Filmowy Hyde Park
Cytat z Mierzwiak data 8 stycznia, 2025, 15:58Hmm, kuszące. Skoro będzie można wyjść do kibelka a na seansie i tak pewnie będzie ledwie kilka osób to faktycznie można się przejść.
Hmm, kuszące. Skoro będzie można wyjść do kibelka a na seansie i tak pewnie będzie ledwie kilka osób to faktycznie można się przejść.
Cytat z Szaman data 8 stycznia, 2025, 20:06Ze strony Multikina:
UWAGA. Czas trwania filmu wynosi 215 minut. Dla zwiększenia komfortu seansu w trakcie filmu jest zaplanowana 15-minutowa przerwa. W tym czasie na ekranie zostanie wyświetlone odliczanie do końca przerwy.
https://multikino.pl/filmy/the-brutalist
Ze strony Multikina:
UWAGA. Czas trwania filmu wynosi 215 minut. Dla zwiększenia komfortu seansu w trakcie filmu jest zaplanowana 15-minutowa przerwa. W tym czasie na ekranie zostanie wyświetlone odliczanie do końca przerwy.
Cytat z robgordon data 8 stycznia, 2025, 20:23A propos serialu o Szakalu. Twórcy czołówki zdecydowanie inspirowali się klasycznymi filmami/serialami (w pierwszej chwili na myśl przychodzi Bond, ale da się też dostrzec inne nawiązania).
https://youtu.be/tcozoppO074?si=uokh0PT8FDIMt8ut
A propos serialu o Szakalu. Twórcy czołówki zdecydowanie inspirowali się klasycznymi filmami/serialami (w pierwszej chwili na myśl przychodzi Bond, ale da się też dostrzec inne nawiązania).
Cytat z Mierzwiak data 9 stycznia, 2025, 08:15🙂
‘School of Rock’ child stars get married 22 years after meeting on Jack Black movie: ‘Time capsule moment’
https://nypost.com/2025/01/08/entertainment/school-of-rock-child-stars-marry-22-years-after-jack-black-movie/
🙂
‘School of Rock’ child stars get married 22 years after meeting on Jack Black movie: ‘Time capsule moment’
Cytat z Juby data 9 stycznia, 2025, 15:53Z filmów 2024, które mnie interesowały nie widziałem jeszcze: Longlegs (straciłem ochotę po opiniach Mierzwiaka, Szamana i młodszego brata, ale może jednak dam mu szansę), Here Zemeckisa (seansów jest tak mało i w takich godzinach, że do tej pory nie znalazłem czasu - i nie wiem czy znajdę - aby przejść się do kina), Babygirl (Nicole w erotyku - biorę w ciemno!) i może obejrzę tego Brutalistę jeśli pozgarnia wszystkie nagrody. Swoje podsumowanie z ulubionymi i najgorszymi filmami roku podam dopiero jak będę miał je za sobą (mam nadzieję, że do końca lutego). Na ten moment widziałem 40 filmów z ubiegłego roku (liczę w tym Hit Mana, Strange Darling i The Bikeriders, które miały pokazy gdzieś na festwialach w 2023, dlatego są tak przypisane, ale faktycznie miały premiery w kinach już w 2024).
Z filmów 2024, które mnie interesowały nie widziałem jeszcze: Longlegs (straciłem ochotę po opiniach Mierzwiaka, Szamana i młodszego brata, ale może jednak dam mu szansę), Here Zemeckisa (seansów jest tak mało i w takich godzinach, że do tej pory nie znalazłem czasu - i nie wiem czy znajdę - aby przejść się do kina), Babygirl (Nicole w erotyku - biorę w ciemno!) i może obejrzę tego Brutalistę jeśli pozgarnia wszystkie nagrody. Swoje podsumowanie z ulubionymi i najgorszymi filmami roku podam dopiero jak będę miał je za sobą (mam nadzieję, że do końca lutego). Na ten moment widziałem 40 filmów z ubiegłego roku (liczę w tym Hit Mana, Strange Darling i The Bikeriders, które miały pokazy gdzieś na festwialach w 2023, dlatego są tak przypisane, ale faktycznie miały premiery w kinach już w 2024).
Cytat z Mierzwiak data 9 stycznia, 2025, 21:16Soundtracking ‘A Real Pain’ With Only Chopin: Jesse Eisenberg Used Polish Composer to Balance “Juvenile” Characters
https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-features/jesse-eisenberg-a-real-pain-chopin-music-1236103407/
Soundtracking ‘A Real Pain’ With Only Chopin: Jesse Eisenberg Used Polish Composer to Balance “Juvenile” Characters
Cytat z robgordon data 10 stycznia, 2025, 09:50Substancja dostępna na vod. Płatnie, choć w formie wypożyczenia, więc niedrogo. Podobnie Dziki robot oraz SNL.
Substancja dostępna na vod. Płatnie, choć w formie wypożyczenia, więc niedrogo. Podobnie Dziki robot oraz SNL.
Cytat z Szaman data 10 stycznia, 2025, 12:36Brutalista krąży w ten weekend po Polsce z pokazami przedpremierowymi, ale nie we wszystkich miastach.
Brutalista krąży w ten weekend po Polsce z pokazami przedpremierowymi, ale nie we wszystkich miastach.
Cytat z Marek Pilarski data 10 stycznia, 2025, 12:43A Complete Unknown już tez miał całkiem sporo pokazów przedpremierowych i w ten weekend też pewnie będzie miał. Po ostatnim weekendzie mogło go w sumie zobaczyć już ponad 25k.
Emilia Perez też już miała pierwsze przedpremierowe, choć premiera dopiero w ostatni weekend lutego.
A Complete Unknown już tez miał całkiem sporo pokazów przedpremierowych i w ten weekend też pewnie będzie miał. Po ostatnim weekendzie mogło go w sumie zobaczyć już ponad 25k.
Emilia Perez też już miała pierwsze przedpremierowe, choć premiera dopiero w ostatni weekend lutego.
Cytat z Marek Pilarski data 10 stycznia, 2025, 23:10Ten fanpage ma ponad 15 tys. obserwujących, a bazuje tylko i wyłącznie na fejkowych informacjach oraz stworzonych przez AI plakatach. Nie wiem, czy od początku tak było, ale to jest przerażające, jak dużo osób sądzi, że te informacje są prawdziwe albo po prostu zastanawia się w komentarzach, czy są prawdziwe, gdy na pierwszy rzut oka widać, że to fejk..
Ten fanpage ma ponad 15 tys. obserwujących, a bazuje tylko i wyłącznie na fejkowych informacjach oraz stworzonych przez AI plakatach. Nie wiem, czy od początku tak było, ale to jest przerażające, jak dużo osób sądzi, że te informacje są prawdziwe albo po prostu zastanawia się w komentarzach, czy są prawdziwe, gdy na pierwszy rzut oka widać, że to fejk..
Dodane pliki:Cytat z Mierzwiak data 11 stycznia, 2025, 16:30Losowa myśl na sobotę:
POTC to akronim zarówno Pirates of the Caribbean jak i Passion of the Christ 🙂
Losowa myśl na sobotę:
POTC to akronim zarówno Pirates of the Caribbean jak i Passion of the Christ 🙂
Cytat z Szaman data 11 stycznia, 2025, 19:32Z kolei w abonamencie Amazonu pojawiło się Kulej-dwie strony medalu, czyli ubiegłoroczna biografia Jerzego Kuleja.
Z kolei w abonamencie Amazonu pojawiło się Kulej-dwie strony medalu, czyli ubiegłoroczna biografia Jerzego Kuleja.
Cytat z robgordon data 12 stycznia, 2025, 12:57Na WBTV, jakby nie było oficjalnym kanale WB, można w tej chwili obejrzeć „Na wschód od Edenu” w takim formacie (i w fatalnej jakości).
Na WBTV, jakby nie było oficjalnym kanale WB, można w tej chwili obejrzeć „Na wschód od Edenu” w takim formacie (i w fatalnej jakości).
Dodane pliki: