Disney
Cytat z Szaman data 28 października, 2025, 11:10Doniesienia z pokazu testowego Toy Story 5
https://www.filmweb.pl/news/%22Toy+Story+5%22+%E2%80%93+co+wiemy+z+pokaz%C3%B3w+testowych+filmu-163623
Doniesienia z pokazu testowego Toy Story 5
Cytat z Marek Pilarski data 11 listopada, 2025, 21:11https://www.youtube.com/watch?v=GGBgf8dcgyY
Cytat z Szaman data 11 listopada, 2025, 21:15No to mamy oficjalne otwarcie sezonu zwiastunowego! Dobry trailer, zresztą trudno zepsuć trailer z taką piosenką.
No to mamy oficjalne otwarcie sezonu zwiastunowego! Dobry trailer, zresztą trudno zepsuć trailer z taką piosenką.
Cytat z Juby data 12 listopada, 2025, 12:18#teamQuentin
Przesadzają. Już czwórka - choć mi się podobała - była najsłabszą i kompletnie zbędną częścią. Powstanie piątki przywracającej Chudego po tamtym zakończeniu brzmi bardzo źle. Zapowiada się na kolejną obok Bourne'a serię, która miała doskonałą, perfekcyjnie zakończoną trylogię, ale w pogoni za dolarami doczeka się dwóch niepotrzebnych i niesięgających do pięt poprzednikom odsłon.
W kwestii box office - seria swój peak w USA zaliczyła w 1999 roku, a globalnie w 2010. Przy obecnej kondycji Pixara obawiam się kolejnych spadków przychodów (no chyba, że dzieciaki jednak będą wyciągać rodziców, bo opinie osób z mojego pokolenia są przeważnie negatywne, masa osób uważa, że seria powinna była zakończyć się na trójce).
#teamQuentin
Przesadzają. Już czwórka - choć mi się podobała - była najsłabszą i kompletnie zbędną częścią. Powstanie piątki przywracającej Chudego po tamtym zakończeniu brzmi bardzo źle. Zapowiada się na kolejną obok Bourne'a serię, która miała doskonałą, perfekcyjnie zakończoną trylogię, ale w pogoni za dolarami doczeka się dwóch niepotrzebnych i niesięgających do pięt poprzednikom odsłon.
W kwestii box office - seria swój peak w USA zaliczyła w 1999 roku, a globalnie w 2010. Przy obecnej kondycji Pixara obawiam się kolejnych spadków przychodów (no chyba, że dzieciaki jednak będą wyciągać rodziców, bo opinie osób z mojego pokolenia są przeważnie negatywne, masa osób uważa, że seria powinna była zakończyć się na trójce).
Cytat z Szaman data 12 listopada, 2025, 12:32Sądzę, że jednak głównymi odbiorcami są dzieci i ich radość. Dla nich nie ma większego znaczenia, czy tych części jest 5, czy 10. Ucieszą ich nowe przygody tych bohaterów. Można więc zastosować trochę luźniejsze podejście niż przy krytykowaniu typowej hollywoodzkiej sequelozy.
A skoro obecnym scenarzystom w Ameryce najbardziej w głowie przemycanie problemów mniejszości, a nie przygodowych fabuł, więc Pixar z braku pomysłów trafiających do neutralnego widza i błędnych rekrutacji musi ratować się sequelami.
Sądzę, że jednak głównymi odbiorcami są dzieci i ich radość. Dla nich nie ma większego znaczenia, czy tych części jest 5, czy 10. Ucieszą ich nowe przygody tych bohaterów. Można więc zastosować trochę luźniejsze podejście niż przy krytykowaniu typowej hollywoodzkiej sequelozy.
A skoro obecnym scenarzystom w Ameryce najbardziej w głowie przemycanie problemów mniejszości, a nie przygodowych fabuł, więc Pixar z braku pomysłów trafiających do neutralnego widza i błędnych rekrutacji musi ratować się sequelami.
Cytat z Juby data 12 listopada, 2025, 14:51Myślę, że nie byłoby żadnego problemu gdyby twórcy tworzyli te filmy w myśl zasady "kolejny odcinek". Ale skoro trójkę zrobili jako ostatnią część, a potem czwórkę jako jeszcze ostatniejszą, to cierpliwość nawet najbardziej zagorzałych fanów może się wyczerpać... z tym, że do takowych się zaliczam i nie wykluczam, że znowu dorzucę od siebie dwa bilety na seans...
Myślę, że nie byłoby żadnego problemu gdyby twórcy tworzyli te filmy w myśl zasady "kolejny odcinek". Ale skoro trójkę zrobili jako ostatnią część, a potem czwórkę jako jeszcze ostatniejszą, to cierpliwość nawet najbardziej zagorzałych fanów może się wyczerpać... z tym, że do takowych się zaliczam i nie wykluczam, że znowu dorzucę od siebie dwa bilety na seans...
Cytat z Szaman data 14 listopada, 2025, 18:06https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1989374430787899584
Michael J. Fox will voice Michael J The Fox in ‘ZOOTOPIA 2’ pic.twitter.com/xKHPqYKGly
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) November 14, 2025
Cytat z Mierzwiak data 17 listopada, 2025, 18:44Wiecie że chcę skomentować oświetlenie, prawda? Do tego to wygląda jakby niebo było na tekturowej ścianie którą postawili dwa metry za plecami aktorki.
Wiecie że chcę skomentować oświetlenie, prawda? Do tego to wygląda jakby niebo było na tekturowej ścianie którą postawili dwa metry za plecami aktorki.

Cytat z Szaman data 17 listopada, 2025, 18:53Bardzo przeciętny zwiastun, wiele sztucznych elementów, a ten moment kiedy ona wchodzi i krzyczy na końcu, wygląda jak z tych oscarowych montaży od Billy'ego Crystala.
Bardzo przeciętny zwiastun, wiele sztucznych elementów, a ten moment kiedy ona wchodzi i krzyczy na końcu, wygląda jak z tych oscarowych montaży od Billy'ego Crystala.
Cytat z Ernest Kubica data 17 listopada, 2025, 19:22Cytat z Mierzwiak data listopad 17, 2025, 18:44Wiecie że chcę skomentować oświetlenie, prawda? Do tego to wygląda jakby niebo było na tekturowej ścianie którą postawili dwa metry za plecami aktorki.
To samo jest w scenie z tą tańczącą grupą. Po co robić film aktorski jak animują nawet aktorów - skaczący do morza Maul
Cytat z Mierzwiak data listopad 17, 2025, 18:44Wiecie że chcę skomentować oświetlenie, prawda? Do tego to wygląda jakby niebo było na tekturowej ścianie którą postawili dwa metry za plecami aktorki.
To samo jest w scenie z tą tańczącą grupą. Po co robić film aktorski jak animują nawet aktorów - skaczący do morza Maul
Cytat z Marek Pilarski data 17 listopada, 2025, 20:10Cytat z Mierzwiak data listopad 17, 2025, 18:44Wiecie że chcę skomentować oświetlenie, prawda? Do tego to wygląda jakby niebo było na tekturowej ścianie którą postawili dwa metry za plecami aktorki.
Kurde, nie wiedziałem, że Zendaya gra Moanę
Cytat z Mierzwiak data listopad 17, 2025, 18:44Wiecie że chcę skomentować oświetlenie, prawda? Do tego to wygląda jakby niebo było na tekturowej ścianie którą postawili dwa metry za plecami aktorki.
Kurde, nie wiedziałem, że Zendaya gra Moanę
Cytat z Juby data 18 listopada, 2025, 11:00Wygląda jak gówno i oczywiście życzę porażki... choć spodziewam się, że jak i przy tegorocznym Lilo & Stitch skończy się na tym, że jedynie ja to oleję, a w box office będzie miliard 😛
Wygląda jak gówno i oczywiście życzę porażki... choć spodziewam się, że jak i przy tegorocznym Lilo & Stitch skończy się na tym, że jedynie ja to oleję, a w box office będzie miliard 😛
Cytat z Szaman data 19 listopada, 2025, 15:12https://twitter.com/empiremagazine/status/1991145297842442539?t=wcFiJB2ASnBh1PsUTNX0Dg&s=19
https://twitter.com/empiremagazine/status/1991145297842442539?t=wcFiJB2ASnBh1PsUTNX0Dg&s=19
Cytat z Szaman data 20 listopada, 2025, 05:37Za podkładanie głosu? Interes życia i dwóch następnych żywotów.
https://www.worldofreel.com/blog/2025/11/19/frozen
Za podkładanie głosu? Interes życia i dwóch następnych żywotów.
Cytat z Marek Pilarski data 21 listopada, 2025, 20:19Bober k*rwa!
https://www.youtube.com/watch?v=PypDSyIRRSs
Bober k*rwa!
Cytat z Szaman data 22 listopada, 2025, 11:11Może te wszystkie wytwórnie jednak powinny zbankrutować, Warner i Paramount są już blisko, resztę zatopi abonamentowy model streamingu.
Może te wszystkie wytwórnie jednak powinny zbankrutować, Warner i Paramount są już blisko, resztę zatopi abonamentowy model streamingu.