aby założyć posty i tematy.

Dune

PreviousPage 17 of 32Next

Genialny casting.

Genialny i niespodziewany. Sądziłem, że obsadzą kogoś maks w okolicy pięćdziesiątki.

I akurat Walken. Nie pamiętam kiedy ostatnio grał w czymś równie pierwszoligowym.

Mam nadzieję jednak że castingi Pugh i Walkena sugerują poszerzenie wątku Corrinow. Zdziwiłbym się gdyby takie castingi dotyczyły jednej sceny, zwłaszcza że Pugh miałaby pewnie z trzy linijki tekstu i żadnej gwarancji powstania sequela mimo wszystko. Więc liczę na więcej o nich bo to jedne z moich ulubionych postaci.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

https://variety.com/2022/film/news/dune-part-two-lea-seydoux-lady-margot-1235299805/

Lea Seydoux zagra Lady Margot.

Production Weekly podało, że Jon Voight jest w obsadzie. Ale zakładam fejk.

Nie cancelowali go czasem już?

Wielokrotnie, ale pojawi się u Coppoli więc chyba bez większych rezultatów.

Niemniej no w Diunie nie wiem kogo miałby niby grać więc zakładam że PW się myli w tym przypadku.

Minimalna różnica dla nas, ale przy tempie prac Villeneuva miesiąc to mnóstwo czasu. Szum oscarowy powinien też być mocniejszy.

Na razie Pugh już jest w Budapeszcie i według plotek także Walken. A sporo zdjęć będzie kręconych we Włoszech i chyba pokażą stolicę Imperium.

Mierzwiak

Sprostowanie: jutro zaczynają rzeczywiście kręcić we Włoszech, ale zdjęcia z obsadą startują 21 lipca na Węgrzech.

Cytat z Szaman data lipiec 14, 2022, 19:26

https://twitter.com/DEADLINE/status/1547646789049675777

Widziałem Climax, ale kompletnie nie pamiętam kto tam grał oprócz Zośki Butelki.

Ufff, w końcu wymęczyłem powieść do końca.

O ile w pierwszym filmie zmiany polegały głównie na kolejności niektórych wydarzeń, wyrzuceniu wielu scen i rozbudowaniu ataku na stolicę, tak w drugim spodziewam się gigantycznych zmian. Grana przez Zendayę Chani nie ma w powieści nic do roboty, bohaterka Pugh to w zasadzie statystka która wypowiada chyba jedno, może dwa zdania, a kluczowe wydarzenia są tak antyklimatyczne i skrótowe, że bardziej chyba się nie dało. Zakończenie jest jakby otwarte, urwane, powieść zostawia widza z, co prawda świetnym, ale po prostu dialogiem, bez zagłębiania się w to, co stanie się choćby i za 10 minut, nie wspominając o bardziej odległej przyszłości. Cholernie specyficzna powieść, na pewno nie dla każdego.

Dlatego nie dziwie się, że Denis chce zrobić Mesjasza jako 3 film. Zgadzam się z nim, że Mesjasz jest niezbędny do domknięcia historii pierwszej części i podróży tych bohaterów i im więcej czasu mija tym bardziej to dostrzegam. A względnie nie lubie Mesjasza, chociaż drugi raz gdy go czytałem był znacznie przyjemniejszy. Jest to kompletnie niefilmowa powieść przy tym.

Przy drugim filmie Denisa spodziewam się, że samej kinowej zabawy na pustyni będzie mnóstwo i to będzie dominować. Jestem bardzo ciekaw czy zachowają wydarzenia z siczy pod koniec gdy Paul wysadza Mur...

Podobnie jak ich podejścia do, ciągle nieobsadzonej, Ali. Bez wątpienia większą rolę będzie miała Margot a i po Irulanie się tego spodziewam - ona sama jest świetną postacią i kolejne dwa tomy oddają jej sprawiedliwość, szczególnie "Dzieci Diuny".

Mierzwiak

Deadline podaje, że serial żyje i jest na etapie castingu.

Może jednak faktycznie żyje

Najważniejszy news panelu Disneya? Pugh się nie pojawiła bo kręci Dune. W takim razie chyba faktycznie jej rola będzie drastycznie powiększona.

PreviousPage 17 of 32Next