17:20Na moment wracając do wyglądu eSa - na krótko przed wypuszczeniem oficjalnego zdjęcia Davida w stroju Supermana w sieci pojawił się taki fake:
^ i wygląda on milion razy lepiej od tego, co zaakceptował Gunn. Klasyka z krótką peleryną jak w animacjach Fleischer Studios.
Na moment wracając do wyglądu eSa - na krótko przed wypuszczeniem oficjalnego zdjęcia Davida w stroju Supermana w sieci pojawił się taki fake:

^ i wygląda on milion razy lepiej od tego, co zaakceptował Gunn. Klasyka z krótką peleryną jak w animacjach Fleischer Studios.
Cytat z Szaman data 27 grudnia, 2024, 17:34To jest peleryna która powinna pozostać na Shazamie 🙂 Akurat Gunnowi naprawdę wyszła ta majestatyczna płachta.
To jest peleryna która powinna pozostać na Shazamie 🙂 Akurat Gunnowi naprawdę wyszła ta majestatyczna płachta.
Cytat z Juby data 27 grudnia, 2024, 17:41Powrót do pelerynki jaką Superman nosił od 1938 do lat 80. byłby czymś świeższym niż ta sama długość co u Snydera i w serialach CW. Dla mnie jedyne co wypada lepiej w stroju Corensweta to żółta obwódka logo, o której przy tym fake'u zapomniano.
Powrót do pelerynki jaką Superman nosił od 1938 do lat 80. byłby czymś świeższym niż ta sama długość co u Snydera i w serialach CW. Dla mnie jedyne co wypada lepiej w stroju Corensweta to żółta obwódka logo, o której przy tym fake'u zapomniano.
Cytat z Szaman data 27 grudnia, 2024, 18:04Batman 2 przeniesiony na 1 października 2027
https://deadline.com/2024/12/the-batman-2-tom-cruise-warner-bros-mickey-17-sinners-release-dates-1236242822/
Batman 2 przeniesiony na 1 października 2027
Cytat z Mierzwiak data 27 grudnia, 2024, 21:03"delayed for a bit", czytaj: nie ja go nakręcę, zakładając oczywiście, że po ewentualnej porażce Supermana to uniwersum w ogóle będzie kontynuowane.
https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1872659370561192373
"delayed for a bit", czytaj: nie ja go nakręcę, zakładając oczywiście, że po ewentualnej porażce Supermana to uniwersum w ogóle będzie kontynuowane.
Andy Muschietti says the ‘BATMAN: THE BRAVE AND THE BOLD’ movie has been delayed for a bit.
He adds that he may be making another film before it.
(Source: @CaliforniaVTX) pic.twitter.com/U58hZbSI5G
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) December 27, 2024
Cytat z Szaman data 27 grudnia, 2024, 23:17Wygląda na to, że Gunniwersum będzie miało jednak dwie szanse. W momencie premiery Supermana, Supergirl będzie już po zdjęciach, lub od pół roku na planie. Chociaż jak na moje oko dziwnie mało ogłoszono osób z obsady, bo jak na razie tylko dwie.
Z drugiej strony zarzekano się, że Batman wystartuje na wiosnę i utrzyma poprzednią datę premiery.
Wygląda na to, że Gunniwersum będzie miało jednak dwie szanse. W momencie premiery Supermana, Supergirl będzie już po zdjęciach, lub od pół roku na planie. Chociaż jak na moje oko dziwnie mało ogłoszono osób z obsady, bo jak na razie tylko dwie.
Z drugiej strony zarzekano się, że Batman wystartuje na wiosnę i utrzyma poprzednią datę premiery.
Cytat z Mierzwiak data 27 grudnia, 2024, 23:42Cytat z Szaman data grudzień 27, 2024, 23:17Wygląda na to, że Gunniwersum będzie miało jednak dwie szanse. W momencie premiery Supermana, Supergirl będzie już po zdjęciach, lub od pół roku na planie.
Zawsze można ją potraktować jak Batgirl.
Sukces Supermana stoi dla mnie pod totalnym znakiem zapytania a co dopiero Supergirl z tak dziwną fabułą i tragicznym castingiem tytułowej roli...
Cytat z Szaman data grudzień 27, 2024, 23:17Wygląda na to, że Gunniwersum będzie miało jednak dwie szanse. W momencie premiery Supermana, Supergirl będzie już po zdjęciach, lub od pół roku na planie.
Zawsze można ją potraktować jak Batgirl.
Sukces Supermana stoi dla mnie pod totalnym znakiem zapytania a co dopiero Supergirl z tak dziwną fabułą i tragicznym castingiem tytułowej roli...
Cytat z Szaman data 27 grudnia, 2024, 23:51Mnie liczby i to co dzieje się wokół Supermana naprawdę przekonują. Z perspektywy czasu przy Foliowym duecie jednak było czuć, że wszyscy obejrzeli zwiastun i wrócili do swoich zajęć.
No, a casting tragiczny, mógłby go uratować kostium, ale nie podzielam poczucia estetyki Gunna, który pewnie będzie miał przy tym więcej do powiedzenia niż Gillespie.
Mnie liczby i to co dzieje się wokół Supermana naprawdę przekonują. Z perspektywy czasu przy Foliowym duecie jednak było czuć, że wszyscy obejrzeli zwiastun i wrócili do swoich zajęć.
No, a casting tragiczny, mógłby go uratować kostium, ale nie podzielam poczucia estetyki Gunna, który pewnie będzie miał przy tym więcej do powiedzenia niż Gillespie.
Cytat z Mierzwiak data 27 grudnia, 2024, 23:53Cytat z Szaman data grudzień 27, 2024, 23:51Mnie liczby i to co dzieje się wokół Supermana naprawdę przekonują.
A co się dzieje wokół Supermana? Bo chyba coś mi umyka 🙂
Cytat z Szaman data grudzień 27, 2024, 23:51Mnie liczby i to co dzieje się wokół Supermana naprawdę przekonują.
A co się dzieje wokół Supermana? Bo chyba coś mi umyka 🙂
Cytat z Szaman data 28 grudnia, 2024, 00:09Na Twitterze panuje ogromne zainteresowanie, na You Tubie dużo jest analiz i reakcji. Nie jestem wytrawnym badaczem social mediów, mogę bardziej powiedzieć na nosa 🙂 Na przykład z tych ostatnich superprodukcji Minecraft miał totalnie negatywny odbiór, szczególnie wokół osoby Jacka Blacka. Z mniejszych ten o jednorożcu i Ortedze przeszedł zupełnie bez echa, a przecież niby star power i zwiastun nastawiony na typowe WTF.
Na Twitterze panuje ogromne zainteresowanie, na You Tubie dużo jest analiz i reakcji. Nie jestem wytrawnym badaczem social mediów, mogę bardziej powiedzieć na nosa 🙂 Na przykład z tych ostatnich superprodukcji Minecraft miał totalnie negatywny odbiór, szczególnie wokół osoby Jacka Blacka. Z mniejszych ten o jednorożcu i Ortedze przeszedł zupełnie bez echa, a przecież niby star power i zwiastun nastawiony na typowe WTF.
Cytat z Mierzwiak data 28 grudnia, 2024, 00:31Nie widzę żadnej różnicy w porównaniu z jakimkolwiek popkulturowo interesującym / wyczekiwanym projektem a komentarze i opinie mam wrażenie są bardzo podzielone.
Swoją drogą napisałem dzisiaj Jubemu co mi najbardziej nie pasuje w tym projekcie, z czym zresztą miałem już problem u Snydera, a mianowicie to, że Superman jest częścią większego uniwersum.
Tam jeszcze jakoś to uszło, chociażby dzięki temu, że zaczęliśmy od solowego Man of Steel a w kolejnej części - pomijając niesławne camea - doszli tylko Batman i Wonder Woman, tymczasem co mamy tutaj? Dosłownie wszystko i wszystkich, na czele z Superpsem w pelerynce. Gdzie w tym wszystkim miejsce dla Supermana? Jakieś pewnie jest, ale też odziera go to chyba z wyjątkowości i jednocześnie patosu który Gunn tak bardzo stara się zbudować w wywiadach.
Wyobrażam sobie mający gdzieś miejsce na Ziemi kataklizm i ludzi z nadzieją wyczekujących na ratunek... od kogo? Od którejś z Zielonych Latarni? Wonder Woman? Flasha? Hawkgirl? Krypto? Czy może którejś z kilkudziesięciu innych postaci, które istnieją w tym świecie, a które akurat będą mieć czas, jak Narzeczona Frankensteina (!?) z Creature Commandos?
Nie pomaga to jak - sorry za bycie nudnym, ale nie mogę, no nie mogę przejść nad tym do porządku dzienniego - żałośnie Superman się tu prezentuje. Wygląda zwyczajnie, tak samo jak zwyczajnie, póki co, prezentuje się reszta superbohaterów. Jest w tym coś jarmarcznie tandetnego, jakby wbrew temu w jakie klimaty i konwencję Gunn, wydawać by się mogło, powinien celować.
Przy BvS (i zaledwie ponad rok później JL!) narzekaliśmy na to, jak Snyder idzie na skróty i stara się od razu zrobić coś, co Marvelowi zajęło całe lata. Tutaj, mam wrażenie, Gunn już w pierwszym filmie chce zawrzeć jakby cały odpowiednik dekady MCU, pełen postaci, relacji, przeszłych wydarzeń itp. To się albo naprawdę uda albo Gunn wyłoży się na twarz tak mocno, że spotka go los Demi Moore z ostatniej sceny The Substance.
Nie widzę żadnej różnicy w porównaniu z jakimkolwiek popkulturowo interesującym / wyczekiwanym projektem a komentarze i opinie mam wrażenie są bardzo podzielone.
Swoją drogą napisałem dzisiaj Jubemu co mi najbardziej nie pasuje w tym projekcie, z czym zresztą miałem już problem u Snydera, a mianowicie to, że Superman jest częścią większego uniwersum.
Tam jeszcze jakoś to uszło, chociażby dzięki temu, że zaczęliśmy od solowego Man of Steel a w kolejnej części - pomijając niesławne camea - doszli tylko Batman i Wonder Woman, tymczasem co mamy tutaj? Dosłownie wszystko i wszystkich, na czele z Superpsem w pelerynce. Gdzie w tym wszystkim miejsce dla Supermana? Jakieś pewnie jest, ale też odziera go to chyba z wyjątkowości i jednocześnie patosu który Gunn tak bardzo stara się zbudować w wywiadach.
Wyobrażam sobie mający gdzieś miejsce na Ziemi kataklizm i ludzi z nadzieją wyczekujących na ratunek... od kogo? Od którejś z Zielonych Latarni? Wonder Woman? Flasha? Hawkgirl? Krypto? Czy może którejś z kilkudziesięciu innych postaci, które istnieją w tym świecie, a które akurat będą mieć czas, jak Narzeczona Frankensteina (!?) z Creature Commandos?
Nie pomaga to jak - sorry za bycie nudnym, ale nie mogę, no nie mogę przejść nad tym do porządku dzienniego - żałośnie Superman się tu prezentuje. Wygląda zwyczajnie, tak samo jak zwyczajnie, póki co, prezentuje się reszta superbohaterów. Jest w tym coś jarmarcznie tandetnego, jakby wbrew temu w jakie klimaty i konwencję Gunn, wydawać by się mogło, powinien celować.
Przy BvS (i zaledwie ponad rok później JL!) narzekaliśmy na to, jak Snyder idzie na skróty i stara się od razu zrobić coś, co Marvelowi zajęło całe lata. Tutaj, mam wrażenie, Gunn już w pierwszym filmie chce zawrzeć jakby cały odpowiednik dekady MCU, pełen postaci, relacji, przeszłych wydarzeń itp. To się albo naprawdę uda albo Gunn wyłoży się na twarz tak mocno, że spotka go los Demi Moore z ostatniej sceny The Substance.
Cytat z Szaman data 28 grudnia, 2024, 00:38Cytat z Mierzwiak data grudzień 28, 2024, 00:31Wyobrażam sobie mający gdzieś miejsce na Ziemi kataklizm i ludzi z nadzieją wyczekujących na ratunek... od kogo? Od którejś z Zielonych Latarni? Wonder Woman? Flasha? Hawkgirl? Krypto? Czy może którejś z kilkudziesięciu innych postaci, które istnieją w tym świecie, a które akurat będą mieć czas, jak Narzeczona Frankensteina z Creature Commandos?
Podobno Superman ma być wielbionym przez prosty lud bohaterem, a tamci niezbyt. No ale właśnie uciekła im prosta kwestia w sprawie ostatnich niepowodzeń, ale to taka typowa analiza dla współczesnego Hollywood. Zawiodła pewnie promocja, a nie natłok, przecież ludzie lubią to w komiksach. Jedziemy dalej.
Cytat z Mierzwiak data grudzień 28, 2024, 00:31Wyobrażam sobie mający gdzieś miejsce na Ziemi kataklizm i ludzi z nadzieją wyczekujących na ratunek... od kogo? Od którejś z Zielonych Latarni? Wonder Woman? Flasha? Hawkgirl? Krypto? Czy może którejś z kilkudziesięciu innych postaci, które istnieją w tym świecie, a które akurat będą mieć czas, jak Narzeczona Frankensteina z Creature Commandos?
Podobno Superman ma być wielbionym przez prosty lud bohaterem, a tamci niezbyt. No ale właśnie uciekła im prosta kwestia w sprawie ostatnich niepowodzeń, ale to taka typowa analiza dla współczesnego Hollywood. Zawiodła pewnie promocja, a nie natłok, przecież ludzie lubią to w komiksach. Jedziemy dalej.
Cytat z robgordon data 28 grudnia, 2024, 10:32Nigdy nie rozumiałem tych zarzutów wobec DC, że idzie na skróty. W mojej ocenie to było sensowne rozwiązanie, a o porażce filmów przesądziły zupełnie inne przyczyny (kiedyś w dyskusji tutaj, albo raczej jeszcze na FW, pisałem o tym szczegółowo). Myślę, że podobnie będzie w przypadku obecnego Supermana. W moim odczuciu odbiór jest pozytywny, a o sukcesie (lub braku) zadecydują kampania reklamowa i oczywiście jakość samego filmu.
Nigdy nie rozumiałem tych zarzutów wobec DC, że idzie na skróty. W mojej ocenie to było sensowne rozwiązanie, a o porażce filmów przesądziły zupełnie inne przyczyny (kiedyś w dyskusji tutaj, albo raczej jeszcze na FW, pisałem o tym szczegółowo). Myślę, że podobnie będzie w przypadku obecnego Supermana. W moim odczuciu odbiór jest pozytywny, a o sukcesie (lub braku) zadecydują kampania reklamowa i oczywiście jakość samego filmu.
Cytat z Szaman data 28 grudnia, 2024, 22:44Zgłupiałem już po tym artykule. Niby opinie po kolejnych pokazach testowych Supermana są negatywne, ale w ogóle nie wynika to z przytoczonych zdań o filmie.
https://www.worldofreel.com/blog/2024/12/28/superman-buzz-not-good-following-warner-bros-screenings
Zgłupiałem już po tym artykule. Niby opinie po kolejnych pokazach testowych Supermana są negatywne, ale w ogóle nie wynika to z przytoczonych zdań o filmie.
https://www.worldofreel.com/blog/2024/12/28/superman-buzz-not-good-following-warner-bros-screenings
Cytat z Mierzwiak data 29 grudnia, 2024, 13:45Chciałbym żeby mój nowy film przypominał tak fajne produkcje jak pierwszy Kapitan Ameryka i Mumia Sommersa.
Coś tam się chyba zagubiło między słowami, a może ktoś odczuwał clickbaitową potrzebę wykreowania negatywnej atmosfery wokół filmu ale nie zauważył, że dowody mu się nie dodają. Tak czy siak, bardzo szybko, dla uspokojenia dostaliśmy odmienne głosy, co wcale nie jest podejrzane za to całkowicie wiarygodne, tak bardzo, że aż potwierdzająco kiwałem głową czytając to 🙂
https://comicbookmovie.com/superman/superman-weve-heard-much-more-positive-things-about-that-recent-screening-a215311
Chciałbym żeby mój nowy film przypominał tak fajne produkcje jak pierwszy Kapitan Ameryka i Mumia Sommersa.
Coś tam się chyba zagubiło między słowami, a może ktoś odczuwał clickbaitową potrzebę wykreowania negatywnej atmosfery wokół filmu ale nie zauważył, że dowody mu się nie dodają. Tak czy siak, bardzo szybko, dla uspokojenia dostaliśmy odmienne głosy, co wcale nie jest podejrzane za to całkowicie wiarygodne, tak bardzo, że aż potwierdzająco kiwałem głową czytając to 🙂