aby założyć posty i tematy.

Disney

PreviousPage 17 of 18Next

Doniesienia z pokazu testowego Toy Story 5

https://www.filmweb.pl/news/%22Toy+Story+5%22+%E2%80%93+co+wiemy+z+pokaz%C3%B3w+testowych+filmu-163623

No to mamy oficjalne otwarcie sezonu zwiastunowego! Dobry trailer, zresztą trudno zepsuć trailer z taką piosenką.

#teamQuentin

Przesadzają. Już czwórka - choć mi się podobała - była najsłabszą i kompletnie zbędną częścią. Powstanie piątki przywracającej Chudego po tamtym zakończeniu brzmi bardzo źle. Zapowiada się na kolejną obok Bourne'a serię, która miała doskonałą, perfekcyjnie zakończoną trylogię, ale w pogoni za dolarami doczeka się dwóch niepotrzebnych i niesięgających do pięt poprzednikom odsłon.

W kwestii box office - seria swój peak w USA zaliczyła w 1999 roku, a globalnie w 2010. Przy obecnej kondycji Pixara obawiam się kolejnych spadków przychodów (no chyba, że dzieciaki jednak będą wyciągać rodziców, bo opinie osób z mojego pokolenia są przeważnie negatywne, masa osób uważa, że seria powinna była zakończyć się na trójce).

Sądzę, że jednak głównymi odbiorcami są dzieci i ich radość. Dla nich nie ma większego znaczenia, czy tych części jest 5, czy 10. Ucieszą ich nowe przygody tych bohaterów. Można więc zastosować trochę luźniejsze podejście niż przy krytykowaniu typowej hollywoodzkiej sequelozy.

A skoro obecnym scenarzystom w Ameryce najbardziej w głowie przemycanie problemów mniejszości, a nie przygodowych fabuł, więc Pixar z braku pomysłów trafiających do neutralnego widza i błędnych rekrutacji musi ratować się sequelami.

Myślę, że nie byłoby żadnego problemu gdyby twórcy tworzyli te filmy w myśl zasady "kolejny odcinek". Ale skoro trójkę zrobili jako ostatnią część, a potem czwórkę jako jeszcze ostatniejszą, to cierpliwość nawet najbardziej zagorzałych fanów może się wyczerpać... z tym, że do takowych się zaliczam i nie wykluczam, że znowu dorzucę od siebie dwa bilety na seans...

Żywa Moana

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Wiecie że chcę skomentować oświetlenie, prawda? Do tego to wygląda jakby niebo było na tekturowej ścianie którą postawili dwa metry za plecami aktorki.

To wygląda jakby wklejono prawdziwą aktorkę w animowaną bajkę o Moanie 🙂

Bardzo przeciętny zwiastun, wiele sztucznych elementów, a ten moment kiedy ona wchodzi i krzyczy na końcu, wygląda jak z tych oscarowych montaży od Billy'ego Crystala.

Cytat z Mierzwiak data listopad 17, 2025, 18:44

Wiecie że chcę skomentować oświetlenie, prawda? Do tego to wygląda jakby niebo było na tekturowej ścianie którą postawili dwa metry za plecami aktorki.

To samo jest w scenie  z tą tańczącą grupą. Po co robić film aktorski jak animują nawet aktorów - skaczący do morza Maul

Cytat z Mierzwiak data listopad 17, 2025, 18:44

Kurde, nie wiedziałem, że Zendaya gra Moanę

Juby, Szaman and Mierzwiak have reacted to this post.
JubySzamanMierzwiak

Wygląda jak gówno i oczywiście życzę porażki... choć spodziewam się, że jak i przy tegorocznym Lilo & Stitch skończy się na tym, że jedynie ja to oleję, a w box office będzie miliard 😛

https://twitter.com/empiremagazine/status/1991145297842442539?t=wcFiJB2ASnBh1PsUTNX0Dg&s=19

Za podkładanie głosu? Interes życia i dwóch następnych żywotów.

https://www.worldofreel.com/blog/2025/11/19/frozen

Bober k*rwa!

Co się stało z Pixarem. . . : (

Może te wszystkie wytwórnie jednak powinny zbankrutować, Warner i Paramount są już blisko, resztę zatopi abonamentowy model streamingu.

Juby has reacted to this post.
Juby
PreviousPage 17 of 18Next