aby założyć posty i tematy.

Filmowy Hyde Park

PreviousPage 34 of 75Next

Michał Zatoka kończy dziś 60.

Piękny, polski tytuł 🙂

https://upflix.pl/film/zobacz/big-freaking-rat-2020

Ernest Kubica, Mierzwiak and robgordon have reacted to this post.
Ernest KubicaMierzwiakrobgordon

Można też było pójść w Ratac*uj 😀

Juby, Szaman and robgordon have reacted to this post.
JubySzamanrobgordon

🙂

https://twitter.com/JohnDiLillo/status/1891534555183460742

Przebijam:

Tom Holland is just a helicopter

Ramos przedawkował film sprzed dwóch lat o dziadku w kapeluszu 🙂

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Uroki Filmwebu 🙂

Mierzwiak and robgordon have reacted to this post.
Mierzwiakrobgordon

Przyznam, że nigdy nie słyszałem o "Miłości jak miód" 🙂

https://twitter.com/KinoAlertPL/status/1891579105709092898

Cytat z Szaman data luty 17, 2025, 21:05

Uroki Filmwebu 🙂

Może już starczy tego krindżu na dziś 😛

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Zaktualizowany pozew Blake Lively dostarcza takiej dawki frajdy, że ktoś to powinien kiedyś zekranizować jako serial komediowy w konwencji The Office.

16 lutego - Lively i Reynolds pozują na czerwonym dywanie przed Saturday Night Live a on śmieszkuje z całej sprawy w specjalnym odcinku:

18 lutego i najnowsza wersja pozwu: (choć może i było to już wcześniej, nie wiem, korzystam po prostu z aktualnej wersji)

The emotional impact on Ms. Lively has been extreme, not only affecting her, but her family, including her husband and four children. There are days when she has struggled to get out of bed, and she frequently chooses not to venture outside in public. While she has fought to maintain her personal life and business interests, behind closed doors she has suffered from grief, fear, trauma, and extreme anxiety. She also has been experiencing repeated and painful physical symptoms as a result of this experience. Mr. Reynolds, too, has been affected mentally, physically, and professionally by his wife’s and children’s pain. Worst of all, however, has been the impact on their young children, who have been traumatized and emotionally uprooted in ways that have substantially impacted their well-being.

OK 🙂

Przy okazji dowiadujemy się, że Lively to rozchwytywana aktorka i reżyserka, tylko jakimś cudem jej jedynym dorobkiem reżyserskim jest teledysk Taylor Swift, który dostała po znajomości.

She has since turned down other acting and directing opportunities as a result of feeling harassed and fearful of further attacks on herself, her family, and her colleagues.

David Corenswet już reklamuje perfumy Bossa w telewizji. Chyba troszkę się pośpieszyli, bo na razie jest jeszcze anonimem 🙂

Hollywood Reporter opublikował całkiem spoko artykuł o dramie Lively / Baldoni, w przeciwieństwie do poprzedniego, w którym znalazło się takie oto będące dziennikarską perełką zdanie:

Whereas Baldoni seems like somebody who would burst into tears when his Tinder date fails to praise his unsolicited dick pic.

Czytając go jednak po raz kolejny uświadomiłem sobie, jak poroniony jest świat celebrytów i jak chorym miejscem stało się Hollywood ery post-#MeToo, gdzie, mam wrażenie, nauczono kobiety, że nie tylko mogą, ale wręcz powinny uskarżać się na dokładnie wszystko, że dowolna sytuacja może być wyniesiona do poziomu toksycznego incydentu, źródła dyskomfortu i traumy.

W artykule możemy przeczytać taki oto fragment:

It wasn’t just Baldoni who ran into issues when interacting with castmembers. THR has learned more about the nature of the complaint that It Ends With Us actress Jenny Slate lodged, which is referenced in court documents but with Slate’s name redacted. It stemmed from an interaction with Heath about the apartment Slate had rented in New York City, where It Ends With Us was shooting. Slate, who has a toddler, told him she wasn’t thrilled with the space she had rented but that moving wasn’t an option because she didn’t want to lose the sizable security deposit, around $15,000. Heath informed Slate that Wayfarer would reimburse her for the lost security deposit so she could find better accommodations, but apparently he made the offer using language that made Slate so uncomfortable — sources say he focused intensely on the sanctity of motherhood and Slate’s role as a mother — that she filed a complaint to the film’s distributor Sony about the incident.

https://www.hollywoodreporter.com/news/general-news/justin-baldoni-bahai-blake-lively-legal-feud-1236142565/

Trafiłem na fragment wywiadu, w którym Adrien Brody opowiada o tym jak w trakcie kręcenia Grand Budapest Hotel wymykał się przez granicę do Polski żeby napić się żubrówki. Nie powiedział w którym mieście, ale patrząc na lokalizacje w których kręcono film, to pewnie był to Görlitz/Zgorzelec. Wyobrażacie sobie? Idziecie do pubu a tam Adrien zamawia szoty polskiej wódki? 😉

Szaman

PS. Samego filmu nie widziałem, ale doczytałem że jest tam mowa o Republice Żubrówki. O co chodziło?

To kraj w którym jest tytułowy hotel.

robgordon has reacted to this post.
robgordon
Cytat z robgordon data luty 22, 2025, 08:43

Trafiłem na fragment wywiadu, w którym Adrien Brody opowiada o tym jak w trakcie kręcenia Grand Budapest Hotel wymykał się przez granicę do Polski żeby napić się żubrówki. Nie powiedział w którym mieście, ale patrząc na lokalizacje w których kręcono film, to pewnie był to Görlitz/Zgorzelec. Wyobrażacie sobie? Idziecie do pubu a tam Adrien zamawia szoty polskiej wódki? 😉

Pewnie jak Pianistę kręcił w Polsce wtedy zasmakował w tym trunku, to i nie dziwne, że jak była okazja to tu wracał.

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Nie wiem, czy kiedyś byliście w Gorlitz/Zgorzelcu. Tam ze starego miasta w Gorlitz wiedzie kładka dla pieszych do Zgorzelca. Pierwsze lokale w Polsce są tuż za kładką, więc daleko nie musiał chodzić 😉

Szaman

https://www.filmweb.pl/film/To+ju%C5%BC+jest+koniec-2013-644737

https://www.filmweb.pl/film/To+ju%C5%BC+jest+koniec-2013-479133

Żadnego z nich nie oglądałem, ale widzę że oprócz tytułu i roku produkcji mają jeszcze inne podobieństwa

12 lat temu było to całkiem szeroko omawiane. Tak naprawdę nie czułem aby miały wiele wspólnego, nawet apokalipsa służy czemu innemu w ich fabułach.

A właśnie, nie macie wrażenia, że ekipa wokół Rogena, do 2013 roku prawie nierozłączna, po tym filmie spotykała się już bardzo sporadycznie? Chyba głównie Rogen kręcił się przy reżyserskim szale Franco, jeszcze przed skandalem obyczajowym. Atmosfera na planie musiała być wspaniała 🙂

PreviousPage 34 of 75Next