aby założyć posty i tematy.

Filmowy Hyde Park

PreviousPage 25 of 75Next

No to się chyba wybiorę 🙂

Hmm, kuszące. Skoro będzie można wyjść do kibelka a na seansie i tak pewnie będzie ledwie kilka osób to faktycznie można się przejść.

Spoilery 🙂

Ze strony Multikina:

UWAGA. Czas trwania filmu wynosi 215 minut. Dla zwiększenia komfortu seansu w trakcie filmu jest zaplanowana 15-minutowa przerwa. W tym czasie na ekranie zostanie wyświetlone odliczanie do końca przerwy.

https://multikino.pl/filmy/the-brutalist

Mierzwiak and robgordon have reacted to this post.
Mierzwiakrobgordon

A propos serialu o Szakalu. Twórcy czołówki zdecydowanie inspirowali się klasycznymi filmami/serialami (w pierwszej chwili na myśl przychodzi Bond, ale da się też dostrzec inne nawiązania).

🙂

‘School of Rock’ child stars get married 22 years after meeting on Jack Black movie: ‘Time capsule moment’

https://nypost.com/2025/01/08/entertainment/school-of-rock-child-stars-marry-22-years-after-jack-black-movie/

Szaman and robgordon have reacted to this post.
Szamanrobgordon

Z filmów 2024, które mnie interesowały nie widziałem jeszcze: Longlegs (straciłem ochotę po opiniach Mierzwiaka, Szamana i młodszego brata, ale może jednak dam mu szansę), Here Zemeckisa (seansów jest tak mało i w takich godzinach, że do tej pory nie znalazłem czasu - i nie wiem czy znajdę - aby przejść się do kina), Babygirl (Nicole w erotyku - biorę w ciemno!) i może obejrzę tego Brutalistę jeśli pozgarnia wszystkie nagrody. Swoje podsumowanie z ulubionymi i najgorszymi filmami roku podam dopiero jak będę miał je za sobą (mam nadzieję, że do końca lutego). Na ten moment widziałem 40 filmów z ubiegłego roku (liczę w tym Hit Mana, Strange Darling i The Bikeriders, które miały pokazy gdzieś na festwialach w 2023, dlatego są tak przypisane, ale faktycznie miały premiery w kinach już w 2024).

Soundtracking ‘A Real Pain’ With Only Chopin: Jesse Eisenberg Used Polish Composer to Balance “Juvenile” Characters

https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-features/jesse-eisenberg-a-real-pain-chopin-music-1236103407/

Substancja dostępna na vod. Płatnie, choć w formie wypożyczenia, więc niedrogo. Podobnie Dziki robot oraz SNL. 

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Brutalista krąży w ten weekend po Polsce z pokazami przedpremierowymi, ale nie we wszystkich miastach.

A Complete Unknown już tez miał całkiem sporo pokazów przedpremierowych i w ten weekend też pewnie będzie miał. Po ostatnim weekendzie mogło go w sumie zobaczyć już ponad 25k.

Emilia Perez też już miała pierwsze przedpremierowe, choć premiera dopiero w ostatni weekend lutego.

Ten fanpage ma ponad 15 tys. obserwujących, a bazuje tylko i wyłącznie na fejkowych informacjach oraz stworzonych przez AI plakatach. Nie wiem, czy od początku tak było, ale to jest przerażające, jak dużo osób sądzi, że te informacje są prawdziwe albo po prostu zastanawia się w komentarzach, czy są prawdziwe, gdy na pierwszy rzut oka widać, że to fejk..

Dodane pliki:
  • Screenshot_20250110-191124_Facebook.jpg

Ej, no, ale news jest ekstra 🙂

Na Netflixie pojawiło się Idź pod prąd, czyli ubiegłoroczna biografia KSU.

Widzę, że @Fandorin widział. Raczej średni, tak?

Losowa myśl na sobotę:

POTC to akronim zarówno Pirates of the Caribbean jak i Passion of the Christ 🙂

Marek Pilarski, Szaman and robgordon have reacted to this post.
Marek PilarskiSzamanrobgordon

Marek Pilarski, Szaman and 2 other users have reacted to this post.
Marek PilarskiSzamanMierzwiakrobgordon

Z kolei w abonamencie Amazonu pojawiło się Kulej-dwie strony medalu, czyli ubiegłoroczna biografia Jerzego Kuleja.

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Uroki kupowania czeskich wydań 😀

Marek Pilarski and Szaman have reacted to this post.
Marek PilarskiSzaman

Na WBTV, jakby nie było oficjalnym kanale WB, można w tej chwili obejrzeć „Na wschód od Edenu” w takim formacie (i w fatalnej jakości).

Dodane pliki:
  • IMG_1995.jpeg
Szaman has reacted to this post.
Szaman
PreviousPage 25 of 75Next