aby założyć posty i tematy.

Dune

PreviousPage 20 of 32Next
Cytat z Szaman data maj 2, 2023, 17:27

Nie spodziewałem się tak dobrego plakatu. Byłaby z tego porządna okładka w wypożyczalni.

Pierwsze postery pierwszej części były jednak lepsze.

To tylko znowu ładny wstęp do paskudnego finalnego plakatu 🙂

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Jakoś inaczej wyobrażałem sobie jazdę na czerwiu po tych wszystkich zachwytach z Cinema Conu. Może za dużo naoglądałem się Wstrząsów 🙂 Dobry zwiastun, ale wcale nie czuć w nim aż tyle epickości, podniosłości i tych wszystkich niesamowitych rzeczy o których zaraz napiszecie 🙂

Może na wielkim ekranie zrobiło to większe wrażenie 🙂

Widzę tu ten sam klimat co w pierwszym filmie, i dobrze. Mniam!

Cytat z Szaman data maj 3, 2023, 17:06

Jakoś inaczej wyobrażałem sobie jazdę na czerwiu po tych wszystkich zachwytach z Cinema Conu. Może za dużo naoglądałem się Wstrząsów 🙂 Dobry zwiastun, ale wcale nie czuć w nim aż tyle epickości, podniosłości i tych wszystkich niesamowitych rzeczy o których zaraz napiszecie 🙂

Podkresle że to żadna złośliwość ale mam wrażenie Szaman, że od dłuższego czasu to twoja standardowa reakcja na większość zwiastunów. Nie sądzisz że nieco źle interpretujesz często te zachwyty?

Spoko, nie odbieram tego jako złośliwość 🙂 Prawdopodobnie to jakieś chwilowe wypalenie, zdarzają mi się takie momenty.

Trzeba pamiętać, że jednak zwiastunu na telefonie czy komputerze nie odbierzemy tak jak w IMAXie 😉

Plus warto pamiętać że identyczny zarzut był do zwiastunów jedynki. Jak wyglądał ostateczny produkt, wszyscy wiemy. Ja się tym kieruje. Wiem co Denis umie zrobić i wiem co potrafi wyciągnąć w pełnym obrazie. Patrze na te urywki i pomysły i już zacieram ręce. Bo nawet nieco łopatologiczna czerń i biel sprawia, że Feyd wygląda absolutnie powalajaco

Mierzwiak

Jeśli chodzi o wrażenia wizualne zacytuję pierwsze słowa z zwiastuna: "it's breathtaking".

Nie wiem o co Wam chodzi. Na TV w domu to wygląda przekozacko. Więc pewnie w IMAX-ie można się posikać.

Ze wszystkich ujęć najbardziej podoba mi się tutaj najazd kamery na Ferguson siedzącą w tym koszu.

Mierzwiak
Cytat z robgordon data maj 3, 2023, 18:53

Nie wiem o co Wam chodzi. Na TV w domu to wygląda przekozacko. Więc pewnie w IMAX-ie można się posikać.

E tam "Wam". To ja tutaj jestem marudą, niszczycielem dobrej zabawy 🙂

Cytat z Szaman data maj 3, 2023, 19:00
Cytat z robgordon data maj 3, 2023, 18:53

E tam "Wam". To ja tutaj jestem marudą, niszczycielem dobrej zabawy 🙂

Ano w sumie tak 😉

4K:

Cytat z Marek Pilarski data maj 3, 2023, 18:57

Ze wszystkich ujęć najbardziej podoba mi się tutaj najazd kamery na Ferguson siedzącą w tym koszu.

To mnie chyba ujęcie na Paula i Feyda przed walką. Ale czarnobiałe na niewyraźną postać w tle, Margot i Feyda..wszystko świetne. Nawet tak w teorii oklepane ujęcie jak Paul nad tłumem wygląda tu pięknie.

Poza tym absolutnie mnie zniewalają stroje kobiece. Są przedziwnym połączeniem absurdu z typową dla Villeneueva stylistyką. Jessica i Irulana wyglądają genialnie. Przebieram nogami na myśl o Shaddamie.

Swoją drogą dosłownie NIC nie wiemy o Ali, zaczynam nawet spodziewać się jakiegoś wycięcia.

Cytat z Kuba data maj 5, 2023, 00:02

Swoją drogą dosłownie NIC nie wiemy o Ali, zaczynam nawet spodziewać się jakiegoś wycięcia.

Oby 😛 Parę naprawdę świetnych i ciekawych rzeczy wyleciało z pierwszej części więc takie blurby tym bardziej należy porzucić i skupić się na Chani; w powieści nie była zbyt porywająca.

EDIT: Kurfa, pomyliłem imiona. Myślałem, że piszesz o tej jego jakby drugiej fremeńskiej żonie 🙂 Alia musi być, po co w takim razie ciąża Jessiki w pierwszym filmie?

Bo Denis planuje trzecią część 😉

Szczerze moja teoria na razie jest grubymi nićmi szyta. Wiemy, że druga  część zaczyna się bez przeskoku czasowego, natomiast widzimy sceny z zupełnie inną fryzurą Hallacka, widzimy, że Paul ma oczy ibada. W takim razie jest to sugestia, że jakiś przeskok nastąpi później. Podobnie zresztą sugeruje Irulana nagrywająca swoją kronikę. Więc może. Natomiast nie zdziwie się jeśli Villeneuve przeniesie Alie do ostatniej części, bo jednak ona sama w książce jest głównie wprowadzana i wyobrażam sobie nawet ciekawszy scenariusz z jej rozwinięciem właśnie w Mesjaszu. Szczególnie, że w Part Two fajnie byłoby poświęcić sporo miejsca, poza Feydem, również Shaddamowi, który ma okazje wnieść sporo ciekawej perspektywy - zwłaszcza, jeśli Denis zwróci uwagę na takie rzeczy jak sugestie, że Imperator posiadał zdolność przepowiadania przyszłości, co pozwala na dodanie fajnych kontekstów do jego walki z Paulem.

Co do Chani. Moje największe pytanie brzmi - czy Villeneuve i Spaiths mają na tyle duże jaja by

Spoiler
pokazać Paula pozwalającego Sardaukarom zabić swojego syna

Zwiastun już notuje lepsze wyniki niż Barbie, Hunger Games czy Marvels 🙂

Mierzwiak

PreviousPage 20 of 32Next