Festiwale i nagrody filmowe
Cytat z Marek Pilarski data 30 listopada, 2021, 21:54Ale jak jakaś tam Rejczel odbierze Oscara Kristen, to się wkurzę.
Ale jak jakaś tam Rejczel odbierze Oscara Kristen, to się wkurzę.
Cytat z Kuba data 30 listopada, 2021, 21:58Ja się wkurzę jeśli nie znajdzie się nikt kto da radę pokonać Kristen 😉
Obecnie wydaje się jednak, że szanse na to mają jedynie Kidman, Colman lub Chastain. Szkoda, że Cruz pomimo wygrania w Wenecji raczej jedynie będzie walczyć o nominację, nie zdziwi mnie jak pójdzie śladem Banderasa i okaże się, że gra u Almodovara jedna ze swoich najlepszych ról.
Ja się wkurzę jeśli nie znajdzie się nikt kto da radę pokonać Kristen 😉
Obecnie wydaje się jednak, że szanse na to mają jedynie Kidman, Colman lub Chastain. Szkoda, że Cruz pomimo wygrania w Wenecji raczej jedynie będzie walczyć o nominację, nie zdziwi mnie jak pójdzie śladem Banderasa i okaże się, że gra u Almodovara jedna ze swoich najlepszych ról.
Cytat z Szaman data 30 listopada, 2021, 22:03Coroczne urojenia i udowadnianie, że może, tylko tyle. Na razie widzę to tak:
Film: Belfast lub Licorice Pizza
Reżyser: Jane Campion lub Paul Thomas Anderson
Aktor: Benedict Cumberbatch lub Will Smith
Aktorka: Kristen Stewart (ale do końca będą się podniecać czy aby nie drugi dla Colman)
Aktor drugoplanowy: ciężka sprawa, mam wrażenie, że rzadko jest aż tak mało wyrazistych kandydatów. Wielka szansa Coopera i Pizzy?
Aktorka drugoplanowa: Caitriona Balfe
Scenariusz oryginalny: Belfast lub Licorice Pizza
Scenariusz adaptowany: The Power of The Dog lub The Lost Daughter
Coroczne urojenia i udowadnianie, że może, tylko tyle. Na razie widzę to tak:
Film: Belfast lub Licorice Pizza
Reżyser: Jane Campion lub Paul Thomas Anderson
Aktor: Benedict Cumberbatch lub Will Smith
Aktorka: Kristen Stewart (ale do końca będą się podniecać czy aby nie drugi dla Colman)
Aktor drugoplanowy: ciężka sprawa, mam wrażenie, że rzadko jest aż tak mało wyrazistych kandydatów. Wielka szansa Coopera i Pizzy?
Aktorka drugoplanowa: Caitriona Balfe
Scenariusz oryginalny: Belfast lub Licorice Pizza
Scenariusz adaptowany: The Power of The Dog lub The Lost Daughter
Cytat z Marek Pilarski data 30 listopada, 2021, 22:08W aktorze drugoplanowym faktycznie nie ma w tej chwili żadnego frontrunnera. Jest za to pewnie z dwadzieścia ról, które mogą zostać nominowane...
W aktorze drugoplanowym faktycznie nie ma w tej chwili żadnego frontrunnera. Jest za to pewnie z dwadzieścia ról, które mogą zostać nominowane...
Cytat z Marek Pilarski data 30 listopada, 2021, 22:08Cytat z Kuba data Listopad 30, 2021, 21:58Ja się wkurzę jeśli nie znajdzie się nikt kto da radę pokonać Kristen
Musiałem dać minusa. 😛
Cytat z Kuba data Listopad 30, 2021, 21:58Ja się wkurzę jeśli nie znajdzie się nikt kto da radę pokonać Kristen
Musiałem dać minusa. 😛
Cytat z Szaman data 30 listopada, 2021, 22:09Leto sobie mocno spieprzył. Może gdyby Ridley inaczej go poprowadził, może gdyby charakteryzacja była mniej przesadzona. Rok temu Akademicy rozpatrywali go przy filmie z Denzelem, a to przecież dwie zupełnie różne role, co bardzo mocno działałoby na jego korzyść.
Leto sobie mocno spieprzył. Może gdyby Ridley inaczej go poprowadził, może gdyby charakteryzacja była mniej przesadzona. Rok temu Akademicy rozpatrywali go przy filmie z Denzelem, a to przecież dwie zupełnie różne role, co bardzo mocno działałoby na jego korzyść.
Cytat z Kuba data 30 listopada, 2021, 22:22Z BP się zgadzam. W obu przypadkach mamy doczynienia chyba z jedynym "złotymi środkami" pomiędzy czymś przystępnym dla szerokiej publiczności a jednak bardziej autorskim i prestiżowym. Taki "King Richard" na którego niektórzy wskazują jest mam wrażenie zbyt crowdpleaserowy i standardowy nawet jak na Akademię a poza tym nie było chyba sytuacji w której film wygrałby BP i nagrodę dla aktora i nic więcej.
Sam Smith faktycznie statuetkę może wygrac, warto jednak zauważyć, że Akademia mimo wszystko przy aktorach jest w stanie pójść pod prąd. Wierzę więc w Cumberbatcha, zobaczymy jutro czy będę mu też kibicować. Myślę, że o nominację powalczą Denzel, Ali, Phoenix, Garfield, Cooper i Leoś, Bardem.
Drugie plany to mnóstwo kandydatów z których każdy ma jakieś atuty. Jest Cooper, są fantastycznie przyjmowani Dornan i Hinds, ciągle mający swoich zwolenników Affleck. Bardzo dobre recenzje zbiera Simmons i są oczywiście czarne konie, jest Jason Isaacs wychwalany za Mass.
Przy aktorkach uważam, że Balfe vs Anna Dowd. Nominacje podziela między sobą Blanchett, Buckley, Ellis, Dunst i jeśli gdziekolwiek West Side Story ma dostać nomke aktorską to tutaj dla Moreno.
Scenariusz drugoplanowy moim zdaniem jest zamkniętym tematem, tu wygra Maggie. Z osobistych życzeń - nominacja dla Last Duel i Tick, tick...boom.
Scenariusz oryginalny może być niespodzianką. Branagh lub PTA to logiczne wybory, ale nie zdziwi mnie nagroda dla Mass lub przede wszystkim C'mon C'mon.
Za to bardzo mnie interesują techniczne nagrody. Z jednej strony Diuna robiąca wynik Mad Maxa nie powinna być zaskoczeniem, ale z drugiej jakoś powątpiewam, że się uda. W zdjęciach jest gigantyczna konkurencja. Za efekty Matrix może pogrozić. Muzyka - tu będzie pojedynek pomiędzy Zimmerem a Greenwoodem, nie liczy się w tej walce nikt inny.
Z BP się zgadzam. W obu przypadkach mamy doczynienia chyba z jedynym "złotymi środkami" pomiędzy czymś przystępnym dla szerokiej publiczności a jednak bardziej autorskim i prestiżowym. Taki "King Richard" na którego niektórzy wskazują jest mam wrażenie zbyt crowdpleaserowy i standardowy nawet jak na Akademię a poza tym nie było chyba sytuacji w której film wygrałby BP i nagrodę dla aktora i nic więcej.
Sam Smith faktycznie statuetkę może wygrac, warto jednak zauważyć, że Akademia mimo wszystko przy aktorach jest w stanie pójść pod prąd. Wierzę więc w Cumberbatcha, zobaczymy jutro czy będę mu też kibicować. Myślę, że o nominację powalczą Denzel, Ali, Phoenix, Garfield, Cooper i Leoś, Bardem.
Drugie plany to mnóstwo kandydatów z których każdy ma jakieś atuty. Jest Cooper, są fantastycznie przyjmowani Dornan i Hinds, ciągle mający swoich zwolenników Affleck. Bardzo dobre recenzje zbiera Simmons i są oczywiście czarne konie, jest Jason Isaacs wychwalany za Mass.
Przy aktorkach uważam, że Balfe vs Anna Dowd. Nominacje podziela między sobą Blanchett, Buckley, Ellis, Dunst i jeśli gdziekolwiek West Side Story ma dostać nomke aktorską to tutaj dla Moreno.
Scenariusz drugoplanowy moim zdaniem jest zamkniętym tematem, tu wygra Maggie. Z osobistych życzeń - nominacja dla Last Duel i Tick, tick...boom.
Scenariusz oryginalny może być niespodzianką. Branagh lub PTA to logiczne wybory, ale nie zdziwi mnie nagroda dla Mass lub przede wszystkim C'mon C'mon.
Za to bardzo mnie interesują techniczne nagrody. Z jednej strony Diuna robiąca wynik Mad Maxa nie powinna być zaskoczeniem, ale z drugiej jakoś powątpiewam, że się uda. W zdjęciach jest gigantyczna konkurencja. Za efekty Matrix może pogrozić. Muzyka - tu będzie pojedynek pomiędzy Zimmerem a Greenwoodem, nie liczy się w tej walce nikt inny.
Cytat z Fandorin data 30 listopada, 2021, 22:47Cytat z Kuba data Listopad 30, 2021, 22:22Wierzę więc w Cumberbatcha, zobaczymy jutro czy będę mu też kibicować.
Benedict pokazuje kawałek swojego... talentu, co może dodatkowo działać na jego korzyść.
😉
Cytat z Kuba data Listopad 30, 2021, 22:22Wierzę więc w Cumberbatcha, zobaczymy jutro czy będę mu też kibicować.
Benedict pokazuje kawałek swojego... talentu, co może dodatkowo działać na jego korzyść.
😉
Cytat z Marek Pilarski data 1 grudnia, 2021, 00:47Cytat z Kuba data Listopad 30, 2021, 22:22Sam Smith faktycznie statuetkę może wygrac
Za jaką piosenkę? 😛
Cytat z Kuba data Listopad 30, 2021, 22:22Sam Smith faktycznie statuetkę może wygrac
Za jaką piosenkę? 😛
Cytat z Kuba data 1 grudnia, 2021, 06:06Cytat z Fandorin data Listopad 30, 2021, 22:47Cytat z Kuba data Listopad 30, 2021, 22:22Wierzę więc w Cumberbatcha, zobaczymy jutro czy będę mu też kibicować.
Fassbenderowi niestety nie pomogło a nie da się ukryć, spory był ten kawałek.
Cytat z Fandorin data Listopad 30, 2021, 22:47Cytat z Kuba data Listopad 30, 2021, 22:22Wierzę więc w Cumberbatcha, zobaczymy jutro czy będę mu też kibicować.
Fassbenderowi niestety nie pomogło a nie da się ukryć, spory był ten kawałek.
Cytat z Mierzwiak data 1 grudnia, 2021, 07:03Cytat z Fandorin data Listopad 30, 2021, 22:47Benedict pokazuje kawałek swojego... talentu, co może dodatkowo działać na jego korzyść.
The Power of the Dong
Cytat z Fandorin data Listopad 30, 2021, 22:47Benedict pokazuje kawałek swojego... talentu, co może dodatkowo działać na jego korzyść.
The Power of the Dong
Cytat z Marek Pilarski data 1 grudnia, 2021, 10:19Nie spodziewałem się takiej dyskusji po członkach tego forum...
Nie spodziewałem się takiej dyskusji po członkach tego forum...
Cytat z Mierzwiak data 1 grudnia, 2021, 11:18Nie kastrujmy się bez powodu z potrzeby swawoli od czasu do czasu.
Nie kastrujmy się bez powodu z potrzeby swawoli od czasu do czasu.
Cytat z Marek Pilarski data 1 grudnia, 2021, 21:20No ale bez jaj...
No ale bez jaj...
Cytat z Szaman data 2 grudnia, 2021, 10:50Satelity. To oni nominowali kiedyś Wilka z Wall Street przed jakimikolwiek pokazami, dobrze pamiętam? Jakoś nie mam szacunku do tych nagród.
https://www.filmweb.pl/news/Satelity+2022%3A+%22Belfast%22+faworytem+konkurencji+dla+Z%C5%82otych+Glob%C3%B3w-144734
Satelity. To oni nominowali kiedyś Wilka z Wall Street przed jakimikolwiek pokazami, dobrze pamiętam? Jakoś nie mam szacunku do tych nagród.
Cytat z Kuba data 2 grudnia, 2021, 11:16Ja szanuje za jaśnie wytyczony cel i konsekwentne jego realizowanie - chcą konkurować z Globami i dokładnie to robią rozdając równie absurdalne nomki.
Barrera? Ramos? Green za reżyserię?
A tak to w ten przedziwny rozkład kategorii upchneli wszystko i wszystkich. Super, bardzo to wiarygodne
Ja szanuje za jaśnie wytyczony cel i konsekwentne jego realizowanie - chcą konkurować z Globami i dokładnie to robią rozdając równie absurdalne nomki.
Barrera? Ramos? Green za reżyserię?
A tak to w ten przedziwny rozkład kategorii upchneli wszystko i wszystkich. Super, bardzo to wiarygodne
Cytat z Szaman data 2 grudnia, 2021, 11:30Teraz nagrody polegają na zadowalaniu wszystkich, jak na świątecznym konkursie plastycznym w miejscowym żłobku. Więc taka taktyka budowania pozycji jest niestety słuszna.
Teraz nagrody polegają na zadowalaniu wszystkich, jak na świątecznym konkursie plastycznym w miejscowym żłobku. Więc taka taktyka budowania pozycji jest niestety słuszna.