Festiwale i nagrody filmowe
Cytat z Marek Pilarski data 5 grudnia, 2024, 23:06W zeszłym roku pokryło się 8/10. May December i Spider-Verse na Oscarach zostały zastąpione przez dwa europejskie filmy: Anatomy of a Fall i The Zone of Interest. Więc The Substance może się w sumie załapać.
W zeszłym roku pokryło się 8/10. May December i Spider-Verse na Oscarach zostały zastąpione przez dwa europejskie filmy: Anatomy of a Fall i The Zone of Interest. Więc The Substance może się w sumie załapać.
Cytat z Szaman data 5 grudnia, 2024, 23:28Nieee, finał Substancji raczej skreśla ją u niedzielnego widza. Ale coś może wskoczyć z kina festiwalowego i spoza Stanów.
Zastanawia mnie Emilia Perez, miałem wrażenie, że opinie zmieniły się na lodowate, po premierze na amerykańskim Netflixie w połowie listopada. Ale nadal się trzyma, bo już chyba ostatecznie można uznać ją za głównego gracza Netflixa w tym sezonie.
Nieee, finał Substancji raczej skreśla ją u niedzielnego widza. Ale coś może wskoczyć z kina festiwalowego i spoza Stanów.
Zastanawia mnie Emilia Perez, miałem wrażenie, że opinie zmieniły się na lodowate, po premierze na amerykańskim Netflixie w połowie listopada. Ale nadal się trzyma, bo już chyba ostatecznie można uznać ją za głównego gracza Netflixa w tym sezonie.
Cytat z Marek Pilarski data 5 grudnia, 2024, 23:35No, Emilka nie przyjęła się podobno wśród widzów. Ale poza tym Netflix nie ma mocnych kandydatów: The Piano Lesson, Maria, Hit Man, His Three Daugthers
No, Emilka nie przyjęła się podobno wśród widzów. Ale poza tym Netflix nie ma mocnych kandydatów: The Piano Lesson, Maria, Hit Man, His Three Daugthers
Cytat z Marek Pilarski data 5 grudnia, 2024, 23:38Cytat z Szaman data grudzień 5, 2024, 07:36Feinberg wreszcie poddał się z tym September 5. Teraz Konklawe.
https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-news/2025-oscar-nomination-predictions-feinberg-forecast-1235957278/
A Clayton Davis z Variety mógłby już sobie odpuścić Gladiatora II w filmie i reżyserii. 😛
Cytat z Szaman data grudzień 5, 2024, 07:36Feinberg wreszcie poddał się z tym September 5. Teraz Konklawe.
A Clayton Davis z Variety mógłby już sobie odpuścić Gladiatora II w filmie i reżyserii. 😛
Cytat z Szaman data 8 grudnia, 2024, 09:22Emilia Perez wygrywa Europejskie Nagrody Filmowe
https://www.filmweb.pl/news/Europejskie+Nagrody+Filmowe+2024+przyznane.+Do+kogo+trafi%C5%82y+statuetki-158505
Emilia Perez wygrywa Europejskie Nagrody Filmowe
Cytat z Szaman data 8 grudnia, 2024, 20:56https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1865845056424284384
The finalists for the Oscars shortlist for Best Visual Effects has been revealed:
• Alien: Romulus
• Beetlejuice 2
• Better Man
• Civil War
• Deadpool & Wolverine
• Dune: Part 2
• Furiosa
• Ghostbusters: Frozen Empire
• Gladiator 2⁰• Godzilla x Kong: The New Empire
•… pic.twitter.com/QwieutAIUw— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) December 8, 2024
Cytat z Marek Pilarski data 8 grudnia, 2024, 21:54Brakuje czegoś wielkiego?
Brakuje czegoś wielkiego?
Cytat z Szaman data 9 grudnia, 2024, 06:09Anora wygrywa u krytyków z Los Angeles
https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-news/la-film-critics-association-winners-2-1236081018/
Anora wygrywa u krytyków z Los Angeles
Cytat z robgordon data 9 grudnia, 2024, 07:10Cytat z Marek Pilarski data grudzień 8, 2024, 21:54Brakuje czegoś wielkiego?
Na pierwszy rzut oka lista wygląda jakby zgarnęli wszystko jak leci 😉
Cytat z Marek Pilarski data grudzień 8, 2024, 21:54Brakuje czegoś wielkiego?
Na pierwszy rzut oka lista wygląda jakby zgarnęli wszystko jak leci 😉
Cytat z Szaman data 9 grudnia, 2024, 15:13Chyba jedyna większa niespodzianka to Kate Winslet za Lee. To już nie te Globy co kiedyś, uziemili ich.
Chyba jedyna większa niespodzianka to Kate Winslet za Lee. To już nie te Globy co kiedyś, uziemili ich.
Cytat z Mierzwiak data 9 grudnia, 2024, 15:23Cytat z Szaman data grudzień 9, 2024, 15:13Chyba jedyna większa niespodzianka to Kate Winslet za Lee
Dla mnie mężczyzna z nominacją dla najlepszej aktorki, no ale jak piszesz - uziemili ich 🙂
Najbardziej cieszą mnie nominacja dla Substancji, Ripleya i Pingwina.
Cytat z Szaman data grudzień 9, 2024, 15:13Chyba jedyna większa niespodzianka to Kate Winslet za Lee
Dla mnie mężczyzna z nominacją dla najlepszej aktorki, no ale jak piszesz - uziemili ich 🙂
Najbardziej cieszą mnie nominacja dla Substancji, Ripleya i Pingwina.
Cytat z Marek Pilarski data 9 grudnia, 2024, 15:38Jeśli dobrze widziałem, to Sing Sing chyba z jedną nominacją tylko, więc największe rozczarowanie.
Co do Winslet, to podobno jej koleżanka z Titanica, Frances Fisher, która pomogła Riseborough zdobyć oscarową nominację, znów aktywnie działa i promuje rolę Winslet w Lee. 😉
Jeśli dobrze widziałem, to Sing Sing chyba z jedną nominacją tylko, więc największe rozczarowanie.
Co do Winslet, to podobno jej koleżanka z Titanica, Frances Fisher, która pomogła Riseborough zdobyć oscarową nominację, znów aktywnie działa i promuje rolę Winslet w Lee. 😉
Cytat z Szaman data 9 grudnia, 2024, 16:10Substancja z tyloma nominacjami chyba właśnie jednak utorowała sobie drogę do oscarowej dziesiątki.
Substancja z tyloma nominacjami chyba właśnie jednak utorowała sobie drogę do oscarowej dziesiątki.
Cytat z Marek Pilarski data 9 grudnia, 2024, 19:22Całkiem nieźle poradziłem sobie z prognozą w apce Awards Expert. 😉
Całkiem nieźle poradziłem sobie z prognozą w apce Awards Expert. 😉
Dodane pliki:Cytat z Mierzwiak data 9 grudnia, 2024, 19:59Ktoś nie pod wpływem fentanylu naprawdę uważał, że robota Scotta i Mescala to jest materiał na nagrody inne niż Złota Malina?
Gladiator II also went into Monday’s nominations announcement as a critical and commercial hit on par with release date partner Wicked, but while the latter film landed four noms, Gladiator II (a sequel to Oscar best picture winner Gladiator) only landed two nods, for the Globes’ relatively new cinematic and box office achievement category and supporting actor Denzel Washington. It missed out on the best drama film nomination a number of experts predicted and star Paul Mescal and director Ridley Scott, also expected to be nominated in the acting and directing categories, respectively, weren’t recognized with individual nods.
https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-news/golden-globes-2025-snubs-surprises-jon-m-chu-diego-luna-1236081485/
Ktoś nie pod wpływem fentanylu naprawdę uważał, że robota Scotta i Mescala to jest materiał na nagrody inne niż Złota Malina?
Gladiator II also went into Monday’s nominations announcement as a critical and commercial hit on par with release date partner Wicked, but while the latter film landed four noms, Gladiator II (a sequel to Oscar best picture winner Gladiator) only landed two nods, for the Globes’ relatively new cinematic and box office achievement category and supporting actor Denzel Washington. It missed out on the best drama film nomination a number of experts predicted and star Paul Mescal and director Ridley Scott, also expected to be nominated in the acting and directing categories, respectively, weren’t recognized with individual nods.
Cytat z Szaman data 9 grudnia, 2024, 20:03To jest jakaś zupełnie inna planeta. Mam ochotę uciec coraz dalej od tego wszystkiego, przerzucić się w pełni na polskie strony filmowe. Tam nawet Denzel na nic nie zasłużył. Gra brudnego glinę w rzymskiej spódnicy. Nawet nie chciało mu się popracować nad akcentem, gestykulacją, zaskoczyć czymś widza. Sprawia wrażenie starego Biffa Tannena który ukradł DeLoreana i zaraz znowu wróci do swoich czasów po tym jak zamiesza wśród przodków.
To jest jakaś zupełnie inna planeta. Mam ochotę uciec coraz dalej od tego wszystkiego, przerzucić się w pełni na polskie strony filmowe. Tam nawet Denzel na nic nie zasłużył. Gra brudnego glinę w rzymskiej spódnicy. Nawet nie chciało mu się popracować nad akcentem, gestykulacją, zaskoczyć czymś widza. Sprawia wrażenie starego Biffa Tannena który ukradł DeLoreana i zaraz znowu wróci do swoich czasów po tym jak zamiesza wśród przodków.
Cytat z Marek Pilarski data 9 grudnia, 2024, 21:01Jakiego filmu tu brakuje? 😛
CINEMATIC AND BOX OFFICE ACHIEVEMENT
ALIEN: ROMULUS (Walt Disney Studios Motion Pictures)
BEETLEJUICE BEETLEJUICE (Warner Bros. Pictures)
DEADPOOL & WOLVERINE (Walt Disney Studios Motion Pictures)
GLADIATOR II (Paramount Pictures)
INSIDE OUT 2 (Walt Disney Studios Motion Pictures)
TWISTERS (Universal Pictures)
WICKED (Universal Pictures)
THE WILD ROBOT (Universal Pictures)
Jakiego filmu tu brakuje? 😛
CINEMATIC AND BOX OFFICE ACHIEVEMENT
ALIEN: ROMULUS (Walt Disney Studios Motion Pictures)
BEETLEJUICE BEETLEJUICE (Warner Bros. Pictures)
DEADPOOL & WOLVERINE (Walt Disney Studios Motion Pictures)
GLADIATOR II (Paramount Pictures)
INSIDE OUT 2 (Walt Disney Studios Motion Pictures)
TWISTERS (Universal Pictures)
WICKED (Universal Pictures)
THE WILD ROBOT (Universal Pictures)