Filmowy Hyde Park
Cytat z Szaman data 28 grudnia, 2024, 18:00Cytat z robgordon data grudzień 28, 2024, 17:42Cytat z Szaman data grudzień 26, 2024, 19:43Dobra, już do końca roku pewnie nic się w tych rankingach nie wydarzy, więc wrzucam skoro coś ułożyłem i żeby już nie grzebać przy tym 150 razy
Kryterium przyjąłem takie najbardziej wspólne dla wszystkich na forum, czyli polską premierę kinową, lub na streamingu.
2024 Najlepsze:
- Prawdziwy ból
- Saturday Night
- Amerykańska fikcja
- Czasem myślę o umieraniu
- Caddo Lake
- Substancja
- May December
- Pamięć
- Przysięgły numer 2
- Rebel Ridge
2024 Najgorsze:
- Pułapka
- Żegnajcie laleczki
- Lisa Frankenstein
- Bad Boys: Ride or Die
- Gladiator 2
- jest 26 grudnia 2024, a ja nadal nie mogę się zdecydować, czy lubię Substancję. Na ten dzień lubię, ale coś mnie w niej gniecie, jak kamyk w bucie. No ale, to jest tegoroczny film o którym zdarza mi się często myśleć, analizować go, czy wspominać to co dzieje się w finale. Bardzo podobało mi się też podciągnięcie go pod niemiecki ekspresjonizm linkowane ostatnio przez Mierzwiaka, jak i sama idea reaktywacji Demi Moore, bo uwielbiam takie historie. Niech ma.
- zastanawiałem się, czy to nie powinna być piątka, skoro jestem gorącym zwolennikiem powrotu do oscarowej piątki. No ale moja lista nie ma żadnego prestiżu, może za to ktoś znajdzie dla siebie jakiś przegapiony film z 2024 roku.
- coś tam narzekałem na Memory z Skarsgardem, ale coraz bardziej lubię jego aktorstwo, takie niby nic, a jednak coś wielkiego. Uwielbiam takich rzemieślników.
- zlitowałem się nad Madame Web, bo gęba mi się cieszy, jak tylko pomyślę o tym filmie. Pewnie zaraz zgarnie worek Złotych Malin, może nawet rekordowy, ale nie będę miał z tym problemu. Jest zły. Ale jest cudownym błędem w matrixie korporacji.
- nie daruję, absolutnie nie daruję tej sceny w której Josh Hartnett uwalnia się z limuzyny w Pułapce. Słychać było jak scenarzysta najpierw ciężko oddycha, potem poddaje się ze zrezygnowaniem i nalewa sobie odrobinę do szklaneczki.
- może zdziwicie się, że tak schłostałem Gladiatora 2, ale Mierzwiak ostatnio mocno nakręcił mnie na alergię do requeli. Będę w sumie teraz tolerował tylko Krzyk 5 i Przebudzenie mocy, bo tam moim zdaniem jest to zgrabnie ukryte, w Krzyku mruganiem do widza, w GW wybujałą stroną techniczną.
Uwierzyłbyś, nie wiem, 10, 15 lat temu, że w Twoim top 10 filmów nie będzie żadnego horroru (ewentualnie prawie żadnego, nie wiem na ile Substancję należy tak klasyfikować)?
Sądzę, że to tylko przypadek 🙂
Cytat z robgordon data grudzień 28, 2024, 17:42Cytat z Szaman data grudzień 26, 2024, 19:43Dobra, już do końca roku pewnie nic się w tych rankingach nie wydarzy, więc wrzucam skoro coś ułożyłem i żeby już nie grzebać przy tym 150 razy
Kryterium przyjąłem takie najbardziej wspólne dla wszystkich na forum, czyli polską premierę kinową, lub na streamingu.
2024 Najlepsze:
- Prawdziwy ból
- Saturday Night
- Amerykańska fikcja
- Czasem myślę o umieraniu
- Caddo Lake
- Substancja
- May December
- Pamięć
- Przysięgły numer 2
- Rebel Ridge
2024 Najgorsze:
- Pułapka
- Żegnajcie laleczki
- Lisa Frankenstein
- Bad Boys: Ride or Die
- Gladiator 2
- jest 26 grudnia 2024, a ja nadal nie mogę się zdecydować, czy lubię Substancję. Na ten dzień lubię, ale coś mnie w niej gniecie, jak kamyk w bucie. No ale, to jest tegoroczny film o którym zdarza mi się często myśleć, analizować go, czy wspominać to co dzieje się w finale. Bardzo podobało mi się też podciągnięcie go pod niemiecki ekspresjonizm linkowane ostatnio przez Mierzwiaka, jak i sama idea reaktywacji Demi Moore, bo uwielbiam takie historie. Niech ma.
- zastanawiałem się, czy to nie powinna być piątka, skoro jestem gorącym zwolennikiem powrotu do oscarowej piątki. No ale moja lista nie ma żadnego prestiżu, może za to ktoś znajdzie dla siebie jakiś przegapiony film z 2024 roku.
- coś tam narzekałem na Memory z Skarsgardem, ale coraz bardziej lubię jego aktorstwo, takie niby nic, a jednak coś wielkiego. Uwielbiam takich rzemieślników.
- zlitowałem się nad Madame Web, bo gęba mi się cieszy, jak tylko pomyślę o tym filmie. Pewnie zaraz zgarnie worek Złotych Malin, może nawet rekordowy, ale nie będę miał z tym problemu. Jest zły. Ale jest cudownym błędem w matrixie korporacji.
- nie daruję, absolutnie nie daruję tej sceny w której Josh Hartnett uwalnia się z limuzyny w Pułapce. Słychać było jak scenarzysta najpierw ciężko oddycha, potem poddaje się ze zrezygnowaniem i nalewa sobie odrobinę do szklaneczki.
- może zdziwicie się, że tak schłostałem Gladiatora 2, ale Mierzwiak ostatnio mocno nakręcił mnie na alergię do requeli. Będę w sumie teraz tolerował tylko Krzyk 5 i Przebudzenie mocy, bo tam moim zdaniem jest to zgrabnie ukryte, w Krzyku mruganiem do widza, w GW wybujałą stroną techniczną.
Uwierzyłbyś, nie wiem, 10, 15 lat temu, że w Twoim top 10 filmów nie będzie żadnego horroru (ewentualnie prawie żadnego, nie wiem na ile Substancję należy tak klasyfikować)?
Sądzę, że to tylko przypadek 🙂
Cytat z robgordon data 29 grudnia, 2024, 12:14Ciekawostka. W serialu Śleboda gra Jan Englert (chęć bardzo małą rolę) i jego córka, Helena Englert. Z tym że córka gra… wnuczkę postaci, którą gra jej ojciec.
Ciekawostka. W serialu Śleboda gra Jan Englert (chęć bardzo małą rolę) i jego córka, Helena Englert. Z tym że córka gra… wnuczkę postaci, którą gra jej ojciec.
Cytat z Marek Pilarski data 30 grudnia, 2024, 12:58W sumie o BO, ale wrzucam tutaj: napisane przeze mnie podsumowanie 2024 roku w kinach 🙂
https://www.filmweb.pl/article/BOX+OFFICE.+Rok+2024+w+kinach%3A+dominacja+Disneya+i+bolesne+pora%C5%BCki+Warner+Bros.-158791?fbclid=IwY2xjawHfaQlleHRuA2FlbQIxMAABHdJSgGmIlj6yMUjffwIL0Fup8hwC6vbdm_3zBdNMyn4S0ZTpKyqb2nhYLw_aem_EhSJ8hpVsBSkWQ-DiD3Iew
W sumie o BO, ale wrzucam tutaj: napisane przeze mnie podsumowanie 2024 roku w kinach 🙂
Cytat z Juby data 30 grudnia, 2024, 15:53Fajnie, choć trafiłem na kilka wpadek ("Skoro już mowa O przyszłym roku", a całe zdanie pociągnięte w osobie żeńskiej przez to, że tytuł filmu zaczyna się od Godzilla - który jest facetem - też wypada dziwnie), no i budżet Mad Max: Fury Road to nie było $150 mln:
https://collider.com/mad-max-fury-road-sequels-george-miller-lawsuit-warner-bros/
Miller’s production company claims that Fury Road came in at a cost of $154.6 million, while Warner Bros. claims the film cost $185.1 million. In the court filings, Miller’s company alleges that WB insisted certain scenes in the script not be shot, with Miller instead directed to add new scenes and a new ending. Additionally, Miller’s company notes that WB later approved a plan to shoot new scenes at a cost of $31 million, but that these costs were to be excluded from the final cost of the movie owing to the fact that the reshoots were a necessity borne out of WB’s meddling.
Fajnie, choć trafiłem na kilka wpadek ("Skoro już mowa O przyszłym roku", a całe zdanie pociągnięte w osobie żeńskiej przez to, że tytuł filmu zaczyna się od Godzilla - który jest facetem - też wypada dziwnie), no i budżet Mad Max: Fury Road to nie było $150 mln:
https://collider.com/mad-max-fury-road-sequels-george-miller-lawsuit-warner-bros/
Miller’s production company claims that Fury Road came in at a cost of $154.6 million, while Warner Bros. claims the film cost $185.1 million. In the court filings, Miller’s company alleges that WB insisted certain scenes in the script not be shot, with Miller instead directed to add new scenes and a new ending. Additionally, Miller’s company notes that WB later approved a plan to shoot new scenes at a cost of $31 million, but that these costs were to be excluded from the final cost of the movie owing to the fact that the reshoots were a necessity borne out of WB’s meddling.
Cytat z Marek Pilarski data 30 grudnia, 2024, 17:14Kurde, kilka razy sprawdzałem, czy wszystko gra. 😅
Co do budżetu - sprawdzałem tyle różnych liczb, że nawet nie pamiętam, czy sprawdziłem budżet Fury Road. Może sprawdziłem tylko na BOM, bo tam podają właśnie $150 mln.
Kurde, kilka razy sprawdzałem, czy wszystko gra. 😅
Co do budżetu - sprawdzałem tyle różnych liczb, że nawet nie pamiętam, czy sprawdziłem budżet Fury Road. Może sprawdziłem tylko na BOM, bo tam podają właśnie $150 mln.
Cytat z Szaman data 30 grudnia, 2024, 21:47Oczywiście finał Smile 2 był jednak mieszanką praktycznych i komputerowych efektów. Co nie zmienia mojej negatywnej oceny końcowego efektu.
[spoiler title=""]
https://twitter.com/Bl4M3TH3M0VI3S/status/1873792225681055756
[/spoiler]
Oczywiście finał Smile 2 był jednak mieszanką praktycznych i komputerowych efektów. Co nie zmienia mojej negatywnej oceny końcowego efektu.
We love practical effects! pic.twitter.com/QYfBFBBoOU
— MIKEY (@Bl4M3TH3M0VI3S) December 30, 2024
Cytat z robgordon data 30 grudnia, 2024, 22:02Ciekawa praktyka Netfliksa.
https://www.filmweb.pl/news/Du%C5%BCo+dialog%C3%B3w%2C+czyli+jak+Netflix+dba+o+widz%C3%B3w%2C+kt%C3%B3rzy+ogl%C4%85daj%C4%85+nieuwa%C5%BCnie-158790
Ciekawa praktyka Netfliksa.
Cytat z Szaman data 31 grudnia, 2024, 01:16Historie które opowiada są ważne, ale strasznie nie podoba mi się na ile osób z 30 lat kariery rzuciła podejrzenia. No i kim jest ta osoba z filmu? Myślałem, że to jakiś filtr, ale jej wszystkie nowe zdjęcia tak wyglądają!
https://www.hollywoodreporter.com/news/general-news/kate-beckinsale-details-on-set-harassment-abuse-1236095984/
Historie które opowiada są ważne, ale strasznie nie podoba mi się na ile osób z 30 lat kariery rzuciła podejrzenia. No i kim jest ta osoba z filmu? Myślałem, że to jakiś filtr, ale jej wszystkie nowe zdjęcia tak wyglądają!
Cytat z robgordon data 31 grudnia, 2024, 06:36Tak, Kate mocno ostatnimi laty musiała zainwestować w swój wygląd. Ona, Nicole Kidman i Sandra Bullock to Święta Trójca Chirurgii Plastycznej.
Tak, Kate mocno ostatnimi laty musiała zainwestować w swój wygląd. Ona, Nicole Kidman i Sandra Bullock to Święta Trójca Chirurgii Plastycznej.
Cytat z Mierzwiak data 31 grudnia, 2024, 08:49Zlituj się, Nicole i Sandra wyglądają jak Nicole i Sandra.
Kate zrobiła z siebie losowego kurwiszona z Only Fans, jak pierwszy raz zobaczyłem jej zdjęcia po "metamorfozie" to nie wiedziałem na kogo patrzę (to samo ostatnio z Krystyną Aguilerą), do tego wnioskując po jej instagramie i różnego rodzaju wypowiedziach tam chyba przydałaby się pomoc psychiatry.
Zlituj się, Nicole i Sandra wyglądają jak Nicole i Sandra.
Kate zrobiła z siebie losowego kurwiszona z Only Fans, jak pierwszy raz zobaczyłem jej zdjęcia po "metamorfozie" to nie wiedziałem na kogo patrzę (to samo ostatnio z Krystyną Aguilerą), do tego wnioskując po jej instagramie i różnego rodzaju wypowiedziach tam chyba przydałaby się pomoc psychiatry.
Cytat z Juby data 31 grudnia, 2024, 13:34Cytat z Mierzwiak data grudzień 31, 2024, 08:49Zlituj się, Nicole i Sandra wyglądają jak Nicole i Sandra.
Sandra jak najbardziej, ale Nicole już od kilku lat nie wygląda jak Nicole (a czasami nawet jak człowiek :P), twarz ma tak naciągniętą, że o ile nie rozpuści włosów, tylko odsłoni uszy, to wygląda jakby miała kwadratową głowę xD Oglądając serial Od nowa i tegoroczną Parę idealną przykro było na nią patrzeć (w sensie na jej twarz, bo z ciała to nadal żyleta, a jako aktorka wciąż ją uwielbiam).
Cytat z Mierzwiak data grudzień 31, 2024, 08:49Zlituj się, Nicole i Sandra wyglądają jak Nicole i Sandra.

Sandra jak najbardziej, ale Nicole już od kilku lat nie wygląda jak Nicole (a czasami nawet jak człowiek :P), twarz ma tak naciągniętą, że o ile nie rozpuści włosów, tylko odsłoni uszy, to wygląda jakby miała kwadratową głowę xD Oglądając serial Od nowa i tegoroczną Parę idealną przykro było na nią patrzeć (w sensie na jej twarz, bo z ciała to nadal żyleta, a jako aktorka wciąż ją uwielbiam).
Cytat z Marek Pilarski data 31 grudnia, 2024, 13:41To dołączę do Was, dziewczyny, i napiszę, że Nicole chyba miała jakiś czas temu przerwę od różnego rodzaju zabiegów, ale wydaje mi się, że ostatnio znów wróciła do nich. Pewnie botoks czy tam jakieś inne wstrzykiwane preparaty.
W ostatnich latach pod tym względem zaczęła mi jednak mocno podpadać Jennifer Aniston.
To dołączę do Was, dziewczyny, i napiszę, że Nicole chyba miała jakiś czas temu przerwę od różnego rodzaju zabiegów, ale wydaje mi się, że ostatnio znów wróciła do nich. Pewnie botoks czy tam jakieś inne wstrzykiwane preparaty.
W ostatnich latach pod tym względem zaczęła mi jednak mocno podpadać Jennifer Aniston.
Cytat z Juby data 31 grudnia, 2024, 13:52Cytat z Szaman data grudzień 25, 2024, 19:03Przejrzałem kalendarz premier i to dla mnie dziwny rok, tak naprawdę nic nie wzbudza szybszego bicia mojego serca. Może dopiero gdy zobaczę zwiastuny?
Na ten moment następujące tytuły wrzuciłem do listy "chcę zobaczyć" na Filmwebie (zgodnie z planowaną datą premiery):
- 3000 metrów nad ziemią (nowy Gibson, który wygląda jak coś, co za rok poleci w TV Puls)
- Looney Tunes: Porky i Duffy ratują świat (czemu nie przetłumaczono pierwszej części tytułu?)
- The Electric State (nowy film braci Russo, Netflix)
- Mickey 17
- Mission: Impossible -
DeadThe Final ReckoningPart II- F1 (nowy Kosinski, z Pittem)
- Michael (o Jacksonie, choć czekam na trailer, bo Back to Black po zwiastunie odpuściłem)
- Zamach na papieża (ostatni film Pasikowskiego, z Lindą)
- Dom dobry sen zły (nowy Smarzowski)
- Now You See me 3
- Wake Up Dead Man (trzecie Na noże, Netflix) « największy must-see 2025 dla mnie
... no i liczę, że w przyszłym roku wyjdzie (czy to do kin, czy gdzieś w streamingu) Horyzont. Rozdział 2 Costnera (bo na trzecie Spider-Verse chyba nie ma szans, co?).
The Running Man w sumie też obejrzę, bo ciekawi mnie jak inna od wersji z Arnoldem będzie ta z Powellem. No i Zwierzogród 2, bo bardzo podobała mi się pierwsza część. Czwarta Bridget wyleciała po trailerze, z kolei jedyne filmy komiksowe, które może obejrzę, to F4 z MCU (o ile zwiastuny mnie do tego przekonają, na razie nie czekam) i \uperman Gunna (o ile opinie osób, którym ufam mnie do tego przekonają, ale obejrzę to w domu, w necie, nie dam Gunnowi ani grosza w kasie kina, ani oficjalnego wyświetlenia na max).
Na nowego Predatora nie czekam (Prey było średnie, ostatni dobry film z Łowcą powstał w 1990, więc nie robię sobie nadziei, że będzie lepiej, czekam na trailer), z kolei 28 ----- later nie znam (kojarzę tylko kilka movie stills chyba z pierwszej części).
I na razie to tyle. Mam wrażenie że z roku na rok coraz mniej interesujących mnie filmów wypuszcza Hollywood. Ale to dobrze, jest więcej czasu do nadrabiania zaległości i powtarzania ulubionych z półeczek 🙂
Cytat z Szaman data grudzień 25, 2024, 19:03Przejrzałem kalendarz premier i to dla mnie dziwny rok, tak naprawdę nic nie wzbudza szybszego bicia mojego serca. Może dopiero gdy zobaczę zwiastuny?
Na ten moment następujące tytuły wrzuciłem do listy "chcę zobaczyć" na Filmwebie (zgodnie z planowaną datą premiery):
- 3000 metrów nad ziemią (nowy Gibson, który wygląda jak coś, co za rok poleci w TV Puls)
- Looney Tunes: Porky i Duffy ratują świat (czemu nie przetłumaczono pierwszej części tytułu?)
- The Electric State (nowy film braci Russo, Netflix)
- Mickey 17
- Mission: Impossible -
DeadThe Final ReckoningPart II - F1 (nowy Kosinski, z Pittem)
- Michael (o Jacksonie, choć czekam na trailer, bo Back to Black po zwiastunie odpuściłem)
- Zamach na papieża (ostatni film Pasikowskiego, z Lindą)
- Dom dobry sen zły (nowy Smarzowski)
- Now You See me 3
- Wake Up Dead Man (trzecie Na noże, Netflix) « największy must-see 2025 dla mnie
... no i liczę, że w przyszłym roku wyjdzie (czy to do kin, czy gdzieś w streamingu) Horyzont. Rozdział 2 Costnera (bo na trzecie Spider-Verse chyba nie ma szans, co?).
The Running Man w sumie też obejrzę, bo ciekawi mnie jak inna od wersji z Arnoldem będzie ta z Powellem. No i Zwierzogród 2, bo bardzo podobała mi się pierwsza część. Czwarta Bridget wyleciała po trailerze, z kolei jedyne filmy komiksowe, które może obejrzę, to F4 z MCU (o ile zwiastuny mnie do tego przekonają, na razie nie czekam) i \uperman Gunna (o ile opinie osób, którym ufam mnie do tego przekonają, ale obejrzę to w domu, w necie, nie dam Gunnowi ani grosza w kasie kina, ani oficjalnego wyświetlenia na max).
Na nowego Predatora nie czekam (Prey było średnie, ostatni dobry film z Łowcą powstał w 1990, więc nie robię sobie nadziei, że będzie lepiej, czekam na trailer), z kolei 28 ----- later nie znam (kojarzę tylko kilka movie stills chyba z pierwszej części).
I na razie to tyle. Mam wrażenie że z roku na rok coraz mniej interesujących mnie filmów wypuszcza Hollywood. Ale to dobrze, jest więcej czasu do nadrabiania zaległości i powtarzania ulubionych z półeczek 🙂
Cytat z Mierzwiak data 31 grudnia, 2024, 15:46Cytat z Marek Pilarski data grudzień 31, 2024, 13:41To dołączę do Was, dziewczyny, i napiszę, że Nicole chyba miała jakiś czas temu przerwę od różnego rodzaju zabiegów, ale wydaje mi się, że ostatnio znów wróciła do nich. Pewnie botoks czy tam jakieś inne wstrzykiwane preparaty.
Hmm, właśnie wygooglałem jej swieże zdjęcia i faktycznie, najwyraźniej znowu wróciła bo przyznam że pisałem bardziej z pamięci a kojarzyłem, że wyglądała o wiele lepiej niż jeszcze kilka lat temu.
Aniston nigdy nie była klasyczną pięknością, przy tak specyficznym typie urody i kształcie twarzy / szczęki wyrządza sobie sporą krzywdę. Wydaje mi się że miała co najmniej jeden lifting, nie wygląda to dobrze niestety.
Cytat z Marek Pilarski data grudzień 31, 2024, 13:41To dołączę do Was, dziewczyny, i napiszę, że Nicole chyba miała jakiś czas temu przerwę od różnego rodzaju zabiegów, ale wydaje mi się, że ostatnio znów wróciła do nich. Pewnie botoks czy tam jakieś inne wstrzykiwane preparaty.
Hmm, właśnie wygooglałem jej swieże zdjęcia i faktycznie, najwyraźniej znowu wróciła bo przyznam że pisałem bardziej z pamięci a kojarzyłem, że wyglądała o wiele lepiej niż jeszcze kilka lat temu.
Aniston nigdy nie była klasyczną pięknością, przy tak specyficznym typie urody i kształcie twarzy / szczęki wyrządza sobie sporą krzywdę. Wydaje mi się że miała co najmniej jeden lifting, nie wygląda to dobrze niestety.
Cytat z robgordon data 31 grudnia, 2024, 17:20To ja pójdę nieco pod prąd, bo w mojej opinii wszystkie trzy wymienione przeze mnie kobiety bardzo mocno korzystają z usług chirurgów, co widać po każdej z nich, ale Kate, choć faktycznie bardzo się zmieniła, jednocześnie… wygląda z nich wszystkich najlepiej (opinia potwierdzona zdaniem dziewczyny, która pracuje w miejscu, w której inne kobiety bardzo chętnie korzystają z tego rodzaju usług).
To ja pójdę nieco pod prąd, bo w mojej opinii wszystkie trzy wymienione przeze mnie kobiety bardzo mocno korzystają z usług chirurgów, co widać po każdej z nich, ale Kate, choć faktycznie bardzo się zmieniła, jednocześnie… wygląda z nich wszystkich najlepiej (opinia potwierdzona zdaniem dziewczyny, która pracuje w miejscu, w której inne kobiety bardzo chętnie korzystają z tego rodzaju usług).
Cytat z robgordon data 31 grudnia, 2024, 17:28Jeśli chodzi o Nicole, to podobnie jak Juby, nie potrafię na nią patrzeć, ale w konsekwencji omijam raczej produkcje z jej udziałem. I ja wiem czy Jennifer nigdy nie była klasyczną pięknością? Fani Friends uważają pewnie inaczej. A z pewnością nie powiedziałbym że była w tym względzie mniej niż np. Sandra. Ale zgadzam się, że majstrowanie przy urodzie nie wychodzi jej na dobre.
Jeśli chodzi o Nicole, to podobnie jak Juby, nie potrafię na nią patrzeć, ale w konsekwencji omijam raczej produkcje z jej udziałem. I ja wiem czy Jennifer nigdy nie była klasyczną pięknością? Fani Friends uważają pewnie inaczej. A z pewnością nie powiedziałbym że była w tym względzie mniej niż np. Sandra. Ale zgadzam się, że majstrowanie przy urodzie nie wychodzi jej na dobre.
Cytat z Mierzwiak data 31 grudnia, 2024, 23:03Cytat z robgordon data grudzień 31, 2024, 17:28I ja wiem czy Jennifer nigdy nie była klasyczną pięknością?
Nie mówię że była brzydka, wręcz przeciwnie, po prostu miała nieco inny typ urody wymykający się klasycznym kanonom 🙂
Cytat z Juby data grudzień 31, 2024, 13:34z ciała to nadal żyletaSkoro o tym mowa:
https://pagesix.com/2024/12/31/celebrity-news/heather-graham-54-takes-a-dip-in-blue-bikini-during-snowy-holiday-getaway/
Cytat z robgordon data grudzień 31, 2024, 17:28I ja wiem czy Jennifer nigdy nie była klasyczną pięknością?
Nie mówię że była brzydka, wręcz przeciwnie, po prostu miała nieco inny typ urody wymykający się klasycznym kanonom 🙂
Cytat z Juby data grudzień 31, 2024, 13:34z ciała to nadal żyleta
Skoro o tym mowa: