aby założyć posty i tematy.

Filmowy Hyde Park

PreviousPage 37 of 75Next

Zwiastun średnio zachęcający, ale w sumie musicale mają u mnie pod górkę.

U mnie też, ale tego dziwadła jestem ciekaw 😉

Trailer był przekoszmarny, nie wyobrażam sobie spędzić z tym filmem choćby minuty, tym bardziej po 2,5h z Wicked które mocno wyczerpały moje siły i tolerancję na zły musical.

Właśnie zdałem sobie sprawę, że Przepiękne! to polski remake niemieckiego Wunderschön z 2021 roku. Za oba filmy odpowiada Warner. Miesiąc temu do niemieckich kin trafiła druga część. Pierwsza zgromadziła w sumie ponad 1,6 mln widzów. U nas nie ma szans nawet na połowę tego wyniku. Podczas premierowego weekendu przy wsparciu Dnia Kobiet było niespełna 90 tys., a wraz z przedpremierowymi 127 tys..

Szaman and robgordon have reacted to this post.
Szamanrobgordon

W 2019r. miałby szansę na milion. Obecnie ludzie oglądają tego typu filmy na Netflixie.

Cytat z Marek Pilarski data marzec 10, 2025, 22:46

Właśnie zdałem sobie sprawę, że Przepiękne! to polski remake niemieckiego Wunderschön z 2021 roku. Za oba filmy odpowiada Warner. Miesiąc temu do niemieckich kin trafiła druga część. Pierwsza zgromadziła w sumie ponad 1,6 mln widzów. U nas nie ma szans nawet na połowę tego wyniku. Podczas premierowego weekendu przy wsparciu Dnia Kobiet było niespełna 90 tys., a wraz z przedpremierowymi 127 tys..

https://www.youtube.com/watch?v=TCuhswRzQxs

Dziwne, że nie ma niemieckiej wersji na Max. A może chodzi o to, żeby polski widz chciał zobaczyć naszą wersję?

Clooney jest chyba jedną z nielicznych osób, który z siwizną wygląda lepiej i młodziej

Chyba tak, ale to też strasznie nietrafione ujęcia.

To jest lepsze

Image

ale i tak daleko mu do tego. Ale tak myślę teraz, że to może bardziej brak brody gorzej go zmienił

Niesamowite jest jak oni uczepili się reaktywować akurat tego aktora. Nie wiem dlaczego, ale się domyślam. Chyba już to kiedyś pisałem, strata Kevina Spaceya jest po stokroć boleśniejsza dla kina.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Zagrał mocną kartą childhood sexual abuse 🙂

Jestem rozdarty, bo z jednej strony Ryana Reynoldsa i Blake Lively posłałbym na Księżyc, a z drugiej męczy mnie to całe cancel culture, brak konsekwencji i hipokryzja w tym jak traktuje poszczególne osoby; gołym okiem widać, że jest podział na lepszych i gorszych, na tych których z miejsca traktuje się jak śmieci i wyrzuca oraz tych, którzy bardzo szybko dostają szansę na powrót z krótkiego wygnania.

Koniec końców oddzielam gotowy film i twórców od tego jacy są i co robią poza planem, dlatego chętnie obejrzę Magazine Dreams.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Jak pamiętacie film Dark City? Szukam filmów na słomiany tydzień. Widzę że opinie ma niezłe, ale obejrzałem zwiastun i obawiam się że na dziś film może być nieoglądalny. Ktoś coś?

8 lat temu dałem 7/10, podobał mi się Sutherland i druga połowa. Wydaje mi się, że Proyas poszedł w przestylizowaniu jeszcze krok dalej niż przy Kruku. Często porównują to do Matrixa, ale jakoś bardziej jako film podobny do Wachowskich wbiło mi się do głowy 13 piętro.

Wrzucę co ja mam odłożone, może coś wybierzesz 🙂 Nie są to filmy które na pewno obejrzę, bo często lubię żonglować swoją listą. Pominąłem horrory 🙂

Na legalu:

• W upalną noc (1967, Amazon)- Sydney Poitier w dawnym zdobywcy Oscara dla najlepszego filmu, podobno bardzo dobrze się trzyma
  • Sprawa Kramerów (1979, HBO)- wiadomy klasyk do nadrobienia
  • Afraid (2024, HBO)- podobno marne SF z Johnem Cho i Katherine Waterston o AI. Ale fantastykę zawsze przytulę
  • Bleeding Love (2024, Player)- dramat z Ewanem McGregorem i jego córką
  • Here (2024, Player)- eksperyment Hanksa i Zemeckisa sprzed kilku miesięcy
  • Wybraniec (2024, HBO)- to też wiadomo, Stan i Trump
  • Pasażer (2024, SkyShowtime)- thriller z Kylem Gallnerem, moim zdaniem jeszcze będą z niego ludzie, więc staram się nadrabiać filmy z nim, póki jeszcze Hollywood go nie wciągnęło
  • Motocykliści (2024, SkyShowtime)- wiadoma rzecz z Hardym, pewnie buła, ale z Nicholsa kiedyś byli ludzie, więc spojrzę

Na piracie:

• Cronos (1992)- lata po CDA stary film Del Toro z Perlmanem którego jeszcze nie widziałem. Recenzje dobre
  • American Heart (1992)- zapomniany dramat z Bridgesem i Furlongiem, okazuje się, że Furlong miał jednak dużo propozycji po sukcesie T2, zanim przegrał z nałogiem. Więc warto sprawdzić, bo mam wrażenie, że to był całkiem niezły aktor
  • Jade (1996)- fascynuje mnie to jak bardzo David Caruso odbił się od kina i musiał szukać sobie nowego serialu, w którym jak powszechnie wiadomo utknął już na wieki i stał się pośmiewiskiem. Więc sprawdzę, chociaż pewnie będzie bolało.
  • Pocałunek śmierci (1995)- jak wyżej
  • Wielki błękit (1988)- stary Besson, o którym przez lata słyszałem wiele dobrego

Część widziałem, Bleeding Love w planach, ale na wspólne oglądanie 😉 Już kilka propozycji mam, teraz tylko wybieram. Zapisałem sobie Pasażera, nie kojarzyłem go wcześniej, a zapowiada się ciekawie. Zobaczę go jak znów wykupię SkyShowtime.

Też mam zapisanych sporo starszych rzeczy, głównie z lat 90 🙂 Nadrabiam je stopniowo.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Ja polecam Diabeł ubiera się u Prady 2

Szaman and Mierzwiak have reacted to this post.
SzamanMierzwiak

Jakoś zupełnie nie kojarzę tego Dark City, aż sam muszę mu się przyjrzeć.

A na słomiany tydzień najlepszy Słomiany wdowiec 🙂

Cytat z Ernest Kubica data marzec 15, 2025, 12:27

A na słomiany tydzień najlepszy Słomiany wdowiec 🙂

Widziałem 😉

Znienacka wzięła mnie dzisiaj w kinie oscarowa reklama Rolexa.

Tylko co tam w 17 sekundzie robi przebitka z planu czwartego Matriksa, do tego z najbardziej kompromitującej sceny?

Jakbyś mi nie powiedział to bym nie wiedział 🙂 Widocznie potrzebowali jakiegoś latania na linach, ktoś rzucił hasło Matrix i akurat to ujęcie im pasowało.

PreviousPage 37 of 75Next