aby założyć posty i tematy.

Dune

PreviousPage 22 of 32Next

‘Dune: The Sisterhood’: Olivia Williams & Jodhi May Join Max Series In Recastings As Anna Foerster Boards As New Director

Obecny cut filmu ma 3h i 15 minut. Na pewno akurat w tym przypadku skrócą, tradycyjnie mam nadzieję, że nie za bardzo, zwłaszcza, że ciągle opłakuje wycięte sceny z Diuny 1.

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Diuna 2 przesunięta na 15 marca 2024

https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-news/dune-part-two-release-date-1235543945/?fbclid=IwAR1kqe2ENlTAL0G9AplL4MrgMOgYuZt2CBkDh-OV3BJf3wsHgKsagmVkVq0

Czyli jutrzejsza okładka Empire będzie tylko na pocieszenie. Ale im się trafiło. To jest dobra wiadomość tylko dla Barbie i Oppenheimera, można już założyć, że podzielą między sobą techniczne Oscary.

Ja wiem, że potem notki z promocji o tym jak wspaniale było na planie krążą po twitterowych tabloidach w stylu Discussing Film, ale chyba przeceniana jest moc czerwonego dywanu w promocji superprodukcji.

Albo ja już tak odkleiłem się od świata i ktoś naprawdę ekscytuje się tymi marketingowymi bzdurkami o współtowarzyszach promocyjnej niedoli czy desperackim szukaniu poklasku obietnicą sequela bardziej lubianego filmu.

Według mnie strajk jest wygodną wymówką, po prostu po tylu tegorocznych klapach Warner miałby problem z budżetem na marketing dla tak dużego tytułu jak Diuna. Co prawda Barbie rozbiła bank, ale jeden film nie jest w stanie odrobić aż takich strat.

Cytat z Szaman data sierpień 25, 2023, 00:01

Ja wiem, że potem notki z promocji o tym jak wspaniale było na planie krążą po twitterowych tabloidach w stylu Discussing Film, ale chyba przeceniana jest moc czerwonego dywanu w promocji superprodukcji.

Albo ja już tak odkleiłem się od świata i ktoś naprawdę ekscytuje się tymi marketingowymi bzdurkami o współtowarzyszach promocyjnej niedoli czy desperackim szukaniu poklasku obietnicą sequela bardziej lubianego filmu.

Tak, odkleiłeś się 😉 Już nie raz pisałem, że mamy tutaj wykolejone spojrzenie na świat kina. Jest cała masa niedzielnych widzów, którzy nie zaglądają na FW, o zagranicznych portalach nie wspominając. Nie wiedzą, że istnieje jakiś film, zanim im nie pomachasz przed twarzą czerwoną płachtą. A to oni (i ci niezdecydowani), są języczkiem u wagi, którzy decydują czasem o być, albo nie być danego tytułu. Dla nich są wywiady w telewizjach śniadaniowych (DDTVN potrafi o filmie trąbić tygodniami), tytuły na plotkarskich serwisach czy okładki w gazetach.

Btw, D2 miała potencjał na bycie moim numerem 1 tego roku. A tak, wyścig już pewnie zakończony. Z całym szacunkiem dla Finchera czy Scorsese nie wierzę, że przebiją (oczywiście w moim prywatnej opinii) SM i Oppiego. Choć przyjemnie byłoby zostać zaskoczonym.

Cytat z Mierzwiak data sierpień 25, 2023, 07:02

Według mnie strajk jest wygodną wymówką, po prostu po tylu tegorocznych klapach Warner miałby problem z budżetem na marketing dla tak dużego tytułu jak Diuna. Co prawda Barbie rozbiła bank, ale jeden film nie jest w stanie odrobić aż takich strat.

No i jeszcze kwestia nagród. Chyba nie do końca liczyli się z tym, że Barbie będzie aż takim fenomenem i mocnym graczem w sezonie nagród. Oni mają jeszcze Kolor purpury, który pewnie też ma zgarnąć dla nich kilka nominacji. Z D2 mieliby więc aż trzy duże filmy w wyścigu oscarowym, a w ostatnich latach udawało im się umieszczać chyba tylko jeden film w głównej kategorii. Generalnie więcej niż dwa filmy jednego studia w BP to rzadkość, choć nie jestem pewien, czy w ogóle kiedyś takie coś się wydarzyło od czasu rozszerzenia kategorii. Kampania oscarowa też swoje kosztuje..

Szaman and Mierzwiak have reacted to this post.
SzamanMierzwiak
Cytat z Mierzwiak data sierpień 25, 2023, 07:02

Zgodnie ze słowami dyrektora IMAXa Warner właśnie utopi kolejne duże pieniądze już zainwestowane w ten film i jego promocje czy chociażby kontrakty m.in. z IMAXem. Więc ja tam zakładam, że to jest raczej taktyka negocjacyjna, bo nikomu w branży nie będzie zależało na porażce Diuny, a ta została wyrzucona na znacznie gorszy termin. Teraz w listopadzie, na świeżo po świetnej do tej pory akcji promocyjnej, przy braku konkurencji, szansę były duże. Marzec jest znacznie gorszym okresem. A ewentualne straty WB i tak dzieli z Legendary.

Aż trzy okładki w pustkę

Nie w temacie, ale ostatnio w Świecie Książki widziałem Monopoly Opole, co mnie bardzo zaskoczyło. 😛

Monopole?

Szaman has reacted to this post.
Szaman

https://twitter.com/portal_immersja/status/1720124428816617515

HBO zapowiedziało premierę na jesień 2024 i podobno zdjęcia są na ukończeniu, bo serialu nie dotknął strajk.

Jedyna duża zmiana obsadowa chyba to Olivia Williams, bo Emily Watson, Travis Fimmel, Mark Strong etc. chyba w ekipie pozostali.

robgordon has reacted to this post.
robgordon
PreviousPage 22 of 32Next