aby założyć posty i tematy.

Filmowy Hyde Park

PreviousPage 33 of 75Next

Muszę się wziąć za powtórkę Twin Peaks.

Celebrities Protest Kanye West in Fake AI Video; Scarlett Johansson Makes Statement

https://www.hollywoodreporter.com/news/general-news/kanye-west-viral-video-scarlett-johansson-1236134290/

Kanye West Video Creator Defends Showing AI Celebrities Without Permission

In a new interview, Guy Bar attempted to justify his celebrity-filled stunt, and noted, "I wish they would share it and say, 'We agree'."

https://www.hollywoodreporter.com/news/general-news/kanye-west-video-creator-ai-celebrities-permission-1236135748/

Po pierwszym dniu wyświetlana nowa Bridget Jones ma 4 oceny od moich znajomych na Filmwebie, a nowy Marvel żadnej. Kiedyś nie do pomyślenia.

To ode mnie będzie może pierwsza za dwie godziny, choć w sumie nie ocena. 😉

Co do Bridget, Walentynki więc wiadomo.. myślę, że może być nawet 300 tys., choć nie sprawdzałem rezerwacji i sprzedaży, więc bardziej takie mam przeczucie.

Fincher psychopata powrócił 😀

Klikajcie na screenie żeby przełączyć się między poprzednią wersją Panic Room a remasterem 4K:

https://slow.pics/c/hfHDz02M

Skoro już on nim mowa. Wczoraj na TVP Kultura był o nim wieczorem jakiś program, premierowo pokazywany, ale niestety nie widziałem. Spróbuję do znaleźć, może jest gdzieś na VOD TVP.

Zdradzę Wam sekret, ale nie mówcie tego nikomu. OK?

Jak chcecie obejrzeć film w kinie, ale nie płacić za bilet, to jeźdźcie do nowego Heliosa w Opolu. Już któryś raz w ostatnim czasie wszedłem na salę bez sprawdzenia biletu. W polu widzenia nie było nikogo z obsługi kina. Musiałbym się chyba wrócić do baru i tam upomnieć się o sprawdzenie biletu. Dzisiaj to samo, mimo że generalnie dużo ludzi było w kinie. W miejscu, gdzie zaczynają się wejścia do pięciu z sześciu sal nie było nikogo, kto sprawdza bilety. xD

Cytat z Marek Pilarski data luty 15, 2025, 18:13

Skoro już on nim mowa. Wczoraj na TVP Kultura był o nim wieczorem jakiś program, premierowo pokazywany, ale niestety nie widziałem. Spróbuję do znaleźć, może jest gdzieś na VOD TVP.

A nie, sorry. To było 12 lutego.

W łódzkim Muktikinie jest "bramka" przy której sprawdzają bilety za którą są wszystkie sale, więc jak wejdziesz na jeden film to równie dobrze później możesz chodzić na kolejne za darmo jeśli tylko będa wolne miejsca. Nie praktykuję, ale zauważyłem to już lata temu 🙂

https://vod.tvp.pl/programy,88/rezyserzy-odcinki,291933/odcinek-7,S08E07,1904017

Czy ktoś może zarządzić interwencję ludziom odpowiedzialnym za te produkty? Setki milionów dolarów na to idą a, nomen omen, efektem są takie pomyje, od których raka oczu można dostać.

CO TU SIĘ DZIEJE!?!?!?!?

Juby has reacted to this post.
Juby

Może to już sztuczna inteligencja? 🙂 Wywalone mają, i tak w internecie będą pisać o dobrej stronie wizualnej. A może to nie presja czasu, a fatalnie przeprowadzane rekrutacje do firm VFX? Może opieranie się na silnikach gier?

Nigdy wcześniej nie miałem wrażenia, że wysokobudżetowe kino oferuje mi jednocześnie jedne z najlepiej i najgorzej wyglądających filmów w historii, i mam tu na myśli nie tylko VFX ale i same zdjęcia.

Jeśli chodzi o VFX u Marvela to wiemy, że jest pośpiech, wyrzucanie całych scen do kosza i robienie wszystkiego od nowa, więc siłą rzeczy cięcie kosztów musi być.

Inne filmy dotyka zaraza olewania oświetlenia i podejście pt. "Zrobi się w postprodukcji", tylko że potem okazuje się, że wcale się nie zrobi i wszystko wygląda tak samo: brzydko, płasko i jak nakręcone w garażu na zielonym ekranie.

Żadne słowa nie są w stanie opisać tego jak obrzydliwy jest dla mnie zwiastun How To Train Your Dragon (abstrahując już od samego faktu istnienia tego), czystą abstrakcją jest dla mnie że ani reżyser, ani studio nie wstydzą się pokazać tego światu.

Szaman has reacted to this post.
Szaman
Cytat z Mierzwiak data luty 15, 2025, 18:18

W łódzkim Muktikinie jest "bramka" przy której sprawdzają bilety za którą są wszystkie sale, więc jak wejdziesz na jeden film to równie dobrze później możesz chodzić na kolejne za darmo jeśli tylko będa wolne miejsca. Nie praktykuję, ale zauważyłem to już lata temu 🙂

W szczecińskim jest podobnie (z tym że są 2 korytarze, osobno do sal 1-6 i do 7-9).

W lubelskim też by się spokojnie dało, jeden korytarz do wszystkiego w formie labiryntu.

Cytat z Marek Pilarski data luty 15, 2025, 18:20

https://vod.tvp.pl/programy,88/rezyserzy-odcinki,291933/odcinek-7,S08E07,1904017

Ok, dotarłem do połowy. Trzy gadające głowy na zmianę z urywkami filmów Finchera, chronologicznie omawiają każdy z nich po kolei. Nuda

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak
Cytat z Mierzwiak data luty 15, 2025, 21:01

Czy ktoś może zarządzić interwencję ludziom odpowiedzialnym za te produkty? Setki milionów dolarów na to idą a, nomen omen, efektem są takie pomyje, od których raka oczu można dostać.

CO TU SIĘ DZIEJE!?!?!?!?

To już nie filmy tylko animacje. Na pierwszym zdjęciu nawet te samochody nie są prawdziwe, na pozostałych wszystko jest narysowane

Czytam Heat 2 której akcja zaczyna się kilka godzin po zakończeniu filmu i na zaledwie pierwszych 16. stronach pojawiają się następujące postaci z filmu:

Vincent Hannah -  Al Pacino

Drucker - Mykelti Williamson

Casals - Wes Studi

Chris Shiherlis - Val Kilmer

Nate - Jon Voight

Eady - Amy Brenneman

Wiem że część powieści to również przeszłość bohaterów Pacino i De Niro, ale już samo powyższe każe mi zapytać: jaki jest sens kręcić kontynuację po 30 latach z inną obsadą?

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Randomowa ciekawostka na niedzielę i to samo miejsce w dwóch filmach z 2012 roku: (ale z betoniarkami w innym kolorze 🙂 )

Jack Reacher

The Dark Knight Rises

Juby, Szaman and robgordon have reacted to this post.
JubySzamanrobgordon

PreviousPage 33 of 75Next