Dune
Cytat z Marek Pilarski data 9 września, 2020, 18:11No i nie ma. :/
No i nie ma. :/
Cytat z Marek Pilarski data 9 września, 2020, 18:24Ten znowu szybszy. 😛
Ten znowu szybszy. 😛
Cytat z Szaman data 9 września, 2020, 18:25Jakoś mi to zupełnie obojętne. Fatalnie dobrali muzykę, miałem wrażenie oglądania zapowiedzi serialu o drużynie futbolowej. Aktorzy lunatykują w tych szarościach, no nie jest to coś na co będę czekał z wypiekami na twarzy.
Jakoś mi to zupełnie obojętne. Fatalnie dobrali muzykę, miałem wrażenie oglądania zapowiedzi serialu o drużynie futbolowej. Aktorzy lunatykują w tych szarościach, no nie jest to coś na co będę czekał z wypiekami na twarzy.
Cytat z Marek Pilarski data 9 września, 2020, 18:37Wygląda bardzo ładnie, muzyka mi się podoba, i przynajmniej wiadomo, o co chodzi w tym filmie, a nie tak jak u Nolana. 😛
Wygląda bardzo ładnie, muzyka mi się podoba, i przynajmniej wiadomo, o co chodzi w tym filmie, a nie tak jak u Nolana. 😛
Cytat z Janko data 9 września, 2020, 18:54Dobrze to wygląda. Oczywiście w porównaniu z wersją Lyncha widać większy budżet, a i o jakość samego filmu też nie ma się co martwić.
Dobrze to wygląda. Oczywiście w porównaniu z wersją Lyncha widać większy budżet, a i o jakość samego filmu też nie ma się co martwić.
Cytat z ALIEN_K data 9 września, 2020, 20:09Zwiastun Dunc mi się spodobał. Ładnie to wygląda. Muzyka? Bardziej radosna niż wszystko co zrobił do tej pory Villeneuve.
Zwiastun Dunc mi się spodobał. Ładnie to wygląda. Muzyka? Bardziej radosna niż wszystko co zrobił do tej pory Villeneuve.
Cytat z robgordon data 9 września, 2020, 20:16Wygląda to bardzo dobrze, podobają mi się te mniej określone kolory. Myślę, że to będzie przepiękna, epicka opowieść. Ale zgodzę się, że muzyka jest jakaś od czapy.
Wygląda to bardzo dobrze, podobają mi się te mniej określone kolory. Myślę, że to będzie przepiękna, epicka opowieść. Ale zgodzę się, że muzyka jest jakaś od czapy.
Cytat z robgordon data 9 września, 2020, 21:28A tak w ogóle, była mowa o dwóch częściach. Coś zostało z tego pomysłu? Tytuł (bez żadnej cyferki, podtytułu) raczej tego nie zapowiada.
A tak w ogóle, była mowa o dwóch częściach. Coś zostało z tego pomysłu? Tytuł (bez żadnej cyferki, podtytułu) raczej tego nie zapowiada.
Cytat z Fandorin data 9 września, 2020, 22:09Cytat z robgordon data Wrzesień 9, 2020, 21:28A tak w ogóle, była mowa o dwóch częściach. Coś zostało z tego pomysłu? Tytuł (bez żadnej cyferki, podtytułu) raczej tego nie zapowiada.
Właśnie! I te dwa filmy miały być na podstawie całego cyklu czy jednej książki?
Sam zwiastun słaby, za długi, bez emocji. Ale na film czekam mimo wszystko. Mam nadzieję, że nie przeniosą.
Cytat z robgordon data Wrzesień 9, 2020, 21:28A tak w ogóle, była mowa o dwóch częściach. Coś zostało z tego pomysłu? Tytuł (bez żadnej cyferki, podtytułu) raczej tego nie zapowiada.
Właśnie! I te dwa filmy miały być na podstawie całego cyklu czy jednej książki?
Sam zwiastun słaby, za długi, bez emocji. Ale na film czekam mimo wszystko. Mam nadzieję, że nie przeniosą.
Cytat z Szaman data 10 września, 2020, 06:49Akurat pojawił się artykuł, sequel nie dostał jeszcze oficjalnego zielonego światła, ale scenariusz jest w przygotowaniu
https://collider.com/dune-two-movies-sequel-explained-reason-why-denis-villeneuve/?amp&__twitter_impression=true
Akurat pojawił się artykuł, sequel nie dostał jeszcze oficjalnego zielonego światła, ale scenariusz jest w przygotowaniu
Cytat z robgordon data 10 września, 2020, 13:09Cytat z Szaman data Wrzesień 9, 2020, 22:10Pssst. Jak pod sobą sobie odpowiadacie to nie ma sensu cytować, będzie czytelniej
A ja nie obiecuję poprawy 😉 Tak łatwo bowiem się nie da. Czasem, zanim skończę pisać swój komentarz, zdążą pojawić się następne. Tak było chociażby wczoraj, w temacie oskarowym. Skąd mam wiedzieć, że akurat ktoś czegoś nie pisze?
Cytat z Szaman data Wrzesień 9, 2020, 22:10Pssst. Jak pod sobą sobie odpowiadacie to nie ma sensu cytować, będzie czytelniej
A ja nie obiecuję poprawy 😉 Tak łatwo bowiem się nie da. Czasem, zanim skończę pisać swój komentarz, zdążą pojawić się następne. Tak było chociażby wczoraj, w temacie oskarowym. Skąd mam wiedzieć, że akurat ktoś czegoś nie pisze?
Cytat z Janko data 11 września, 2020, 11:24Fajne porównanie scen z zwiastuna nowej Diuny z odpowiednimi scenami z filmu Lyncha
https://www.youtube.com/watch?v=CcZPZGq3Zy8
Poprzednik dobrze się trzyma, szczególnie pod względem kolorystyki, ale już scena walki z polem siłowym dużo lepsza w filmie Villeneuve'a.
Fajne porównanie scen z zwiastuna nowej Diuny z odpowiednimi scenami z filmu Lyncha
Poprzednik dobrze się trzyma, szczególnie pod względem kolorystyki, ale już scena walki z polem siłowym dużo lepsza w filmie Villeneuve'a.
Cytat z Mierzwiak data 12 września, 2020, 01:04Jeszcze przed pandemią uważałem że Diuna będzie klapą, może nawet większą niż BR2049. Niestety jeśli film ukaże się w dodatkowo ograniczonych warunkach (a i tak nie wiadomo jak to wszystko będzie wyglądać w przyszłym roku, bo przecież wiadomo że WB nie wypuści w przeciągu kilku dni dwóch tak dużych tytułów, po co więc przesunęli WW84 ale nie ruszyli Diuny?) to skończy sie to katastrofą i już teraz wyobrażam sobie Diunę jako jeden z film który nie doczeka się domknięcia swojej fabuły, nie mówiąc już o potencjalnych ekranizacjach kolejnych powieści.
Jeszcze przed pandemią uważałem że Diuna będzie klapą, może nawet większą niż BR2049. Niestety jeśli film ukaże się w dodatkowo ograniczonych warunkach (a i tak nie wiadomo jak to wszystko będzie wyglądać w przyszłym roku, bo przecież wiadomo że WB nie wypuści w przeciągu kilku dni dwóch tak dużych tytułów, po co więc przesunęli WW84 ale nie ruszyli Diuny?) to skończy sie to katastrofą i już teraz wyobrażam sobie Diunę jako jeden z film który nie doczeka się domknięcia swojej fabuły, nie mówiąc już o potencjalnych ekranizacjach kolejnych powieści.
Cytat z Szaman data 12 września, 2020, 07:14Rozglądając się po sieci mam wrażenie, że zainteresowanie jest niby spore, ale jednocześnie głównie wśród nastolatków zafascynowanych parą Chalamet-Zendaya. Wędka zarzucona poprawnie, ale czy będą oni polecać sobie gotowe dzieło? Śmiem wątpić.
Wydaje mi się, że uznali, że Wonder i Diuna to filmy skierowane do dwóch różnych grup docelowych, a pustki w sezonie świątecznym dają większą nadzieję na lepsze wpływy filmu Denisa. W każdej chwili wajcha może jednak mocno przestawić się na walkę o opóźnione nominacje do Oscara, wtedy grudzień jest im raczej niepotrzebny.
Rozglądając się po sieci mam wrażenie, że zainteresowanie jest niby spore, ale jednocześnie głównie wśród nastolatków zafascynowanych parą Chalamet-Zendaya. Wędka zarzucona poprawnie, ale czy będą oni polecać sobie gotowe dzieło? Śmiem wątpić.
Wydaje mi się, że uznali, że Wonder i Diuna to filmy skierowane do dwóch różnych grup docelowych, a pustki w sezonie świątecznym dają większą nadzieję na lepsze wpływy filmu Denisa. W każdej chwili wajcha może jednak mocno przestawić się na walkę o opóźnione nominacje do Oscara, wtedy grudzień jest im raczej niepotrzebny.