Dune
Cytat z robgordon data 15 maja, 2024, 17:15Bene Gesserit to wdzięczny materiał na serial, gdzie istotą będą różne zakulisowe, wątpliwe moralnie gierki. Jestem zainteresowany.
Bene Gesserit to wdzięczny materiał na serial, gdzie istotą będą różne zakulisowe, wątpliwe moralnie gierki. Jestem zainteresowany.
Cytat z Szaman data 21 maja, 2024, 22:47https://twitter.com/hbomaxpolska/status/1793014884482887993?t=Pmj6BAUtpFOE0wxm2Zh8ew&s=19
Przyjmij wezwanie.#DiunaCzęśćDruga już jest w HBO Max! pic.twitter.com/KF4ecu6vjV
— HBO Max Polska (@hbomaxpolska) May 21, 2024
Cytat z Mierzwiak data 17 czerwca, 2024, 10:35Zebrałem się wczoraj w końcu nie tylko na obejrzenie niedawno kupionej drugiej Diuny na UHD, ale zrobiłem sobie maratonik obu filmów, z przerwą na godzinny spacer z piesełem.
Kapitalnie się to ogląda w takiej formie, oba filmy tworzą niezwykle spójną, pięknie płynącą całość.
Zebrałem się wczoraj w końcu nie tylko na obejrzenie niedawno kupionej drugiej Diuny na UHD, ale zrobiłem sobie maratonik obu filmów, z przerwą na godzinny spacer z piesełem.
Kapitalnie się to ogląda w takiej formie, oba filmy tworzą niezwykle spójną, pięknie płynącą całość.
Cytat z Mierzwiak data 29 czerwca, 2024, 17:21Jeśli to rzeczywiście kolejna Diuna, choć nie bardzo wiem po co mieliby to ukrywać zamiast świeżo po Part Two zacząć budować hajp, to nie mam wątpliwości, który z tych filmów odniesie większy sukces.
https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1806781204513038366
Jeśli to rzeczywiście kolejna Diuna, choć nie bardzo wiem po co mieliby to ukrywać zamiast świeżo po Part Two zacząć budować hajp, to nie mam wątpliwości, który z tych filmów odniesie większy sukces.
Denis Villeneuve’s next film, which might be ‘DUNE 3’, and a new ‘STAR WARS’ film will now release on the same day, December 18, 2026.
See what other movies are releasing soon: https://t.co/yE0mtSFHLj pic.twitter.com/Qi7y2cFwCY
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) June 28, 2024
Cytat z Szaman data 29 czerwca, 2024, 18:01Nie wierzę, że to Diuna. Warner musiałby wiedzieć, ze Mandalorian i Grogu są w dużych opałach.
Nie wierzę, że to Diuna. Warner musiałby wiedzieć, ze Mandalorian i Grogu są w dużych opałach.
Cytat z Szaman data 30 czerwca, 2024, 09:36O, czyli jednak prawdopodobne, że to jest trzecia Diuna na święta, a Star Wars w kolejnych kłopotach.
https://twitter.com/worldofreel/status/1807183813304336517
O, czyli jednak prawdopodobne, że to jest trzecia Diuna na święta, a Star Wars w kolejnych kłopotach.
Denis Villeneuve's DUNE: MESSIAH to start production in August 2025.
(via @DanielRPK)https://t.co/cPURWNTaXR pic.twitter.com/L3Tou50jUM
— Reel Updates (@worldofreel) June 29, 2024
Cytat z Kuba data 1 lipca, 2024, 16:41Szkoda. Głównie dlatego, że Diuna i tak by powstała (a teraz Fraserowi nachodzić się będą harmonogramy tego i Batmana) a wiele innych projektów Denisa może przepaść na dobre.
Szkoda. Głównie dlatego, że Diuna i tak by powstała (a teraz Fraserowi nachodzić się będą harmonogramy tego i Batmana) a wiele innych projektów Denisa może przepaść na dobre.
Cytat z Szaman data 1 lipca, 2024, 17:00Chcą kuć żelazo póki gorące. Nie ma co się oszukiwać, popularność Diuny napędzają także nastolatki, którym może się znudzić za trzy lata, albo i wcześniej.
Chcą kuć żelazo póki gorące. Nie ma co się oszukiwać, popularność Diuny napędzają także nastolatki, którym może się znudzić za trzy lata, albo i wcześniej.
Cytat z Szaman data 1 lipca, 2024, 19:25Moim zdaniem to żadna ujma. 70% rzeczy o których tu dyskutujemy trzyma się dzięki popularności wśród nastolatków. 20 lat temu Władca pierścieni, rzecz przecież słusznie i ogromnie doceniana, wystrzeliła dzięki modzie wśród 16-latków do których sam się zaliczałem. To młody, filmowy Twitter promuje Chalameta, Zendayę, czy Butlera i wybiera ich na swoje gwiazdy.
Moim zdaniem to żadna ujma. 70% rzeczy o których tu dyskutujemy trzyma się dzięki popularności wśród nastolatków. 20 lat temu Władca pierścieni, rzecz przecież słusznie i ogromnie doceniana, wystrzeliła dzięki modzie wśród 16-latków do których sam się zaliczałem. To młody, filmowy Twitter promuje Chalameta, Zendayę, czy Butlera i wybiera ich na swoje gwiazdy.
Cytat z Marek Pilarski data 1 lipca, 2024, 20:29Czy ostatnio nie doszliśmy do wniosku, że social media to bańka, w której popularność osoby/produktu/marki nie ma najczęściej przełożenia na faktyczny sukces? 😛
Czy ostatnio nie doszliśmy do wniosku, że social media to bańka, w której popularność osoby/produktu/marki nie ma najczęściej przełożenia na faktyczny sukces? 😛
Cytat z Mierzwiak data 1 lipca, 2024, 20:45No dokładnie, gdzie byli fani Zendajki gdy do kin wchodzili Challengers? Z kolei fani Butlera tak tłumnie ruszyli na The Bikeriders, że 3 tygodnie po premierze kinowej film ma trafić na PVOD.
Pozostając jednak przy Diunie, jeśli Denis chce skończyć na pseudo-trylogii, i ma na kontynuację pomysł (a po zmianach w stosunku do oryginału widać, że tak jest), to jak najbardziej powinien to być jego następny film póki ten świat i jego bohaterowie są jeszcze świeżo w pamięci widzów, o ucięciu Part Two w dość dramatycznym momencie nie wspominając. Nie zostawia się widzów z takim zakończeniem tylko po to, by wrócić po nie wiadomo ilu latach.
No dokładnie, gdzie byli fani Zendajki gdy do kin wchodzili Challengers? Z kolei fani Butlera tak tłumnie ruszyli na The Bikeriders, że 3 tygodnie po premierze kinowej film ma trafić na PVOD.
Pozostając jednak przy Diunie, jeśli Denis chce skończyć na pseudo-trylogii, i ma na kontynuację pomysł (a po zmianach w stosunku do oryginału widać, że tak jest), to jak najbardziej powinien to być jego następny film póki ten świat i jego bohaterowie są jeszcze świeżo w pamięci widzów, o ucięciu Part Two w dość dramatycznym momencie nie wspominając. Nie zostawia się widzów z takim zakończeniem tylko po to, by wrócić po nie wiadomo ilu latach.
Cytat z Szaman data 1 lipca, 2024, 20:46Moim zdaniem trzeba jednak pochylać się nad każdym przypadkiem oddzielnie. Tutaj jest w sumie ważna inna sprawa, od 30 lat Hollywood stara się kręcić sequele w cyklu 2-3 letnim, po prostu aby widzom się nie znudziło, lub nie zapomnieli. Diuna mocno trafiła do młodych ludzi i przypomina mi to właśnie zainteresowanie jakim cieszył się Władca pierścieni w moim pokoleniu.
Moim zdaniem trzeba jednak pochylać się nad każdym przypadkiem oddzielnie. Tutaj jest w sumie ważna inna sprawa, od 30 lat Hollywood stara się kręcić sequele w cyklu 2-3 letnim, po prostu aby widzom się nie znudziło, lub nie zapomnieli. Diuna mocno trafiła do młodych ludzi i przypomina mi to właśnie zainteresowanie jakim cieszył się Władca pierścieni w moim pokoleniu.
Cytat z Marek Pilarski data 1 lipca, 2024, 21:34Myślę, że to dzięki Timmy'emu. W końcu jest Aban Shar Barifem
Myślę, że to dzięki Timmy'emu. W końcu jest Aban Shar Barifem

Cytat z Szaman data 17 lipca, 2024, 21:12https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1813667614549504186
New trailer for ‘DUNE: PROPHECY’ releases tomorrow. pic.twitter.com/kK4WY2RzUc
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) July 17, 2024
Cytat z Kuba data 20 lipca, 2024, 08:59Lepsze od 1 teasera, ale nadal mocno nijakie. Porownalbym to do "Rodu smoka" wizualnie - bez żenady (kompetentne CGI etc, brak sterylności), ale pozbawione stylu, z naprawdę przeciętnymi kostiumami i zupełnie nie wyróżniającymi się scenografiami. Wiem o co chodzi w fabule, ale bynajmniej nie z powodu trailera który jest absolutnie pozbawiony jakichkolwiek podstawowych informacji. Zaskakujące, że zupełnie nie ma tu żadnego name dropu żadnego rodu
Lepsze od 1 teasera, ale nadal mocno nijakie. Porownalbym to do "Rodu smoka" wizualnie - bez żenady (kompetentne CGI etc, brak sterylności), ale pozbawione stylu, z naprawdę przeciętnymi kostiumami i zupełnie nie wyróżniającymi się scenografiami. Wiem o co chodzi w fabule, ale bynajmniej nie z powodu trailera który jest absolutnie pozbawiony jakichkolwiek podstawowych informacji. Zaskakujące, że zupełnie nie ma tu żadnego name dropu żadnego rodu
Cytat z Mierzwiak data 20 lipca, 2024, 09:30Teaser bardziej mi się podobał, w sumie nie wiem czemu bo włączyłem go teraz i wydał mi się zupełnie nieinteresujący, tak samo jak kolejny trailer. Mam wrażenie że HBO znalazło sobie formułę na takie produkcje i będzie ją realizować do czasu aż któryś nie wywali się na pysk w rankingach oglądalności.
Ogółem rozdrabnianiu kinowych serii na telewizję mówię NIE.
Teaser bardziej mi się podobał, w sumie nie wiem czemu bo włączyłem go teraz i wydał mi się zupełnie nieinteresujący, tak samo jak kolejny trailer. Mam wrażenie że HBO znalazło sobie formułę na takie produkcje i będzie ją realizować do czasu aż któryś nie wywali się na pysk w rankingach oglądalności.
Ogółem rozdrabnianiu kinowych serii na telewizję mówię NIE.
Cytat z Kuba data 25 lipca, 2024, 19:16https://twitter.com/SecretsOfDune/status/1816535203650896127?t=5W1O0f1ZHzk7R5KV-u5tuw&s=19
https://twitter.com/SecretsOfDune/status/1816535203650896127?t=5W1O0f1ZHzk7R5KV-u5tuw&s=19