aby założyć posty i tematy.

Dune

PreviousPage 15 of 32Next

Ostateczny dowód na upadek cywilizacji zachodu.

Spór o Denisie na Camerimage i Diunie 2

https://sporwkinie.blogspot.com/2021/11/villeneuve-w-toruniu-diuna-czesc-2.html?m=1

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Ostatnio daty premier na nośnikach zaczęły się mocno rozjeżdżać, przykładowo we Włoszech na płytach Diuna wychodzi już 9 grudnia.

Lista dodatków:

• The Royal Houses

• Filmbooks: House Atreides

• Filmbooks: House Harkonnen

• Filmbooks: The Spice Melange

• lnside Dune - The Training Room

• Inside Dune: The Space Harvester

• Inside Dune: The Sardaukar Battle

• Building the Ancient Future

• My Desert, My Dune

• Constructing the Orniyhropters

• Designing the Sandworm

• Beware the Baron

• Wardrobe From Another World

• A New Soundscape

Scen usuniętych, oczywiście, brak, więc albo Denis nie chce żebyśmy je zobaczyli, albo Warner zostawił je na kolejne wydanie, czyli nieuniknioną edycję specjalną na po premierze Part Two, w skład której wejdą oba filmy. Raczej to pierwsze? Póki co żaden jego film nie miał scen usuniętych w dodatkach.

Kuba has reacted to this post.
Kuba

Ujęcia z paru ostatnio wyciekały do sieci..

Ja generalnie nie lubię samych scen wyciętych wrzuconych gdzieś na płycie. Więc jakoś bardzo nie narzekam i ciągle żyje nadzieja na jakąś tam wersję rozszerzoną 😛

Diuna doczłapała w końcu do $100 mln w Ameryce..

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Dobrze, że nie wyszło 😉

Za to wersji Davida Leana nadal jest mi szkoda.

Techniczna ciekawostka, podobno Denis ma odświeżyć ekipę artystyczną i nowym człowiekiem odpowiedzialnym za projekty wnętrz i lokacji będzie Shane Vieau który dość mocno odchodzi od stylu preferowanego przez większość drużyny Denisa bo do tej pory pracował przy filmach Del Toro jak Shape of Water, Crimson Peak, Nightmare Alley, ale także przy Mortal Engines, IT 2 czy Ewolucji planety małp.

O tyle fajne info, że w 2 części powinniśmy zobaczyć kilka Sicz fremenskich, wnętrza statku Imperatora, więcej Giedi Prime. Nie żebym spodziewał się drastycznego odejścia od dotychczasowego stylu, ale może w kwestii wystroju wnętrz Denis nieco odejdzie od minimalizmu i zobaczymy nieco bardziej pomysłowe projekty tych lokacji.

Żeby tylko nie poprzestawać na suchej informacji. Zastanawiałem się ostatnio czy przy dwójce ekipa pozostanie przy technikach tworzenia efektów sprawdzonych przy 1 czy użyje Stagecraftu i technologii z Mandaloriana.

Po Twitterze (pierwotne źródła chyba francuskie) krążą plotki, że w walce o role Feyda są trzy osoby: Tom Holland, Robert Pattinson i Harry Styles.

Hollanda nie chcę równie mocno co Keoghana. Pattinson byłby super, ale wymarzoną opcją byłby kompletnie nieznany aktor. Względnie byłbym zaciekawiony castingiem Stylesa bo gdyby jego Denis wybrał to już byłby serio jakiś znak, że w gościu drzemie niemały talent aktorski.

Jak wyżej.

Swoją drogą akurat wczoraj pomyślałem kto mógłby zagrać tę postać i moje myśli też popłynęły w kierunku Roberta.

Na zdjęciach z najnowszej sesji foto Pattinson faktycznie wyglada jak Sting w poprzedniej Diunie. Z kolei muzyczne doświadczenia wokalisty The Police sugerują Stylesa 😉

Może to i za piękne było aby miał dwie nominacje do Oscara za reżyserię i obydwie za fantastykę. Kojarzę, że Spielberg zaliczył coś takiego ze swoimi pierwszymi nominacjami, jeśli podciągniemy Poszukiwaczy zaginionej arki pod fantastykę, za sprawą Arki Przymierza. Jego pierwsze trzy reżyserskie nominacje to Bliskie spotkania trzeciego stopnia, Poszukiwacze zaginionej arki i E.T.

A teraz przeczytajcie na głos tytuły tych trzech blockbusterów i zestawcie je z marudzeniem, że głównej nominacji nie dostało No Way Home i No Time To Die 🙂

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Dostanie za drugą część... jeśli mu ona wyjdzie lepiej niż te wczorajsze naleśniki..

Cytat z Szaman data luty 9, 2022, 20:27

Może to i za piękne było aby miał dwie nominacje do Oscara za reżyserię i obydwie za fantastykę. Kojarzę, że Spielberg zaliczył coś takiego ze swoimi pierwszymi nominacjami, jeśli podciągniemy Poszukiwaczy zaginionej arki pod fantastykę, za sprawą Arki Przymierza. Jego pierwsze trzy reżyserskie nominacje to Bliskie spotkania trzeciego stopnia, Poszukiwacze zaginionej arki i E.T.

A teraz przeczytajcie na głos tytuły tych trzech blockbusterów i zestawcie je z marudzeniem, że głównej nominacji nie dostało No Way Home i No Time To Die 🙂

Jackson miał dwie nominacje za reżyserię do fantastyki. Pewnie Nolan się doczlapie kiedyś. No i myślę, że generalnie Villeneuve mając w perspektywie Clarka i Dune 2 ma szansę jeszcze podbijać

PreviousPage 15 of 32Next